trinity22
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Murkica zelo lep voziček. Še dete pride, pa bo popolno. Punce, da ne boste mislile, da sem jaz proti dojenju. Nikakor. IN itak, da vsaka mati želi svojemu otročku vse najboljše. Materino mleko je najboljše, najcenješe, najbolj pri roki, vedno na razpolago, vedno na pravi temperaturi ... Vse drži. Jaz sem se mesec in pol borila. Bila v roku 14 dni dvakrat pod narkozo, da so mi rezali gnojne rane (absces) in pridelala vsakič 1 cm premera veliko in vsaj toliko tudi globoko luknjo skoraj pri bradavici, iz katere je še nekaj ur močno tekla kri, gnoj pa vsaj še teden ali več. V tem času , takoj po opreaciji 24 ur nisem snmela dojit iz obeh dojk, kar pomeni da je bil LOvro že v tem času na flaški AM, potem sem si v času iztekanja gnoja morala iztiskati mleko, pri čemer je tekla tudi kri iz rane, torej ej bilo mleko iz operirane dojke neuporabno. Mesec in pol sem samo dojila in iztiskala mleko in hodila po bolnicah in zdravnikih ...Lovro pa se je v enem mesecu zredil za samo 300g, Jaz sem zgubila vso pridobljeno težo v dveh tednih- Z živci pa sem bila na koncu. Poleg tega sem bila 3 tedne po porodu skoraj nepremična (razen odhodov na urgenco) in ves čas v postelji, ker se je zaradi komplikacij pri epiduralni moj svet skoraj podrl. Nisem mogla vstati, ker me je tako bolela glava in vrat, da nisem bila sposobna stati. Prvič sem svojega sončka pestvovala pri njegovih skoraj treh tednih. Vse je postoril očka. Od previjanja do kopanja. Moja izkušnja je pač taka. In ko se mi je absces začel delati že v tretje v 14 dneh in mi je ginekolog na urgenci na živo iztiskal gnoj, ker nisem želela še ene narkoze - sem se odločila, da preneham to agonijo. Lovro pač ne potrebuje psihično uničene matere, amapk srečno in zadovoljno mamico - kar sem po prenehanju tudi postala. Ne more mi pa nihče reči, da se nisem trudila. sonček33 kapo dol, vsaka ti čast za ves tvoj trud, žal pač ni uspelo, važno je da se tvoj mali sonček lepo razvija pa četudi na AM in da si ti sdaj OK, mislim da si se čisto pravilno odločila.
|