Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 16:34:59
|
|
|
|
Nepoznana
|
Polari, men se zdi, da je tko: če ti odteče voda, ni nujno, da imaš tudi popadke, moraš pa čim prej v porodnišnico, sploh, če je bejbi v medenični vstavi. če pa imaš popadke, pa tudi ni nujno, da ti odteče voda (lahko ti šele oni predrejo mehur, al kako se temu reče). V tem primeru se držiš tistega pravila - popadki na 5 minut in gasa v porodnišnico. Torej, kakor sem jaz razumela v MŠ, ni nujno, da je oboje hkrati, se pa pri odtečeni vodi bolj mudi v P. Prosim, popravite me, če živim v zmoti.
< Sporočilo je popravil Nepoznana -- 3.8.2009 16:36:29 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 16:44:18
|
|
|
|
Nepoznana
|
No, pa še moje slikce oblekic za iz P: Tole v primeru enega normalnega toplega jesenskega dne: bodi z dolgimi rokavi in zoknčki, gor pa pajacek brez rokavov in kapica. Tole pa v primeru malo bolj hladnega vremena: vse isto, samo pajacek z dolgimi rokavi (tako kot zelen, tudi ta iz pliša). Če pa bo še bolj hladno, bo zraven odejica (tudi na sliki), ki je ena stran iz pliša, druga iz bombaža. Velikosti so pa tko: bodi je 50 (če se bo izkazalo, da je bejba velika, bom naštimala drugega, večjega), pajacka sta 56. Da otroček vsaj iz P pride nekak normalno oblečen, ne pa da mu že za dobrodošlico navlečem ena trikrat prevelika oblačila - malo "preseravanje", ampak pri prvem otročku in prvem dnevu, ko ga bom prinesla domov, si pa lahko tud to privoščim, ne?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 16:44:28
|
|
|
|
polari
|
Se pravi, da je boljše če dobiš popadke, kot pa da ti odteče voda? Mislim, je takrat prej mogoče fertik? Mene je strah, da mi voda odteče, pol grem pa v P. in tam čakam naslednjih nekaj ur, če bi slučajno prišlo do popadkov, drugač pa še ti oni kake umetne dajo,... Pri nas se je že pooblačilo in neki sivi oblaki se zgrinjajo nad nas.....mislim, da bo skoraj kaj padlo....vsaj diham lahko normalno danes..... Nepoznana, ful je lepi kompletek... Kje lahko kupim tako dekico????
< Sporočilo je popravil polari -- 3.8.2009 16:46:53 >
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 16:46:15
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik vas pozabim vprašat.jaz sem včeraj ugotovila,da imam majce,ki jih nosim doma vse popackane po trebuhu. prej tega nisem imela nikoli,zdaj sem pa k ena packa. a se vam tudi to dogaja? Pa ne samo tiste, ki jih nosim doma . Kar umaže se vse .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 16:48:06
|
|
|
|
Nepoznana
|
Hja, kolikor sem jaz razumela je boljš s popadki pridet, kot pa brez vode . Ker baje je lahko bejbi brez vode v stiski (točno kakšni ne vem), v P pa pol precenijo ali se mudi da dajo umetne popadke, ali še ni panike, pa počakajo, če se bodo od kje naravni pojavili. Polari, odejico sem kupila v H&M.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 16:59:40
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: polari Nekaj me zanima: razumem, da dobiš popadke, si jih meriš in greš potem v P. Pa ti zraven tega voda tudi vedno odteče? Že doma? Pa če ti odteče voda, še počakaš na popadke doma ali takoj greš v P? Ker poznam že dve kolegici, ki jima je voda odtekla, pa sta takoj šle v P. in sta ble not še kakih 20 ur, pa se mučle, pa umetni popadki pa to......pa me je malo strah....jaz nočem bit v bolnici tak dolgo..... Moja svakinja je namreč doma počakal na popadke, potem ko ji je že voda odtekla 3 ure nazaj, pa je pol šla noter. Pa je blo vse ok. Kaj mislite? lahko ti odteče voda brez popadkov in čepa lahko ti gre samo čep (pa ali greš rodittakoj ali pa čez 14 dni) lahko dobiš popadke, brez da ti odteče voda in čep ma milijon kombinacij je... mene npr. danes spet matra wc (nekaj podobnega driski - prvič je to pomenilo čiščenje pred porodom), slabo mi je, v želodcu me tišči .... čist sem aut... še dobro, da se je malo ulilo, da ase da malo bolje dihat.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 17:02:36
|
|
|
|
tulpek
|
Sem iz šopinga, zapravila sem celo premoženje v lekarni in v Dm-u, pa še kompletek za iz bolnice sva končno kupila. Sem ga našla in se odločila, da to bo to, konec, meni se ne da več iskat kompletka. Je številka 56, če bo pa kak težkokategornik imamo pa že kar nekaj 62 kompletkov. Sem precej OK, ampak noge so me pa po 2,5 urah tak bolele, da sem bila samo še tečna in se mi ni nič več dalo. Sicer se počutim super, energijo še imam, ampak kaj, ko noge ne grejo. Malo je krivo tudi to, da sem bila čez vikend veliko na nogah, pa se pozna. Ampak otečene pa še niso . Upam, da bo boljše . IZVIRNO SPOROČILO: Nepoznana Jaz sem kupila samo dve povijalni plenici - v primeru, da jih bomo potrebovali več, bom pa šibala še dokupit kakšno. Enako! IZVIRNO SPOROČILO: eva Ana A ŽE KJE DEŽUJE????? Pri nas se je ravno vlilo, js pa sušim posteljnino. IZVIRNO SPOROČILO: Pupček za hrambo celic se nisva odločla, je predrago. za javno banko pa se nisem, ker sem prelena, da bi se kaj pozanimala in naredila kaj v ta namen. prav jezna sem nase. zdej pa sploh, ker sem izvedela, da je en znanec pred 10 dnevi umrl zaradi levkemije . zdej je verjetno že prepozno, sem že v 36. tednu . Poskusi, saj je vseeno ali ti tisti komplet pošljejo 4 tedne prej ali 2 tedna.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 17:04:45
|
|
|
|
barika
|
Polari moji mami je pri bratu odtekla voda doma in so jo peljali v P. kjer je dobila gel in je rodila šele naslednji dan popoldan. jaz sem bila prvič že 2 dneva prej notri, v P. mi je šel čep v dveh delih, potem so mi dali gel da so vse skupaj malo pospešili (to je bilo nekje okoli 11 ure zjutraj) ob 5 popoldne sem imela popadke na 2 minuti (pa me ni nič matralo), ob 19. mi je voda odtekla, ob 20 sem bila na porodni mizi, ob 00.59 sem pa rodila samo z umetnimi popadki ... če mene vprašaš, bi še 1x tako, ampak brez da bi bila že prej v bolnici.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 17:07:00
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek IZVIRNO SPOROČILO: Pupček za hrambo celic se nisva odločla, je predrago. za javno banko pa se nisem, ker sem prelena, da bi se kaj pozanimala in naredila kaj v ta namen. prav jezna sem nase. zdej pa sploh, ker sem izvedela, da je en znanec pred 10 dnevi umrl zaradi levkemije . zdej je verjetno že prepozno, sem že v 36. tednu . Poskusi, saj je vseeno ali ti tisti komplet pošljejo 4 tedne prej ali 2 tedna. se strinjam, več kot zavrnat ne morejo, jaz sem poslala v soboto v 35 tednu. bomo vidl kaj bo... tulpek, a si bila v Citiyu? a je gužva?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 17:28:01
|
|
|
|
tulpek
|
Barika, nobene gužve nikjer .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 18:14:32
|
|
|
|
jullie
|
..meni je ob polnoči odtekla voda..sem zbudila fanta..če je to to??..malo še počakala, če bo kaj in gledala v mokre hlačke..počasi spakirala in sva šla.. po poti (imava nekje 40-45min do P) me je začelo rahlo zvijati in voda mi je še vsake tolko časa odtekla..pred vrati P se je pa vlilo, da sem bila v trenutku cela mokra.. ko so me pregledali in dali na CTG..so rekli, da ne bo pred dopoldnevom nič in fanta poslali domov, mene pa spat (okoli 2.ure)... ampak sploh nisem mogla zaspati, ker so me popadki matrali..po uri pa pol sem poklicala babico, ki me je dala na CTG vendar ta ni zaznal nič...no sem se pa iz enega cm odprla na tri in nato v pol ure kar na 6..je rekla, da naj pokličem fanta in sem šla v porodno..bogi je doma spal glih eno uro, ko se je mogel vrnit .. v glavnem mojih popadkom mi CTG še vedno ni zaznal (mene je pa metalo) zato so mi dali umetne..
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 18:47:51
|
|
|
|
barika
|
jullie, jaz sem imela samo umetne in razen to, da sem dihala ko pes, ni bilo nič hudega, pa zadeta od tistega dontalina -ali kaj je že- da so bile sekunde dolge kot ure najbolj sem se pa odprla, ko sem šla popadke perdihavat na wc
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 19:04:00
|
|
|
|
baby blue
|
Nepoznana isti body zelen imam tudi jst... Mi je takoj v oči padel... Je tak cort... Pa sva prišla domov smo postrigli našega kosmatinca in je sedaj prav šik
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 19:16:51
|
|
|
|
jullie
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika jullie, jaz sem imela samo umetne in razen to, da sem dihala ko pes, ni bilo nič hudega, pa zadeta od tistega dontalina -ali kaj je že- da so bile sekunde dolge kot ure najbolj sem se pa odprla, ko sem šla popadke perdihavat na wc ..mene so pa umetni ubijali...pa nevem, če so mi sploh kaj dali proti bolečinam.. nekaj vem, da je babica rekla, da mi bo dala, samo se res ne spomnim... ..js pa nisem smela hodit, še na hrbtu ne ležat..so mi rekli, da samo na boku..in ta poza mi je bila grozna
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 19:54:31
|
|
|
|
polari
|
Na RR sem vidla reklamo za pregnacare plus kapsule, poleg dobiš za darilo še neko kremo....mislite, se to splača kupit?
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 20:00:00
|
|
|
|
polari
|
Ojej, pri nas se pripravlja nevihta...ful se že bliska in grmi....grem rajši......
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 20:12:31
|
|
|
|
Sarchi
|
IZVIRNO SPOROČILO: polari Ojej, pri nas se pripravlja nevihta...ful se že bliska in grmi....grem rajši...... pr nas tud ful grmi in bliska pa neki se matra dež padat, sam nikakor se noče ornk usut....men bi pa tko pasalo da bi se zlilo....težek dan je bil dns.predvsem popoldne je tiščalo dol za znoret. mene je trebuhu matral...trd, boleč... sem pa uspela pripravit torbo za v P, juupi zdej pa lhk gremo , ooou
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 20:15:44
|
|
|
|
škorpijončica
|
Živjo sm dobila nazaj internet! A vi imate pa slabo vreme? Pri nas je še vedno soparno, vendar res kaže, kot da bo kmalu padal dež tudi pri nas, hvalabogu... Sm kupila kompletek, bombažen od krisa (slo proizvajalec.) V zeleni barvi jopica, žabice majčka na preklop in kapica. Na jopici je narisana mucka. A bo to dovolj al morm zravn vzet še bodi in nogavičke? A nogavičke naj obujem pod žabice? Sam mi nimamo klime v avtu in zna biti na poti domov zelo vroče, še sploh če rodim še ta mesec. Veste, 23. avgusta imava rezerviran apartma na morju, vendar se mi vse bolj zdi, da ne bova bogla jit, ker bova takrat že zibala doma. V soboto sem poklicala nečaka svojega fanta (sva isto stara in že dolgo prijatla), pa je bil čist razočaran ker je mislil, da ga kličem, da je dobil sestrično :) No zdaj se je pa tudi tukaj začela nevihta, že grmi, sam jst mam notebook in wireless tko da ni panike.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 20:18:57
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: jullie IZVIRNO SPOROČILO: barika jullie, jaz sem imela samo umetne in razen to, da sem dihala ko pes, ni bilo nič hudega, pa zadeta od tistega dontalina -ali kaj je že- da so bile sekunde dolge kot ure najbolj sem se pa odprla, ko sem šla popadke perdihavat na wc ..mene so pa umetni ubijali...pa nevem, če so mi sploh kaj dali proti bolečinam.. nekaj vem, da je babica rekla, da mi bo dala, samo se res ne spomnim... ..js pa nisem smela hodit, še na hrbtu ne ležat..so mi rekli, da samo na boku..in ta poza mi je bila grozna meni je tudi rekla, da ne na hrbtu, ampak na boku (no obeh), pa sem se res hitro odpirala ...vsaj meni se je ttak zel, od prihoda v porodno, do finala je minilo dobre 4 ure. jaz se pa bašem s kuhano koruzo (imam pečeno rajši, pa nimam kamina v bloku ), gospoda sta šla spat, pa ulilo se je, je prav fajn zrak notri, danes bomo spali ko polhi
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 20:29:55
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika jaz se pa bašem s kuhano koruzo (imam pečeno rajši, pa nimam kamina v bloku ) Js sem se tudi . Mnjammm.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 21:04:27
|
|
|
|
barika
|
Tulpek, malo se švercam z branjem pri avgustovkah, pa vidim, da greš tudi ti v kratkem čez mejo . SE boma kje srečali, pa najo skupi zašravfa, potem pa kar v Feldbach, v Mb pa ne grm rodit, rajši držim noge do Celja skupaj.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 21:13:00
|
|
|
|
tulpek
|
Saj js bi šla v MB samo, če bi bila res sila. Mi je pa sestra rekla, da lahko od začetka do konca poroda pridem v London, tak da verjetno ni panike, da bi bilo treba kje drugje rodit. Pa tudi dvomim, da imam takšno srečo, da bi v dobri uri od začetka ven skočil . Ampak baje gre pri drugem hitreje, tak da le naštudiraj pot to Feldbacha .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 21:14:21
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Saj js bi šla v MB samo, če bi bila res sila. Mi je pa sestra rekla, da lahko od začetka do konca poroda pridem v London, tak da verjetno ni panike, da bi bilo treba kje drugje rodit. Pa tudi dvomim, da imam takšno srečo, da bi v dobri uri od začetka ven skočil . Ampak baje gre pri drugem hitreje, tak da le naštudiraj pot to Feldbacha . bomo kar garmina zraven vzeli Kdaj pa greta gor? midva mislima it okoli 15, da bo še kaj denarja viška na računu
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 21:36:48
|
|
|
|
tulpek
|
Midva pa ta teden... pa saj po moje pri meni še ni panike. Trebuh se mi je sicer malo spustil, ampak se mora še veliko, da bo pripravljen. Pa počutim se tudi še ne tako, kot da bi šla čez nekaj dni rodit . Upam, da ne bom jedla zarečenega kruha... še moram v Ikeo prej . Kje je pa kaj Altaja danes? Se mi zdi, da se ni nič oglasila danes, pa se vsak dan oglaša. Ali sem pa zgrešila objavo zaradi preveč čvekanja. Altaja, ne pozabi, da sva se zmenili za 25.8 . Pa pregled imaš šele v petek, jutri ga imam pa js. Upam, da ne pozabim .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 3.8.2009 21:39:42
|
|
|
|
barika
|
Tulpek ...sej Ikea je na prvem mestu Jaz morm stari mami povedat, da gremo v Avstrijo, bo rekla, pa kaj si noooraaa, kaj pa če rodiš, taka, pa res ne moreš, pa k frizerju pejt, da te na kratko postriže, ker ti bo v porodni vroče Takle mamo ja, včeraj sem hotla pa na Mrzlico it, pa sem se že zjutraj čudno počutla, tak da boljše da nisem šla, sem šele danes proti večeru k sebi prišla. Kdaj pa imaš jutri pregled? jaz ga imam ob 7.30
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?