bella02
|
Hej! Smo bile punce dva dni v Kočevju, zato mi ne zamerit, ker sem na hitro preletela za nazaj. Kar se spomnim za pokomentirat, bom, ostale mi pa ne zamert. Erin, mali je izrezana mami. Une šobice na zadnji sliki so fenomenalne!!! Katja: glede alergije ti povedo le to, da ti dajo list, česa otrok ne sme jest. Vsajtako je bilo pri Tjaši, pa verjetno v 5-ih letih niso veliko spremenili. Ti pa svetujejo, če jih vprašaš za točno določene stvari. Jaz imam vedno v hladilniku margarino Geo, ker le to lahko je izmed margarin, ima ful rada med in marmelado. Piškoti imajo skoraj vsi al margarino al kislo smetano al sirotko in to vse odpade. Jaz sem imela ene medenjake, v katerih ni bilo nič od tega, dela jih pa Pekarna Oblak iz Žirov in dvomim, da bi jih na vašem koncu dobila. Ima pa Lidl ene majhne okrogle piškotke, ki ne vsebujejo nič mlečnega in so krasni, da jih imaš vedno pri roki, ker na nobenem obisku ne moreš od gostitelja pričakovat, da se spomni na tvojo težavo. Sej dobri prijatelji in domači že vedo, ostali pa ne in jim ne moreš zamerit. Sladoled ima Mercator (še največjo ponudbo, preverjeno), imajo sojinega in riževega. To imajo centri mercatorjevi, ne male trgovine. V Hoferju imajo vodne lučke, sem včeraj kupila. Nekaj malega ima tudi Leclerc. Ostale trgovine nimajo omembe vredne izbire. Bomboni (ko jih boš dala Janu): vsi želejasti in nekateri ala Fru fru varianta --> spet ne vsi Lizike: pazi, da ni zraven smetana! Smokiji: le originalni, ostali že odpadejo Čipsi: nekateri, naša ima rada tiste s papriko, pa lahko le Chio, vsi ostali, kolikor jih jaz poznam (Mercatorjev, Chrunchips) imajo notri sir ali karkoli mlečnega Slane stvari: palčke lahko, pa nekatere prigrizke, sam ne vse! Juhe: kremne odpadejo, ravno tako veliko ostalih, ker vsebujejo mleko To sem se na hitro spomnila, se pa navadiš, da vsako stvar prečekiraš. To ti pride v kri in moje najboljše prijateljice avtmatsko že gledajo, kaj piše na deklaraciji. Moraš biti pa res pozorna. Sem enkrat gledala grisine: na prevodu ni pisalo mleko, na originalni deklaraciji pa ja. Torej, res paziš. Upam, da ti bo to kaj v pomoč, pa kateri drugi tudi, če ima alergijo na KM. Naša Tjaša ni ena tistih srečnic, ki bi ji to tam do 3. leta izzvenelo, se ji še kar vleče. Samo na koncu potegneš črto, da to niti ni tako grozno, se navadiš in se da preživet. Najhuje je, ko greš ven in ima otrok svoj dan in mu ne moreš dopovedat, da nimajo zanjo sladoleda. To mi je najbolj bed. Piškote in jogurte že vzameš sabo, v mestu na sprehodu pa nimaš kaj. Pa ne mislit, da se dobi vodni sladoled na kepico, le na Čopovi. Sojinega nimajo nikjer. Je pa res, da ne hodimo ful ven na sladoled in lahko, da se kje dobi. Bom objavla, da mi kaj ven ne vrže, se mi ne da še enkat pisat
|