|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009
15.7.2009 11:31:30   
caryn
evo sem vedela da sem nekaj pozabila...a katera ve zakaj je priporočljivo spati samo na levem boku, ne pa na desnem, ali pa na hrbtu?

zdaj pa šibam pospravljat, čau čau

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
15.7.2009 11:37:00   
monika985
Mogoče imam jaz res srečo, ker sem obdana z ogromno mladimi mamicami, tako da ne bom kupovala po seznamu ampak po priporočilih (ravno sem imela tel. da dobim nov paket user posted image ), pa še to res večino dobim.

tassika; prejšnji teden sem govorila z eno, ki je rekla, da bi za prsno črpalko (že v porodnišnici) tudi ubijala. Baje da ji je sestra pomagala stiskat mleko in da jo je zelo bolelo, črpalka pa je zakon!!! Zdaj ima mleka samo še za otenek, tako da tudi črpalko dobim user posted image . Je pa res, da ti jo lahko kupi in že v porodnišnico prinese kdorkoli. 

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
15.7.2009 12:09:24   
Nezy85
Evo sem dobila odg. iz komisije, bolniško so mi podalšali do 5.08.2009, takrat imam tudi pregled!
Sem klicala za zobozdravnika in sem se naročila, ker mislim da se mi je okrušla plombica in sem komaj naročena 03.09user posted image WTFuser posted image tak dolgo moram čakat, pa saj to ni resuser posted image katastrofa!!!

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
15.7.2009 12:13:21   
Nezy85
IZVIRNO SPOROČILO: caryn

evo sem vedela da sem nekaj pozabila...a katera ve zakaj je priporočljivo spati samo na levem boku, ne pa na desnem, ali pa na hrbtu?

zdaj pa šibam pospravljat, čau čau

Na hrbtu ni priporočljivo ležati zato ker lahko plod pritiska na glavno žilo veno in ni pretoka krvi čez žilo, takrat postaneš tudi omotičn, na levem boku je bolši pretok krvi, pa tudi pri porodu prakticirajo levi bok!

< Sporočilo je popravil Nezy85 -- 15.7.2009 12:18:50 >

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
15.7.2009 12:16:00   
Nezy85
Evo še malo bol strokovno!

Ali bi morale nosečnice spati na boku? Erica Breneman,
porodničarka in mati enega otroka:
  Maternica lahko v tretjem trimesečju pritiska na veliko veno, ko ženske ležijo na hrbtu ali desni strani in tako morebiti zmanjša dotok krvi do srca. Ženske opogumljam, da spijo na levem boku, a zelo malo verjetno je, da se bo zgodilo kar koli groznega, če se nosečnica prebudi na desnem boku. MaryJane Lewitt,
bolniška sestra in babica ter mati dveh otrok:
  Ena od naših pomembnejših žil se nahaja poleg vaše hrbtenice. Če v visoki nosečnosti ležite na hrbtu, dojenčkova teža pritiska na to žilo in tako zmanjša dotok krvi v posteljico in vaše organe. V takem primeru se boste večinoma počutile omotične in vrtoglave ter boste verjetno same spremenile svoj položaj. Če boste pod vaš bok in/ali ramo podložile blazino, vam bo ta omogočila ležanje pod kotom, kar bo zmanjšalo pritisk na žile. Samantha Maplethorpe,
zdravnica in mati treh otrok:
  Spanje na boku izključno izboljša udobje. To ni stvar, ki bi morala nosečnice skrbeti. Ta položaj včasih uporabimo med porodom zaradi teorij o pretoku in dotoku krvi v srce, a ustrezne študije, ki bi dokazale, da je ležanje na eni strani boljše od ležanja na drugi, ne obstajajo.

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
15.7.2009 12:17:30   
mashy
glede stalnega prebivališča: Ali je lahko otrok prijavljen na stalnem prebivališču drugje, kot oče in mama? Ali mora biti vsaj en izmed staršev prijavljen na enakem stalnem ali začasnem prebivališču? Hvala!!!

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
15.7.2009 12:28:18   
tassika
Nezy ne sekiraj se, pojdi k drugemu in reci da te boli, ali pa ko bo dežuren ta tvoj za bolečine, moj je ravno včeraj pizdil kako ima lahko zobar 5t dopusta njemu se je pa zob zlomil.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu mashy)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
15.7.2009 12:46:38   
Pikapoka83
Še par mojih komentarjev:

- porod na levem boku .... jaz sem CEL čas ležala na desnem.
- prsna črpalka ... absolutno. Boste videle tretji, četrti dan ko se vam nabaše mleko in to BOLIIIIII. Tukaj lahko dodam tudi razpršilo za nos, ki ti pomaga, da ti mleko lažje odteka - dobiš v bolnici po rojstvu ali ginekologu. Tiste z zelo majhnimi brdavicami pomislite tudi na nastevke za dojenje. In verjemite mi, da dojenje ni prav nič preprosto na začetku!
- seznamčka ne rabite. Logično pomislite kaj boste potrebovale - pa brez komplikacij. Jaz do novembra sploh ne grem v shoping.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
15.7.2009 13:23:25   
Sunny1980
Tassika, ti si super! Hvala za vse te linke in te informacije. Pir meni samo prosim popravi, da gre za 1.nosečnost, naslednji pregled pa imam 29.7.09 , da bodo podatki točni user posted image .

Lepo bodi in še najprej tak pridno skrbi za nas user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
15.7.2009 13:29:33   
Menta
Samo na hitro se oglasam, ker ta trenutek zelo drago placujem internet (iz tujine).

Samo sporocam, da je bilo na MF vse super in da bomo dobili user posted image . Oba sva bila zelo vesela, da sva spet videla najinega sloncka.

Imejte se super, vas preberem, ko pridem v Slovenijo.

Papa.

(odgovor članu Sunny1980)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
15.7.2009 13:39:05   
december06
Hej. Da se malo javim, ker se že res dolgo nisem. Vidim, da pridno čvekate, kar tako naprej. Jaz imam morfologijo naslednji teden in komaj čakam da vidim svojo malo pikico, ki pravkar pridno televadi v trebuščku.

Drugače smo vredu, dopust je že šel mimo in smo uživali v soncu in morju. Malo so mi začele noge otekat. Zanimivo, da leva bolj kot desna. Bi me moralo skrbet? Pa sem opazila, da imam kondicijo nikakršno in me že kratke štenge čist zadihajo. Me pa tudi malo špika desno spodaj pod trebuhu ko hodim. Ima še katera takšne izkušnje?

(odgovor članu Menta)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
15.7.2009 13:43:49   
mashy
joj, tudi mene špika desno ampak višje od jajčnikov. Večkrat na dan me štihne, ampak misim, da je to naša user posted image , ki se razteguje. Ker po nekaj sekundah mine. In nima veze kaj delam, ležim, sedim ali hodim...

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
15.7.2009 13:53:57   
giotti
Ja, Tassika je zakon z linki, seznami, slikicami ... user posted image HVALA! Sam meni so določene informacije o vozičkih in vseh stvareh, ki jih rabimo, še ful prezgodaj, pa si potem vse lepo bookmarkam ali pa skopiram v posebno datoteko za čas nekje oktobra, novembra, ko bom to vse naštudirala ...

Bravo za morfologije user posted image , komaj čakam ponedeljek, ko bom tudi sama vidla bejbika. Sem ful vznemirjenja, tako zelo se veselim pregleda. Se že vidim, kako bom jokala, ko ga bom vidla malega sončka.

Me pa nekaj zanima. A iz tega, kje čutiš brcike, lahko približno ugotoviš, kako dete leži? Kaj čutimo brcike nogic al tudi rokic? Meni ful visoko brca, kakšne tri prste nad popokom, kaj to pomeni, da so tam nogice al kako?

Zobozdravniki pa so zelo zasedeni, pri moji pridem na vrsto samo dvakrat na leto (sem bila marca in grem oktobra), ampak ni šans, da jo zamenjam, ker je čist preveč hudo dobra!

Zaenkrat spim v vseh možnih položajih, še celo na trebuhu z dvignjeno nogo, ker verjamem, da ti samo telo pove, če kaj ne štima in je neugodno! Če ne, človeštvo ne bi preživelo, ko vsega tega niso vedeli user posted image

Midva bova bebjika prijavila na stalnem naslovu, kjer je tisti dodatek, samo da dobimo dodatek. Potem ga bomo pa preprijavili. Za vrtec pa itak ne sprejemajo prošenj prej kot jeseni ali celo spomladi za naslednje leto, tako da dokler bo naše dete "zrelo" za vrtec je še ful časa za prijavit. Ena je spraševala, kje lahko prijaviš otroka. Samo tam, kjer ima eden od staršev vsaj eno leto stalni naslov. Sem nekje to prebrala, pa ne vem več kje. Popravite, če se motim.

Carpe diam user posted image Grem malo na sprehod po soncu, da si segrejem kosti od te grozne klime v pisarni -  I hate it sooo much user posted image

Papa user posted image

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
15.7.2009 13:55:19   
juniorka
Evo mene s pregleda- srcek bije tipitopi, malo sem glede gripe vprasala, je rekla, da so druga zdravila za nosecnice, preventivno cepljenje pa ne pride v postev. Naslednji pregled 12.8., ko mi vzame kri.

mashy- hvala, sem sestro v mueller poslala
giotti- jaz sem ista, mi nikol ni prevroce, pa sem v Angliji pristalauser posted image , busi pa sem mela jaz tak v 16tuser posted image
seznam potrebscin
bodyji na preklop so zakon, jaz sem jih imela 10, pa ni blo nic prevec, kupite pa vsaj 56, ce v hm kupujete in 62, ce drugje(hm ima vecje stevilke). jaz sem jih takrat v leclercu kupila, paket 7kos je bil cist poceni, pa smo jih pol 2 meseca lahko oblekli, najprej rokave malo zavihas, pa je... naj vam povem, da se je nas rodil 53cm in 3550g, pri 2m pa je imel 63cm in 6kg, pri 6m 75cm in 8kg, tako da vidite, kako hitro prerastejo..no, eni malo pocasnejuser posted image , tako da vsekakor ne veliko malih cotk kupovat!! Jaz ze zdaj po dve, tri velikosti vzamem, ce kaj ugodnega najdem... no, nimam se skor nicuser posted image . Pa zabe bom kr takoj zacela uporabljat, ne unih bombaznih na naramice, saj so bolj prakticne. pa tople nogavicke in kak pajacek z gumbi za previjanje(med nogami) in pa hlace a la trenerka s sirokim patentom, je ful prakticno in lahko uporabljas npr. velikost 68 tudi 3,4 mesece!
plenice, kupite 3-6kg, razen ce boste mele res male bebice, ker jaz sem vedno na vecje presla, ko je dopolnil spodnjo mejo, pa niso ble velike.
tetra- so fajn, mi jih imamo se zdaj namest brisace, povijalne- eno nabavis, ce bo slucajno treba siroko povijat, ampak verjetno ne boste rable, jaz sem na zacetku ene 14 dni dajala navrh pampers eno tetra in povijalno, da sem mela kaj v roke prijetuser posted image , pl pa ne vec, kolki so itak bili 1a!
flaska in paket mleka- je fajn imet doma, nikoli ne ves, kdaj rabis... mi smo pri treh tednih, ko je zvecer jokal, probali z dodatkom in je bil zgleda res lacen... trgovine pa ni blo v blizini nobene odprte...
crpalka- nisem imela nobenga navala mleka, je mali zgleda vse popiluser posted image , sem si jo pa kasneje sposodla od kolegice, da vidim, kolk mam mleka, pa si nisem niti 20ml napumpala(avent rocna), pa se bolelo je za crknit, tak da sem vesela, da nisem dnarja stran metala... ce pa denar ni roblem, pa elektricno priporocam...
kreme- cim manj, mandljevo ali olivno olje v lekarni ene 7 dni pred rokom, al pa pol koga posljes, ker imajo kratek rok, pa alkohol za popek in eno navadno trdo baby milo, druga prve mesece ne rabis.. vsaj jaz nisem pristas krem na dojenckovo kozo dajat. jaz sem vec zase zapravla, ko sem si vse nevtralne-neparfumirane izdelke nakupila, od deodoranta, tusgela, kreme... ker mami mora po mami disatuser posted image
razne krpice... lahko tudi eno tetro razrezete, pa je! Rabis pa za umivanje, dokler se popek ne posusi- ne tece nic vec krvi ven in lahko zacnes user posted image kopat. Pol pa itak neke principe osvojis, podobne kot jih imas pri sebi navado(al mehko gobico, brisacko za na roko ali pa nic). Naj se tu napisem, da popek je nam odpadel po 1 tednu, kopat pa nismo smel do 4 tedna. Popek pa rosi baje zaradi pomanjkanja kalija in sva ga oba dobila za spit na pregledu v porodnisnici pri 3t (smo imeli ene druge tezave, pa je blo vse ok). Tukaj pa vsi novorojencki dobijo injekcijo K takoj po rojstvu.
Pa o mehki igracki-ali ninici razmislite, mi nismo nic imeli, pa zdaj s svojo prvo spalno vreco spi, je taka plisasta in m je blo kr nerodno, ko jo je v vrtec vlaciluser posted image
joj sem se razpisala... upam, da sem kteri kaj pomagala. lepo se mejte

(odgovor članu Pikapoka83)
Neposredna povezava do sporočila: 4064
15.7.2009 13:59:47   
tassika
Joj punce ne me tako hvalit, res vse najdem sama pa pojma nimam kaj pol rabim od tega, sem se pa odločila da do sept. dam tudi jaz vse na stran in počakam kaj dobim, potem bom pa sproti kupovala, ker sem vsa zmedena zdaj od teh seznamov.

Giotti jaz ga pa čutim ful nizko, redkokdaj nad popkom čeprav naj bi maternica zdaj že bila ene 3cm nad popkom sem zadnjič prebrala v svoji knjigici. Je pa tako da mi je vseeno samo da ga čutim, nihče mi ni rekel, da bi imela nizkoležečo posteljico, maternični vrat je bil zadnjič ok in me nič ne skrbi, važno da brca. Vidim pa da mu ful ne ustreza sedeč položaj ker me skos nekaj žoka in če se le da v službi veliko hodim in delam določene stvari stoje. Doma pa sedim na žogi mi je fajn tudi zaradi hrbta.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 4065
15.7.2009 14:02:09   
mashy
giotti: mene je  user posted image  vsak dan brcal malo nad popkom na desno. Vsak dan na enako mesto. In mi na morfologiji reče, če ga tam čutim, ker ima tam nogico user posted image  Zdaj pa je začel bolj intenzivno migat z rokami (se pravi bolj spodaj).... Se pa verjetno lega spreminja...

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 4066
15.7.2009 14:06:51   
giotti
Ja, saj meni je tudi vseeno, kje čutim brcike, samo zanima me, če to čutimo nogice al tudi rokice? Mi je lepo, če si ga predstavljam, kako leži... Vem pa, da to nima prav nobene veze z materničnim vratom ali čem drugim ...
Tudi jaz jih čutim praktično samo ko sedim, torej v službi. Zvečer ali ponoči, ko ležim, ne čutim nič. Pa tudi kadar hodim ali telovadim, nič ne čutim. Prav zanimovo vse skupaj user posted image Evo, ravnokar je brcnilo to moje dete user posted image Zdaj grem pa res na sončka in na en pogovor z malim bitjecem user posted image
Juniorka, tudi tvoje informacije so že skopirane, prebrane pa še ne user posted image

< Sporočilo je popravil giotti -- 15.7.2009 14:09:35 >

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 4067
15.7.2009 14:08:49   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: mashy
giotti: mene je  user posted image  vsak dan brcal malo nad popkom na desno.

Ja, malo desno user posted image Vem, da se spreminja lega, me pa zanima v tem trenutku, če to pomeni, da so v tem trenutku tam nogice. Jih bom malo pomasirala user posted image

(odgovor članu mashy)
Neposredna povezava do sporočila: 4068
15.7.2009 14:42:28   
among_the_clouds
Čao punce,

jaz se pa reeees redko javim, ker ves čas nekaj letim naokoli.
Glede brcik je pa takole: jaz jih največ čutim čisto spodaj in sem na MF vprašala, kaj to pomeni, pa mi je rekla, da ima tam rokice in da bo pač boksar user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
15.7.2009 15:16:01   
pi82ka
ojla...jaz tud brcike čutim čisto spodaj...v bistvu če sedim pod trebuščkom...včasih pa tud kje ob strani...ali pa malo pod popkom...je pa res, da ko sem bila na pregledu je tok migala, da jo je G komaj ujela...baje sem bila tud jaz tak hudiček v maminem trebuhu.

Ja tej nakupi...midva bova tud očitno vse mogla kupit...ampak bomo že nekako

l

(odgovor članu among_the_clouds)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
15.7.2009 15:40:24   
Nezy85
Brcike pa jaz čutim po celem, pod popkom v popkuuser posted image in nad popkom, včeraj sem čutla brcike vsake pol ure in se je trebušček kar veselo migav!!Ja glede nabave, pa bom še jaz tudi počakala, ker ogromno stvari za babya sem dobila, vse ostalo pa bom res sproti nabavla, da ne zapravim odvečnega denarja!!

Punce a ve ste slišale, da baje pridejo babice na dom (ppar dni pred PDP-jem) prekontrolirat, če imaš vse stvari poštimane tako kot treba!! In da znajo biti zelo stroge!!??

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
15.7.2009 16:10:41   
lucky girl
Pozdravljene user posted image
Tudi jaz brcike čutim po celem trebuhu, včasih (zvečer, ko grem spat) se mi naredi tudi majhna izboklina na trebuhu (ki pa kmalu izgini). Sem povedala ginekologinji, mi je v smehu odvrnila: ritko zna tudi pokazati. Pač to je moja prva nosečnost in sem vprašala, saj me razumete.

Nezy85 kje si pa to slišala- glede babic da pridejo na dom prekontrolirat??? Si me presenetla!!!

Ej, punce ste že kaj gledale pakete, ki jih dobiš ob rojstvu otroka?

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
15.7.2009 16:16:31   
lucky girl
Še to sem pozabila... user posted image

Včeraj sem bila v Babycentru in sem opazila bodye na preklop po zelo ugodni ceni, malo manj kot 4 evre. Niso na popustih, ker je že nova kolekcija. So pa lepe roza, modre, zelene, marelične ali oranžne in seveda rumene barve. Sama si jih grem jutri malo nakupit. Itak pa imajo v Baby centru dobro kvaliteto.

(odgovor članu lucky girl)
Neposredna povezava do sporočila: 4073
15.7.2009 16:43:15   
rožica13
Ojla!

Joj punce sm vam pozabla povedat, da imajo v Two Wayu take hlače kot nosečniške, zgleda da se to zdej nosi in majo vse stvari ful pocen, jaz sem kupila dvoje in še ene ki imajo rahlo elastiko in jih kamot nosim.

(odgovor članu lucky girl)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
15.7.2009 17:17:42   
Nezy85
lucky girl z sodelovko sem se pogovarjala pa je rekla da ji je babica v kontrolo prišla in da te baje lahko tudi ginekološko pregleda!!Baje je različno od kraja do kraja, ponekod so full stroge drugod pa spet ne!!Mi je pa ena kolegica rekla da je pri njej tudi bla samo ni nič komplicirala!

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?