claud
|
Cau! Bom malo napisala.... Nekaj sem prepisala iz paparice, nekaj pa iz predelnice, ki mi jo je pustila patronazna sestra. 4-6 mesecev: korencek, koleraba, spinaca, blitva, bucke, riz,polenta, koruza, jabolko, banana, hruske 5-6 mes.: marelice, nektarine, dinje, slive, mango, avokado 8 mes.: zitarice brez glutena (koruza, ajda) 6-9 mes.: krompir, brokoli, strocnice, borovnice, maline, cesnje, robidnice 9-12 mes.: grah, repa, paradiznik, testenine, mandarine, pomarance, grozdje 10-11 mes. : zelje, por 12 naprej: leca, fizol, kivi, suho sadje, jagode, med, beljek MESO: 6 mes. : perutnina (bela) 7 mes.: teletina, zajec 8 mes.: konjsko meso 9 mes.: perutnina (temna) 10 mes.: govedina 11mes.: plava riba 12 mes.: sardele, svinjina Dodatno mi je patronazna se svetovala: 9-12 mes. rumenjak, zitarice z glutenom (ovseni kosmici, pira...), fermentirani izdelki (skuta, jogurt, kisla smetana...) Vsak svetuje malo drugace. Jaz sem zacela z glutenom sele po 9 mes, spet drugi pa svetujejo ze po 6 mesecu. Je stvar lastne presoje. Upam, da sem vam vsaj malo pomagala! Tole sm prekopirala od ene mamice z rrja
|