Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 19:06:15
|
|
|
|
Erdbeere
|
Evo klepetulje še 20 strani pa bo part III.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 19:47:01
|
|
|
|
Bety11
|
Kepica... Zakaj greš ti v posvetovalnico??? UZ...Meni ga naredi G vsakič na pregledu, brezplačno in to vpiše v MK... Pregled...Vse je OK, zredila sem se samo 2 kg, Damjan je z glavico dol, maternica je visoko in to je odlično....Vprašala sem, če se zdaj izmeri teža otroka in mi je odgovoril, da je to brezveze, pa da se to dela po 37.t nosečnosti...In da ti podatki nikakor niso točni temveč približni....Moj pritisk 100/56...Boljše ne more biti... Hepatitis B pa mi niso ugotavljali in ne vem če so sploh tudi na začetku....Zaenkrat je vse OK! Naslednji pregled je 12.8. in to zgodaj samo zato, ker potem G gre na dopust....CTG ni potreben, napotnica za rešilca tudi ne...ker je vse več kot v redu... Zelo sem zadovoljna na vse to, ker so vsi trdili, da starejše nosečnice imajo same probleme...Jaz očitno izstopam iz povprečja...jeeeeeeeee... Vse naj vama želim....Jutri pa kaj več napišem....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 19:54:33
|
|
|
|
Erdbeere
|
Bety super, da je vse ok Jaz sem pa vse zlikala, kar sem imela in zdej grem lepo rožice zalit, pa vrtek zalit pa potem pod tuš in počasi v horizontalo...majko milo zadnje čase šele okrog 22-ih uspem se uleči
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 20:04:53
|
|
|
|
Tanik
|
tako,sem noge eno urco odpočila pred TV, zdaj pa naredim večerjo za moje (starša,mož) ker še zunaj pesjak delajo, bo naša kužika imela celo kraljestvo. potem pa počasi spat, ker je dolg dan za mano od pol 7. jutri pa ponovitev. sem res utrujena. saj se sploh ne čudim, da svojega v trebuhu nič ne čutim, saj revček kaj more vse z mano prenašat.joj mami pa taka, cele dneve dela.
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 20:21:19
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa aja... mi2 z tudi razmišljava o nakupu Angelcare-a. Gledam na e-bayu, pa ga imajo samo najnovejšo verzijo. Pa zrihtat bi si potem morala paypal, ampak se mi ne gre, da bi imela kreditno kartico. Bomo že... Se mi pa res ne zdi zgrešen nakup. Bolje, da piska za brezveze, kot da ne piska.... lahko plačaš preko bančnega transferja. Jaz sem se pa danes na trebuh opekla (imam mehur), pač se morem navadit, da je trebuh pred menoj, potem pa bo o počutju pa rajši ne bi, ker bom enga
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 20:26:56
|
|
|
|
kepica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 Kepica... Zakaj greš ti v posvetovalnico??? Bety11 tako pri nas imenujemo preglede. Ne vem, zakaj Imamo ločeno. Posvetovalnice (to so ti pregledi na 4 tedne) in UZ. Tako, da jutri pri meni pride na vrsto kri, voda, tehtanje.... Danes sem pa imela samo UZ. Vsaka porodnišnica po svoje Joj, danes sem tako izmučena, da se mi tudi pod tuš ne da. Kar visim za računalnikom in nič se mi ne da. Tale vročina je od Pa jutri bo baje še huje, jaz pa celo dopoldne na terenu po pregledih. Ker pri nas imamo takšen postopek, da zjutraj prideš ob 7h na kri, vodo in tehtanje, potem pa prideš nazaj (ali pa počakaš ) do 9h, ko začne delat G in imaš še nadaljni pregled (posvet, merjenje trebuščka, pregled izvidov krvi in vode).... Tako, da sem ponavadi do cca 10h tam Imam ponavadi že čist trdo rit od sedenja. K sreči imajo v avli, kjer se čaka, vsaj TV, kjer vrtijo dokumentarec o porodnišnici, porodih, negi dojenčka. Ampak žal tudi to že na pamet znam, ker vsakič to gledam Bo treba jutri kakšno revijo s sabo vzet Upam, da mi jutri na pregledu namerijo kaj boljši pritisk. Počutim se drugače čisto ok, ampak tudi zadnjič sem se tako, pa so mi ga namerili 100/45 Hgb je pa itak na podnu, tu pa ne pričakujem kakšnih hudih presenečenj. Zdej se pa brcnem v rit, da se spravim do tuša, potem pa noge v luft, ker so nekam zatečene.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 20:41:46
|
|
|
|
veselka
|
ojla, midva sva pa peljala avto k najinemu fušarju, ker je moral neki zamenjat, je ropotalo, pa še vrata nama je naglihu, k nama jih je burja skrivila ... tko da do porodnišnice pridemo... ... pa sva šla vmes mal na sprehod, pa sem ugotovila, da hoja prek 1 km ni več zame, ker mi začne obupno otrdevat trebuh in pol so se začele še hude bolečine spet - v trebuhu, križu... tko da sm se mal dihat učila ... zdej me doma spet boli, tko da bom šla kr ležat, ker je še prezgodi za mojo punčko prit ven... ... aja, jutri greva pa spet malo do morčka sva danes kupla senčnik, da mi ne bo sonček direktno svetu in me kuhal in pekel Tamika lepo počivaj, da zdrži v trebuščku še tisto malo
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 20:51:40
|
|
|
|
veselka
|
IZVIRNO SPOROČILO: kepica Upam, da mi jutri na pregledu namerijo kaj boljši pritisk. Počutim se drugače čisto ok, ampak tudi zadnjič sem se tako, pa so mi ga namerili 100/45 Hgb je pa itak na podnu, tu pa ne pričakujem kakšnih hudih presenečenj. Zdej se pa brcnem v rit, da se spravim do tuša, potem pa noge v luft, ker so nekam zatečene. mora biti kar hudo v nosečnosti z nizkim pritiskom... jaz imam glede na normalno stanje povišanega na normalno in mi je ful super, ker končno vsaj enkrat v življenju normalno funkcioniram . hemoglobin sem imela v petek 122, tko da očitno brezmesni jedilnik le ni tak bau bau, kolikor so bli določeni ljudje pametni že na začetku moje nosečnosti.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 20:55:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala punce za lepe želje, zlate ste Saj v bistvu mislim da ne bom šla rodit do 37. tedna, takrat pa mi bodo verjetno sprožili. Problem je sam ker je moj otroček že takooo velik, nima več kam rast Tak se preteguje v rebra in želodec da včasih komaj diham. Ampak vse za mojega pikeca, samo da se zdrav rodi.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 21:03:10
|
|
|
|
indy0024
|
cerrrr kako ste kaj?????TAMIKA ne skrbi,baje imam tudi jaz malo povisan cuker in jutri spet piti tisto sladko vodo in da mi se recejo,da ostanem notri ojjjojjj ,kaj bom brez vas in mojga ,no ja je treba pozitivno gledati na stvari in uzivati z ,ker to je nekaj najlepsega!!!!!TAMIKA rodila bos zdravega tako kot vse .Nic punce bozajte in crkljajte svoje in zelim vam lepo mirno noc!!!!!!PAPA
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 21:04:30
|
|
|
|
indy0024
|
AJA CESTITKE VSEM ZA USPESNE PREGLEDE!!!!!! A KATERA VE,KAKO JE Z SARCHI????
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 21:09:13
|
|
|
|
indy0024
|
AJA SEM SELE SEDAJ ZASLEDILA,DA JE Z SARCHI VSE UREDU, JAZ IMAM TUDI NA ZALOST KDAJ PA KDAJ LAZNE POPADKE,AHHHH BO ZE!!!!!KMALU BO SEPTEMBER JUPIIIIII!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 21:18:28
|
|
|
|
JaLuca
|
IZVIRNO SPOROČILO: klaja Na CSD-ju sem uredila, tako da 25. 8. pričnem s porodniško. Povedala mi je tudi, da bom imela še potem en mesec podaljšano, ker že negujem doma dva otroka mlajša od 8 let - super. Pa dodatek za veliko družino tudi bo- jupi. Sem pa mislila, da bom dobila nadomestilo, ampak ker sem v obdobju treh let nazaj spravila skupaj za eno leto plačanih prispevkov (porodniška, denarna pomoč), bom dobila kar porodniško. Je pa bila ful prijazna, sicer sem pa že itak stalni gost tam, vsako leto pa pol , upam da je tokrat zadnjič. Ko sem šla junija na CSD po pole in informacije, mi je rekla, da bom imela en mesec podalšano, jupi , bo glih prav, za uvajanje tretjega v vrtec. Pa še dodatek za veliko družino, edino ne smem pozabiti naslednji mesec nove vloge za OD, ker mi ta zapade 31.8., no potem pa morem dati še eno vlogo, ko pride Tudi jaz upam, da je tokrat zadnjič
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 21:29:04
|
|
|
|
JaLuca
|
nič punce, sem vas zdaj prebrala, kaj ste debatirale popoldne. Grem spat, jutri pride mama, je rekla, da ji eno veselje morem pustiti.............da mi zlika oblačilca . Glavno, da se vredi počuti od operacije. Saj kaj drugega pa tak ne more mi še pomagati, mora za ateja poskrbeti. Te pa bova imeli dopoldne mir, se bova lahko sklepetale, popoldne pa bo malo s tamalima. Lahko noč
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 21:50:03
|
|
|
|
škorpijončica
|
tole sem dobila na mail, če boste takrat še 2 v 1; Kjerkoli že boste: 27. avgusta 2009 se ob 0h 30min ozrite v nebo. Videli boste namreč luno in MARS, ki bo najlepše osvetljen in bo izgledal kot polna luna. Mars bo zelo blizu Zemlji, to se bo znova ponovilo šele leta 2287. Posreduj to informacijo dalje, ker kaj podobnega sedaj živeči človek ne bo imel več možnosti videti. Izkoristi enkratno priložnost in uživaj v razgledu! Lahko noč
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 21:51:28
|
|
|
|
klaja
|
Erdbeere upam da nisi huda, sem šele zdaj šla spet malo za računalnik. V lonec dam na kocke narezan krompir, stročji fižol ( rumen ) ali pa grašek in pa gobe, če jih imam, drugače pa tudi brez ter malo korenja. Dodam začimbe in ko se skuha naredim prežganje: zagrejem olje, dodam moko in rdečo papriko ter vlijem v juho, premešam in še dodam kis ter začimbe po okusu. In to je to. Indy0024 ja še to je potrebno, upam da se dobro izteče. Kepica super za dobro opravljen pregled! Bety11 ja nekdo pa mora izstopat! Barika tole pa mora bit neprijetno. JaLuca super ne, za ta dodatek za veliko družino, bo prav prišel.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 21:51:57
|
|
|
|
Nepoznana
|
Da se še jaz danes javim....bila sem na kontroli pri diabetologu. Kljub temu, da mi sladkor na čase podivja, ni zganjal panike in mi še za naprej predpisal dieto (ki se jo pa res strogo strogo držim) in pa merjenje sladkorja ter obvezne vsaj polurne sprehode. Čez en mesec pa spet kontrolni pregled. Jutri si moram it v knjižnico iskat kakšno knjigo z recepti jedi za sladkorne bolnike, ker se mi že rahlo gravžajo goli zrezki (večinoma piščančji in puranji), pa rjav riž. Edino veselje imam še sadje jest - tega pa tudi ne smem preveč in ne preveč zrelega. Moram mal poeksperimentirat, da bom imela spet veselje jest. Jutri pa me čaka še laboratorij v ZD, da mi pregledajo urin in kri za toksoplazmozo. veselo brca, se mi pa zdi, da sem danes zjutraj doživela prvi lažen popadek - kar naenkrat trd trebuh in ena čudna bolečina, kar je držalo par sekund in potem vse normalno naprej. Je to to?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 21:56:30
|
|
|
|
eva Ana
|
Na hitrco sem vas preletela...vidima da so že ene septemberke pohitele ...bravo Planinc ....pa Tamika je doma še dva v eni osebi jupiii , ti se sam drži!!!!!....veselka, nas je več takšnih, ki ugotavljamo, da dolgi sprehodi odpadejo ....jutri pa....imam pregled ...KONČNO ...po skoraj 6t...komaj že čakam, da izvem kako je našđa pikica zrastla in se poredila . Brca kot prava nogometašica, ne vem v čem je finta da je skoz na desni strani trebuha?! Nič grem jaz malo pred TV....upam, da noč hitro mine, da vidim mojo !!!! pa pa
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 21:57:37
|
|
|
|
barika
|
Eva Ana, kako je s selitvijo?? a napredujeta?? moj je tud skoz na desni (mogoče bo levičar , kot brat)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 22:01:28
|
|
|
|
eva Ana
|
barika, prišlo do spremembe, kupila hišo v SLO in zaenkrat ostajava tukaj. So mojemu od sile, da ne bi šel z firme kr boljšo delovno mesto ponudili
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 22:03:15
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva Ana barika, prišlo do spremembe, kupila hišo v SLO in zaenkrat ostajava tukaj. So mojemu od sile, da ne bi šel z firme kr boljšo delovno mesto ponudili to je pa super, čeprav, bi jaz šla iz firbca nekam v drugo državo živet
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 22:20:03
|
|
|
|
eltea333
|
Evo mene iz Sesljana (danes smo se šli mal osvežit do morja)! Super je bilo! Tako je pašalo mal pretegnit krake v vodi! Čeprav sem se striktno držala v senci, me je vseeno mičkeno preveč potipalo sonce - res mi ni jasno, kako. Zdaj sem pa tako prijetno utrujena.. Vsem čestitam za uspešno opravljene preglede, še posebej tebi Bety11, ker podiraš pravila in stereotipe! Larilu, skušaj čimveč počivat in čimdalj ostat še med nami, . Nočko!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 23.7.2009 6:43:01
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Dobro jutro. Malo zajtrka po mojem okusu, da vam postrežem...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 23.7.2009 6:48:54
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Joooj jz bi šla tudi na morje... Sem vam kar malo fovž Čisto ta prava Slovenka, ni kaj. No sem pa sanjala, da sem danes plavala v morju. Tudi to je nekaj Indy, dobro opravi danes na pregledu. Bety tebi pa tudi vse čestitke in pohvale Dobra si... IZVIRNO SPOROČILO: veselka mora biti kar hudo v nosečnosti z nizkim pritiskom... jaz imam glede na normalno stanje povišanega na normalno in mi je ful super, ker končno vsaj enkrat v življenju normalno funkcioniram . hemoglobin sem imela v petek 122, tko da očitno brezmesni jedilnik le ni tak bau bau, kolikor so bli določeni ljudje pametni že na začetku moje nosečnosti. Tudi sama imam končno normalni pritisk , prej sem imela tako nizkega, da sem bila skos zaspana. Bravo za tako visok hemoglobin Meni je že padel iz 132 na začetku nosečnosti na 116, pa spijem kakšen kozarec refoška ali pa terana, pa kakšnega žrebička pojem... Sicer pa... ko ti pišeš kaj boš danes kuhala, se mi kar lušte naredijo Punce dobro opravite danes na pregledih.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 23.7.2009 6:51:50
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa aja... mi2 z tudi razmišljava o nakupu Angelcare-a. Gledam na e-bayu, pa ga imajo samo najnovejšo verzijo. Pa zrihtat bi si potem morala paypal, ampak se mi ne gre, da bi imela kreditno kartico. Bomo že... Se mi pa res ne zdi zgrešen nakup. Bolje, da piska za brezveze, kot da ne piska.... lahko plačaš preko bančnega transferja. Jaz sem se pa danes na trebuh opekla (imam mehur), pač se morem navadit, da je trebuh pred menoj, potem pa bo o počutju pa rajši ne bi, ker bom enga Vem, da se lahko preko bančnega transferja plača. Samo na žalost nimajo vsi te možnosti. Ukvarjati s tabo pa se jim tudi ne da. Upam, da bo počutje kmalu bolje
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?