|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009 2. del
17.7.2009 13:23:10   
M1987

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

ce se pa nasa Nina rodi z lulekom slucajno, pa bo Nejcuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ta je dobra user posted image Midva sva tudi izbirala med Nino in Niko, no pa je potem postala Lana user posted image Za fantka pa že 3 leta vemo, da bo Alex pa ko bo bo user posted image

aprilčica07 upam, da ti bo v bolnici hitro minevalo in da vse lepo urediš user posted image Pogumno...

eee35 joj jaz prečesavam nazaj in ne najdem user posted image hudiča, ko tok čvekamo user posted image daj če boš kje naletela mi napiši na kateri strani je. Lepo prosim user posted image Ja jaz tudi upam, da se bo naša bučka obrnila do drugega tedna na glavo. user posted image

Vroče, vroče, vroče, savna... Pri meni je zastonj savna, a ni to fajn :)

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
17.7.2009 13:35:00   
*anč*
aprilčica  naj ti v ponedeljek porihtajo kri in te čimprej spustijo domov! sej bo vse ok, če bi bla kriza tut do pon. ne bi čakal user posted image .

miska mccute  joj, sej ne bi vsega tko podrobno pisala, če bi vedla, da tvoj ne bo pri porodu user posted image . pol bo res bolš, da noge skup držiš! user posted image

joj, jst crkujem od te vročine!! tle u dalmaciji je čez 35.  u nedeljo se vračamo in upam, da bo kej hladnej, ker mene še vse priprave na user posted image čakajo. cotke sm prjatlci posodla in jih zdej dobim nazaj, plac morm narest, oprat voziček ... ajajaj, bo še pestro user posted image .

na ugibanja katera bo naslednja pa jst stavim na go-to, glede na to, da se ji že res hitro približuje dan d.

fajn se mejte!!

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
17.7.2009 13:42:55   
Muca83
Uhh sem jezna! Včeraj sem se hotela naročit za frizerja, pa mi je rekla, da zdaj ne naročajo, ker so dopusti in naj kar pridem, da je skoraj vedno frej. Ok, pridem in ravno eni glavo umiva in reče, da bo trajal eno uro. Sem rekla ok, se vrnem kasneje. Ampak rezervirat mi pa še vedno niso mogli čez eno uro. Pridem čez 45 minut in že ena veselo čaka, da bo naslednja na vrsti. In spet eno uro nič... Mah, klinc jih gleda! user posted image Jaz grem pa jutri na eno fešto in sem mislila, da bom vsaj malo bolj urejeno izgledala.

Sem potem knjige v knjižnico nesla in šla v Sanolabor po nepremočljivo prevleko za na jogi, ki sem jo naročila.
Potem sem pa še v Tosamo zavila in nakupila stvari zase in za dojenčka. user posted image Sploh nisem vedela, da imajo tudi oblačilca in druge stvari. No, saj, oblačilc imam že dovolj, sem pa vzela eno zelo lepo bombažno odejico in eno brisačko s kapuco. Skoraj identične odejice sem v BC gledala, pa so bile takooo drage, 30 eur, tukaj je bila pa samo 12 eur in je res lepa in kvalitetno narejena. Zdaj sem pa malo naredila primerjavo cen med baby centrom in tosamo in so res kar velike razlike v ceni. Sploh pri vložkih za čiščo, v BC je paket 2,29 eur v tosami pa 1,54. Pa še 10% popusta so mi dali na koncu na celoten nakup. Tako, da sem zelo zadovoljna user posted image Zdaj moram pa samo še v lekarno enkrat skočit pa mislim, da imam vse.

simonalokar, mi je prav hudo, ko berem, kako težko prenašaš to, da je tvoj motorist user posted image Saj meni tudi ne bi bilo niti malo všeč. Ampak je pa tudi dejstvo, da ni človek nikjer varen. Tudi z avtomobilom se lahko zaletiš, ali pa te nekdo povozi ko greš čez cesto. Tole tvoje pretirano sekiranje pa res nikomur ne pomaga. Ampak čisto verjamem, da si ne moreš pomagati.

M1987, jaz sem nalepila vaje nekaj strani nazaj. Ampak shranila si jih pa nisem. Pa tudi nič pridno jih ne delam. Sem smotana sama sebi. Včasih edino grem malo na vse 4 in migam z boki ampak mi je prav čuden občutek, ko mi trebuh potem tako dol visi user posted image Pušenjak pa priporoča, da imaš poln mehur in se uležeš na bok pa dva povštra pod rit. To pa občasno prakticiram, samo ni nobenega učinka edino zaspana postanem user posted image

miska_mccute, meni je tudi všeč Nina. Bi mi prišlo v poštev če ne bi poznala ene Nine, ki je totalno ne maram. Smotano je, kako se ti ime zameri, ko poznaš nekoga ki ga ne maraš s tem imenom.

hel32, ti si pa tudi faca, da še vedno nimaš imena izbranega user posted image

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
17.7.2009 13:43:28   
M1987
Zdaj sem brala o medenični vstavi in ZO user posted image Jaz prav nočem roditi s CR user posted image Joj prav dotolklo me je tole zdajle. user posted image Vse super, zdaj pa tole... Kaj bi dala, da se do čet mala obrne in da imam normalen porod user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
17.7.2009 13:54:36   
Muca83
M1987, welcome to the club! Meni tudi ni tole niti najmanj všeč, pa nimam kaj... kar bo pa bo!

Sem pa našla vaje in ti jih kar še enkrat nalepim:

Do 35. tedna nosečnosti otročiček pogosto menjava svojo lego v maternici, saj ima zaradi svoje majhnosti še zadosti prostora. V 36. tednu pa mu zaradi njegove hitre rasti zmanjka prostora za pogosto obračanje. Tako si otrok najde najudobnejšo lego in ostane v njej do konca nosečnosti. Navadno si plod izbere položaj z glavico navzdol, ker se tako bolje prilega jajčasti obliki maternice. Včasih pa iz različnih razlogov otrok ostane v medenični vstavi, to pomeni z ritko ali nožicami naprej. Ko zdravnik ugotovi, da je plod še vedno v medenični vstavi, lahko nosečnica z nekaj povsem preprostimi, a zelo učinkovitimi vajami spodbudi plod, da se obrne.

Najboljši čas za tri preproste vaje, ki vam jih predstavljamo, je od 34. do 37. tedna nosečnosti, pri dvorogi maternici pa v 27. tednu nosečnosti. Vaje v zdravi nosečnosti ne škodijo in nimajo stranskih učinkov, zato jih je vredno preizkusiti. Vseeno pa se pred izvajanjem vaj posvetujte s svojim ginekologom, ki spremlja nosečnost.
Kadar je otrok v pravilni, glavični poziciji, omenjene vaje niso priporočljive, saj se otrok lahko iz glavične vstave obrne v zadnjično vstavo!

1. Nosečnica se postavi na vse štiri. S koleni in komolci se nasloni na tla, zadnjico ima dvignjeno. Z zadnjico in boki miga sem ter tja, levo in desno ter gor in dol. To dela 20 minut. Prej si lahko z mehkimi blazinicami zaščiti kolena. Po 20 minutah vadbe naj si nosečnica vzame dve uri počitka in nato preide na drugo vajo.

2. Ženska leži na tleh. Noge pokrči v kolenih in dvigne zadnjico. Pod zadnjico si lahko podloži 2–3 velike vzglavnike, da si olajša vajo in tako čim dlje drži zadnjico navzgor. Z zadnjico začne zibati levo in desno, sem ter tja in po malem gor in dol. Vajo dela 20 minut. Po 20 minutah naj si nosečnica vzame dve uri počitka oziroma poljubno preživlja svoj čas, nato naj preide na tretjo vajo.

3. Ženska se plazi – pomika po prostoru po vseh štirih. Dobro je, če si pred tem zaščiti kolena in dlani. To dela 20 minut.

Omenjenim vajam posvetimo 1–2 dni. Po navadi zadostuje že en dan. Naslednji dan preverimo lego otroka. Če se otrok ni obrnil v pravilno lego, vaje drugi dan ponovimo.
Včasih kljub našemu prizadevanju otrok vztraja v svojem izbranem položaju. Plod take lege nikoli ne zavzame brez razloga. Odvisna je od materinega telesa, dela, ki ga mati opravlja, gibanja, dražljajev iz okolice, od popkovine, prostora v maternici, od mesta posteljice …

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
17.7.2009 14:09:57   
aprilčica07
Tamalga sem spat dala, jst bom zdaj neki pojedla, pol pa počivat. Popoldan pa grem v knjižnico, če me zadržijo v bolnci, da bom imela kaj pametnega za čitat..

anč: a ti si na morju? kako lepo..... nevem če bo tle kaj hladneje, veš.. baje se bo jutri malo ohladilo, pol pa spet vročina vročina... jst tudi nimam še dosti naštimano, sem včeri zvlekla ven rjuhce za košek, pa tetra pleničke, in to dala prat... zaenkrat je to to, moram poiskat še une uber male oblekice od Jakoba, da jih bo pol bejba ponosila, vozek je naštiman in opran, kaj drugega pa tudi ne mislim štimat....
simonalokar: te čisto zastopim da te je strah za moža...meni so motorji všeč, ampak me jih je obenem tud zeloo strah... no, moj pa ni motorist in mislim, da tudi nikoli ne bo.. od teh naših kolegov, ki zdaj čakajo dvojčke, je on tudi zagrizen motorist in je zdaj pač mogel motor prodat, ker so prenavljali stanovanje, pa nov avto, saj  so jih dvojčki totalno presenetli in prišli nekako nepričakovano.. in je revež tako nesrečen in bogi, da se mi je prav smilil.... zdaj sta se pa z ženo nekako zdilala, da bo čez kašno leto spet motor nabavil... . po moje imaš to v krvi in ko te enkrat naleze se te strasti ne rešiš več....
M1987: hvala za dobre željeuser posted image
hel32: vidiš, da je bolše če počivaš? pridna deklica!user posted image user posted image tudi vidva nimata še imena? midva tudi ne.... user posted image
muca83; še ena, ki je potrebna frizerja.. barvala se bom jutri, sama.. ampak se moram tudi postrižt kar pa ne morem sama.. in sem bla naročena lih v pondeljk, ma mi je to z bolnico porušlo vse plane.. no, bomo vidli kako bo šlo to skozi in  enkrat pred porodom moram nujno do frizerke...

Nič, grem kaj pojest.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
17.7.2009 14:18:18   
eee35
A veste mogoče, če je v Ljubljani kakšna trgovina tosame? Ne najdem na netu, samo v Domžalah. Katere vložke pa imate za čiščo? Jaz sem kupila Vir Extra, ena jih je priporočala tukaj, dala en seznamček gor. Itak nimam pojma, katere so dobre, tako, da upam, da sem zadelauser posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
17.7.2009 14:21:18   
eee35
Vidim pa, da njihovo strani so tudi ene Vir Nature Super...ma preveč tegauser posted image

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
17.7.2009 14:34:04   
Muca83
eee35, mislim, da je trgovina Tosama samo na Viru (pri Domžalah), ker je to njihova tovarniška trgovina. Jaz sem kupila vložke Vir Nature Super (zeleni), ker so nam jih priporočili v MŠ. Včasih je veljajo za zakon Vir 80, zdaj so pa baje teli še boljši in baje nimajo neke mrežice na vrhu v katero se radi šivi zatikajo. Nekaj takega sem prebrala. 

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
17.7.2009 15:20:40   
Arwen
Hojla!  Vroče vroče vročeuser posted image . Jaz sem se danes namenila z malim po nakupih, v trgovinah je vsaj fino hladno.user posted image No, pa navsezadnje zase nisem čisto nič kupila, niti Sanolaborja nisem našla. user posted image Seveda pa sem lep kupček denarja pustila na razprodajah...kako bi se človek lahko uprl, ko pa imajo tako luštkane cotke, pa še za polovico znižane.user posted image   Zdajle grem pa lepo ven na ležalnik, v senco, ta mal se pa kopa v bazenu. Ni treba kuhat dons, kako se prileže.user posted image

Uau, res vas je veliko takih, ki vamuser posted image kar na ritki sedijo. Držim pesti, da se vam vse dobro izteče. Ali je zunanji obrat boleč?

simonalokar - mene bi tudi ful skrbelo, če bi bil moj motorist. HB nima nobenih tovrstnih želja, sem pa našemu sineku že tudi povedala, da motorja mu ne bom nikdar dovolila imet. In zdaj že sam govori, da ne mara motorjev, ker so nevarni.user posted image user posted image Sicer je res, da se ti najhujše lahko zgodi tudi v avtu ali na avionu, ampak vseeno se mi zdi, da si motorju najbolj ranljiv, pa tudi statistika pove svoje.

eee35 - a vložkov Vir se ne dobi več v DM? Jaz sem jih prvič kar tam kupila, zdaj pa res ne vem.user posted image

aprilčica07 - WB! Pa naj te kar lepo porihtajo v bolnici, boš vsaj pomirjena, če te bodo malo pod drobnogled dali.

miska_mccute - ne morem verjet,da se tako bojiš poroda! Saj greš že v tretje v Rim, si že veteranka.user posted image Jaz sem prepričana, da je pri vsakem naslednjem otroku lažje, tako da kar brez strahu. NO, vsaj tako sem jaz sama sebe prepričala, da bo user posted image hitro ven skočil. user posted image Moč misli pač. Upam, da bo res...

Jutri bo pa hvala bogu hladneje, že komaj čakam. Mogoče nam znese okna spucat. Imam kar slabo vest, ko vse tako na veliko razlagate, kako se vam vse sveti domauser posted image . Jaz imam pa bombo, čeprav sem doma. Sem mislila, koliko bom naredila, ko bom končno na dopustu, pa nimam nič za pokazat. Ste res vse delale generalno po stanovanju??

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
17.7.2009 16:54:16   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image
PDP
NICK, STAROST, STAN, KRAJ, (user posted image ,user posted image ),KG+/-, user posted image SPOL, NASLEDNJI PREGLED

??.??. 
Vopi   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), +8, user posted image , ??

30.07.
go_ta  -  27, P, Gorenjska, (1 user posted image ), +15, user posted image , ??

01.08.
Sisy 
 -  30, IZS, LJ, (2 user posted image
, 1 user posted image ), user posted image , ??
ema82   -  26, P, LJ, (4 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
šivilja   -  32, P, LJ, (4 user posted image , 2 user posted image ), user posted image  , ??

levček1   -  29, IZS, CE, (1 user posted image ), +10, user posted image , ??

02.08.
aia   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
Flora2   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ), +9, user posted image , ??
DeLucia   -  27, ?, LJ, (1 user posted image ), +4, user posted image , ?? 
masa006
   -  26, P,CE- Dunaj, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , ??

03.08.
levinja84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
moana   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image  , ??
5ra83
   -  26, P, MB, (1 user posted image ), +7,5, user posted image , ??

hruškolinka   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ),+13, user posted image , ??

04.08. 
toninena   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , ? user posted image )user posted image , ??

UršaT.    -  27, IZS, LJ, (1 user posted image ), +8, user posted image , ??

tevži   -  28, ?, NM, (1 user posted image ), user posted image , ??
pika984   -  24, IZS, MB, (1user posted image ), user posted image , ??  

05.08. 
Alja_   -  29, IZS, ??, (1 user posted image )user posted image , ??
lunca82   -  ??, ?, Domžale, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??  

06.08.
kea   -  33, P, MB, (4 user posted image , 3 user posted image )user posted image , ??
moom   -  25, P, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
rinaa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??

07.08.
busi2 
 -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )
, user posted image , ??
lily rose 
 -  26, P, Bled, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
opatija   -  31, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), +10, user posted image , ??

Piha   -  36, P, Grosuplje, (1 user posted image ) +5, user posted image , ?? 
cecax   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??

Drnula   -  31, ?, PO, (3 user posted image , 1 user posted image ), +12, user posted image , ??

modrasmotka  -  23, zaročena, CE, (1 user posted image ), +13, user posted image , ??

08.08.  
simonalokar   -  26, P, Litija, (2 user posted image , 1 user posted image ), +13, user posted image , 21.07.

09.08.
Ayo   -  34, P, CH, (2 user posted image , 1 user posted image ), +7,5, user posted image , 17.07. 

11.08. 
HeGa  -  32, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), +11, user posted image , 21.07.
majca   -  26, ?, NM, (1 user posted image ), user posted image , ??

12.08.
čačka   -  31, P, CE, (1 user posted image )user posted image , ??

M1987   -  21, P, LJ, (1 user posted image ), +10, user posted image , 23.07. 
magnolija1984   -  ??, ?, CE, (? user posted image , ? user posted image ), +3, user posted image , ??

13.08.      
Zima07   -  30, IZS, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

kerala   -  38, P, KP, (4 user posted image , 2 user posted image ), +14, user posted image , ??
tejči77   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), +7, user posted image , 28.07. 
eee35   -  36, P, LJ, (1 user posted image ), +10,5, user posted image , 22.07.

ianmai   -  35, ?, Ptuj, (1 user posted image ), user posted image , ?? 
Teya26   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??

logo   -  25, ?, Koroška, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

14.08.

lucy86   -  22, IZS, SG, (1 user posted image ), +12, user posted image , ??

katyy26   -  27, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), +7, user posted image  , 17.07.
niway   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image  , ??
cowgirl   -  30, P, Medvode, (1 user posted image ), +8, user posted image , 23.07.

15.08.
*sandy*   -  25, S, MS, (? user posted image , ? user posted image ), +10, user posted image , ??
any27   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ?? 
Mateja4   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??

16.08.  
Joob   -  28, P, Domžale, (3 user posted image , / user posted image ), +7,7, user posted image , 24.07.

romana24   -  26, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), +11, user posted image  , 22.07.
TjasaJ   -  30, P, Brežice, (3 user posted image , / user posted image ), +13, user posted image , ??

17.08.
Paprika76   -  33, P, CE, (1 user posted image ), +4, user posted image , ??

18.08.
kgb   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , 1 user posted image ), user posted image  , ??
sasa84   -  24, zaročena, Grosuplje, (1 user posted image ), +6,5, user posted image , ??

Dorca   -  ??, ?, KR, (? user posted image , 3 user posted image ), user posted image , ?? 
Sanikaa   -  30, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), +12, user posted image , 03.08.

77ira   -  32, IZS, Domžale, (2 user posted image , 1 user posted image ), +8, user posted image , ??

19.08.
muca83   -  26, zaročena, Kamnik, (3 user posted image , / user posted image ), +7, user posted image , 29.07.

mamika2 
 -  34, P, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??      
karin1   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , / user posted image ), +7, user posted image  , 21.07.
Serendipity
   -  27, P, Prekmurje, (1 user posted image ), user posted image , ??
SAŠA77   -  31, zaročena, Velenje, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , 23.07.
@srečka nosečka@   -  24, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
irency84   -  24, zaročena, Trebnje, (1 user posted image ), +4, user posted image , ?? 
kargo   -  35, IZS, SG, (1 user posted image ), -2, user posted image , ??
lora16   -  ??, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

20.08. 
mony5   -  29, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
živa25   -  23, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), -6, user posted image , 23.07.
sams   -  31, IZS, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image )user posted image  , 28.07.
lara27   -  26, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ),+7, user posted image , ?? 
Reby   -  33, P, LJ, (1 user posted image ), +11,5, user posted image , 22.07. 

činka_beba   -  24, IZS, MB, (1 user posted image ), user posted image , ??
morskadeklica   -  31, IZS, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , ??  
sirod   -  40, P, KP, (1 user posted image  ), +6, user posted image , ??
Poletna09
   -  22, ?, ??, (1 user posted image ), +1, user posted image , ??

21.08.
*anč*   -  26, zaročena, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), +11,5, user posted image , 30.07.

miska_mccute   -  30, IZS, Cerknica, (4 user posted image , 2 user posted image ), +9,5, user posted image , 29.07.
Alisa
   -  28, IZS, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ) +12, user posted image , 29.07., 11.08., 17.08.

titas   -  ??, ?, ??, (? user posted image , 2 user posted image ), user posted image , ?? 

22.08.
Miss Bee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??  
aprilčica07  -  33, IZS, Primorska, (2 user posted image , 1user posted image ), +10, user posted image , 07.08.
darjussa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image  , ??
nena1978   -  31, IZS, Domžale, (2 user posted image , / user posted image ), +10,5, user posted image , 27.07.    
*Orhideja*   -  23, IZS, Zasavje, (1 user posted image ), +7, user posted image , ?? 

23.08.

gabi05  -  25, IZS, Črna, (1 user posted image ), +5, user posted image , ?? 

26.08.
TRILLI   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??  
Cavalierka   -  28, ?, LJ, (1 user posted image ), +8, user posted image , ??

27.08.
tjasinka   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ?? 
Breda76
   -  ??, ?, ??, (1 user posted image )user posted image , ??

28.08.
altaya  -  27, IZS, ??, (1 user posted image ), user posted image , ?? 

AnjaPH   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??  
katuska   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??

29.08.
Arwen  -  32, P, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ), +11,5, user posted image , 29.07. 
23tina   -  23, P, ??, (1 user posted image ), +21, user posted image , ??

Misty Scarlet   -  28, IZS, Radeče, (2 user posted image , 1 user posted image ), +5, user posted image , ??  
garfield08   -  ??, ?, ??, (? user posted image , 1 user posted image )user posted image , ??

30.08.
Lorian   -  37, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ), +14, user posted image , ??
tulpek  -  27, ??, ??, (1 user posted image ), +9, user posted image , 04.08., 12.08., 21.08.  
Tanchy  -  25, IZS, Dol pri Lj., (2 user posted image , 1 user posted image ), +11, user posted image , 22.07. 

01.09. 
hel32   -  32, IZS, Lovrenc, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , 28.07. 

02.09.
eva Ana   -  27, IZS, MB, (2 user posted image , / user posted image )user posted image , ??

SKUPAJ Avgustovskih  user posted image   2009  = 108 

user posted image  = 28, user posted image  = 31, user posted image = 45 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image

MAMICE IN MALI:
datum poroda/PDP/nick (starost - št. otrok od prej)/ime otročka (porodna teža, dolžina, obseg glavice, porodnišnica)

1.) ??.??/ 13.08./ Sulfinija (30 let-0)/ VAL (1.600g)

2.) 15.06./ 10.08./ Blanč (35 let-0)/ LARA (1.600g, 42cm), BERNARD (2.020g, 43cm) 
3.) 29.06./ 01.08./ Poopsie (28 let-1)/ ISABELLA (2.890g, 49cm)
4.) 10.07./ 20.08./ Barbk (33 let-1)/ ŽIGA (1.580g, 42cm), BRINA (1.610g, 43cm)

user posted image  = 3, user posted image  = 3

(odgovor članu Arwen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1336
17.7.2009 18:06:44   
aprilčica07
Jst sem pa sama samcata trenutno. Je šel moj malček z mojimi na morje,  čofotat..  user posted image Je bil tako navdušen, samo ko mu je moja mama omenila, da grejo čof čof, če gre z njim. Itak, takoj pobral njegov plašček, vzel kanglico, dva avtomobila in gasa ven proti avtu..user posted image user posted image user posted image user posted image
Moj pa dela, tako, da jst sem sama s sabo. Sem oprala en kup cunj, pa rjuhice in tetra pleničke.. Neki oblekic sem pobrala tudi od Jakoba, zdaj moram it kupit dude in flaše. Pol pa konc in bomo samo čakali na dan d. Kolkor me je ta bolnica šokirala, me je tudi streznila, da sem vsaj za silo poštimala stvari, kar ni slabo.

Pr nas je ful toplo, sem bla prej zunaj, ampak tako kuri, da to ni res. Kar tle ni lih v navadi.

nič, zdaj grem malo na kavč, pol pa kaj skuhat, da bo mali jedel, ko se vrne nazaj. Ga itak pogrešam, ampak mi tudi paše, da je malček več miru:):):):) Pa vsaj kaj lahko nardim, ker drgači jst dajem cote na kup, mali pa iz kupa in to lahko delava cel ljubi dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
17.7.2009 18:20:00   
Joob
Punce, mene pa neki zanima glede Recinko spletne trgovine. V sredo sem se preko maila z G.Drolcem vse pomenila glede samega naročila in mu tudi preko klika nakazala kupnino. Od takrat naprej pa nobenega glasu od nih...strah me je, da sem denar nakazala, lupinice pa ne bom dobila...ali ima katera izkušnje z njimi...aja, danes sem jih tudi cel dan klicala, pa se nihče ni javil.user posted image

Drugače sem imela pa danes zopet CTG in je z malim vse ok...jaz pa naj bi se v treh dneh zredila za 1,3 kg!!! Nič jasno...je rekla G, da sem polna vode...ampak, da to predstavlja dobro kilo...omg.
Naslednji pregled imam 23.7.2009

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
17.7.2009 18:26:51   
Muca83
Joob, jaz sem pri Recinko naročila en dan zvečer, naslednji dan dopoldne sem dobila potrdilo naročila po mailu, pošiljka je bila še isti dan odposlana, naslednji dan pa pri meni. Sem pa naročila s plačilom po povzetju. Saj te ne bodo kar okoli prinesli, pomoje boš dobila lupinico jutri ali v ponedeljek. Če ne jih pa v ponedeljek poskusi spet poklicat. Kakor imam jaz z njimi izkušnje so zelo prijazni in korektni. 

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
17.7.2009 18:41:03   
poopsie
Samo,da vam pozdravim user posted image

Isabella ravno spi, mami pa ima zato čas za RR user posted image  Pri nam je kr naporno.. Iraya je postala fuul ljubosumna, čeprav vsak prosti trenutek posvečam njej. Ampak zdaj so se ravno obiski začeli (jih mamo vsak dan) in so vsi samo nad user posted image  navdušeni user posted image
Drugače se Isabella pridno redi, ima že krepko čez 3kg in se sploh ne vidi,da je bila rojena v 36.tednu user posted image
Ven še sicer nismo šli ampak je patronažna rekla,da če bo čez vikend vsaj malo lepega vremena komot lahko gremo.

Brat vas ne morem redno ker sem ob koncu dneva mrtva in lahko še samo v posteljo padem user posted image  Mi druga sploh ne preostane ker se mi včasih še doji na 1,5 ure in sem več budna kot pa spim.

Iraya je 4 tedne prezgodaj postala sestra mali Isabelli. :)

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
17.7.2009 18:52:44   
poopsie
Da ne boste rekle,da skrivamo našo lepotičko user posted image user posted image

user posted image

Iraya je 4 tedne prezgodaj postala sestra mali Isabelli. :)

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
17.7.2009 19:09:10   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: poopsie

Da ne boste rekle,da skrivamo našo lepotičko user posted image user posted image

user posted image

Iiiii, to je pa res prava lepotička. Čestitke user posted image  user posted image  user posted image

Muca - super za tele vaje za obrat, jaz bom probala to nardit drug teden, 1-2 dni pred pregledom. Odločla sem se, da bom ZO odklonila, potem bom pa vidla, je še možno, da se tud 1 teden pred rokom obrne, če se pa ne bo, bom šla pa na CR.

(odgovor članu poopsie)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
17.7.2009 19:29:15   
Muca83
Poopsie, res imaš lepotičko user posted image user posted image user posted image

Reby, kako boš pa to izvedla, da boš šla kar na CR? Ker za LJ, PO in KR vem, da si ne moreš kar izbrati CR. Vedno najprej poskusijo naravno.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
17.7.2009 19:59:32   
go_ta
user posted image Da se javim, preden se z user posted image  odpraviva mal ven ... Uf je blo danes vroče, hvalabogu se bo jutri mal shladilo!
Poopsie, kolk je tamala luštna, iiiiuser posted image user posted image  Pa ful dobro, da napreduje!! Upam, da se bo z Irayo uredilo, sem že slišala za par 'ljubosumnih' primerov. Ampak je blo potem vse okej!
aprilčica, si se spočila?user posted image
simonalokar, jst tud ne maram motorjev, hvalabogu moj jih ne mara, ampak bi se verjetno skoz kregala, če bi ga imel. Vem, da ti je hudo, ampak moraš zaupat, da bo vse v redu!
Arwen, kaj se sekiraš zarad pucanja. Jst sicer skoz nekj delam, ampak je pomoje to psiha, gnezdenje in sem prov jezna nase, ko vedno kaj najdem. Pa vedno rečem, da naslednji dan bom pa sam ležala, ampak ne ...user posted image  Pa daleč od tega, da bi se pri meni svetilo, na koncu dneva je vedno bombauser posted image
Joob, jst se tako ali tako tolažim, da imam toliko kil zaradi vodeuser posted image  Bomo videli, ko rodim, koliko te 'vode' bo šlouser posted image
Muca83, jst sovražim tole letanje okoli fizerjev. Nikoli se mi ne da it, ker vedno naletim na gužvo, čeprav zadnjič me je kar hitro ostrigla, ker sem pač user posted image , da ne bi predolgo čakalauser posted image
zdaj pa veeeeeeen.!
Aja, kje je pa Flora???

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
17.7.2009 21:54:21   
hel32
Da se vam še jaz malo javim predno grem spat, sma bila z dragim sdo zdaj zuni in čvekala,
pa fino sem se skopala, napapcala na ražnju pečene zelenjave,
pa za ime sma se zmenila user posted image user posted image ,
zdaj pa hitro spančkat
Nočko

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
17.7.2009 22:08:13   
Ayo
Cer!

Pri nas smo imeli pa danes zgodaj zjutraj eno fejst nevihto s toco veliko kot jajca. Uf, kako je naletavalo in pihalo...se je pa prav lusno ohladilo! user posted image user posted image user posted image
Tako da racunam danes na spanje ponoci. user posted image Ce ga ne bo kaj Gabriel srackal, ker je imel malo vrocine danes in ima zabasan nosek user posted image

Drugace smo bili danes tudi na pregledu pri G, user posted image je vse ok, ampak ga prav veliko G ni pokazal, opravil je potrebne meritve, pregledal plodovnico in posteljico, user posted image je v pull position...in...cakamo. Tezki naj bi bili nekje 3100g. In tukaj se je zacel razgovor, ki me je kar malo spravil v slabo voljo: namrec Gabriela sem rodila s CR (ker se je zagozdil v MV pa se 4540g je imel tako da je bila konec koncev to tudi najboljsa resitev, zame in za Gabriea), sedaj bi rada probala po naravni poti. Pa je G zacelo malo "skrbeti" ce bo tale user posted image spet tezkokategornik, bi mi rajsi priporocal CR. user posted image In potem se moj user posted image se popolnoma strinja in ne bi rad, da ga vlecejo ven z vakumom, skacejo po mojem trebuhu, zlomijo kaksno ramo in podobni zapleti.
Sem bila kar malo slabe volje, ko sem zapustila ordinacijo. Zdaj imam spet pregled cez 10 dni, pa bomo videli kako napreduje kilaza oz. kaj bo predlagal G. Na zadnejm pregledu je omenjal, da bi bilo fajn da rodim pred koncem julija (rok 9.8.), tako bi bila verjetnost, da bo mali/a lazje kategorije vecja in s tem vecja moznost za naravni porod.
Saj po eni strani res ne vem kaj bi bilo bolje, ce pride ven spet s 4kg in pol me bo verjetno celo raztrgal in bi od CR sigurno imela manj bolecin kot pa od naravnega poroda. Ne vem, mi je hudo user posted image

Tako da miska in drnula (oz. tvoja cimra) ste me malo potolazile, da je mozno, da je drugic bistveno lazje in mozno brez CR.

M1987, zakaj se pa ti tako bojis CR?

Drnula drugace si pa res faca, tik pred zdajci bi ti se kampirala user posted image user posted image user posted image

Ja, imena za user posted image tudi mi se nimamo oz. moj je dolocil, jaz se pa kar ne morem sprijaznit user posted image
Je pa tudi res, kot si napisala ti zadnjic Aprilcica, da pri Gabriel sem izbrala jaz, sedaj bi bilo fer, da izbere on. Ah!

Miska, Nina user posted image

Aprilcica, ja drzi se v ponedeljek, pa saj kot si sama napisala, vazno da je z malo vse ok, tole s krvjo bojo ze porihtali, konec koncev mogoce sploh ni tako grozno kot se slisi na zacetku, ker se vcasih prevec ustrasimo dolocenih stvari in vidimo samo crno, v resnici je pa cisto bolj enostavno in manj zakomplicirano. user posted image user posted image user posted image

eee35, zate tudi drzimo pesti v cetrtek user posted image user posted image user posted image
Pa res sem tudi sama ugotavljala, da vas je kar nekaj Avgustovk, katerih user posted image sedijo na ritki. user posted image za vse in da se na koncu vse dobro iztece. Pa saj se bo, ko boste imele svoje strucke v rokah, sploh ne boste mislile na sam porod, ker to se isti trenutek pozabis in tudi ko boste gledale nazaj kako ste se obremenjevale s tem, vam bo sigurno prav smesno. user posted image

Drugace mi je pa letanje po stanovanju v spodnjicah in modercu fuuuuuuul znano. Pase pase!! user posted image user posted image No, na sreco se je danes pri nas zelo ohladilo.
eee35 si me nasmejala s tvojo prigodo. user posted image user posted image user posted image

Simonalokar, ja moj je tudi predno sem bila user posted image z Gabrielom sanjal nekaj o motorjih, pa ga je ocitno HB potem minilo. Sem bila user posted image pa je mogoce potem ugotovil, da nima smisla. Sem prav srecna. Tebe pa razumem, kako ti more bit tezko, bogica ti.
Moj pa sluzbeno ogromno potuje (z letalom po svetu), me je pa tega zmeraj strah user posted image user posted image user posted image
Ko se nisva bila porocena, je celo napisal oporoko, za vsak slucaj, si lahko predstavljate. user posted image

Anc, ti pa bejzi domov, pripravit stvari in bo treba rodit! user posted image Pa prav fino je bilo brat tvojo razlago o postopku rojevanja. user posted image

Ja Flora in Opatija se pa res ze dolgo nista oglasili, ker za go-ta sta ze onidve na vrsti.
Kaj pa He-ga??

Poopsie, kaksen cuker Isabella!!! user posted image

Nic, sem kar precej ctiva nalozila, jutri vam siguro ne bo dolgcas user posted image Pa-pa!!

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
17.7.2009 22:12:07   
aprilčica07
poopsie: lepotičko malo imate!user posted image user posted image user posted image user posted image Iraya se pa bo unesla, ker itak nima druge izbire...... kr pogumno dalje!
go ta: en tolko sem se spočila, ja.. ampak sem bla uber aktivna in sem en kup stvari ta cajt nardila, celo kopalnico zglancala, je blo že potrebo, fejst... pa cotke oprala, dala sušit, pol sem se pa na kavč vrgla, odprla knjigo in brala.. sem vrgla v lonec dva krompirja, da je mali jedel, ko so pršli iz kopanja, pol sva se stuširala, počakala, da je prišel moj bratec, da ga je malo pocrtal in zdaj mali spančka... moj je pa še na šihtu...
hel32: zelenjava z žara je super... in bravo za ime, pr nas še nič ne kaže da se bomo zmenili do cajtauser posted image

Jst zdaj razmišljam, da mi manjka neki sladkega, itak.. ali sladoled ali kaj podobnega.... moram it pogledat do skrinje, če so kake zaloge, drgači pa bo moj imel postanek na bencinski pumpi...user posted image user posted image user posted image Jutri greva po lupinico, pa dude kupit in flaše, in kašne kompletek, da bejbo prnesemo domov, ko bo cajt za to. Drugih planov nimamo, če bo tako vroče itak ne bo dosti od mene. Se pa zdaj pr nas tako lepo diha, bom šla malo ven pred bajto, kaj dobrega spit in uživat v mir.. Edino komarji me j.....

Lepo se mejte.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
17.7.2009 22:18:30   
aprilčica07
ayo: midve sva spet skupaj klofaliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   glede cr in teže otročka.. kaj vem no, jst sem še vedno mnenja, da je bolše zaupati zdravnikom in če dr reče, da je bolše da je carski.. nevem,  niso lahko take odločitve, ampak če imaš za izbirat, da si vsa srgana in razštelana tam spodaj ali pa okrevanje po carskem.. nimam pojma kaj je lažje.. ampak sem zihr, da se bo vse izšlo kot si želiš... midva glede imena še vedno na različnih bregovih... bo treba neki dorečt, ampak nevem kdajuser posted image user posted image user posted image in kako pristat na njegovo idejo... joj...................
Mene bi blo tudi strah letalskih potovanj in tega, sploh zdaj, ko kr tedensko padajo dol... uff, madona.. dobro, da gre moj z letalom parkrat na leto (letos bil dvakrat) in me ni tako strah...  da bi pa to konstanto mogel izvajat me bi pa pobralo od straha...

Nič, grem pod tuš in pol na zrak. Nočko.

Neposredna povezava do sporočila: 1348
18.7.2009 7:55:07   
hel32
Jutro, zaspančice
Sem zgleda prva danes, a še vse spite?
In vete kako sva se midva zmenila za ime, user posted image  bo imel dva imena njegovga in mojga, sam zdaj morm najt enega , ki gre k priimku, iz mojga seznama imen, se mi je to zdela najboljša rešitev user posted image user posted image
Danes se bom lotila lepljenja folije na okna, tiste ki je proti sončnim žarkom potem pa še dam prave zavese nato pa manjka samo še novi lestenec,
ta je namreč prenizek, in se vedno z glavo zaletim vajn user posted image user posted image
Ayo, Aprilčica, če tak gledamo smo pa ženske včasih tudi malo samosvoje, skoraj vedno mora obveljati naša, tako je za imena, vama tudi ni všeč
predlog moških, izberite dva imena, midva sva nešla tak kompromis, in se meni zdi kr v redu, v bistvu pa sem predlagala zato, ker mu bova dala
ime po očku, in da nebo zmede, ko bom ju klicala, bova dala še eno ime, ki se rima z priimkom.
Glede CR, jaz sem načeloma proti, ker to je le operacija in to ni hec, je pa res, če je otrok ogrožen in ne gre drugače, je to res boljša rešitev id vakuma. Sem pa ravno zadnjič brala da zdaj nimajo več tistih močnih vakuum naprav, in so majn škodljuve za otročke.
Poopsie, kak mali srček je vaša Isabella, za Irajo pa ne skrbi, saj bo, malo ji poskusita razložit, da je ona zdaj velika punčka in da je Isabela še dojenček in morate malo bolj skrbet za njo, nekje v tem smislu, tako malemu otroku najboljš dopoveš, ko mu rečeš, da je velik,
vem iz izkušenj (vrtec)!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

Neposredna povezava do sporočila: 1349
18.7.2009 8:23:37   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: Muca83

Reby, kako boš pa to izvedla, da boš šla kar na CR? Ker za LJ, PO in KR vem, da si ne moreš kar izbrati CR. Vedno najprej poskusijo naravno.

CR v CE dela moj ginekolog, sicer stanujem že 3 leta v LJ. V sredo imam pregled in se bom dogovorila z njim. Mislim, da ne bo kompliciral, saj ve, kako sva se trudila za otročka. Še vseeno pa upam, da se bo obrnil in tudi tebi želim, da bi bilo vse ok.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?