|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijski sončki in sončice 2008 1.del
29.7.2009 20:29:49   
aleksandra silvija
Cv Helloouuuuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in user posted image si-čestitke!

Anja-hvala za razlago.
Še nekaj moram napisat. Sladkorna tip 1, in sladkorna tip 2 sta dejansko 2 različni bolezni z zelooo podobnim imenom.
Sladkorna 1 se pojavi nenadoma, ker iz neznanega vzroka lastno telo uniči celice, ki proizvajajo inzulin. Inzulin se v telesu ne tvori več, pri Sladkorni tip 2 pa gre za presnovno bolezen, telo je vse manj sposobno uporabljat lastni inzulin. Zato v začetku zadostuje dieta, nato tablete, ki spodbujajo porabo lastnega inzulina,...

Ne poznam nobenega s sladkorno tipa 2, ki bi se ne upal pojesti 2 bobi palčke. No, naš Jernej jih med obroki nikakor ne sme. Tudi to je potrebno stehtati, dati inzulin. Če že poje bobi palčko, jo dobi pri malici, kosilu. Ampak to nanese toliko ogljikovih hidratov, da je bolje, če poje sadež.
Ljudje, ki imajo sladkorno 2 prinesejo Jernejo npr. običajne Leibinz piškote ali tiste dietne. No, tudi to je treba tehtat, ne more kar jest.
Včasih kdo reče, še moj oče, pa naj poje vsaj 1 slivo---ja ne sme!!!!!!!
Še čigumi ORBIT BREZ SLADKORJA mu dvigne sladkor, ker vsebuje škrob in ni fino, da jih je--oz. mu moram dat inzulin.
Na blagajni v trgovini joka in prosi, da bi ga imel, ampak mora počakat,...do obroka.....ni druge.

Pije lčahko le vodo, nesladkan čaj ali COCA COLO LIGHT (ne ZERO)!. Tudi vode z okusom odpadejo. Pa prisili otroka, da pije in to dovolj! Ali npr. 6 g prahu od CEDEVITE LIGHT je toliko ogljikovih hidratov, kot 100 g jagod ali 100 g malin! Ja, tudi Cedevito light tehtamo na gram natančno!
Pri sladkorni 2 tega mislim, ni treba.

Ima pa dnevno omejen vnos OGLJIKOVIH HIDRATOV in tudi omejen je pri posameznih obrokih. Ne moreš mu kar dat vse po vrsti. Tu in tam že, ampak,....se maščuje.

To je razlika, poleg seveda neprestanih groznih nihanj sladkorja.
Če se bi nam Jernej izgubil, je vprašanje če bi preživel 2,3 ure........ali še manj, veliko manj......

(odgovor članu cv3rklic4)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
29.7.2009 21:01:25   
lunca14
aleksandra.......................user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa da se ti nikoli v življenju ne zgodi,da ga izgubiš,niti za sekundo,boš videla vse ti bo povrnil,100x,tebi bo pa življenje tudi vse povrnilo 1000x..........verjemi,samo močni in trdni in ljubeči starši dobijo take preiskušnje v življenju,in to si tiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ................kaj naj ti še rečem,najboljša si,mej to skoz v mislihuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
......................evo,mene čaka,še ena partija gormitov,potem pa crkljanje in gre še zadnji spat,potem pa likanjeuser posted image

Dan mi lepšajo moji trije sončki.

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
29.7.2009 21:24:42   
l.daisy
čer,

lunca, ste kaj spali?
pri nas smo imeli isto pesem... spal do polnoči in niti ne vem, kolikokrat se je potem zbudil... čeprav se mi zdi, da se niti ne zbudi, samo nekaj godrnja in če ga ne pomirim, potem zbudi sebe in še pol ulice... user posted image user posted image user posted image

anaj, kleo, cv3... a ste se ve zmenile, da boste vse decembrke a kako? user posted image

kleo, a imaš ti že izbrana potencialna imena?

as, a ni tako, da jerneju ne bi smel tako močno nihati sladkor, če je na insulinu? ali je to ravno zaradi prekrškov?
sprašujem, ker moja mami ima sladkorno tipa 2... ko so ji jo diagnosticirali, je štartala najprej z dieto, smo vsi seštevali GIje, potem so ji dali tablete, zdaj je na insulinu 3x, 4x dnevno - ne vem, sem že pozabila, odkar ne živim več doma.....
smo se pa zelo dolgo tresli, kdaj nam bo zgrmela skupaj, ko še nismo vedeli, da so to hipe.... povišan sladkor so ji odkrili čisto slučajno na eni brezplačni preventivni akciji RK merjenja sladkorja, zdravnica vprašanje kdaj bi ji ga odkrila.... odkar je na insulinu, ji kar uspeva kontrolirati sladkor... no, razen če se res pregreši s kakšnimi prepovedanimi živili....
je pa res, da jo tako majhne stvari kot sta dve bobi palčki ali pa žvečilni gumi ne vržeta s tira, no, dokler ne bi pojedla cele vrečke slanih palčk.....
ne vem, kako je pri sladkorni 1, se pa da z disciplino pri prehrani zelo dobro kontrolirati sladkorno 2... za to je dokaz od mojega stara mama, ki je s sladkorno 2 dočakala 95 let.....

28.05.2008: 1 + 1 = 4

Neposredna povezava do sporočila: 1078
29.7.2009 21:37:51   
lunca14
marjetka............kako smo spali,je spal vse dokler nisem prišla v spalnico,potem me pa takoj zavoha,ampak sem ,ga samo položila nazaj v postelco,ga mal pobožala in je spal,tam do treh,ko sem ga enkrat nahranla,in je spal do šestih,ko pa se pride potem crkljat k meni,in spi dokler je priklopljen na zizo.Tako,da je kar bolje,samo še tisto tretjo skenslam,pa je to,to.Saj bo tud pri tebi kamlu bolje,sam ne se sekirat,zardi ulice,pa kaj ,če je glasen,sprejmi to,tako,kot,je,ker ,če ti to predstavlja problem,tudi on to tako čuti in bo ostalo tako.Ne daj se inesuser posted image ................bo,bo,kmalu bo boljšuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
29.7.2009 21:39:07   
lunca14
user posted image ne ,da se mi likat,bom jutri,pa v petek,ko bosta šla tamaledva v vrtec,zdej si pa grem eno kavo skuhat in na sedežnouser posted image

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
29.7.2009 21:39:22   
Anonimen
oj

cvrklica,cestitamuser posted image
AS,Lunca ti je lepo napisala,se strinjam.Ampak meni sploh ne gre v glavo,da je to tako huda-zakomplicirana bolezenuser posted image .POTEM IMA TOCNO DOLOCENE OBROKE;URE IN KOLICINE::::PA BOGI OTROK...ups crke.jernej je res fant od fare ze zdaj,kaj sele bo ko odraste.Ti si pa sploh....neverjetna,oba z mozemuser posted image user posted image user posted image user posted image
Marjetica,jaz sem januarka,druge tri so zgleda imele za dan zena akcijouser posted image user posted image
imen se ni,edino Ramona mi je nekaj vsec,pa Sofija pase zraven mojih dveh,pa se mozu je vsec,ker je imel sestro s tem.oz.skoraj istim imenom imenom.je umrla kot dojencek sicer...samo to je tko bolj se za hec,za fantka pa se ni idej pametnih.Zbiram predlogeuser posted image

(odgovor članu l.daisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1081
29.7.2009 21:44:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: l.daisy

anaj, kleo, cv3... a ste se ve zmenile, da boste vse decembrke a kako? user posted image

in mojcauser posted image user posted image user posted image

a_s - user posted image

kleo - predlagam Patrick

< Sporočilo je popravil nya -- 29.7.2009 21:45:37 >

(odgovor članu l.daisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1082
29.7.2009 21:45:03   
l.daisy
načeloma mi je vseen, če celo selo zbudi, samo da mi ne zbudi ta starejšega... ker pol oba pomirit je katastrofa.... njun ati se je pa od tega tako distanciral, da že cel čas spi v drugi sobi in (to se mu je zareklo zadnjič) ko se začne blues, se potuhne, kao da spi, potem pa mi pravi, da je vse slišal in da tudi on ni nič spal.. user posted image user posted image
če bom še kdaj imela otroka, bo njegov oče ženska, vam povem... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
29.7.2009 21:46:19   
l.daisy
nya, točno.. in mojca... se ona kaj oglasi?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
29.7.2009 21:49:36   
Anonimen
daisy - jaz mojmu vsake toliko dovolim user posted image user posted image user posted image , da spi v dnevni, sam ni šans, da mu to preide v navado, k bi ga user posted image

(odgovor članu l.daisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1085
29.7.2009 21:49:48   
lunca14
hej naya,si pa zgovornauser posted image user posted image ..............dej,dej,potrud se kaj,pa kej napišuser posted image

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
29.7.2009 21:51:13   
lunca14

nya, točno.. in mojca... se ona kaj oglasi?

nič več,je čist odsotna,odkar je v službi,pa novauser posted image ,bo mogoče potem,ko bo na porodniški,kaj več časauser posted image

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
29.7.2009 21:52:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lunca14

hej naya,si pa zgovornauser posted image user posted image ..............dej,dej,potrud se kaj,pa kej napišuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kaj naj napišem - da je Lukec shodil, je ful pazljiv, pa skoz bi hodiluser posted image

ampak še zmer se rad vozi - upam, da si ne premisli

(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 1088
29.7.2009 21:52:46   
lunca14
IZVIRNO SPOROČILO: nya

daisy - jaz mojmu vsake toliko dovolim user posted image user posted image user posted image , da spi v dnevni, sam ni šans, da mu to preide v navado, k bi ga user posted image

............se strinjam,včasih da,skoz pa,ne,pa to otroci,takoj začutijo,in potem mislijo,da kaj ne štima z očijem in mamico,vse je treba delit,pa tudi nespanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
29.7.2009 21:55:19   
Anonimen
Gledam en film na TV3, pa kr grem, se mal uležt - fajn se mejte, pa pridem kej jutri okrog

(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 1090
29.7.2009 21:55:38   
l.daisy

IZVIRNO SPOROČILO: lunca14

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kaj naj napišem - da je Lukec shodil, je ful pazljiv, pa skoz bi hodiluser posted image

ampak še zmer se rad vozi - upam, da si ne premisli

pri nas odkar hodimo, ni šans da bi šla v voziček (razen če gremo v šoping, ju dam v marelo, ali pa če moram sama nekam it z njima)..... ta velik voziček že en čas stoji v kleti... user posted image so zdaj veliko bolj zanimivi traktor na pedala s prikolico in tricikla.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
29.7.2009 21:55:41   
aleksandra silvija

čer,

lunca, ste kaj spali?
pri nas smo imeli isto pesem... spal do polnoči in niti ne vem, kolikokrat se je potem zbudil... čeprav se mi zdi, da se niti ne zbudi, samo nekaj godrnja in če ga ne pomirim, potem zbudi sebe in še pol ulice... user posted image user posted image user posted image

kleo, a imaš ti že izbrana potencialna imena?

as, a ni tako, da jerneju ne bi smel tako močno nihati sladkor, če je na insulinu? ali je to ravno zaradi prekrškov?Je na insulinu, ampak ima sladkorno 1. Tu je hrana samo eden izmed faktorjev, ki vplivajo na sladkor. Čeprav se do popolnosti držimo navodil, lahko sladkor zelo skače. V pol ure iz 8 na 2 ali iz 8 na 28.
sprašujem, ker moja mami ima sladkorno tipa 2... sladkorna tip 1 in 2 sta 2 različni bolezni ko so ji jo diagnosticirali, je štartala najprej z dieto, smo vsi seštevali GIje, potem so ji dali tablete, zdaj je na insulinu 3x, 4x dnevno - ne vem, sem že pozabila, odkar ne živim več doma.....
smo se pa zelo dolgo tresli, kdaj nam bo zgrmela skupaj, ko še nismo vedeli, da so to hipe.... povišan sladkor so ji odkrili čisto slučajno na eni brezplačni preventivni akciji RK merjenja sladkorja, zdravnica vprašanje kdaj bi ji ga odkrila.... odkar je na insulinu, ji kar uspeva kontrolirati sladkor... no, razen če se res pregreši s kakšnimi prepovedanimi živili....
je pa res, da jo tako majhne stvari kot sta dve bobi palčki ali pa žvečilni gumi ne vržeta s tira, no, dokler ne bi pojedla cele vrečke slanih palčk.....
ne vem, kako je pri sladkorni 1, se pa da z disciplino pri prehrani zelo dobro kontrolirati sladkorno 2... za to je dokaz od mojega stara mama, ki je s sladkorno 2 dočakala 95 let.....

Ja, ampak ni imela sladkorne 92 let..........

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
29.7.2009 21:56:01   
lunca14
user posted image user posted image no,vsaj stavek je malo bolj dolg,je shodil in hodi,in še naprej se bo rad vozil,vsaj še eno leto,potem,pa malo manj.............dej,pridta,kej drug teden na okrog,z malim se kopat,bi ti rekla,čez vikend,ampak ,če je moj majči v vodi,je ful norec,šprica in to ni fajn za ........tako,da če si za,se oglasta,enkrat dopoldne na kopanje in sladoleduser posted image

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
29.7.2009 21:57:02   
Anonimen

in mojcauser posted image user posted image user posted image

a_s - user posted image

kleo - predlagam Patrick

Ha ha,od kot ti to...ves da mi je res na misel padlo,samo mozu niti pod razno ne bo vsec,mislim no.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1094
29.7.2009 21:59:48   
Anonimen
lunca - hvala za povabilo, sem dala v spomin. Mam pa namen enkrat v bližnji prihodnosti še eno torto spečt med tednom, pa bi vidva z lunom prišla, pa ena moja kolegica s tamalo, pa še kdo, ki lahko med tednom - tko da dej si še ti v memory user posted image , pa a_s tud

(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 1095
29.7.2009 22:00:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Ha ha,od kot ti to...ves da mi je res na misel padlo,samo mozu niti pod razno ne bo vsec,mislim no.

haha Luka Patrik moj sonček user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1096
29.7.2009 22:02:46   
l.daisy
as, hvala... saj pravim, mami ima sladkorno 2, o enki vem le toliko, kolikor poveš ti, zato sprašujem....
za staro mamo pa ne morem točno rečt koliko časa jo je imela, ampak precej dolgo... in tudi ni umrla zaradi sladkorne... poudarjam, šlo je za sladkorno 2...... zato pravim, da ne vem, kako je pri enki, kako zgleda potem to kasneje v življenju... 

Neposredna povezava do sporočila: 1097
29.7.2009 22:04:08   
lunca14
hej as. ma ne vem,kako bi ti to napisala,da ne bi ispadlo čudno,ali kakor koli žaljivo.............kadarkoli zaslišiš besedo sladkorna,se tebi sladkor močno dvogne,vedno se čutiš napadeno,če tekdo kaj vpraša o sladkorni,še posebej,če te primerjajo,s kako drugo blažjo obliko............ne tega počet,saj vsi vemo,da je jernej bolan,resno bolan in da ni to nek larifari,da moraš bit res disciplinirana,odgovorna,skoz na preži,ne naredit napak,na sploh,da moraš vložit ogromno energije,vsi tukaj to vemo in zaradi tega te še bolj cenimo,,,,,,,,samo,pri sebi boš morala spremenit,to,da nekaj veljaš,da si res ogromna borka zase in za svojga sina,in da se postaviš sebe na prvo mesto,ker drugače boš pregorela,popolnosti ni,napake se dogajajo,tudi tebi-draga moja...........zato,mej se rada,in ne me okregat,ker sem ti to napisala,vsaj upam,da neuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
29.7.2009 22:05:24   
lunca14

lunca - hvala za povabilo, sem dala v spomin. Mam pa namen enkrat v bližnji prihodnosti še eno torto spečt med tednom, pa bi vidva z lunom prišla, pa ena moja kolegica s tamalo, pa še kdo, ki lahko med tednom - tko da dej si še ti v memory user posted image , pa a_s tud

memory-delauser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
29.7.2009 22:08:42   
lunca14
user posted image user posted image joj,as.nisem te mislila,kritizirat,ker je izpadlo takouser posted image user posted image ,hotla sem samo,da še sebe vidiš,in da nisi več tako jezna na sladkornouser posted image user posted image ,ker vem,da bi ji najraje vrat zavila

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.