|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladi marčevk 2008
13.7.2009 14:25:07   
terida
Živjo, punce!

Mi smo se v soboto vrnili z morja in sem danes po enem tednu spet v službi. In to na tak prikladen dan, ko ni nikjer nobenega šefa in lahko v miru forum preberem user posted image In kaj vidim? Bravo marčevske nosečke! user posted image user posted image user posted image No, moram priznat, da sem za Zofy vedela še pred dopustom, ker sva se slučajno srečali pri varuški. In sem res tako vesela zanjo! Pa čestitke tudi Bella luni ter seveda maridaub in njenemu drobižku Juliji! user posted image user posted image user posted image

Zofy, kako se počutiš?

Jaz sem še vedno ok, malo težav sem imela le z živcem na desni nogi (ali nekaj takega). Ko sem se sklonila, da bi si oblekla hlače, me je nekaj tako "zapeklo", da sem kar javkala zraven. To je trajalo par dni, pa potem minilo. Mah, vedi ti kam mi tale mali pritiska... Podobno se mi je dogajalo tudi z Eriko. No, važno da ni prehudo. Sicer pa imam tokrat druge "težave" - na dopustu je bila hrana fantastična in sem šla spet ene 2 kg gor user posted image Ah, ja, se kar bojim kje bom pristala tokrat, že zdaj sem na + 6 kg, pa sem šele v 5. mesecu user posted image

Še ena pravite, da se nekje skriva... No, takole ti povem, ti "lisička", ti nas kar pusti v nevednosti dokler ti paše! Samo potem, ko boš povedala bližnjim, povej tudi tu, da ne bomo rabile po FB ali po drugih forumih informacije iskat! user posted image Pa srečno!

Lona, tebi pa čestitke za nazaj! user posted image user posted image user posted image Želim ti veliko lepega, predvsem pa to, da bo Taja od zdaj naprej zdrava kot riba - toliko si že dala skozi z njo, da je res dovolj!

Ek, tebi pa veliko sreče za operacijo! user posted image Tako kot ostale sem prepričana, da bo potem še vse ok!

Špela, ti se kar hvali, se imaš za kaj! Res je hiter tale tvoj zakladek. user posted image user posted image user posted image Prav žal mi je, da se ne bomo kmalu kaj srečale - bi ga prav rada videla v živo!

Zobki... ah, to je pa naša boleča tema. Jaz ne vem več ali si domišljam ali kaj - Erika se slini kot nora, pa vse v usta baše, pa ne pusti umivat zob, pa... zob pa ni od nikjer (ima že 12 zob in zdaj čakamo na trojke). A ne samo to, da ni zob nikjer videt, še dlesni so lepe roza, niti malo zatečene ali rdeče - kot da zob ne bo dobila še eno leto. Joj, joj, to je res ena muka.

Izpadanje las... Meni so nekaj mesecev po porodu začeli izpadati lasje kot nori. To je trajalo par mesecev, potem pa se je stanje normaliziralo (zdaj mi spet izpadajo normalno tako kot pred porodom). Mene osebno to ni kaj dosti motilo, ker imam las za prodajat, verjamem pa, da zna kakšno z manj gosto frizuro to prestrašit. Kayica, nič se ne boj - ustavilo se bo samo od sebe. Potem pa ti začnejo novi rast in trenutno mene za znoret motijo ravno ti novi lasje, ker jih je spet ogromno in mi štrčijo ven iz glave tako, da frizura nikoli ne zgleda urejena. Prav tečno je.

Potenje... Imam kolegice, ki so imele težave s tem, meni se pa sploh nikoli ni zgodilo, da bi se kaj dosti potila. Žal tu ne morem pomagat.

Upam, da sem pokomentirala vse... Zdaj pa še malo o našem dopustu. Bili smo v Rabacu in se imeli lepo kljub vremenu. Začetek tedna je bilo še ok, če je bila ploha, je trajala zelo malo časa in smo se lahko vsak dan kopali. Proti koncu tedna pa je začelo močno pihat in ni bilo prijetno na plaži. Mi "ta veliki" smo še šli kaj v vodo, Erike si pa zadnje dva dni nisem upala močit. Že tako se je na vetru prehladila, potem pa res nisem hotela kaj hujšega reskirat s tem, da bi bila mokra v takem vremenu... Malo mi je žal, samo kaj hočemo. Je bilo pa lepo, ker smo bili vsi štirje skozi skupaj (poleg nas treh še moja nečakinja Tesa). Erika se je na Teso tako navezala, da ju je bilo veselje gledat. Pa non-stop jo je klicala Tekaaaaaaa, Tekaaaaaaaaaaaaaaaa. Tak nežen glasek je od sebe dajala, ko je njo klicala, kot prej nikoli. Pa tudi nasploh je bila super pridna in fajn. Spet je postala jedec in pol in prav lepo jo je hranit, ker poje vse kar ji daš. Sploh je nora na zelenjavo in nam je s krožnikov pojedla ves grah! Pa 1000 stopnic smo imeli in čeprav je to kar zoprno, je bil plus to, da jih zdaj Erika obvlada in če niso previsoke, sama prehodi tudi 15 stopnic brez pomoči in ustavljanja. Pa govori tudi že kar veliko in oponaša vse živali za katere ji znamo povedat kako se oglašajo. V vodi pa smo jo imeli s Fredovim obročem in tudi brez (tako da jo je mož držal v vodi, kjer je on lahko stal) in v vsakem primeru je uživala. Čeprav ne prav dolgo - čez nekaj minut je imela dovolj in jo je bilo treba dat ven. Mislim, da predvsem zaradi čudnega vremena in ne ravno toplega morja. Spala je res dosti - cca. 10 ur čez noč in še 3 do 4 ure čez dan. Se vidi, da morje zmatra ta male. Pa sladoled je odkrila - do zdaj ga sploh ni marala. Mislim, da ji ni bilo všeč to, da je mrzel. Zdaj pa je vsa navdušena in če smo mi kupili kornete, je morala pri vsakem malo poskusit. Pa se je oblizovala že prej kot ga je dobila, ker je vedla da bo mnjami user posted image Cuker moj mali. Vsak večer so imeli mini disko za ta male in čeprav je bila za to Erika še malo premajhna (držali so se za roke v krogu in vsi so bili fejst večji), je plesala zraven njih in uživala 100/h. Je bila prava atrakcija. Pa na trenutke nima nič strahu - kar hodila je od enega do drugega starša, ki so sedeli na zidku in opazovali svoje otroke, in jih potrepljala po hrbtu in se jim smejala. So jo vsi samo gledali in se ji smejali nazaj.
Ah... zdaj ko vam to pišem, bi šla kar nazaj user posted image

Nič, dovolj flancanja z moje strani, še ve kaj povejte. Prav lepo vas je bilo brat za nazaj! Če se bom še česa spomnila, pa bom povedala user posted image

Pa, pa

(odgovor članu kayica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
13.7.2009 14:32:52   
terida
Aha, nekako mi je uspelo zadnjih par sporočil spregledat...

Kakanje... Glej Azzurra, po moje ti najbolj veš, če se ona res zaveda kakanja ali ne. Vsak otrok je drugačen in če se tebi zdi, da se Daša zaveda, ko jo tišči, potem je čisto možno, da je tako res. Na tvojem mestu bi poskusila, ker je ravno poletje in če vam uspe, je krasno. Je ne bi pa nikakor silila. Če kaj naredi v kahlico, super, če ne, pa tudi ok. Erika zna zaenkrat povedati samo, da je kakala. Ko jo vidim, da kaka, jo pustim pri miru in jo potem, ko konča, vprašam ali je kakala. In če je kakala, mi reče kaka, sicer pa ne reče nič, tako da se mi zdi, da se kar zaveda kaj je naredila. Pojma pa nimam ali lahko to kakorkoli kontrolira oz. ali bi se jo že dalo navajat na kahlico. Bom pa danes šla v šoping in imam namen tudi eno kahlo kupit, ker je zaenkrat doma še nimamo. Tako za poskusit, čeprav se mi nikamor ne mudi.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
13.7.2009 15:21:33   
terida
Pa še nekaj sem pozabila (danes se kar ne morem ustavit pisat user posted image ): Zofy, držim pesti da čim prej dobita stanovanje po želji! Jaz sem sicer upala, da ostaneš kje na našem koncu, da se bomo skupaj vozičkale med naslednjo porodniško, a bom nesebično navijala za možnost, ki vama bo najbolj prav! user posted image

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
13.7.2009 15:25:52   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Katiandi

IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

Katiandi - kje ste bili na morju, ker izgleda super plaža

Bili smo v Živogošću, 20 km naprej od Makarske. Sicer je vožnja kar dolga - 6 ur s postanki, vendar se splača. Plaža je široka 10m in dolga. RAbiš pa imet neki za obut za v vodo, če si občutljiv, ker kr pika. Za otroke so pa kamenčki zakon!
Sem našla na tem forumu, da so hvalili ta kamp, pa smo rekl, da mormo še mi it pogledat. Evo link:
http://www.ringaraja.net/forum/m_2470142/mpage_1/tm.htm#2598397
Smo sicer pozabli doma senco-šotor za malega, pa ga sploh nismo rabili. Dopoldan je nekaj sence na plaži, popoldan je pa skor cela v senci.

Hvala. Mi je bila znana plaža, ker sva midva kar nekajkrat kampirala v Baški Vodi (malo pred Makarsko): NAma se je zelo dopadlo.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
13.7.2009 15:33:28   
Katy13
Azzura - glede odvajanja. Sama sem mnenja, da se naši zakladki še ne zavedajo oz. če se ne zdržijo dokler prinesemo kahlico. Sama dajem Sicer Tajo na kahlico že od 1 leta, vendar sem jo dala zgolj zato, da bi se je navadila in se je že prvič polulala, čez dva dni se je že pokakala in sem jo začela dajati pogosteje na kahlico (prej le 1x na dan). Sedaj jo dam zjutraj ko se zbudi, pred opoldanskem spanju, po spanju, ponavadi popoldan še enkrat (če smo doma) in zvečer pred spanjem in se vedno pokaka ali pa polula oz. oboje. V pleničko se že zelo dolgo ni pokakala, verjetno je že sedaj skoraj mesec in pol. Je pa plečnička opoldan pred spanjem občasno popolnoma suha, včasih pa nič kaj mokra (jo dam ponovno gor). Sem pa rekla, da jo bom poskusila imet doma (pred hišo) brez pleničke, sedaj ko se bo začelo bolj toplo, pa bomo videli kaj bo.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
13.7.2009 15:34:24   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: terida

Pa še nekaj sem pozabila (danes se kar ne morem ustavit pisat user posted image ): Zofy, držim pesti da čim prej dobita stanovanje po želji! Jaz sem sicer upala, da ostaneš kje na našem koncu, da se bomo skupaj vozičkale med naslednjo porodniško, a bom nesebično navijala za možnost, ki vama bo najbolj prav! user posted image

Brez skrbi. Tudi, če grem 15km stran, bom še vedno na razpolago za vozičkanje. Pa itak bosta najini hčerkici še vedno skupaj v varstvu na istem koncu Ljuser posted image

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
14.7.2009 15:08:03   
san
joj, kolk je fajn vas spet mal prebrat. smo vstale mal od mrtvih

no, v glavnem katerakoli je že četrta, veliko sreče in lepo nosečnost tudi njej

ek, vse bo okuser posted image user posted image , me smo s tabo in po operaciji boš pa hitro še enega sončka lahko imelauser posted image user posted image user posted image user posted image

vilma, sm kar mal solzna postala, ko sem te brala, ma res si ti ena močna punca, sej to itak iz vseh tvojih postov veje

katiandi in lona, prekrasne slikce prekrasnih sončkovuser posted image

nčk, pridna, držim pesti, da vse potrebno najdeš in dobiš čim cenejuser posted image

pa lona, draga. čestite za tvoj rd z malce veliko zamude, ostani še naprej taka dobra puca user posted image user posted image user posted image user posted image

potenje in izpadanje las me hvala bogu v zadnji nosečnosti nista spremljala

špela, ma tvoj masss je CARuser posted image

z zobki mamo mi trenutno mal mir, drugače pa kot tvoja erika terida, ima tud moj bani revež ful težave z njimi

kakanje, azzurra jst bi jo kar dala na kahlo, tko čist neobremenjeno, če bo bo, če ne pa kasnej. pa poskusi jo naučit, da ti pove prej in če bo poštekala je to to. bani je še daleč proč od kahle. sicer ve, ko je pokakan in tudi ima nek svoj ritual ko kaka, ampak ga takrat ne smemo motit, da on to opravi v plenico.

kljuke ima naš tud rad in že dolgo vrata sam odpre, prej, ko je bil premajhen si je stol podstavil in lump zna tud ključ obrnit, ne sam v vrata dat

zofy, upam, da tud ti najdeš stanovanje po svojih željahuser posted image

midva tud še ogledujeva in čakava na kakšen mamljiv oglas in lokacijo, sva se pa lani prijavila na razpis in sva dobila stanovanje. no, sej sm ful vesela, ampak bova še vseeno mal čekirala in če pride kaj ugodnega in nama všečnega bova šla v nakup.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
14.7.2009 15:12:14   
san
aja, katy, jst mam tut urbana kar brez plenic, sploh na morju je po cel dan brez, pa se pač polula kjer se in pobrišemo pa je. še nč ne nakaže vnaprej da bo kej, edino če jst opazim, ker mu lulček nabrekne

tina, pridna, da tako lepo pomagaš. midva sva vse skupaj prestavila na septembra, ma grem že seb na živce s prestavljanjem, ampak ne ratauser posted image , no bo pa pol tok lepšuser posted image

m,eridaub, čestitke za julijouser posted image user posted image user posted image

alarm

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
14.7.2009 15:29:24   
san
evo, bani je vstal

sam še to povem, da sem si dala ven mireno, že mesec dni nazaj, ker nisme nehala krvavet, tko da zdej sploh ne vem, kva naj. mi je dala nuvaring obročke, ki si jih sama vstalja ženska, ma ne poznam, je novo na tržišču pa kar ne upam... jah, bom pa mogoče pol jst ta petauser posted image - se mal hecamuser posted image

drugače je pri nas pestro, čez vikende smo na morju, čez teden v lj okol zdravnikov hodimo in čas beži. banči je en krasen otroček, pravi mali mož, se mi zdi da res ni stvari, ki je nebi razumel. še vedno je zelo živahen in povsod ga je preveč. govori sicer ne, no svoj jezik, pa nekaj besed - recimo ladja je lada, muca mau, avto ato al pa brrrm, avijon je abrum, pa laaak je vlak, pa tko, voda oda. no, jst ga razumem, drugi bolj malouser posted image . ampak vse se pa zmeniva.

več mi ne uspe pokomentirat, sm napisala za ves mesec dovoljuser posted image

uživajte punceuser posted image

< Sporočilo je popravil san -- 14.7.2009 15:36:59 >

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
14.7.2009 20:27:26   
Lona76
Dober večer!

Vidim, da četrta se še vedno ni razkrinkala. Se bo že ko se bo hotela. Ji pa želim mirno nosečnost. Pa firbec me še vedno matrauser posted image .

San lepo da si se spet javila. A mirena te je pa tkole zeznla. Jst jo mam že 3 mesece doma, pa se ne spravim jo vstavit. Ker se bojim, da bom potem nekaj časa krvavela in mi ni ravno, da na morju krvavim, pa čez poletje. Tako da računam, da jo bom dala septembra.

Azzura če Daša kaže zanimanje za kahlico jaz ne vidim razloga zakaj jo nebi navjala. Sej silila jo nebi. Če bi bil učinek bi bil, če ne pa ne. Probat po moje ni greh. Naša Taja še ne kaže zanimanja, tko da je ne dajem. Jaz bom kar do drugega leta počakala, seveda če pokaže prej zanimanje  pa že prej. Je pa res da vsakič ko začne kakat reče tata (črka k ji nikakor ne gre). In potem jo vprašam a si kakala? iN če je reče tata, če pa ne pa nič. Si me pa nasmejala z "grožnjo" ginekologu glede mireneuser posted image

kayica men so lasje odpadal cca 5 mesecev, potem pa so nehali. Potila se pa nisem.

Hvala še ostalim za čestitke za RD in pa za pohvale naše Tajke.

Tako toliko za enkrat od mene. Se pa že veselo pripravljam na dopust. Komaj čakam soboto, da bom že svojo "ritko" namakala v morju.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
14.7.2009 21:32:29   
Naša črtica koraka
user posted image draga Lona,
vse najboljše! Želim ti 100 kg zdravja in
močne, tekaške noge! user posted image

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
14.7.2009 21:33:30   
Naša črtica koraka
Pingvinčica, vem da je noseča. Sam ne vem, al smo njo že prišteli zraven.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
14.7.2009 21:40:40   
Naša črtica koraka
AZZura,
pa če veš kdaj bo kakala, potem pa le izkoristi priložnost in jo takrat posadi na kahlico. Parkrat ponovi in bo stvar postal rutina ... saj tudi kakec v banjici je pravzaprav že stvar navade, anede.

jaz ne maram kahlic. In anjo dajem kakat na wc, če le vidim da bo. ne silim nič in ona tudi neuser posted image . Da je pa plenico potrebno menjati pa sporoči s pomočjo vonjauser posted image .

IZPADANJE LAS IN POTENJE. ma, sem že lajnasta, ampak bom še 1x povedala: preglejte si kako deluje ščitnica (le kri daš, seveda zdravniku). Drugače je pa potenje značilno tudi za menopavzo. Ampak ta verjetno še ne pride v poštevuser posted image .

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
14.7.2009 21:49:05   
Naša črtica koraka
Lona, mi smo tudi nameravali it v soboto na morje, pa bomo za 1-2 dni prestavili, ker je napovedan dež ... seveda mi gremo v "tujino"user posted image kampirat ...

tajka je na slikicah user posted image  lepotička mična user posted image

Azzura:user posted image user posted image user posted image   ... v dobro G upamo, da nisi ta četrta nosečka user posted image

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
14.7.2009 21:56:11   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: san

sam še to povem, da sem si dala ven mireno, že mesec dni nazaj, ker nisme nehala krvavet, tko da zdej sploh ne vem, kva naj. mi je dala nuvaring obročke, ki si jih sama vstalja ženska, ma ne poznam, je novo na tržišču pa kar ne upam... jah, bom pa mogoče pol jst ta petauser posted image - se mal hecamuser posted image

drugače je pri nas pestro, čez vikende smo na morju, čez teden v lj okol zdravnikov hodimo in čas beži. banči je en krasen otroček, pravi mali mož, se mi zdi da res ni stvari, ki je nebi razumel. še vedno je zelo živahen in povsod ga je preveč. govori sicer ne, no svoj jezik, pa nekaj besed - recimo ladja je lada, muca mau, avto ato al pa brrrm, avijon je abrum, pa laaak je vlak, pa tko, voda oda. no, jst ga razumem, drugi bolj malouser posted image . ampak vse se pa zmeniva.

več mi ne uspe pokomentirat, sm napisala za ves mesec dovoljuser posted image

uživajte punceuser posted image

uf, sr#, s tole mireno. Meni sploh ni všeč, da moram kemikalije-hormone jest al pa imet en tujek v trebuhu ... tako da mojemu prigovarjam, da bi si on dal prerezat ... saj veste "un poseg na V, k vse desce spravi v user posted image " user posted image .

Bani je pa zelo iznajdljiv, uf tole s ključavnicami pa ni fajn, sploh če so ključi v vseh vratih. Pove pa tudi že veliko. Moja anja je še vedno kot minister Gregor iz Martina Krpana ... "pa nič".

San, kaj spet okrog zdravnikov hodite? user posted image user posted image user posted image  (Upam, da le na preglede in da je vse ok. )

Ok, dovolj me je,
pa pa

< Sporočilo je popravil Naša črtica koraka -- 14.7.2009 21:58:13 >

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
15.7.2009 9:26:16   
terida
Punce, jaz imam pa eno vprašanje - predvsem Primorke prosim, če mi pomagajo! Kaj naredite ve, da zaščitite malčke pred tigrastimi komarji? Ker pri nas je za znoret - Erika je od prejšnjega vikenda spet vsa popikana, potem pa se ji včasih ti piki tudi malo zagnojijo ali kaj vem kaj je to - zadnjič ji je prav malo "gnoja" ven iz enega šlo (kot pri mozoljih). Pa zelo dolgo traja, da se ji pozdravijo. Mi hodimo domov navadno na 14 dni in takrat se ji niti ne pozdravijo piki s prejšnjega obiska. Da bi skozi noter bili, mi res ni všeč in bi jo rada nekako zaščitila. Problem s temi komarji je, da so cel dan aktivni, ne samo zvečer.

Šla sem v lekarno pogledat ali imajo kakšne primerne repelente za take male, pa mi lekarnar reče, da mi ne more nič priporočit, ker je situacija sledeča:
- en sprej je naraven in ga lahko uporabljajo tudi dojenčki, a je tako blag, da proti tigrastim komarjem ne pomaga
- drug sprej je tudi naraven, a ni več tako blag in je za otroke od štirih let naprej
- tretji pa je umeten in baje tudi močen, je pa za otroke od dveh let naprej

Kaj naj?!?

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
15.7.2009 9:37:37   
Lona76

Punce, jaz imam pa eno vprašanje - predvsem Primorke prosim, če mi pomagajo! Kaj naredite ve, da zaščitite malčke pred tigrastimi komarji? Ker pri nas je za znoret - Erika je od prejšnjega vikenda spet vsa popikana, potem pa se ji včasih ti piki tudi malo zagnojijo ali kaj vem kaj je to - zadnjič ji je prav malo "gnoja" ven iz enega šlo (kot pri mozoljih). Pa zelo dolgo traja, da se ji pozdravijo. Mi hodimo domov navadno na 14 dni in takrat se ji niti ne pozdravijo piki s prejšnjega obiska. Da bi skozi noter bili, mi res ni všeč in bi jo rada nekako zaščitila. Problem s temi komarji je, da so cel dan aktivni, ne samo zvečer.

Šla sem v lekarno pogledat ali imajo kakšne primerne repelente za take male, pa mi lekarnar reče, da mi ne more nič priporočit, ker je situacija sledeča:
- en sprej je naraven in ga lahko uporabljajo tudi dojenčki, a je tako blag, da proti tigrastim komarjem ne pomaga
- drug sprej je tudi naraven, a ni več tako blag in je za otroke od štirih let naprej

Kaj naj?!?

Jaz imam za Tajo nekaj kar je proti klopom in komarjem in je naravno. Ne vem pa kako je to kaj močno. SEm pa slišala da ima chicco neko ultrazvočno napravico. To se da lahko tudi na voziček. Ne vem pa, če pomaga za tele tigraste.

Evo to je tole. Pa še drago ni.

http://www.btc-city.com/etrgovina/eshop/vsezaotroka/brezskrben_spanec/6102/-

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
15.7.2009 9:44:57   
aleži

Kaj naj?!?

Pol ti ostane še tisti zadnji za ga kupit, čeprav ne vem no user posted image
Mah, pri nas je obupno....samo da odprem vhodna vrata, okno,.... pridejo notri podnevi in ponoči. Grozno!!!! zato imam vsa okna z mrežami zaščiteno. user posted image
Šricam jih z avtanom, ma ne pomaga nič. Vseeno pičijo. Pri nas je kar precej vlage in zelenja, tako da, smo dali vzunaj tiste sveče ko smo in potem malo pomaga.
Pa še tretjega klopa je imela Sara in vseeno je bila namazana!!!user posted image
Najboljše je, da ti azzurra napiše kaj je ona kupila za Dašo in je dala na voziček...Je prenosno in mislim, da je od Chiccota.

linki katere sem našla za pomoč:
http://med.over.net/forum5/read.php?46,5469328
http://www.ringaraja.net/forum/m_447393/mpage_1/key_/tm.htm#447393
http://www.alpoja.si/sl/izdelki/86/negovalno_olje_za_zascito_pred_komarji.html?type=product_group
http://www.chicco.si/ProductDetails/199/pgoid/b1687783-c0be-4635-a260-f44786973091/lang/Croatian/Zascita-proti-komarjem---Zascita-pred-komarji-gel--rollon--spray.wshtml

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
15.7.2009 11:31:10   
terida
Lona, Aleži, hvala obema za odgovor, a ugotavljam, da stvari niso enostavne... Malo sem gledala po spletu in na naših straneh ni kaj dosti pametnega - dosti informacij, ki se jih dobi, je čisto napačnih, ker veljajo za navadne komarje, ne tigraste. Npr. ne hodit ven zvečer (nima veze, tigrasti komarji pikajo tudi čez dan), imej pokrito kožo (spet brez veze, ker pikajo tudi čez obleke), večina navadnih repelentov tigrastih komarjev sploh ne gane... Potem pa se mi je odprl nov svet, ko sem šla iskat po italijanskih straneh - oni imajo namreč s temi zverinami kar dolgo že težave. No, in sem odkrila, da tisti Chiccotov ultrazvočni odganjalec na tigraste nima efekta user posted image Za repelente za male otroke pa velja naslednje:

- Otroci do 6 mesecev: Najbolje je uporabljati izdelke na osnovi sojinega olja (2% vsebovanost), ki zagotavljajo nekajurni učinek. Ne sme se uporabljati repelentov, ki vsebujejo DEET, picaridino (to ima baje Autan) ali takih s sivko ali obradom (po italijansko citronella).

- Otroci od 6 mesecev do dveh let: Velja isto kot za otroke do 6 mesecev, pri čemur se lahko uporabljajo izdelki, ki vsebujejo DEET, a tega ne sme bit več kot 10% in lahko se jih uporabi le enkrat dnevno.

Če katero zanima več, si lahko pogleda tole stran (je v italijanščini): http://www.zanzaratigre.provincia.parma.it/page.asp?IDCategoria=1971

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
15.7.2009 13:08:38   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: san

aja, katy, jst mam tut urbana kar brez plenic, sploh na morju je po cel dan brez, pa se pač polula kjer se in pobrišemo pa je. še nč ne nakaže vnaprej da bo kej, edino če jst opazim, ker mu lulček nabrekne

tudi jaz, to je neki najboljšega na morju user posted image . Tit je bil zmeraj čez dan brez in je bil kot mali kužek (v smislu lulanja in kakanja na prostem user posted image ). Smo celo 2-krat na plaži drekec pobiral za njim user posted image . Ne vem, meni se zdi super, da so lahko malo nagci.

San, držim pesti, da najdete tudi vi eno super stanovanje za "normalno" cenouser posted image

Kahlica - pri nas zaenkrat ni še nobenega znaka, da bi kej nakazoval, da bo lulal ali kakal. Ve pa točno kdaj kaka in tudi zmeraj se nasmeji ko ga previjam in mu začnem govoriti uf kako smrdi in se držim za nos user posted image . To mu je blazno smešno. Azzurra, poskusi. Ste me pa tko zrajcale s temi kahlami, da sem jo šla tudi jaz včeraj kupiti Titu, tko da ga bom poskusila tudi jaz kdaj gor dat. A ve slučajno kera povedat kakšen dober recept - način kako otroka privajat na kahlico?

Aha, ta 4. nosečka. Dva dni nazaj sem sesala stanovanje in sem imela preblisk, da je to Pomlad08. P ane vem zakaj, ampak zdej maam kr njo na sumu user posted image

terida tole za tigraste komarje je pa res tema user posted image . jaz se spomnim lani ko smo bili v pelegrinu kolk je bil Tit revček popikan. pa smo imeli mreže na oknih, vklopljeno v štrom proti komarjem pa še une spirale sva imela zmeraj prižgane na terasi pa je bil tit čist pikast user posted image .  Ne vem, očitno so teli današnji komarji postali popolnoma imuni na naše preparate. Jaz nimam nobenega dobrega nasveta. HB, da jih pri nas ni pa smo tudi doma blizu gozda in vode.

Pri nas smo drugače OK. Titek je zelo živahen, nasmejan fantič. Pri varuški pa travmirajo ker bo pri njej le še dobra 2 tedna. ga noče dat user posted image user posted image . Upam, da bo mišek užival tudi v vrtcu tako kot uživa pri njej.

Punce, ima mogoče katera kakšen dober nasvet kam iti za kakšen dan na izlet v slo z našimi črički? Mi bomo imeli še en teden dopusta v avg in sva se odločila, da ne bomo šli na hrvaško (sem zadnjič poslušala po radiju doživetja slovencev na hrvaški oballi user posted image user posted image user posted image ...groza!) no in bi izkoristili ta teden za celodnevne luštne izletke. Kakšnega dobrega nasveta bom zelo vesela user posted image

Uživajte! 

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
15.7.2009 13:26:40   
aleži
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Punce, ima mogoče katera kakšen dober nasvet kam iti za kakšen dan na izlet v slo z našimi črički? Mi bomo imeli še en teden dopusta v avg in sva se odločila, da ne bomo šli na hrvaško (sem zadnjič poslušala po radiju doživetja slovencev na hrvaški oballi user posted image user posted image user posted image ...groza!) no in bi izkoristili ta teden za celodnevne luštne izletke. Kakšnega dobrega nasveta bom zelo vesela user posted image

Uživajte! 

Kakšne Čatežke topl., Atomske topl., Logarska dolina, Bled, Bohinj, Kranjska Gora, Soriška planin, Izola, Koper, Gliverlandija in Zoo v Lignanu,...booo..to mi pade zdaj na misel...

Urši2 si prišla malo nas pogledat? Kako ste??NIč več se ne javiš ne tukaj ne na FB???? Kaj se dogaja?? Gužva??

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
15.7.2009 14:23:30   
terida
Še nekaj sem vam pozabila povedat: kako nas tale naša mala gospodična že vleče za nos!
Ko gre Erika doma spat, hoče takoj dudo in ni variante, da bi šla spat brez. Najraje bi jo imela še takrat, ko ne gre spat, samo takrat je nikoli ne dobi in konec. To tudi dobro ve in nikoli ni problem, za spat jo pa vedno dobi. No, in govorim včeraj z varuško, ki me samo debelo gleda, češ "pa saj Erika pri meni ne rabi dude za spanje že več mesecev". No, takrat sem šele jaz debelo pogledala user posted image Baje je kakšen mesec od začetka varstva Erika dudo vrgla čez balkon in je nikoli niso našli. Od takrat ona lepo spi brez... Ah, vidim, da smo starši prav eni naivni reveži user posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
15.7.2009 14:24:35   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: aleži

Urši2 si prišla malo nas pogledat? Kako ste??NIč več se ne javiš ne tukaj ne na FB???? Kaj se dogaja?? Gužva??

Mogoče je pa ona ta četrta in ker ve, da ne bo mogla zdržat in nam bo takoj vse povedala, se raje ne oglasi user posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
15.7.2009 15:10:36   
terida

Punce, ima mogoče katera kakšen dober nasvet kam iti za kakšen dan na izlet v slo z našimi črički?

A bi vam bile zanimive kake srednjeveške prireditve? Baje jih je v Sloveniji kar nekaj čez poletje (Predjamski grad, Bled, Škofja Loka, ...), mogoče bo kakšen takrat, ko boste imeli fraj. Žal ti kaj več ne znam povedat - malo poglej po internetu.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
15.7.2009 15:27:59   
Lona76

Uživajte! 

Dinki ne me strašit. Kakšna doživetja? Hitro povej. Jaz grem namreč v soboto ravno na hrvaško.

Drugače je pa za otroke zanimiva tudi Lipica. Ker se jim dogaja ko gledajo končke, pa Bohinj je meni itak najlepši kraj. Mogoče jo mahnete tudi na Pokljuko pa malo pohoda naredite. Ne vem kakšni hribolazci ste.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.