|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009 2. del
27.7.2009 9:19:27   
*anč*

Draga šivilja!!

Čestitke ob rojstvu hčerkice Hane! Kako velika punca user posted image . Uživajte!

user posted image

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
27.7.2009 9:24:41   
hel32
Dober jutro
Sem se naspala, ampak vedno pogosteje se mi dogaja, da se zbujam na hrbtu, a je to v reduuser posted image user posted image
Vse, ki imate preveč oblačilc, kok vam je fajn, jaz sem vse sama mogla kupit, nisem nič dobila, kajti vse prijatelce, incela žlahta, je nosečo, al pa že ima male pišeke!user posted image user posted image user posted image
Eh, mogoč pa dobim  še kaj.
Eee35 imaš pa ti probleme, mene tudi kr hitro iz tira vrže kaj, in kr tečnarim 100/h, hormoni so krivi!user posted image user posted image user posted image user posted image  Moj reče, ko vidi kako nosečnico,
o bogi njen mož!!! Češ, kako smo pa mi močki bogi, ko mormo svoje nosečnice prenašat, kaj pa me, ko nosimo njihove otroke???????
Jaz grem v P z rešilcem, ker je moj preveč paničen, da bi me sam spravljal kam.
Anč, nisem, bila tista, ki ni čutilauser posted image  tako močno, naš kr ornk skače! Sem pa tudi jaz danes ponoči dobila 2 konkretna popadka, in potem še čakala, no pa zgleda, da še ne bo nič, še ne sme bit. Ja, poznam to, kako je ko mislijo saj je še čas, ti bi pa najrajši iz kože skočila, ker veš da ga več ni!!!
Aprilčica, kolk smo si boge s temi nogami, pa jaz imam enake probleme, ko se zbudim so lepe, po eni uri so pa še zatečene, user posted image .
Muca, jaz spim skozi normalno, pač tisto, ko se obrnem in se zbudim, drugač sma se pa z mojim zaenkrat odločila, da spima vsak zase, ker se on ne more naspat zraven mene, jaz pa tudi ne ker grozno smrči, tak, da je zdaj boljši, in bo verjetno tak režim kr še en čas.
Popldan grem v laboratorij, dat vodo in kri, pa mogoče malo v šoping, neki malega kupit,
no jutri imam pa pregled navsezgodaj, boljš za moje noge, da nebojo zaotečene.
Lep dan
Helena v 35 tednu

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
27.7.2009 9:30:28   
Anonimen
uf glede stri.....se ne mazem! spljoh!
imam razpokan trebuh ze od prvic in drugic in kakih 10 novih strij sploh ne bo prislo do izrazauser posted image

(odgovor članu Ayo)
  Neposredna povezava do sporočila: 1828
27.7.2009 9:37:30   
Drnula
jaz na srečo nisem fasala nobene strije v 1.nosečnosti, sam eno čudna lukna se mi je naredila okrog popka, se mi zdi da se je tokrat še poglobila. mažem se tud ne, ker po vseh strokovnih člankih in mnenjih glede strij to nič ne pomaga.
Sem pa jih pričakovala v 1.user posted image , ker ko sem se v srednji šoli zredila za kakih 8kg sem imela čist popokane boke, stegna in joške - user posted image   čeprav mi še dons ni jasno kako so mi lahko popokali mini joški, ker se jim tiste kile niso glih poznale  ... v glavnem je kazalo, da dam zelo neprožno kožo in da kakršno imam lahko pri nosečnosti pričakujem trebuh kot harmoniko ... pa na srečo ni tako.

Zdaj pa šibam!
Lepo se imejte!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
27.7.2009 9:37:40   
eee35
hel: jaz bi tudi lahko z rešilcem šla, ampak v tem primeru me peljejo v najbližjo porodnišnico, v Ljubljano. Jaz pa bi šla v Postojno. Itak, če bojo kakšni zastoji na cesti bo veselo...Pol ti nasveti od anč bojo kar prav prišliuser posted image . Samo naj zdaj jih še da od ritki strani, glede na to, kako ta moj mali bo ven lezel!user posted image Joooj kok se bojim, kot user posted image !!!

Jaz si mažem trebuh z nekim gelom iz aloje, dobila sem enkrat od kolegice iz herbalife, ne vem sicer kok pomaga, ampak fajn hladi, isto roke zatečene. Ampak sem že skoraj pokurila. Bom danes šla po moje v lekarno, sem tam zadnjič en gel vidla z vitaminom E, ali kaj takšnega fruit of the earth, mogoče bo kul....Mastnega tudi nič nase ne morem dat, drugače švicam....

Za cunjice sploh ne znam oceniti, ali imam dost, zato tudi za zdaj ne bom nič več kupovala, če bo premalo, bo moj šel kupiti.

< Sporočilo je popravil eee35 -- 27.7.2009 9:39:19 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
27.7.2009 9:40:17   
*anč*
hel, se opravičujem, vidim, da sm te zamenjala z Drnulo user posted image .

kerala, aprilčica  glede komarjev ... v drogerijah se dobi naravna zaščita, ki jo lahko uporabljajo že novorojenčki : Chicco Zanza no. jst to za malega še zdej uporabljam, smo bili zelo zadovoljni, ker kljub njegovi občutljivi koži ni imel nobenih posledic. pa še diši mi lepo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
27.7.2009 9:46:08   
*anč*
eee35  nč navodil za porod v medenični vstavi, še nisem tok pametna user posted image . ne resno, se mi zdi bolš, da to speljejo tisti, ki obvladajo. sej bo, tok hitro pa spet ne bomo rodile user posted image .

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
27.7.2009 9:49:48   
eee35
Ja, saj vemuser posted image še zlasti ne v medenični vstavi.

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
27.7.2009 9:50:54   
Tanchy
IZVIRNO SPOROČILO: Flora2

Me pa zanima, kaj je babica kaj koristnega povedala, vsaka info prav pride.

Jaz sem jo bolj spraševala glede sebe -
Kako je glede načrtovanja poroda - ker nekje piše, da je fajn da si mamica zamisli kako in kaj - v večini primerov se to izjalovi ker si običajno zamišlja(mo) neke idelale, pol se pa drugač vse skup obrne
Pa glede protibolečinskih zadev - nekatere so najprej izrecno proti, pa se ne vem kok časa res matrajo in na koncu rečejo naj vseen kaj dajo - pravi, da se je brezveze neki matrat, ker ta zdravila itak dajejo glede na to, da ne vplivajo na otroka - varno
Priprave na porod, če je bil prej CR - dobiš datum da prideš zjutraj tešč, naredijo vse mogoče preiskave, si tam cel dopoldan (zdej ker je gužva naročajo nekje po 3, običajno od teh ena odpade in mora prit naslednjič user posted image ) in potem se določi datum CR. Meni je tudi rekla, da če želim naravno priporoča, da če se samo odvije pred rokom za CR je seveda super, nekaj na silo pa je spet brezveze probavat. Na datum CR si pa lahko še vseeno premislim in se lahko tudi počaka še kakšen dan
Ker sem imela v prvo CR, pomeni, da če grem naravno rodit, da si štejem popadke kot prvorodka in da seveda čim manj obremenjevanja kako bo s porordom pa je najboljš - zaenkrat se sploh (še) ne user posted image
Pa popadki - ko bodo ta pravi, bomo zagotovo vedele user posted image  - mene pa že zdej včasih full zvija, no sej, druge tud...

To je v grobem kar sem spraševala, je pa full prijazna in mi je kar hudo, ker bo zdej ravno na dopustu, ko imam največ možnosti za rodit user posted image . Sem pa že pomislila, da ker je blizu doma, da jo kar pošibam med potjo v avto pa gre z mano rodit user posted image user posted image user posted image . Al pa da kar k meni pride, pa opravimo doma - sej je v Lj itak gužva user posted image user posted image user posted image .

Joj, jst sm dons tooook komarjev privabla, no moja kri ....zdej me pa se srbi.................user posted image

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
27.7.2009 10:07:29   
kerala
Ojla babnce, ma ste danes pridne za čvekanje, sem se komaj skozi prebilauser posted image

Šivilja user posted image user posted image user posted image user posted image  za Hano, res je že prava huda bjeba! ČESTITKE!!!

Anč, a misliš da tista kremica tudi proti tigrastim komarjem deluje? Jaz imam eno čisto naravno, samo nič ne pomagauser posted image

Kako fajn vam je tistim, ki ste tolk cunjic dobile, jaz pa NIČ!!!! niti za svoje punce, takrat še noben ni imel otrok, zdaj pa tudi več noben nima, tako da sem morala vse, ampak čisto vse, kupit. Upam, da imam dovolj...

Strije - upam, da bo ostalo stanje tako, kot je zdaj. Res pa, da mi ej pri Duni vse popokalo v zanjem tednuuser posted image . Mažem pa kar pridno, vsak dan dvakrat.

Premiki - tudi moj user posted image  se je kar fajn umiril. Zaenkrat jih sicer ne štejem, ker jih je še vedno dovolj, ampak včasih sem kar pozorna, ker več spi.

simonalokar, jaz imam set za odvzem popkovnične krvi doma že kak mesec. Bilo pa je to potrebno urediti do, če se ne motim, 34. tedna ali celo še prej. A si jim ti pisala mejl?

Zanima me, če boste napisale porodni načrt. Se mi zdi, da jih full različno sprejemajo. V Postojni so zelo dobrodošli, če pa v Izolo pridem z njim, bi to babice (vsaj tiste tagrozne) samo dodatno razbesnelo, tako da me je kar strah! Sicer se pri EA tako ne moreš kaj velik zmišljevat. Ultivo so pa, kolikor nam je rekla anesteziologinja v Izoli, prepovedali po vsej Sloveniji.

Danes bo spet vroče, privoščite si kaj hladnega, sladoled recimo... user posted image user posted image

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
27.7.2009 10:33:28   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: hel32

Tulpek, še enkrat, ne vem kako računajo te tedne,Saj pa imam po UZ, točno na torek 35 t, ti pa jutri, štima, sicer, pa to zdaj ni važno, važno je, da se naši pišeki rodijo točno takrat, ko je prav, ne prehitro, in da so zdravi! Bova itak na koncu sami tuki na tej temi!user posted image

Mene zadnje dni tako zvija in šraufa in trebuh otrdeva, da ne vem, če bom dočakala pdp. Sam da se potem ne zgodi, da bova čakali do 10. septembra user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: simonalokar

punce me zanima tiste ki boste darovale pop. kri a ste dobile paket že domov al ga morate iti iskat. jaz bi rada da mi ga domov pošljejo. moram poklicat.

Js sem ga dobila domov nekaj dni po poslani prijavnici. Ljubljančanke pa morajo baje same po njega.

Šivilja, čestitamuser posted image .

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
27.7.2009 10:37:15   
opatija
Ojla user posted image !

Najprej: čestitke šivilji za krepko deklico!!! Bravo in SREČNOuser posted image !!!

Naš težko pričakovani avgust se bliža in s tem se počasi zaključuje naš maratonuser posted image Jaz sem še vedno precej zmdena, po eni strani si želim čim prej videti mojega fantička, po drugi strani pa si želim čim bolj zapomniti občutke njegovega premikanja v trebuhu (z izjemo boks v levi jajčnik - tam ima namreč boksarsko vrečo user posted image ) Včeraj pozno zvečer sem imela spet pet popadkov, potem pa se je umirilo. Tega v prvi nosečnosti ni bilo in me prav zanima, če napoveduje porod. Moram priznati, da sem ob popadkih spet ugotovila, da še nisem čisto pripravljena, ker takoj začnem razmišljati, česa še nisem poštimala. Tokratni gnezditveni sindrom me je pa res obsedeluser posted image Povsod imam sezname, kaj je potrebno še postoriti in na srečo so zraven večinoma že kljukiceuser posted image Vsi mi govorijo naj malo bolj počivam, ker non stop samo perem, likam in pucam, jaz pa še kar dopolnjujem seznam opravil. Trčena, ni kajuser posted image

Izmerila sem si obseg trebuščka in meri 124 cm. Morda si sedaj lahko predstavljate zakaj vsi pravijo, da je kot žoga medicinka. Bom prosila možeka da me slika in vam ga pokažem. Kljub velikosti mi je kar všeč, ker je res kot žoga, pa fino je, ker je lepo zagoreluser posted image Sem pa vrhunska neroda in sem si opekla trebuh. Nanj mi je skozi izrez obleke padel košček krompirja direktno iz kropa. Nagnila sem se naprej da bi padel dol, a sem pozabila da je moj trebuh kot polica in je krompir ostal gor. Kar prilepil se mi je na kožo in sedaj imam veliko opeklino
user posted image Če si že nisem pridelala strij, bom pa imela najbrž brazgotino od opeklineuser posted image

Sedaj pa šibam v shopping. Rabim novo torbo za v porodnišnico. Saj veste, to je sedaj NUJNO, ker nobena stara ni primerna...!user posted image

Uživajte, pa se javim jutri po ctgju!

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
27.7.2009 10:41:20   
Anonimen
ut, teli trebuscki,...... tud jst sem se ze opekla in sicer, da sem stopila do stedilnika. pac na prednosecnisko razdaljo in se lepo konkretno prislonila na lonec z govejo juho!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
pa da ne govorim o dnevniku na trebuhu. zvecer, ce se ne preoblecem ni treba dragemu nic govorit kaj sem delala, kaj sem kuhala, kaj sem jedla.....od vsakega opavila ostane kak madez na trebuhu!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu opatija)
  Neposredna povezava do sporočila: 1838
27.7.2009 10:44:01   
Anonimen
aja.....nasa najmlajsa ima ze od vceraj zvecer žurko v meni...ponoci nisem skoraj nic spala, tako je rogovilila. in se do sedaj se ni umirila.ne vem...upam, da ne bo te navade ohranila po porodu. drugace se lahko kar poslovim od interneta...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1839
27.7.2009 10:47:39   
Anonimen
aja, se to. sem pozabila. jaz cutim njeno glavico , ko jo obraca cisto cisto spodaj. tam, ko ze ni vec trebuha, v bistvu zadaj za sramno kostjo. a to pomeni, da jo imam ze cisto nizko?
manjka recimo5 cm, da pokuka ven....
ANNNNNNNČ!!!!!! ti boc kaj vedela...
boli me nic ne...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1840
27.7.2009 10:59:22   
*anč*
miska  ja pol se je mala že spustila dol, ponavadi se to pri mnogorodkah zgodi na koncu, par dni pred porodom al pa še manj, tko da lahko da se ti želja uresniči in rodiš prej user posted image .  brez popadkov pa ne bo vn padla, nč bat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
27.7.2009 11:03:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *anč*

miska  ja pol se je mala že spustila dol, ponavadi se to pri mnogorodkah zgodi na koncu, par dni pred porodom al pa še manj, tko da lahko da se ti želja uresniči in rodiš prej user posted image .  brez popadkov pa ne bo vn padla, nč bat!

iz tvojih ust v bozja usesauser posted image

(odgovor članu *anč*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1842
27.7.2009 11:05:18   
Anonimen
ancm ti mas isto rok ko jst. pa je ne cutis ze skoraj dobesedno v tamali?
alpa katera druga?

< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 27.7.2009 11:06:51 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1843
27.7.2009 11:12:02   
*anč*
noup, naša frajla še ni dol, se pa spomnem feelinga od prejšnjič (je kolcal tam čist nizko pri kosti), sam pri prvorodkah se to zgodi par tednov pred porodom, pri mnogorodkah naj bi bil pa to že finiš. boš poročala, če drži  ane, miška?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
27.7.2009 11:12:15   
Anonimen
sem kar temo odprlauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1845
27.7.2009 11:13:21   
Anonimen
a, seveda bom porocala.....hm jo bom prepricala, naj butne s pestjo proti tlem, da preluknja mehur!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1846
27.7.2009 11:28:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *anč*

noup, naša frajla še ni dol, se pa spomnem feelinga od prejšnjič (je kolcal tam čist nizko pri kosti), sam pri prvorodkah se to zgodi par tednov pred porodom, pri mnogorodkah naj bi bil pa to že finiš. boš poročala, če drži  ane, miška?

Naš pupo tudi kolca pri sramni kosti že od kar sem bla notri.... 14 dni user posted image user posted image   Kaj to pomeni? Zaprta sem še vedno, porcija pa je skrajšana in mehka. Menda naj bi mela MV nekje 1,5 cm user posted image user posted image   Mah..... Notri ne ostanejo a ne? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *anč*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1847
27.7.2009 11:41:49   
*anč*
živa  men se je mali spustu v prvi nosečnosti ene 5 tednov pred porodom, sej pravim da se pri prvorodkah to ponavadi zgodi precej prej kot pri tistih, ki so že rodile. not že ne bo ostal user posted image . na to kdaj točno bo pa itak noben ne pozna odgovora. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
27.7.2009 11:57:48   
eee35
Kako pa to, da moj tudi kolca čisto od spodaj, pa sedi na ritki? Ritka kolca????user posted image

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
27.7.2009 11:58:59   
Anonimen
Naš pupo tudi kolca pri sramni kosti že od kar sem bla notri.... 14 dni user posted image user posted image

meni ze dolgo kolca pri kosti....samo zdaj par dni pa cutim prav glavico, ko jo obraca cisto cisto spodaj...kar mal neprijetno je

(odgovor članu *anč*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?