bella02
|
bella02 sem vidla na forumu Alergije, da je treba plačevat polovično ceno Allernove in drugih podobnih nadomestkov KM, tak da zdaj pa res ne mislim prodajat. Pa še enkrat sem šla brat tist za odobrenje Alernove na recept in je tako napisano, da sem si šele zdaj prišla gor, da imamo za pol leta 30 škatel odobrenih. Ma so smotano napisali, pa nobenega pečata ni gor. Šlamparija... Katja, sem tudi jaz nekej slišala, da se po novem nekaj plačuje. Jaz nisem za Pregomin še nič. Pri nas v Lj je tako: na alergološki dobiš odobreno, npr. 60 škatel. Potem greš k P, da ti napiše recept. Jaz sem naprimer šla 2x po 30 škatel, ker jih nimaš kam dat tolk. Od P greš na zavarovalnico, da ti na listu iz alergološke napiše -škatle in poštamplja recept od P. Šele nato sem šla v lekarno. Tako sem delala jaz. Je pa res, da ti recept velja le pol leta in če v tem času porabiš vse, do novih nisi upravičen. Meni je ene 2x en prijazen lekarnar dal 2 škatli, za kateri sem plačala in ko sem čez nekaj dni prinesla recept, mi je vrnil denar Tjaša je dolgo pila mleko vsak večer in sem ga kar porabila. Nisem pa na njem delala nič drugega, npr. pire ji ni bil všeč, palačinke pa delam iz radenske. Zdaj mam še ene 3 škatle in jih je Tjaša s crispiji al pa sam mlek, sam moraš to porabit v roku treh tednov. Ja, tisti list je pa kar nekej, bi ga skoraj lahko sam napisal, sam nekaj podpisov je gor, ki naj bi potrjevali avtentičnost. Kar neki. anita, sej ne vem, so ti datum pomaknili naprej al nazaj A za spol bosta vprašala? gajka, to, da imaš delo doma, ima tudi nekej dobrih strani, mar ne ? ryssa, drugo okolje ponavadi res dela čudeže . Pa saj bo morda vajina nadubudneža to tečnarjenje minilo (mislim tebe in gajko), vsaj pesti držim za to. Vama ne znam svetovat, naš smejko je glih da ne skoz dobre volje. Je pa jok, če kaj ne doseže, sam ni panike. Zojko MIšek, te čist razumem, da te stiska, sej vse pomojem. Najbolj bed mi je, ker bo v vrtcu, pa mene ne bo tam , pa zdaj ima tak fajn ritem, vstane ob 8h, gre ob 11h spet spat tam do cca 13h, pol je okol 14h kosilo, zdaj pa se bo vse to podrlo . Vem pa, da se bo tam imela lepo, jaz pa bom lahko v miru študirala. Teja še spi, mene pa kar nekej ima, da si pripravim gradivo za učit. Bo počasi treba začet, bo avgust takoj mimo . Danes moj prične z dopustom, bo 14 dni doma . Za dva dni gremo v Bohinj, za morje še ne vem, pa močno upam, da letos postaviva stopnice, da bomo imeli svoj vhod. Lani je blo v planu, pa se je Teji mudilo na svet , pol pa ni blo časa in volje . Pa še jutri se bo baje malo ohladilo, bo kar pasalo, ne maram te vročine . No, lepo se imejte!!!
|