Aniiita
|
Živjo hvala vsem za odgovore glede pranja las..bom moglatorej res pručko čimprej nabavit.. Za hodit vsakič k frizerju pa mi je jeto malo predraga zadeva..sorry frizerka Didika, čestitke ob poroki..A bo kakšna slikca? Februarka, misliš, da če imaš daljši vrat potem vseeno več časa čakaš, da se odpre pred porodom? Logično bi blo.. Malamravljica, ma če ti bolečina ne neha, bi s ejaz šla pokazat G, veš.. Prejšnji torek me je zares bolel trebuh, pa sem kr šla..je bilo sicer vse ok, vendar je rekel, naj bom pozorna, če bo še, ker bi bilo lahko kaz z ledvicami narobe.. Darovanje celic, kakor je nam predstavljala na šoli za starše, stane to približno 1700-1800 evrov, če daš zasebno- to pomeni, da so te celice tvojega otroka in čakajo nanj.. Če daš v javno, ne plačaš drugega kot pripomočke,kot ste že rekla, vendar gre to v javno svetovno bazo in ti nihče ne garantira, da bo čakalo tvojega otroka, če bi to potreboval. Lahko ostane notri 18 let ali gre v uporabo že naslednji dan,če nekdo to potrebuje. pa še ta omejitev je, da se lahko z njimi pomaga človeku do 40 kg teže, ker jih za več pač ne pride dovolj. Ona je sicer rekla, da se na teh raziskavah ful dela in da bo v nekaj letih gotovo to že drugače, da se jih bodo naučilil namnožiti, vendar zagotovila ni. Prav tako odvzeto takoj pregledajo in če kaj ni ok, dobiš obvestilo, da ne shranijo (potem tudi plačat ni treba)..Ob odvzemih se jih pa različno vzame- lahko precej malo in mogoče ne bi bilo dovolj, tudi čebi rabil.. Jaz uglavnem nevem kaj bova nardila, vendar se tudi nama zdi veliko denarja za premalo gotovosti.. je pa res, da nimaš več možnosti kasneje vzeti, kot samo takrat enkrat ob rojstvu.. Glede rojstnih dni- moj ima roj.dan 23.10, pdp pa 22.10 in tako tudi obstaja možnost, da bo dobil za roj. dan hčerkico.. Čeprav se strinjam z Malomravljico, da je lepše,če ga imata vsak posebej.. imam mamo in sestro, ki ga imata na isti dan, pa se mi ne zdi tako fajn (ponavadi je bila mama bolj v ozadju, kar je logično..) Super za seznam Sama nisem šla v to, ker nimam pojma kako to oblikovat, tako da vse pohvale tistim, ki razturajo.
|