juniorka
|
Evo mene s pregleda- srcek bije tipitopi, malo sem glede gripe vprasala, je rekla, da so druga zdravila za nosecnice, preventivno cepljenje pa ne pride v postev. Naslednji pregled 12.8., ko mi vzame kri. mashy- hvala, sem sestro v mueller poslala giotti- jaz sem ista, mi nikol ni prevroce, pa sem v Angliji pristala , busi pa sem mela jaz tak v 16t seznam potrebscin bodyji na preklop so zakon, jaz sem jih imela 10, pa ni blo nic prevec, kupite pa vsaj 56, ce v hm kupujete in 62, ce drugje(hm ima vecje stevilke). jaz sem jih takrat v leclercu kupila, paket 7kos je bil cist poceni, pa smo jih pol 2 meseca lahko oblekli, najprej rokave malo zavihas, pa je... naj vam povem, da se je nas rodil 53cm in 3550g, pri 2m pa je imel 63cm in 6kg, pri 6m 75cm in 8kg, tako da vidite, kako hitro prerastejo..no, eni malo pocasnej , tako da vsekakor ne veliko malih cotk kupovat!! Jaz ze zdaj po dve, tri velikosti vzamem, ce kaj ugodnega najdem... no, nimam se skor nic . Pa zabe bom kr takoj zacela uporabljat, ne unih bombaznih na naramice, saj so bolj prakticne. pa tople nogavicke in kak pajacek z gumbi za previjanje(med nogami) in pa hlace a la trenerka s sirokim patentom, je ful prakticno in lahko uporabljas npr. velikost 68 tudi 3,4 mesece! plenice, kupite 3-6kg, razen ce boste mele res male bebice, ker jaz sem vedno na vecje presla, ko je dopolnil spodnjo mejo, pa niso ble velike. tetra- so fajn, mi jih imamo se zdaj namest brisace, povijalne- eno nabavis, ce bo slucajno treba siroko povijat, ampak verjetno ne boste rable, jaz sem na zacetku ene 14 dni dajala navrh pampers eno tetra in povijalno, da sem mela kaj v roke prijet , pl pa ne vec, kolki so itak bili 1a! flaska in paket mleka- je fajn imet doma, nikoli ne ves, kdaj rabis... mi smo pri treh tednih, ko je zvecer jokal, probali z dodatkom in je bil zgleda res lacen... trgovine pa ni blo v blizini nobene odprte... crpalka- nisem imela nobenga navala mleka, je mali zgleda vse popil , sem si jo pa kasneje sposodla od kolegice, da vidim, kolk mam mleka, pa si nisem niti 20ml napumpala(avent rocna), pa se bolelo je za crknit, tak da sem vesela, da nisem dnarja stran metala... ce pa denar ni roblem, pa elektricno priporocam... kreme- cim manj, mandljevo ali olivno olje v lekarni ene 7 dni pred rokom, al pa pol koga posljes, ker imajo kratek rok, pa alkohol za popek in eno navadno trdo baby milo, druga prve mesece ne rabis.. vsaj jaz nisem pristas krem na dojenckovo kozo dajat. jaz sem vec zase zapravla, ko sem si vse nevtralne-neparfumirane izdelke nakupila, od deodoranta, tusgela, kreme... ker mami mora po mami disat razne krpice... lahko tudi eno tetro razrezete, pa je! Rabis pa za umivanje, dokler se popek ne posusi- ne tece nic vec krvi ven in lahko zacnes kopat. Pol pa itak neke principe osvojis, podobne kot jih imas pri sebi navado(al mehko gobico, brisacko za na roko ali pa nic). Naj se tu napisem, da popek je nam odpadel po 1 tednu, kopat pa nismo smel do 4 tedna. Popek pa rosi baje zaradi pomanjkanja kalija in sva ga oba dobila za spit na pregledu v porodnisnici pri 3t (smo imeli ene druge tezave, pa je blo vse ok). Tukaj pa vsi novorojencki dobijo injekcijo K takoj po rojstvu. Pa o mehki igracki-ali ninici razmislite, mi nismo nic imeli, pa zdaj s svojo prvo spalno vreco spi, je taka plisasta in m je blo kr nerodno, ko jo je v vrtec vlacil joj sem se razpisala... upam, da sem kteri kaj pomagala. lepo se mejte
|