|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
4.8.2009 11:11:49   
yenny
Punce,same kontrole imate danes!user posted image
Sem firbčna,da je groza!
Me prav zanima kja bodo lepega povedali!
Tiste,ki imate kontrolo na polikliniki,kateri diabetolog bo zdaj v avgustu?Naša je cel avgust odsotna,tako,da me prav zanima kakšno zamenjavo so dali!
Jaz imam diabetologa šele 25.8.pa imam občutek,da se ne bodo kaj dosti ukvarjali z mano!Lahko bi me rešili malo prej!user posted image
Po svojih izkušnjah mislim,da ni nekega recepta kaj lahko ješ in bo sladkor ok!Na polikliniki sem dobila iz česa naj bi bil sestavljen vsak obrok,sestava in količina,pa pri nekaterih verjetno deluje,pri meni ne!
Saj že iz našega pisanja vidimo kako lahko ista hrana deluje pri eni tako,pri drugi drugače!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 626
4.8.2009 13:44:30   
cuker2
Stuhica, to je res težko, če nimaš jedilnikov. ker so zelo specifično narejeni tudi glede na telesno težo. saj pravim, meni je včeraj povečala kalorije ker hujšam. samo mi nič kaj preveč ne nucajo, ker kot je Jenny rekla, vse je individualno in mislim, da če slinavka ne dela ok, tudi hrana ne vpliva tako zelo. ker...včeraj sem imela kosilo po dieti-cuker 5,6. zvečr popolnoma isto le da sem krompir nadomestila s kruhom (tako kot mi je rekla na pregledu, da se mi ni treba matrati s kuhanjem zvečer, da lahko kruh jem). ja seveda, 7,9 cukra, še nikoli tok!!! in seveda tudi zjutraj 7,2, s tem da sem količine jedla po starem in ne povečane. sej če bi pojedla 3E OH bi mela cukra po moje kr 9.

Skratka, malo mi gre že na jetra vse. vem, da inzulin ni tak bavbav samo špikanje mi res ni baš prijetno. pa še vidim, da tudi pri inzulinu vrednosti skačejo, tko da zakaj bi se pol sploh špikala. se pa bojim, da sem tudi jaz prestopila mejo, ko dieta ne bo več zadosti. bom videla danes po kosilu. si pa ne predstavljam, kako bi bila lahko s takim režimom v službi, če si non stop kuham. upam, da bo komisija to upoštevala. a katera ve, če si morda zaradi otroka upravičen tudi do neplačanega dopusta ali le do skrajšanega delovnega časa do otrokovega 3 leta? tako, za vsak primer user posted image

Yenny tudi jaz imam kontrolo v avgustu na polikliniki, samo mi niso povedali, kdo nadomešča Tomažičevo. Kok pa imaš še do konca?

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 627
4.8.2009 17:43:22   
yenny
A še nobene s kontrole?
Se bom pa načakala!user posted image
Kdo mi je pa kriv če sem navaden firbec!
Cuker2-do konca imam še velikoooo ali pa malo,odvisno,zdaj sem v 34 tednu,tako,da bomo videli do kje bom mogla prilesti,preden se me bo kdo usmilil!
No,danes za kosilo sem naredila musako iz bučk in mesa,nič krompirja,edini OH je bilo tisto kar je plavalo v krožniku goveje juhe in moj velecenjeni KS po kosilu 7,1!user posted image
Adijo pamet!Če bi se vsaj torte najedla,bi še tolerirala tako pa ne vem ali bi se smejala ali jokala!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 628
4.8.2009 18:33:44   
Anonimen
joj sorry punce user posted image user posted image user posted image user posted image

Jst mam danes nor dan.... Sem zjutraj vsa vesela klicala svojega dragega da se mi je zgleda odluščil čep, pa mi je povedal, da je imel prometno nesrečo user posted image user posted image   SIcer je vse OK, HB, ampak na Polikliniki sem pa bolj na pol kaj zrihtala, ker sploh nisem bla dosti pri stvari user posted image user posted image

No cukra sem mela 6.7 se mi zdi, pritiska 150/105 user posted image user posted image user posted image tko da ko sem rekla, da me ima moja namen poslat v P in se je strinjala. Je rekla da potem ne bova nič posebnega ustvarjali s cukri, da pa po porodu normalno naprej z inzulinom, ampak da se bo zadeva sčasoma uravnavala in takih nihanj ne bo več.

Zdej pa čakamo na pregled pri svoji G v četrtek. Takrat bo kaj več znanega.

(odgovor članu yenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 629
4.8.2009 21:57:39   
cuker2
Yenny, ja 34 teden, je res še malo zgodaj. ampak je vseeno boljš kot 28user posted image  ma sej ajz pravim, da se mi zdi da pri cukru sploh ne vpliva toliko hrana. ko podivja, podivja. jaz sem tudi danes jedla kruh za večerjo (sicer pol manj kot včeraj pa še moj doma spečen kruh iz 2/3 pirine in tretjine pšenične polnozrnate moke-njami) in je bil cuker 5,7. tako, da res adijo pamet.
Živa25, to je pa res beden dan ja. po eni strani, po drugi boš pa kmalu rešenauser posted image  samo zakaj boš mogla pa še po porodu inzulin jemat? se nosečniška sladkorna mine sama od sebe, a ne???user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 630
4.8.2009 22:40:52   
Anonimen
Živa user posted image  za tvojega,saj na porodu pa ja mora biti!
a tebi je pa svetovala insulin še po porodu? ti imaš dolgoročnega tudi, ne?
priporočam, da s seboj v porodnišnico vzameš tudi pribor za merjenje sladkorja, ker si ga med samim porodom sama meriš (če boš rodila po naravni poti) - kasneje je tudi bolj priročno, če si ga meriš sama, drugače pa ti ga sestre na oddelku lahko zmerijo.
še nekaj user posted image user posted image user posted image , da bo s teboj in tvojima vse ok!

Cuker, meni je tista sestra v sprejemni v porodnišnici svetovala, da si merim sladkor tako kot prej in v primeru, da se takoj po porodu ne zniža v normalo, spet začnem jemati insulin, ker je telo še navajeno na neke doze.
HB so se mi vrednosti že med samim porodom znormalizirale. (zjutraj sem si dala insulin, pojedla zajtrk, potem pa sem bila sedem ur brez hrane, ko sem prišla v porodno, sem mislila, da bom padla v hipo, so mi prec dali glukozo v žilo in me nahranili, da sem bila pri močeh za poroduser posted image )

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 631
5.8.2009 9:15:52   
yenny
Živa25-kakšen dan!Saj veš kaj pravijo-ko ima user posted image mlade....!
Samo,da s tvojim ni kaj hujšega pa se bo vse poštimalo!user posted image
Ti čisto verjamem,da potem ne moreš biti pri stvari,ker kakorkoli obrneš so pomembnejše stvari v življenju kot naš cuker!user posted image
Sem lepo napisala,še sebe sem potolažila!user posted image
Sem kar vedela,da ne bo šlo tako zlahka,da bi rodila,zaspala in vstala brez povišanega KS!user posted image
Tole bo še zanimivo!
Cuker2-ne bi zamenjala za tvoj 28 teden,ampak saj greš za nami!
Nimam več nobenih idej kaj bi jedla,nekaj novega bi,pa nekaj dobrega tudi!user posted image
Naslednji teden imam Uz,me prav zanima kaj se dogaja,ves čas smo s težo na spodnji meji kar me sploh ne moti,samo,da je vse ok.Ne vem pa zakaj imam občutek,da ven ne bo prišlo nekaj prav majhnega!Ah,ti moji občutki!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 632
5.8.2009 9:24:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

Živa user posted image  za tvojega,saj na porodu pa ja mora biti!
a tebi je pa svetovala insulin še po porodu? ti imaš dolgoročnega tudi, ne?
priporočam, da s seboj v porodnišnico vzameš tudi pribor za merjenje sladkorja, ker si ga med samim porodom sama meriš (če boš rodila po naravni poti) - kasneje je tudi bolj priročno, če si ga meriš sama, drugače pa ti ga sestre na oddelku lahko zmerijo.
še nekaj user posted image user posted image user posted image , da bo s teboj in tvojima vse ok!

Cuker, meni je tista sestra v sprejemni v porodnišnici svetovala, da si merim sladkor tako kot prej in v primeru, da se takoj po porodu ne zniža v normalo, spet začnem jemati insulin, ker je telo še navajeno na neke doze.
HB so se mi vrednosti že med samim porodom znormalizirale. (zjutraj sem si dala insulin, pojedla zajtrk, potem pa sem bila sedem ur brez hrane, ko sem prišla v porodno, sem mislila, da bom padla v hipo, so mi prec dali glukozo v žilo in me nahranili, da sem bila pri močeh za poroduser posted image )

Nevem meni je tudi čudno, da bo treba inzulin še po porodu... No tko sem jo jaz včeraj razumela, ampak ni bilo naše diabetologinje, ampak nadomeščanje. Sej je bla ful prijazna, ampak po moje ni bla najbolj vešča nosečnic user posted image user posted image   Bomo vidli kaj bodo rekli v P.

Ja jst mam oba (kratkega in dolgega) in pribor sem že nazadnje imela s sabo, HB, ker sem si tudi morala merit user posted image user posted image No pa sej je bolje če si sama, ker sem itak že navajena user posted image user posted image   No danes zjutraj pa cukra 5.0. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 633
5.8.2009 11:46:45   
HeGa
Da se vam še jst javim.

Včerajšnji pregled po pričakovanjih. Dete še ni preveliko, zato mi ne bodo sprožili. Počakamo do torka, ko imam rok, razen če se ne začne prej samo dogajat.

Jst včeraj nisem imela diabetologinje, ker sem tako na koncu, si moram kar sama samo povečevat doze insulina (imam kontrolo 6 tednov po porodu 22.9.). Mi je pa Tomažičeva rekla, da med samim porodom in po porodu ne jemljem več insulina, razen, če bi bile vrednosti nad 10 (90 min po jedi). Tko, da to moram povedat tudi v P, in si cukr normalno merit tako, kot si ga sedaj. Mah vsak ma svoje fore.

živa25 super, da je s tvojim user posted image  vse ok. Zdaj ga boš rabila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 634
5.8.2009 15:02:31   
Anonimen
HeGa kakšne vrednosti Inzulina pa imaš?

Meni je namreč to tudi zelo sumljivo, k je rekla da naj si še vedno dajem po porodu, ker kolkor jaz vem po porodu samo še dieta in po potrebi inzulin, ne pa kar avtomatsko... Nevem no...

HeGa a na rok ti bodo sprožli?

(odgovor članu HeGa)
  Neposredna povezava do sporočila: 635
5.8.2009 15:07:32   
tasa_m
Malo vas berem, vidim da ste nekatere čist pri koncu user posted image že user posted image . Še čist malo.

Insulina si tudi jaz nisem rabla dodajat več po porodu. Morala sem si samo merit in to pisat, ter preden sem šla domov oddat rezultate sestri. Sicer pa itak ko te vpr. če so kakšne posebnosti (v sprejemni sobi preden greš rodit) poveš da imaš NS.
Men je bila edino največja kriza, ko mi je med popadkli rekla, da si naj dodam insulin in naj si sladkor zmerim, ker oni tega ne znajo user posted image user posted image Komaj sem se premikala iz enega boka na drugega, ona pa men reče, da mi ne znajo insulina dat. WTF user posted image user posted image user posted image

Punce, lepo se imejte in ko dobite svoj zaklad v roke, boste pozabile na vse tegobe, katere ste imele med user posted image .

Lp.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 636
6.8.2009 8:44:53   
yenny
Tasa-kje si pa ti to rodila!Mene kap zadane,da mi reče,naj vse uredim sama,ker oni pojma nimajo.user posted image Potem nima tam kaj iskati!Jaz bi jo kar domov poslala!Saj ni problem zmerit tisti KS,samo kako lahko potem taki osebi zaupaš,da bo s samim porodom vse ok!
HeGa,Živa25-zgleda,da bosta prilezli res čisto do konca!Pa tako smo navijale za kakšen teden prej!
Nimajo usmiljenja z nami!user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 637
6.8.2009 9:19:42   
HeGa
Pišuka vse napišem, pa me vrže ven grrr.

Ja drugač pa zgleda da bo res treba na rok počakat, čeprav je Tomažičeva predlagala, da mi sprožijo prej. Kaj pa vem, mogoče majo gužvo, pa nas pol rajš pustijo čakat. Jst sam upam, da dete ne bo preveliko, ker mi zadnje dvakrat ni delala UZ.

tasa tale da ti medicinska sestra oz. dohtarca ne zna dat insulina je pa dobra. Le kaj počne pol tam. Meni je Tomažičeva sicer povdarila, da mi med samim porodom ne smejo dat insulina in bom to tud tam povedala. Lepo bi bilo, ki bi se tile naši dohtarji že enkrat uskladili med seboj!

živa moje vrednosti insulina so: zjutraj 42enot, pred kosilom 8 in pred večerjo 12.

Sem čist pozabla kaj sem hotla še napisat. Če me pa vn vrže!

Naj vas cukri ne jezijo preveč!

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 638
6.8.2009 9:46:27   
Anonimen
Ojla čvekice...

HeGa jst sem pa misnla, da mam jst velik inzulina user posted image   Jst mam čez dan 14-14-16, nočnega pa 13 user posted image user posted image   No HeGa če bodo tebi rekli, da ukineš inzulin po porodu, ga bom pa jst tudi user posted image user posted image user posted image   Nič mi ni več jasno....

No danes bi mogla met pregled pri G pa je zbolela, tko da grem ob 12h na nadomeščanje, ker sem pojamrala, da me je hotla moja poslat v P na pregled oz. sprožitev.... Zdej pa samo upam, da sem se kej odprla in me bodo zato poslali v P user posted image

Yenny jst še vedno upam, da me bodo kej prej rešli user posted image user posted image

No zdele grem peso peljat k veterinarju po injekcijo user posted image pa nohte postrižt, pa se proti večeru kaj oglasim, če bom doma seveda user posted image user posted image

(odgovor članu HeGa)
  Neposredna povezava do sporočila: 639
6.8.2009 11:06:51   
cuker2
ojla,

vse ve, ki imate inzulin...kakšne vrednosti ste imele preden so vam ga dali? jaz sem imela v pon. kontrolo dnevnika in ni bilo panike ker mi je cca polkrat cuker zjutraj prebil mejo in 1x zvečer. ta teden je pa kr neki, včeraj sem imela po večerji 7,7 upam, da zato ker sem se uštela v merjenju OH in  namesto slabe 3E pojedla slabe 4. pa jajca sem jedla zvečer. a le ta zvišujejo KS?  potem je seveda tudi zjutraj previsok skratka....user posted image  pa še nič ne spim ponoči in sem ful utrujena. po 3x hodim na wc, pa pit pa...ne vem kaj bo šele v 9.mesecuuser posted image  pa še tamali cele noči ropota, mislim, da mu spet zobje rastejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 640
6.8.2009 13:24:25   
HeGa
No jst sem bla na začetku zelo dolgo samo na jutranji dozi insulina. Dala me je na insulin ker so bile vrednosti na tešče kljub strogi dieti vedno okrog 5,8-6,0, po zajtrku pa med 7,7 in 9,2 (zajtrk: kruh 60g + maslo 5g + mleko 1,5 200g) Sem full pazla kateri kruh jem, pa 45 min sprehodi po zajtrku. Tko da je padu insulin. Jajca v bistvu pašejo pod meso, a ne? Jst sem jih tud jedla včeraj za kosilo. Lisičke z 2 jajci + skledo solate + črn kruh. Je blo dobr. Cukr pa čist normalen 5,7.

živa25 ja men je Tomažičeva v bistvu že ukinila insulin po porodu. Mi je rekla, da si ga dam samo če namerim cukra 90 min po jedi nad 10. No če bo ostal tako visok cukr, moram poklicat pa vprašat kakšne doze naj si dam. Zihr ne take kot sedaj. Držim pesti, da se ti uspe na pregledu kaj pametnega zmenit. Jst sem na žalost čist zaprta, pa sej sem tudi pri Evi prišla v P 1cm odprta, pol sem pa v 4-ih urah rodila. Tako, da tudi sedaj ne pričakujem, da bi se kej prej začela odpirat.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 641
6.8.2009 14:43:56   
Anonimen
Evo mene s pregleda user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem dobila napotnico za programiran porod in sem se naročila za jutri zjutraj... No tako so mi rekli naj pridem. Mi je pa nadomestna G na napotnico napisala NUJNO, ker menda ni dobro da se še prov veliko čaka... Tele moje popoldanske krize s sladkorjem niso najboljše in tudi pritisk je kar naenkrat precej visok...

Jutri zjutraj grem torej notr, nevem pa kako to zgleda... me dajo na oddelek, ali me dajo direkt v porodno, ali me bodo še malo obdržali na opazovanju al kako to gre... Kera ve?

(odgovor članu HeGa)
  Neposredna povezava do sporočila: 642
6.8.2009 19:16:52   
yenny
Živa25-bravo!!!user posted image user posted image user posted image
Sem ful vesela zate!Koliko dni je to prej pred PDP?Verjetno ni prav veliko,ampak vseeno boljše kot nič!
Zdrži potem v porodni,bom držala pesti zate!user posted image
Kakor jaz vem,te sprejemejo na oddelek,4 nadstropje verjetno in ko se bodo odločili da so za stvar dobiš prvo vaginaleto za pojav popadkov.Če ni po 6 urah nič,dobiš še eno in tako naprej do četrte vaginalete,ampak,ti boš to uredila že prej!
Ne skrbi!
Cuker2-tudi meni jajca ne zvišujejo sladkorja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 643
6.8.2009 19:43:23   
Anonimen
yenny, meni sta ginekologinja in tudi diabetologinja priporočili Lj porodnišnico,... tam vejo, kako in kaj!

(odgovor članu yenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 644
6.8.2009 21:11:06   
cuker2
HeGa hvala za podrobne cifre. ja jest mam tudi cuker na tešče ful visok. ga raje sploh ne pišem v knjižico user posted image od 5,4-6,1. saj pravim, če je zvečer visok, je tudi zjutraj. po zajtrku pa še nisem imela več kot 7,2, načeloma je okrog meje. jem pa enako kot ti, brez sadja, kljub temu, da mi je povečala kalorije. samo ni šans da pojem več kruha, bo šel cuker v višave. no mogoče, pa sem zaenkrat še na "safe side" user posted image  ooo ful dobro kosilo. samo če bi jaz za kosilo ali večerjo jedla le kruh kot OH, bi šel cuker spet ful goruser posted image ma ful bedno, k si moram zarad tega ful kuhat skos.

Živa25 drži se!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 645
6.8.2009 21:41:30   
HeGa
Ja se mi zdi da mam kar srečo glede kruha. Ga lahko načeloma kar jem, nič ne vpliva. Samo res pazim, da je al iz čisto črne moke ali pa kšn ržen mešan s črno. Čim je pa kej polbele moke zraven je pa druga pesem. Ne vem kaj bi jst brez kruha, sem od nekdaj kruharca. Da bi si mogla pa za vsak obrok neki kuhat se mi pa tud zmeša. Tko da cuker2 bošček si user posted image .

Živa25 čim lažji porod ti želim, pa da čimprej cartaš svojo štručko.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 646
6.8.2009 21:48:06   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: yenny

Tasa-kje si pa ti to rodila!Mene kap zadane,da mi reče,naj vse uredim sama,ker oni pojma nimajo.user posted image Potem nima tam kaj iskati!Jaz bi jo kar domov poslala!Saj ni problem zmerit tisti KS,samo kako lahko potem taki osebi zaupaš,da bo s samim porodom vse ok!

rodila sem v Mb., saj pol sem dobila drugo babico (sem menjala kar 3. smene user posted image ) pa je bilo OK, mi ni več gnjavla,da si naj merim. Je rekla, bova po porodu zmerli in bo to to.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 647
6.8.2009 21:49:46   
tasa_m
Živa ... dobro opravi jutri in le sporoči kateri punci, veselo novico. Mislim nate  user posted image user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 648
6.8.2009 21:56:47   
stuhica
user posted image evo punce sem bila prav jezna k sem cecl post napisala dans popoldne inn mi ga ni prejl pol sem pa mogla nehat zarad našga malega težaka....

v glavnem diabetloginja mi je ful bluzla, mesčn povprečje je bil 6,4 in je šu ful gor v primerjavi s prejšnjim mescem tako da ji morm zdej vsak teden rezultate pošiljat  da vidi kaj in kako...ker če ne obdo rezuutati ok grem na inzulinuser posted image user posted image  ma mis koz teži in žuga s tem inzulinom da mi gre že prav na jetra.... user posted image user posted image user posted image
Nasledni pregled imaš drgač šele septembra ker bo baje vmes na dopustu in jo ni... no sej če bi čimdalj zdržala sme ji rekla da če bi bilo kake dva tri tedne pred rokom pa da bi zdržala z dieto do takrat če bi mi cukr ful gor skakal če bi me pol vssen dal na inzulin al bi mi induciral porod...je pa rekla da se porod zardi sladkorja sploh ne inducira'?????( ne vem zakaj se mi zdi to mal za lase prvlečen al kako)  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da bom šla na inzulin.... mislim a ni neki časa clo uvajanje za dajat si inzulin al maš samo en dan predvanje in to je to??? user posted image user posted image user posted image  Kaj mislite a se gaa splača dva tri tedne pred porod res sploh dat, sej itak se lahkr rodi kuj nasledn dan lahk pa greš še čez rok, smao me je pa čist šokrala k je rekla da itak da ne, da mi inzulin nikakor ne uide... da ga bom vsekakor dobila mislim za popnet res.... pa dej naj počaka moje rezultate sej če bodo ok mi nima kaj težit al  kako ???

Me pa zanima punce a ste se sploh kej zredille skozi nosečnost al ste samo hujšale, meni je sedaj od izgubljenih 8,5 uspelo nazaj dobit eno dobro kilco, diabetologinja mi je pa rekla da se ne  smem oz. se itak ne bom nič zredila user posted image user posted image

Ena je napisala da ji jajčka ne dvignejo cukra - men tud ne, ga jem pečenga za zajtrk pa je čist ok tako da samo to pa poli salamco pa včasih kako suho salamco in to je vsa izbira mojga zajtrka skori.... pa sadje...

Cuker 2 moj cuker na tešč je bil kar skori vedno ok... do 5,4 max... samo kadar je bil 5,4 je bil tud po zajtrku večji, tako da ma ja skoz je neki... se men tud ne da več ubadat s tem user posted image  kuhanjem ker sem že brez idej, in potem kuham zase posebaj pa za tamlaga zbirčneža posebi, pa za našga včasih.... za popent....

Živa držim pestke ... jutr bo šlo vse ok boš vidla.... jutr boš pa že imela svojo štručko pr seb....

Hega k tkole berem tole po porodu pa med porodom da ti jne dajo pa da ti dajo inzulin me res vse mine, pa da ne znajo dat inzulinaja kriza.... je pa to res pohvalno in zaupanja vredno osebje al kako??? user posted image user posted image user posted image

oh kriza... grem počas še mal pobrskat po temle formumu pol pa spat.... se še tipkamo čveke tapocukrane

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 649
7.8.2009 9:34:12   
yenny
Kar se kuhanja tiče ga imam čez glavo!user posted image
Resnično mi gleda že ven!Včasih mi celo uspe,da je za vse enako kosilo,drugače pa moram zase vedno kaj ekstra pripraviti.
Me pa rešuje solata,te pojem ogromno pri kosilu in za večerjo,tako da mi tudi ta trave že gleda ven!user posted image
Samo ni mi jasno,če moramo biti tudi po porodu še nekaj časa na dieti,kako gre solata skupaj z dojenjem in krči!?user posted image
Kaj bom pa potem jedla!5X na dan zrak?Pa sadje kot vem tudi povzroča krče!?Nekatere kot vem črtajo tudi mlečne zadeve!
Ja ne vem!user posted image
Kar se kilaže tiče-nisem shujšala,do sedaj sem čez celo nosečnost pridelala 1 kg in to je to!To je pa tudi ena in edina pozitivna stran te diete!user posted image Glede na moje prejšnje zaloge je to več kot idealno!
Kako pa ostale stojite s kg?A potem mislite,da bomo po porodu imele manj kg kot pred nosečnostjo!?Po moje bo nekaj takega!user posted image
Mojemu jutranjemu cukru se je zadnje dneve zmešalo in to dobesedno.
Od zadnje kontrole si dajem insulin še pred povečerkom in potem kontrola KS enkrat ponoči,danes ponoči KS 4,0 se sploh nisem upala trdno zaspati nazaj,da ne bi prišlo do hipe med spanjem,zjutraj KS na tešče 3,8,adijo pamet,skoraj prenizek.
Pa naj zdaj vem koliko insulina in koliko hrane!
Sem naredila vse isto kot do sedaj pa bomo videli!A zdaj bom pa nižala insulin!?Adijo pamet!
Ne vem ali je to samo trenutno ali se je spet vse zmešalo!
Stuhica-ti zdaj preživi lepo avgust,ne obremenjuj se kaj bo septembra na kontroli.Resnično dvomim,da bi te teden ali dva pred PDP dali na insulin,nima smisla,preden te naučijo in preden osvojiš insulin in ujameš doze,boš čez rok,verjemi!user posted image
Eksperimentiraj s hranokaj ti paše kaj ne in to je vse kar lahko narediš in po zmožnostih sprehod.
Kaj je rekla diabetologinja in kaj bo če bo sedaj ni pomembno!
Pusti živce za kaj drugega!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?