juniorka
|
hojla da na hitro napisem, ker grem pol v sluzbo... obisk babice... verjetno mislite na obisk patronazne sestre. je pa takole po zakonu(ne me vprasat kterem ), je obisk patronazne 1x pred porodom, pol 4x oz. po potrebi po porodu in 1x ob uvajanju goste hrane, okoli 5-6meseca starosti, ali kako se dogovoris. To ti drzava zagotavlja, lahko pa odklonis itd. Obisk pred porodom- povsod nimajo podatov o nosecnicah, sploh dandanes, o si prijavljen tu, zivis tam... in moras pac patronazno sama kontaktirat in se dogovorit za ta en obisk, ki je pa namenjen temu, da vprasas za nasvet, lahko pokazes, kaj imas in ti pol lahko ona svetuje, kaj bi se rabla.. blabla. Jaz sem jo poklicala inji pol razkazala, kje bomo, mi je postavla par vprasanj, ce oba delava, financno stanje, pac ker je blo na vasi in verjetno marsikdo tam potrebuje kaksno denarno pomoc in ona pac bolj pozna postopke. Ni blo nic posebnega, pac kaksno info dobis, ki jo zelis, sploh za prvic mamice je fajn. Razlog, zakaj pa pol vejo, ko rodis, da pridejo, pa je, ker porodnisnica javi patronazni sluzbi, ki je zadolzena za tvoj kraj prebivalisca, da si rodila in kdaj te posljejo domov. Torej tiste, ki boste drugje od svojega naslova, ki ga navajate ob svojih podatkih, morate kontaktirat patronazno same, kjer boste! Upam, da razumete, kaj govorim.. Sicer so pa nam to lep v soli za starse razlozili, sem bla v Siski. A ste se ze prjavle prvic nosecke? Lahko greste kamor koli, priporocam okoli 7m, ker je kar neugodno sedet 3 ure ... Vecinoma recejo, saj se mas cas, ampak nikoli ne ves, a ne, tako da ce je treba pdp malo priredit... , joj vas jaz grdo ucim, nic nisem rekla, v glavnem, itak ne rabis nic pokazat, tako da svobodno! No, lep popoldan, bi se pisala, pa moram it,
|