|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part.II
23.7.2009 14:31:23   
majra
IZVIRNO SPOROČILO: chebelica21

IZVIRNO SPOROČILO: SONČEK LARA

čist slučajno sem brala na enmu izmed forumov, k si ženske same tud doma merijo in sem čist za foro merila sama sebi. In ne vem a narobe merim al kako. Se ne obremenjujem, sam na živce mi že gre počasi to, da so ljudje tako presenečeni, da imam še 9 tednov pred sabo, potem pa vsak pričakuje, da bom rekla, saj sta dva...ker imam tok ogromen trebuh, men se zdi pa tko cortkanuser posted image user posted image

Lara nič se ne sekiraj, jaz tud imam trebuh za dva,... Pa naj si komentirajo kaj si hočejo, jaz še včasih iz fore dodam, ja sem žogo požrla,...
Čeprav je fajn nosit tega mojega sončka pod srcem,... Si sploh ne morem predstavljat, da še samo 8 tednov,... Kako je hitro minilo,...

jaz pa skos poslušam, da mam ful majhen trebuh user posted image  sploh pri prvi, ko sem zadnje mesece nosila plašč, ljudje sploh niso vedeli, da sem noseča user posted image

(odgovor članu chebelica21)
Neposredna povezava do sporočila: 4551
23.7.2009 14:37:56   
Erdbeere
IZVIRNO SPOROČILO: majra

čist slučajno sem brala na enmu izmed forumov, k si ženske same tud doma merijo in sem čist za foro merila sama sebi. In ne vem a narobe merim al kako. Se ne obremenjujem, sam na živce mi že gre počasi to, da so ljudje tako presenečeni, da imam še 9 tednov pred sabo, potem pa vsak pričakuje, da bom rekla, saj sta dva...ker imam tok ogromen trebuh, men se zdi pa tko cortkanuser posted image user posted image

Lara nič se ne sekiraj, jaz tud imam trebuh za dva,... Pa naj si komentirajo kaj si hočejo, jaz še včasih iz fore dodam, ja sem žogo požrla,...
Čeprav je fajn nosit tega mojega sončka pod srcem,... Si sploh ne morem predstavljat, da še samo 8 tednov,... Kako je hitro minilo,...

jaz pa skos poslušam, da mam ful majhen trebuh user posted image  sploh pri prvi, ko sem zadnje mesece nosila plašč, ljudje sploh niso vedeli, da sem noseča user posted image

hehe majra, sej pri meni še tud tko mal po ovinkih vprašajo, če bomo mel slučajno še enga....res da sem malo bolj okrogla samo zdej se pa le že vidi, da bomo zibali...čeprav ljudje še vedno niso zihr user posted image

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 4552
23.7.2009 14:41:23   
chebelica21
Meni se je pa videlo že pri treh mesecih, oz. moja babica je takoj pogruntala, sploh ji nisem rabla še nič rečt, pa sem bila še komaj v 11 tednu,...

Ful je odvisno tudi od maternice kakšno ima katera in pa od velikosti ploda,...

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4553
23.7.2009 14:41:32   
Anonimen

Eno vprašanje.(mogoče butasto)..ko ti G meri trebuh, npr. nameri 32 to pomeni da si v 32. tednu. do kje se pa izmeri? zgoraj od npr. žličke naprej (tam pri modrčku nekje pa do? Ker če jaz merim do spodaj do kao sramne kosti, namerim 37??? a je to normalno, sem pa v 31. tednu? a delam kaj narobe?

Obsega pa se meri kako, okol popka? Namerila sem 99.

Pušenjak pravi da tuki lahko pride tud do odstopanj do 5 številk kar pa ne pomeni da je karkoli narobe k to je čist tko sam približen da oni vedo,tko da to ni nič kaj takega kar bi se pri nosečnosti oziral. Obseg bušija se pa meri okol i okol pri popku vendar spet odvisno kakšne postave si in kolk si na začetku merila,pa tko naprej.user posted image

(odgovor članu SONČEK LARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4554
23.7.2009 14:42:05   
majra
IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere

hehe majra, sej pri meni še tud tko mal po ovinkih vprašajo, če bomo mel slučajno še enga....res da sem malo bolj okrogla samo zdej se pa le že vidi, da bomo zibali...čeprav ljudje še vedno niso zihr user posted image

pri meni je bila zadnjič fora, pride bivši sodelavec izza mene, pa začne, kako dobro zgledam, če sem shujšala, se obrnem proti njemu, pa ga skor kap, ko zagleda moj trbuh user posted image  je pa pri meni fora, da imam tudi viška kg in sem vedno oblečena v bolj široke stvari, sedaj jmed nosečnostjo, si pa dam duška in oblečem kaj bolj oprijetega in takoj zgleda, da mam 10 kg manj

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4555
23.7.2009 14:43:29   
altaja
Res zelo lepi bušiji user posted image

Men tud pravjo da ni neki ful velik, čeprav kaj pa vem no, men se zdi kar. Si sploh ne predstavljam več kako je če ga ni user posted image . No, kmal jih ne bomo mele več zato mormo bit pa tolk bolj ponosne na njih. Pa ne sam da so veliki, težki so, težki...

Moj današnji je v albumu. Jutri bo star polnih 35 tednov user posted image .

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4556
23.7.2009 14:46:00   
Erdbeere

Meni se je pa videlo že pri treh mesecih, oz. moja babica je takoj pogruntala, sploh ji nisem rabla še nič rečt, pa sem bila še komaj v 11 tednu,...

Ful je odvisno tudi od maternice kakšno ima katera in pa od velikosti ploda,...

hehe če bi se šlo po teži ploda, pol bi mogla met pa jaz vedno fulllllllll velik trebuh, prejšnji otrok je bil težek 4160 pa ni bilo ravno ne vem kakšnega trebuha, zdej se pa obeta spet nekaj podobnega, če ne še težjega. Očitno imam vse tri v hrbtu user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4557
23.7.2009 15:35:14   
barika

jaz pa peške od lubenic, pa ker je ravno sezona lubenic je tudi trebuh temu primeren user posted image user posted image user posted image user posted image boli me, kaj govorijo, res.

Sem bila pa danes leteča, dej grem pa mal postlo speglatuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4558
23.7.2009 15:41:50   
oktavija
Halo deklata!

Kako ste kaj?

No takole mene tale vročima ubija...sem se kr zaprla v stanovanje in uklopka klimo in ne grem nikamor...
No čeraj sem z Riškotom hodila tri ure po trgovinah in prišla domov crkjena...

Ja ker smo že v 34 tednu je skrajni čas da so stvari za našega malčka bolj kot ne skoraj pripravljene... Nabavljeno je skoraj vse po tavelkem... manjka mi še nekaj malenkosti za osebno higijeno bejbija (mandelnovo olje, aklohol, šampon za kopanje, tetra planiče, škarice za nohte in podobno..), jaz pa potrebjem še moderček za dojenje in kako kremico za bradaviče.... če ima katera kak predlog za kremico naj kar pove....
Drugače pa so dojenčkove oblekice in vse kar spada zraven oprave in zlikane tako da je vse tipi topi... Sam še rodit moremo in to bo to...

Tukaj lahko glasujete za našo princesko: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=420&Itemid=220

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4559
23.7.2009 16:44:59   
kepica
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

IZVIRNO SPOROČILO: kepica

Upam, da mi jutri na pregledu namerijo kaj boljši pritisk. Počutim se drugače čisto ok, ampak tudi zadnjič sem se tako, pa so mi ga namerili 100/45user posted image user posted image Hgb je pa itak na podnu, tu pa ne pričakujem kakšnih hudih presenečenj.

Zdej se pa brcnem v rit, da se spravim do tuša, potem pa noge v luft, ker so nekam zatečene.

mora biti kar hudo v nosečnosti z nizkim pritiskom... jaz imam glede na normalno stanje povišanega na normalno in mi je ful super, ker končno vsaj enkrat v življenju normalno funkcioniram user posted image .
hemoglobin sem imela v petek 122, tko da očitno brezmesni jedilnik le ni tak bau bau, kolikor so bli določeni ljudje pametni že na začetku moje nosečnosti.

Evo mene po pregledu. Hgb 102user posted image pritisk pa 125/62user posted image Ampak verjetno zato, ker mi je istočasno jemala kriuser posted image Itak, da ti takrat pritisk narasteuser posted image Tako, da tole malo bolj z rezervo jemljem. Drugače pa vse bp. Urin je super, za kg sem bila pa malo kregana, ker sem se kao preveč zredilauser posted image Eh, tile dohtarji. Nikoli jim ni prav.
tulpek čeprav imam nizek pritisk,  se čist ok počutim. Se je telo verjetno že navadilo in čist normalno funkcionirauser posted image Tudi G pravi, da z nizkim pritiskom ni nič narobe. Za otroka sploh ne, zame je pa tudi ok, če  se normalno počutim. Je pa res, da vsakega na rit vrže, ko vidi, koliko imam pritiskauser posted image

Po pregledu sem se šla pa po trgovinah potepat. Uh, sem si oči napasla, pa tudi precej denarja zapravilauser posted image Sem kupila Angelcare, kompletek za iz porodnišnice, nogavičke, copatke,  slinček,tetra pleničke, tetra krpice, prsne blazinice, stekleničko, dudiko, brisačo za kopanje, krtačo za česanje, gel za kopanje, olje za mazanje, pleničke, robčke, hladilno mazilo. Uf, pa še  sem mogoče kaj pozabila. Je bil tak užitek kupovat, da nisem čisto nič utrujenauser posted image Se mi je mož prav nasmejal. Pravi, da  drži, da ženskam nakupovanje da energijouser posted image Jupi, prav uživala semuser posted image

Tamika87 držim pesti, da še vsaj en mesec ostaneš v enem kosuuser posted image
indy0024 dobro opravi jutriuser posted image

katka11 ja v Kranj hodim. Pa danes sem bila tam. Mogoče sva se še celo srečaliuser posted image Sem bila tam od 7-9h pri dr. Riznerju, ki je nadomeščal mojo G (dr. Rantovo).

larilu tole s popadki se pa grozno sliši. Bravo za mirno reakcijouser posted image Drži seuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

Pregledi pri G...  Jaz se kar začudim, kakšne sisteme imate v drugih krajih...Kot da nismo v isti državi, resnično....
Mene G naroči ob določeni uri...In ko pridem in me sestra zagleda, me takoj pokliče...Opravim pregled (nič hitenja in grem ven zadovoljna) in me že čakajo papirji za odvzem krvi i urina...Vse to opravim v laboratoriju, ki je par korakov proč in grem domov.....Sestra pa mi pove, da ni treba nič čakati, če bo karkoli sumljivega ali narobe, me bodo poklicali....In to je to....Vsega skupaj s potovanjem zapravim mogoče eno uro ampak v večini primerov je to manj......

Super mate tole zrihtanouser posted image O čem podobnem lahko pri nas samo sanjašuser posted image Danes sem ekspresno hitro opravila, pa sem bila tam 2 uriuser posted image

eltea333 žal mi je za tvojega muckauser posted image

Punce, lepi bušijiuser posted image

Sedaj grem pa pod mrzel tuš, pa klimo zalavfat, drugač me bo pobralo.user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 4560
23.7.2009 16:46:40   
eva Ana
Evo mene končno iz pregleda.

Naša user posted image je velika 45cm in težka 2666g in zdrava!user posted image user posted image user posted image
S pregledi sem končala, zdaj pa z 5.8. začnem z CTG-jem!

Joj, UZ je pokazal PDP 21.8.!! To bo tako hitro user posted image ....,mislim, da me kr malo panika daje user posted image user posted image

Grem zdaj malo počivat, pa vas potem berem in pokomentiram za nazaj!

(odgovor članu oktavija)
Neposredna povezava do sporočila: 4561
23.7.2009 16:49:31   
tulpek
Danes sem prala plenice (v bistvu jih strojuser posted image ), se že sušijo na soncu in vetru, jutri pa še cotke. Vsaj za nekaj bo koristna ta vročina.

(odgovor članu oktavija)
Neposredna povezava do sporočila: 4562
23.7.2009 16:52:00   
dreja79
Ojla user posted image ,

tale vročina pa je že res neznosna. Preveč hiter pišete sem gor, vas komaj uspem prebrat.

Sem pa zasledila, da nekaterim  izmed vas, ko greste na sprehod otrdi trebuh in vas začne boleti v križu.

Tud meni se je to začelo dogajati, sedaj ko sem v 31. tednu, prej je bilo še vse ok. Trebuh rata čisto trd, začne me boleti križ in pa sramna kostuser posted image . Vseeno nadaljujem s sprehodom, saj se to običajno pojavi, ko sem že kje daleč in se moram potem vrniti še domov.user posted image

Mislite, da je to nevarno? Ima katera s tem kakšne izkušnje?

Drugače pa držte se! Kmalu bo septemberuser posted image

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 4563
23.7.2009 17:49:12   
sontschica
hello čvekice user posted image

larilu potem imaš res pridno punco, da še vedno vztraja v tvojem bušiji. kar zmenite se, da naj še malce počaka, da spozna bratca, mamico in očija.

eltea žal mi je za tvojga muckauser posted image user posted image . tok stari so res najbolj luštni.

ful so lepi bušijiuser posted image user posted image - res je čisto vsak lep, ker se v njem skriva nače največje bogastvo.user posted image user posted image

tudi meni gre tale vročina že pošteno na živceuser posted image komaj čakam soboto.

oktavija - baje da je lanolin krema za bradavice ok, sprobala jo še nisem, vendar jo hvalijo.

no jaz sem bila pa danes na prvem CTGju in me vpraša sestra, kako to, da sem že tok kmalu prišla na CTG, pa rečem, da se je G odločila za kontrolo. no potem sem bila 20 minut prikuplana na to napravo, nato sestra vzame tisti list, na katerem se zapisujejo popadki in utripuser posted image in se gre posvetovat z G. in potem ko pride nazaj, mi je rekla, da imam že čez 1 teden spet kontrolni CTG.

zanima me, ker sem jaz buša pozabla vprašat, če je to normalno, da ga imam spet čez 1 teden. mislite, da so se mi na CTGju že risali pravi popadki ali delajo to samo preventivno na 1 teden, čeprav me je na začetku tko čudn vprašala, kaj že delam tukaj? ima še katera podobne izkušnje?

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 4564
23.7.2009 18:22:45   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica

zanima me, ker sem jaz buša pozabla vprašat, če je to normalno, da ga imam spet čez 1 teden. mislite, da so se mi na CTGju že risali pravi popadki ali delajo to samo preventivno na 1 teden, čeprav me je na začetku tko čudn vprašala, kaj že delam tukaj? ima še katera podobne izkušnje?

kakšne pa so cifre na CTG listu?? dej napiši,ene št. so utrip, druge pa popadki.

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 4565
23.7.2009 19:00:56   
Tanik
moj G ima tudi metode da s prstom malo pomeri pa pretipa kje sega maternica. trebuha mi še ni meril, sem ga pa sama, obseg 90 cm. tisto ko od sramne kosti merijo, sem si jaz po uni črti linea nigra merila, pa so bili tedni tam-tam.
mislim da jaz tudi pašem med tiste z manjšim trebnuhom, ampak to itak da ni emrilo, odvisno od ženske konstrukcije.
o CTG pa jaz še nič ne vem.

naj se pohvalim, ograja je pobarvana.user posted image jaz pa crknjena. bom res morala malo več počivat.user posted image

zdaj grem pa mami pomagat, ker dela slivove knedlčke user posted image .kok je fajn met mamo na obisku, tok lepo si vse razdeliva pa mi pomaga user posted image

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4566
23.7.2009 19:10:15   
tulpek
Pri meni pa med pregledom vedno zmeri obseg bušija od user posted image , če je dost velik, mojega pa kar na oko oceni. 

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 4567
23.7.2009 19:50:37   
eva Ana
sontschica moj primer: jaz začnem z CTG-jem 5.8. in ga bom tud imela (tak mi je rekla G) vsaj enkrat na teden

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4568
23.7.2009 19:59:36   
sontschica
IZVIRNO SPOROČILO: barika

IZVIRNO SPOROČILO: sontschica

kakšne pa so cifre na CTG listu?? dej napiši,ene št. so utrip, druge pa popadki.

moje številke so se povprečno gibale okrog 10-12, enkrat je tut na 25 poskočil, potem pa tudi na 3.

Tanik pridnauser posted image user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4569
23.7.2009 20:02:12   
sontschica
IZVIRNO SPOROČILO: eva Ana

sontschica moj primer: jaz začnem z CTG-jem 5.8. in ga bom tud imela (tak mi je rekla G) vsaj enkrat na teden

aha potem je to normalno, da te naroča 1x na teden. men je sam mal čudn, ker imam rok malce (1 teden) za tabo in bom do tvojga 1.CTGja mela že 2 za sabo. ampak če je tko prav, potem že mora bit

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 4570
23.7.2009 20:22:14   
indy0024
dannnn cveke-cvekice!!!!!user posted image user posted image danes sem sla na kontrola sladkorja in sem mogla sedet tam tri ure,ker so mi stirikrat uzemali kriuser posted image ampak hvala bogu,da nisem bila edina nosecnica med njimi,in nas je blo kar veliko,smo se zaklepetale,izmenjali stevilkeuser posted image skratka cajt je seu hitr,pa se cukr imam v mejih normaleuser posted image user posted image user posted image in so me poslali domov!!!!!!res so ble babe enkratne,pa se vice smo si govoril,nasmejali smo se do solz.aja cestitke vsem za uspesne pregledeuser posted image user posted image user posted image !!!!!!!!zdj pa z svojim user posted image misliva iti v atlantis,on se hoce mal namakat,jz si bom pa tud sam nogice namakala,nic punce uzivajte!!!!!user posted image

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 4571
23.7.2009 20:29:41   
indy0024
KEPICA KAKO LAHKO DOBIM TVOJO TEL.ST.DA BI TI POSREDOVALA INFO.O ROJSTVU user posted image ALI IMA TO KATERA DRUGA CEZ?????

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 4572
23.7.2009 20:34:41   
kepica
indy0024 sem ti poslala številko na ZS.

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 4573
23.7.2009 20:36:39   
indy0024
A VESTE,DA JE SARCHI OSTALA V PORODNISNICI UPAM DA JE PRSLA ZE DOMOV IN DA JE Z user posted image VSE UREDU IN Z NJO,DOBLA SEM NJENO SPOROCILO!!!!!SARCHI UPAM DA STA Z user posted image UREDU IN DA PRIDES KMALU DOMOV!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image A ZE KATERA VE KAJ O SARCHI??????

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 4574
23.7.2009 20:42:25   
indy0024
KEPICA HVALAuser posted image DOBLA,DOBLA!!!!!

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 4575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?