|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009 2. del
10.7.2009 21:58:33   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: tejči77

Kaj ve imate preglede na vsak teden???? Jaz semv 36. tednu pa me je naročila na naslednji pregled že celo čez 5 tednov (nazadnje sem bila na pregledu v 33. tednu), pred tem me je naročala na 8 tednov. A je to normalno?

Poglej si moje datume: v zadnjem mesecu imam preglede na 10 dni - CTG-je (zadnjega pa še nimam določenega, verjetno na pdp, če bom še v enem kosu).

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
10.7.2009 23:51:19   
Muca83
tejči77, ti imaš pa res redko preglede user posted image Jaz sem jih imela od začetka skoz nekje na 4 tedne, zdaj sem ga imela pri 34t, naslednjega pa čez 3 tedne pri 37t, ko se začnejo CTG. A potem si imela ti vsega skupaj ene 4 preglede? user posted image

Moj lubi gre pa rad z mano po trgovinah za malčke. user posted image Pa tud vse ga ful zanima, v bistvu še ful forsira mene. Bi rad čimprej vse user posted image Edino zdaj na koncu zadnje cunjice in kozmetiko bom šla pa sama kupit, ker je rekel, da mu je preveč hudo zraven, ker bi rad kupil vse kar vidi user posted image No, pa tudi malo mu manjka volje do mojega izbiranja, ki traja 100 let. On bi prišel-videl-kupil, jaz bi pa vse pregledala in pol se odločila ali pa še rekla, da grem še drugam pogledat user posted image

Drug teden bo pa spet vroče, se že ne veselim user posted image

Aja, pa danes sem tašči povedala za lego moje štručke in me je prav zaskrbljeno gledala (kot sem že omenila, je ona mojega lubija rodila medenično in je bilo baje zeloooo hudo).

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
11.7.2009 2:01:56   
23tina
barbk-iskrene čestitke za dve štručki,da bosta zdrava!

jest bom popizdila.4 ure sm se kotalila po postli,zdj sm pa čist obupalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ne najdem položaja ni šans!
in kaj bi lahk počela ob dveh zjutri,joj še dobr da obstaja ta škatla od računalnika.

upam,da ostale lepo ajate!

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
11.7.2009 9:05:58   
Alisa
23tina jaz sem se pa ob 4h zbudila intud nisem mogla zaspat nazaj vse me je motlo in zdaj mojadva še kar spita jaz pa tu v računalnik bulim. Grozn no user posted image

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu 23tina)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
11.7.2009 9:33:32   
kerala
Dobro jutro!

Ja revice tiste, ki ne morete spat... meni je to nekaj groznega, se mi redko zgodi ampak takrat je res user posted image !

Jaz sem pa danes vsa zmatrana, komaj hodim, sedim... Včeraj smo naredili dolgo pot, vse od Kopra do Ptuja in nazaj, ma ne vem, če bi se še enkrat spravila - mogoče bi bilo vseeno boljše, da bi gledališko igro kar na posnetku pogledala... samo sem si tako želela po svoje punce, da jih čimprej spet vidim. Danes operemo, spet napakiramo, jutri pa že naprej spet šibata nekam na Jesenice, imajo neke športne delavnice.. in ko se vrneta pa k babici v Pulo. Joj, cel julij jih skoraj ne bom videla, avgusta bomo pa skupaj v veselem pričakovanju user posted image !

eee, ti si kar daj duška z nakupovanjem! Mene tut čist razp*** kadar moj okrog na pivih visi! Bi ga kar zadavila najraj! Sam pol se ponavadi odkupi, ko mora z mano po trgovinah trpet, pa nič ne sme jamrat zraven, hihi... Zainteresiranost v naše sezname za user posted image  je pa itak nekaj, kar pri moških večinoma ne obstaja - jaz imam HB punce, pa skup izbiramo, nabavljamo, ja hčerke so za to res zakon!

Glede CTG in pregledov v zadnjem mesecu so pa pri nas v Izoli kar med najbolj skrbnimi. Prvi CTG je pri dopolnjenem 36 tednu, potem so pregledi vsak teden, vedno naredijo še CTG zraven, sem prav zadovoljna...

Grem še malo knjigo brat, punci itak še spita, sta tako neprespani, da sta kr dol popadali, ju ne pričakujem pred 12h! Škoda, k se je tako shladilo, bi se šli lahko kopat popoldan, sam verjetno je tudi voda kar hladna. Če ne na plažo, bomo šli pa Brunota pogledat.

Uživajte vikend!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
11.7.2009 10:50:35   
go_ta
Hej, sončice! Danes pa le izkoristite sonček, dokler je še, tok je fajn, da smo se zbudil v sončen danuser posted image  jst sm bla že zgodaj pri frizerju, me je user posted image  peljal in potem šel delat, jst sm se pa od frizerja kr peš sprehodila do doma (cc. pol ure), je prav pasal. Pa vmes sem se ustavila v  lekarni, kupila fiziološko, linolin, mandljevo olje, tiste mrežaste hlačke - mi je hotla dat velikost S pa M, sm pa rekla, da hvala, ampak sm kr lepo Luser posted image
23tina, upam, da ti je uspelo vsaj kaj spat! user posted image  je, ko ne najdeš položaja - jst se ponavad zbudim, če me bolijo kolki in hrbtenica - to se ponavadi zgodi isto noč, tko da tud jst takrat ne spimuser posted image  ALisa, bo treba čez dan nadoknadit spanec ...
Tejči77, jst mam mislim, da od  34 t preglede na 2 tedna, pred tem sem imela vsak mesec pregled (kri, voda, pritisk). CTG-ja še nisem imela, bomo vidli drug teden, ko bom imela 'standardni' pregled (kri, voda) - bom pa v 38 t. Ti boš torej imela pregled v 41 t - če slučajno prej ne rodiš seveda. Sam ti G imajo pa res povsod drugače! Kdo bi vedeluser posted image
Zdaj pa počasi za kosilo pripravljat. Upam, da bo popoldne vreme zdržalo, da se gre kamuser posted image
Uživajte pa pazite nase!

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
11.7.2009 11:07:32   
eee35
Evo - danes sem še jaz neprespana, ampak zarad drugega ˝dojenčka˝...Ma ti deci. Glupo vse to, da ne moreš rečt. Spala nisem do 2.00, pol sem se zbudila ob 4.00, ko je prišel (!!!), pa šla spat v drugo sobo, HB za veliko stanovanje. Ker smrčanje je bilo grozno, še čez steno in vrata sem slišalauser posted image . Da o tem, kako smrdi vse po alkoholu ne rečem. Bog pomagaj. Pa rožce mi je prinesel. Joooojuser posted image Zgledajo kot neko korenje, ki ga je krava imela v prebavnem trakuuser posted image . Smotanc. Vsaj avto je pustil pri službi in letal peš po Ljubljani. Iz centra v Šiško....Joj, joj. Še dobro, da se mu preveč pogosto ne dogaja, po moje si imela go_ta prav, da proba uživat zadnje trenutke na ˝prostostí˝...
No v glavnem danes bom lepo šla in nabavila, če kaj lepega vidim. Rabim modrček za dojenje, da vsaj enega imam, pismo, samo ne vem, če kaj zleze na mene. Če ne, bo mi morala mami iz Poljske poslat, ker je že preverjala, da so različne gromozanske številke na voljo.

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
11.7.2009 11:30:11   
tejči77
Kaj pa je z vašimi dedci? Zgleda, da imajo res eno krizo pred prihodom dojenčka. Jaz moram mojega kar pohvalit. Saj ima svoje trenutke, ampak zdaj ko jaz bolj težko tamalo obvladam jo je kr on prevzel in jo rihta.user posted image Se lahko jaz malo počijem in naredim kar pač lahko. Tako da nima časa okoli hodit. Pa to tako od kar se je Larisa rodila ni počel. Nazadnje je imel en sorodnik rojstni dan kakšen mesec nazaj, pa sem ga morala prav nagnati nazaj na fešto, ko sva midve z Lariso šle domov pančat. Jo je še prej on skopal potem pa šel nazaj žurat.
Pa še kar nekako prenaša mojo tečnobo, včasih tudi ne razume, ker mu niti nočem jamrat kaj vse me boli in zakaj nisem celo noč spala in potem kar malo pozabi da bomo čez mesec že zibali.  Čeprav moj trebuh jasno kaže, čez popek meri 101cm, pa imam drugače max 65cm.

Ja glede pregledov je pri nas res zgleda na izy, ampak ena znanka, ki ima isto gin ima pa zadnji mesec preglede na 14 dni, pa nima popolnoma nobenih problemov in tudi v prvo jih ni imela. Bom šla na samoplačniški pregled krvi, ker mi hg ni pogledala že mesece, pa sem sicer slabokrvna. user posted image Ampak dobro da tokrat to vsaj vem in jem veliko hrane ki vsebuje železo in še elevit. Zadnji mesec otrok namreč neverjetno veliko železa pobere. In slabokrven it na porod je katastrofa, ker se šivi ne celijo.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
11.7.2009 12:57:24   
M1987
Evo naju dve, sva pančkali user posted image punce, če bo katera kje zasledila mojo ljubo drago igračo, ki jo iščem za našo lepo pupiko, mi naj lepo lepo lepo prosim javi na ZS. Namreč iščem igračo, ki se je dotakneš in začne igrati ob rahli svetlobi lučke. Zvoki so iz narave - npr. morje. Je nekaj podobnega kot je tole v Pikapolonici, samo ko mi je pokazala, sem bila razočarana, saj igra samo 10 sek pa še to kar neka pesem, čeprav na škatli piše kao 5 min z zvoki iz narave. Če katera kje naleti ali ve za to igračo mi naj lepo prosim javi. Nič zdaj mi je pa cukr padu, tako da v boj na sladko user posted image user posted image user posted image

http://nakup.pikapolonica.com/igrace/igrace-za-dojencke-in-malcke/moje-prve-igrace/fp-morski-konjiCek-z-glasbo-in-luCko/M85840027084618778

Pozdravček

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
11.7.2009 18:11:21   
*anč*
IZVIRNO SPOROČILO: go_ta

Muca83, poskusi delat vaje, nikoli ne veš, mogoče te bo pa user posted image  ubogala pa se obrnila. Ja za Kranj vem, da ful nočejo delat CR-ja, kar se mi zdi čudno - a ni tvoja pravica, da se sam odločišuser posted image

nevem na podlagi česa bi bil laik lahko kompetenten za take odločitveuser posted image Cr je idealna rešitev za otročka in mamo kjer porod ne napreduje in se eden ali drugi znajdeta v stiski, drugače pa gre tukaj za resno operacijo, ki nosi sabo tveganja tako za mamo kot za otroka in o kateri po mojem mnenju ne more odločati nekdo, ki ni iz stroke.  ampak to je samo moje mnenje ...

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
11.7.2009 18:42:07   
go_ta
anč, daleč od tega, da sem jst za CR pa vem, da je to operacija, ne pa poseg, ki bi ga lahk kr tko mal delal v tri dni. Sam če nekje takoj dajo napotnico za CR za mamice, če je otroček v medenični vstavi, nekje pa ne, se mi zdi čudno. Pa še nekaj, zakaj sem to napisala ... mene je poroda strah že tko, pa je user posted image  obrnjen glavično, kaj bi bilo šele, da bi mi rekli, da je obrnjen na ritko, bi bla čist prestrašena. Tko da razumem tiste, ki so panične in bojo zarad te panike mogoče še težje rodile, ker se bojo bale poroda, raztrganin. Psiha je huda stvar, lahk zablokiraš. Zato sem mislila, da bi v takih primerih lahko rekel, da bi CR. Ne bi pa CR dovoljevala kr tko, vsaki ženski, ki se boji naravno rodit alpa noče, da bi se bog ne daj preveč razširla alpa se sam boji, tega pa definitvno ne podpiram. Aja, to je moje mnenje, vem, da si ti bolj v tej stroki kot jaz, boš babica, ne?user posted image

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
11.7.2009 21:11:15   
Drnula
IZVIRNO SPOROČILO: sams

tudi moj gin. je rekel, da sam ve za primer, ko so še malo v mehur zarezali user posted image  in so urologi morali pod nujno reševati probleme. Mah, kakorkoli že, upamo, da bo vse OK.

Moji sestri so ga prerezali pa zraven še ta malmu mal po glavi, tako, da je bil šivan (flajštran) že takoj po porodu. Ni bilo nič hudega, bolj praska ... bila je panika ... čeprav tud pri tem težko zamižiš na en uč
Čestitke babrbk za Žigo in Brinouser posted image user posted image

Pri meni je bila danes na obisku sestra s svojima telebančkoma in je bil pravi živ-žav, raztur v 5 min user posted image  Prav razburljivo bi bilo imet tri takoj enga za drugim user posted image  Prinesla mi je kar veliko cunjic in zdaj imam res vsega kar nekaj. Zdaj se moram sam še spravt prebrat in pospravit vse  user posted image  Čeprav sem bila prej precej zgonena mi je obisk kar vlil eno dobro voljo, sproščenost ... kolk je fajn ko se razumeš s sestrami in se tud rad obiščešuser posted image

Moj zdaj bere pravljice Neci jaz pa grem pogledat če je kaj za pogledat na tv. Prav optimistična nisem pri teh treh kanalih, ki jih lovimo tu.

Lepo noč !!!

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
12.7.2009 14:04:51   
hel32
Dober dan
Vidin, da vse uživate zunaj na sončku, mi tudi,
včeraj smo zmontirali sobico do konca user posted image user posted image user posted image  in zdaj je skoraj gotova, majnka še nova karnisa in
zavese z otroškimi motivi, zdaj sma dala kr navadne, pa Tjaša je nalepla še stensko dekoracijo,
pucale sva pa obe ko smotani, da sem še danes čist crkjena, me bolijo medenične kosti da
popi***, user posted image  pa veselo kobaca po maminem buhiju user posted image user posted image , imam občutek, da se vedno bolj dolj
spušča, proti "izhodu"!user posted image
Prilimam slikice, ko bo sobica čisto uštimana, ker zdaj še nisem dajala posteljnine gor.
Lep dan
Helena 33 t in 4 dni

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
12.7.2009 15:23:40   
kerala
Pozdravljene, zgleda, da se danes res vse martinčkate na vikendaškem sončku user posted image ! Sej prav, je treba izkoristit po tej kislici... sicer pa spet napovedujejo 32... pa bo spet kej za jamratuser posted image

Jaz sem pravkar "spakirala" svoje punce - sicer od mojega pakiranja ni kaj dosti ostalo, ker zdaj dejansko vse pripravita sami, še kontroliram ne več, sta full samostojni. Moj jih je pa pravkar odpeljal, sem kar malo žalostna, ko jih spet cel teden ne bo... je taka tišina in dolgčas, jih že zdaj pogrešam. Ampak samo še mesec, pa bo spet za kakih 10 let direndaj.... zdaj že vsi komaj čakamo, da spoznamo našega pobalinčka user posted image

Hel, super za sobico, tudi mi smo pri koncu, edino nakup povijalnih plenic me še čaka, pa potem pranje...

eee, sem gledala tele modrce za dojenje v Lavie, v BC, pa se mi zdi, da imajo tudi full velike številke. Sicer pa so oznake številke precej prilagojene nosečniškem stanju, jaz sem namreč kupila C, ki ga že itak običajno nosim, ko imam za pol manjše, pa še full rezerve je v modrcu.
Glede ponočevanja naših user posted image  - jaz ti res želim, da so to samo zadnji vzdihljaji svobode... moj je namreč s takimi izpadi veselo nadaljeval tudi kasneje in lahko bi rekla, da bi bila iz tega razloga danes že ločena, če se ne bi preselili na Obalo. Tukaj pa nima tiste svoje druščine, tako da je vse čist OK! Dokler pa smo bili v Ljubljani je bilo grozno!

anč, saj daleč od tega, da bi jaz kar vsepovprek ženskam dovolila, da se odločajo za CR, kot se to dogaja npr. v nekaterih privatnih klinikah v tujini. Res pa, da v posebnih okoliščinah, ko se doktrine obravnave praktično enake izhodiščne situacije od države do države, od bolnice do bolnice, ali pa celo od zdravnika do zdravnika, razlikujejo, potem v neke strokovne osnove za njihoven odločitve ne morem verjeti. Vsak ima seveda svoje argumente, s katerimi bo utemeljil svojo odločitev in verjamem, da vsak hoče najboljše. Vemo pa tudi, da se doktrine na sploh v zdravstvu pogosto, pa tudi precej drastično spreminjajo, zato mislim, da je pri vseh potekih zdravljenja, kakor tudi pri odločitvi o porodu v primeru medenične vstave, potrebno aktivno sodelovati. Kolikor sem jaz slišala, še nobena z medenično vstavo ni rodila enostavno, kvečjemu ravno obratno. Jaz enostavno zdravnikom slepo ne zaupam. Upam, da te nisem kot strokovnjakinjo s tem užalila, to res ni bil moj namen!

Kako pa sta kaj naša Sulfinija in njen Val? Zdaj pa že počasi lahko pričakujemo kakšno novičko, a ne? Upam, da je vse OK!

Uživajte današnji sonček še naprej!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
12.7.2009 16:55:40   
M1987
Zdravo user posted image evo mene... joj že en teden sem v postelji, ker me tok boli spodaj, ko hodim ali kihnem, tako da grem jutri k G in ne v sredo, ker ni normalno, da me tako boli od širjenja, da lahko samo do wc-ja pridem in to po polžje. Mi je prijateljica rekla, da lahko da imam vnetje. A je katera imela vnetje v nosečnosti? A to tok boli? Meni se bo zmešalo skos v sobi. A vzuni tako lepo vreme. Upam da ste na boljšem kot jaz in da uživate v zadnjem mesecu, ki je meni najbolj naporen.

Lep pozdravček

user posted image 35/36 w user posted image

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
12.7.2009 17:56:35   
*anč*
oj!

dans pa niste tok zgovorne, se vidi, da je vikend ... jst tuki sploh nevem kjer dan je user posted image .

kerala  ti mi pa že laskaš - nisem jst še nobena strokovnjakinja, samo študentka user posted image . se strinjam, da se doktrine od bolnice do bolnice, od države do države razlikujejo in da bi se sigurno dalo debatirat kaj je za koga bolj primerno in ugodno. na živce mi gre samo to, da nekatere ženske že kar apriori zahtevajo carski rez, kot da je to nekaj banalnega pa še zdaleč ni tako. poznam primere kjer so ženske z medenično vstavo rodile zelo lepo, celo brez raztrganin in primere kjer so bile raztrganine pri glavični vstavi tako hude, da so jih potem v splošni anesteziji skupaj šivali in nadomeščali izgubo krvi...  veliko je odvisno od ženske same, narava pa ponavadi tudi poskrbi, da so otročki v medenični vstavi manjši, seveda pa ne morem trditi, da je vedno tako.  vem, da bi mene tut mal stiskalo, če bi bla moja  user posted image obrnjena z ritko dol, ampak preden bi se vse skupaj začelo carskega reza sigurno ne bi zahtevala. smo si pa ženske različne in je treba to tudi upoštevat user posted image .

sanikaa  si si že opomogla? vseeno bolš, da si zvedla zdaj kot v porodni. vem pa,da boš mela fantka prav tako rada kot pupo.

mejte se fajn!!

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
12.7.2009 18:02:55   
*anč*
Draga barbk!

Čestitke tebi in tvoji družinici ob prihodu dveh sončkov! Lepo se cartajte in pridite čimprej domov!

user posted image

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
12.7.2009 18:49:03   
eee35
kerala: na mestuuser posted image ne bi nadaljevala z žuriranjem, ker drugače ga bom čist zbilauser posted image HB se mu zelo redko dogaja, pa mene ne moti če vsake tok časa gre ven s fanti, živcira me zdaj, ko ne vem, kaj pa kdaj naj pričakujem. No v glavnem, upam, da se bo obnašal odgovorno, ker drugo mu pač ne preostane. Bom poročalauser posted image

Glede CR - jaz tudi sploh ne mislim, da ga je treba delat vsaki nosečnici, ki se v vrsti postavi, operacija je pač operacija, kakorkoli ne gledaš. Po drugi strani, če obstaja možnost, da zaradi rojevanja v medenični vstavi LAHKO sem pol čisto zanič, mogoče pa bi raje vseeno šla na CR, če bi mi dali takšno možnost. In jasno, pri normalni vstavi se lahko marsikaj dogaja, saj po moje glih zaradi tega smo vse tako nemirne, ker dejansko ne vemo, kaj naj pričakujemo, ni nobenih zagotovil...Valjda, vsaka upa da bo porod brez komplikacij, pa hiter, želim tega sebi in vsem vam souser posted image ! Neodvisno od tega, ali so user posted image lepo obrnjeni na glavo, ali sedijo na ritkah, zoprneži maliuser posted image

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
12.7.2009 20:12:06   
garfield08
Nas skoraj nič ni bilo zdaj doma,če pa že smo pa pridejo kakšni obiski in se ne morem javit na forum.user posted image Pri nas je kar napeto tako,da ko pridmo domov imam jaz ponavadi rahlo otečene noge.Sem ravno danes možiju rekla,da boma morali naš tempo dat malo na stop,ker smo res neverjetno letečiuser posted image
Danes je imel on zadnji dan dopusta zato smo iskoristili dan.Zdaj je pa spet v službi in se bo tudi vse malo umirilo.user posted image

Upam,da bo zdaj vredu vreme da boma imela z Aljažem zjutraj kaj za počet.
Če bo jutri lepo vreme ga bom nabasala v vozek in bova šla malo v mesto.
Zdaj on že spi ima ob pol 8 uro za spat in se tega kar držimo
Jaz pa grem še malo pred televizijo noge stegnit pa se še jutri zjuraj kaj oglasim.user posted image

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
12.7.2009 23:07:16   
Ayo
Ojla babnice!

Najprej Barbk C E S T I T K E za parcek!!! user posted image user posted image user posted image So pa res to majhne strucke, sploh si ne znam predstavljat user posted image

Na hitro sem vas bolj povrsno prebrala, sem bila bolj delavna v teh dneh, pa se nisem oglasala.
Na sreco sem sedaj od petka tudi na bolniski, sem klicala G in pojamrala, da enostavno ne gre (predvsem zaradi nespanja, ki je se vedno katastrofalno!!), tako da mi je napisal zdravnisko opravicilo in bolnisko 100%. user posted image Zelo pase!! user posted image

Tako da sem si v petek ze vzela en relaksacijski dan in sla na plavanje, malo sem se posoncila in je bilo super.
Med vikendom smo imeli obiske iz Ljubljane, tako da v teh 3-eh dneh nisem nic naredila. Jutri se spet spravim v pranje, mi manjka se cela sedezna garnitura (jo imam super tako, da jo slecem in vrzem v stroj!), potem pa bo stanovanje kot iz skatlice. Vozicek, stolcek in jajcka so tudi ze oprani, zdaj pa cisto zares manjkajo samo se cunjice, to bo sigurno ta teden, torbo pripravim za v P in tako smo v pull position user posted image

Ja, tudi tukaj obljubljajo vroc teden. user posted image Na sreco je pri nas v stanovanju do nekje 2/3h popoldne kar prijetno hladno, ker smo obrnjeni na zahod in dobimo sonce sele nekje po 3 uri.

M1987, mene tudi ze kar precej casa spodaj zateguje, je pa res da so dnevi ko me bolj in dnevi ko me manj. Obvezno pa je veliko hujse zvecer kot pa zjutraj. Pa tudi busi mi na momente fino otrdeva. In potem se se moj pritozuje, da ne user posted image vec in je ves nezadovoljen, jaz pa poleg nevolje res ne bi rada, ker me po user posted image se bolj boli. user posted image

A pijete se magnezij? Jaz ga vcasih pred spanjem se kar vzamem.
Danes ponoci me je ful zgaga pekla, sem 2x vzela en sirup, pa ni kaj dosti pomagalo. Sem ugotovila, ce veliko jem, zgaga bolj pece in vceraj sem res ogoromno popapcala. user posted image

Drugace pa sedaj ze kaksen teden opazam, da se moj user posted image bistveno manj premika, ocitno nima vec prostora, pa mislim da je to v zadnjem mesecu tudi normalno.

Tehtala se ze nekaj casa nisem, ampak mislim da so kg kar ok, ker se ne pocutim bajse. Premer buhija 101cm. Pri tem premeru sem sla rodit Gabriela user posted image

Tejci77, jaz imam tudi preglede zmeraj na 5-6 tednov, zdaj naslednjega v petek. Sem pa ze v 37t, tako da mislim da naslednji bo pa sigurno prej user posted image
CTG pa pri nas zacenjajo izvajat, ko gres cez rok, takrat dejansko nimas vec pregledov pri G, ampak direktno v P.

No, pa jaz moram tudi mojega pohvalit, da se ful ukvarja in skrbi za Gabriela, se posebej sedaj proti koncu user posted image mi res ogromno pomaga!! user posted image user posted image user posted image Ga tudi zmeraj hvalijo, da kako se mu posveca, tako da sem kar vesela, da imam tazga mozeka. Sicer vcasih rabi navodila kako in kaj, ampak nimam nikoli bojazni, kadar sta sama, da ga ne bi popedenal kot je treba. user posted image

Saanika, upam da si ze bolje! user posted image user posted image Vcasih je to res samo tisti zacetni sok, potem pa ko cas pocasi skristalizira situacijo vse skupaj sploh ne izgleda tako slabo. Tako da verjamem, da boste vsi vseeno cisto lepo veseli in se imeli radi, ceprav bosta 2 user posted image Mogoce pa res ne ves, ce bos celo se kdaj user posted image
Moj tudi pravi, da smo zdaj zakljucili z reprodukcijo, on si zdaj zeli user posted image , jaz ga pa vcasih hecam in recem da je sigurno spet user posted image in da ce je tako, lahko cez nekaj let poizkusimo se enkrat. Pa pravi da to pa ne. user posted image

Kerala, upam da ti dnevi brez punc hitro minejo!!

Nic, gremo pocasi se pripravit na (ne)spanje.

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu garfield08)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
13.7.2009 7:21:26   
Alisa
jutro,
Kako smo pa danes, vikend je bil pri meni kar naporen skoz neki obiski, no včeraj pa smo se šli k tašči razvajat, tako da ni bilo nič kuhat. Je kar pasalo po vsem tem direndaju.

Za sobico so klicali, da je že in tako da gre moj danes iskat in nato montiranje, no spet bo cela štala polno škatl in ostalega, sm važno je da bo končno stala in da lahko začnem prat, likat in lepo zlagat v omaro. Coteke sm pa tud včeraj pripeljala tako da danes bom eno žehko kar oprala, no najprej moram še malo prebrat, ker vsega res ne mislim prat, sploh tistega kar ne bom oblekla.

Glede medenične vstave - je tudi mene strah, saj sem v 1. nosečnosti res rodila tako da lahko o tem samo sanjamo, tako da sem drugič pričakovala vsaj tako, pa mizdaj gin. pravi, da saj ne bo tako hudo, tudi če se rodi z medenično vstavo, ker je bolj drobna kot 1. otrok, sm Anže tud ni bil pri tej starosti 33. tednu tako teže, par gramov več, tako da res ne vem kaj naj pričakujem in zdaj me je res strah, kaj če se user posted image ne uspe obrnt.

Včeraj je pa tud moj user posted image bolj počival res je bolj malo brcal in se pretegoval, celo kolcal ni nič in me kar malo stiska da ni kaj narobe, čeprav danes pa je že aktiven not po bušiju, no bom vidla kaj bo saj imam čez par dni itak pregled pa bom vidla kako in kaj.

Elevit- zakaj so te tablete, a so za razvoj?
Zdaj pa grem hitro še kavico skuhat.

To je čudež življenja.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
13.7.2009 8:19:02   
garfield08
Da vas še tukaj pozdravim bom bol hitra,ker grema z Aljažem ven.
Danes ima 1. leto user posted image user posted image user posted image
No noč je bila kar se Aljaža tiče kar vredu.Malika pa je proti jutru se začela obračat in brcat.Drugače ponoči je bilo a kar solidno no.
Pregled imam v sredo bom ogla Aljaža dat mami dokler ker je moži v službi zjutraj.

M1987:Mene tudi včasih boli spodaj,ko sem predolgo na nogah ali kaj podobnega.

Šibam jaz,ker  me bo Aljaž iz stola vrgel.Tako se veseli da grem venuser posted image user posted image

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
13.7.2009 8:42:44   
Muca83
Dobro jutro! Danes sem končno enkrat vstala ob 8h, tako kot si vsak dan splaniram, pa mi še ni uspelo user posted image Izgleda, da je me vrglo iz postelje, ker vem, da grem danes nakupovat zadnje stvari za user posted image  user posted image

Alisa, ti si pa moja sotrpinka pri medenični vstavi user posted image Meni je na kontroli rasti napovedala, da lahko pričakujem otročka okrog 3500g, to se pa meni nič malo ne zdi. A na zunanji obrat pa ti ne greš, če se do 37. tedna ne obrne? Jaz itak lahko samo upam, da se bo sama spomnila obrnit. Sem včeraj sestri razlagala, pa je rekla, da jaz se pa res vedno znajdem v nekih redkih pojavih kar se tiče otročkov. Že pri obeh "SS" sem imela tako vzroke in situacije, ki so zelo redki user posted image Elevit so pa multivitaminske tablete, ki so namenjene prav nosečnicam in doječim materam. Jaz jih jemljem nekje od 14. tedna, prej sem pa samo folno jemala.

Drugače smo pa včeraj imeli še piknik, da je moj user posted image praznoval rojstni dan. In ravno pred začetkom je mene v križ uščipnilo, da sem potem kar šepala naokrog user posted image Tašča pa vsa zaskrbljena, je rekla, da misli, da bom šla kar rodit user posted image user posted image user posted image Ne vem kaj ima en uščip v križ z rojevanjem. Ampak čist vedno neki najde, da mi govori, da bom šla rodit. Enkrat sem imela kao nizko spuščen trebuh, naslednji dan je bil visoko itd. Pomoje se mal preveč veseli, potem bo pa še problematična s svojimi nasveti, ki bodo šli meni na živce. Tako si predstavljam ampak nimam kaj. Sem lahko vesela, da imam taščo, ki je tako skrbna zame, če že svoje mami nimam več. Pismo, meni se lahko še zgodi, da se mi otrok rodi na isti datum, kot mi je pred 4 leti umrla mami. Je umrla 14. avgusta, jaz imam pa 19. rok. To si pa res ne bi želela, da bi bil isti datum, ampak nimam kaj.

Nič, šibam delat spisek kaj moram kupit, potem pa v šoping. user posted image

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu garfield08)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
13.7.2009 9:22:48   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image
PDP
NICK, STAROST, STAN, KRAJ, (user posted image ,user posted image ),KG+/-, user posted image SPOL, NASLEDNJI PREGLED

??.??. 
Vopi   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), +8, user posted image , ??

30.07.
go_ta  -  27, P, Gorenjska, (1 user posted image ), +15, user posted image , 15.07.

01.08.
Sisy 
 -  30, IZS, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
ema82   -  26, P, LJ, (4 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
šivilja   -  32, P, LJ, (4 user posted image , 2 user posted image ), user posted image  , ??

levček1   -  29, IZS, CE, (1 user posted image ), +10, user posted image , ??

02.08.
aia   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
Flora2   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ), +9, user posted image , ??
DeLucia   -  27, ?, LJ, (1 user posted image ), +4, user posted image , ?? 
masa006
   -  26, P,CE- Dunaj, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , ??

03.08.
levinja84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
moana   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image  , ??
5ra83
   -  26, P, MB, (1 user posted image ), +7,5, user posted image , ??  
hruškolinka   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ),+13, user posted image , ??

04.08. 
toninena   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , ? user posted image )user posted image , ??

UršaT.    -  27, IZS, LJ, (1 user posted image ), +8, user posted image , ??

tevži   -  28, ?, NM, (1 user posted image ), user posted image , ??
pika984   -  24, IZS, MB, (1user posted image ), user posted image , ??  

05.08. 
Alja_   -  29, IZS, ??, (1 user posted image )user posted image , ??
lunca82   -  ??, ?, Domžale, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??  

06.08.
kea   -  33, P, MB, (4 user posted image , 3 user posted image )user posted image , ??
moom   -  25, P, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
rinaa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??

07.08.
busi2 
 -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
lily rose 
 -  26, P, Bled, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
opatija   -  31, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), +10, user posted image , ??

Piha   -  36, P, Grosuplje, (1 user posted image ) +5, user posted image , ?? 
cecax   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
Drnula   -  31, ?, PO, (3 user posted image , 1 user posted image ), +12, user posted image , ??

modrasmotka  -  23, zaročena, CE, (1 user posted image ), +12, user posted image , 16.07.

08.08.  
simonalokar   -  26, P, Litija, (2 user posted image , 1 user posted image ), +13, user posted image , 21.07.

09.08.
Ayo   -  34, P, CH, (2 user posted image , 1 user posted image ), +7,5, user posted image , 17.07. 

11.08. 
HeGa  -  32, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), +11, user posted image , 21.07.
majca   -  26, ?, NM, (1 user posted image ), user posted image , ??

12.08.
čačka   -  31, P, CE, (1 user posted image )user posted image , ??

M1987   -  21, P, LJ, (1 user posted image ), +10, user posted image , 15.07. 
magnolija1984   -  ??, ?, CE, (? user posted image , ? user posted image ), +3, user posted image , ??

13.08.      
Zima07   -  30, IZS, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

kerala   -  38, P, KP, (4 user posted image , 2 user posted image ), +14, user posted image , 16.07.
tejči77   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), +7, user posted image , 28.07. 
eee35   -  36, P, LJ, (1 user posted image ), +8,7, user posted image , 14.07.

ianmai   -  35, ?, Ptuj, (1 user posted image ), user posted image , ?? 
Teya26   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??

logo   -  25, ?, Koroška, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

14.08.
lucy86   -  22, IZS, SG, (1 user posted image ), +12, user posted image , ??

katyy26   -  27, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), +7, user posted image  , 17.07.
niway   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image  , ??
cowgirl   -  30, P, Medvode, (1 user posted image ), +6, user posted image , ??

15.08.
*sandy*   -  25, S, MS, (? user posted image , ? user posted image ), +10, user posted image , ??
any27   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ?? 
Mateja4   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??

16.08.  
Joob   -  28, P, Domžale, (3 user posted image , / user posted image ), +6,8, user posted image , 24.07.

romana24   -  26, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), +11, user posted image  , 22.07.
TjasaJ   -  30, P, Brežice, (3 user posted image , / user posted image ), +13, user posted image , ??

17.08.
Paprika76   -  33, P, CE, (1 user posted image ), +4, user posted image , ??

18.08.
kgb   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , 1 user posted image ), user posted image  , ??
sasa84   -  24, zaročena, Grosuplje, (1 user posted image ), +6,5, user posted image , 16.07.

Dorca   -  ??, ?, KR, (? user posted image , 3 user posted image ), user posted image , ?? 
Sanikaa   -  30, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), +12, user posted image , 03.08.
77ira   -  32, IZS, Domžale, (2 user posted image , 1 user posted image ), +8, user posted image , ??

19.08.
muca83   -  26, zaročena, Kamnik, (3 user posted image , / user posted image ), +7, user posted image , 29.07.
mamika2 
 -  34, P, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??      
karin1   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , / user posted image ), +7, user posted image  , 21.07.
Serendipity
   -  27, P, Prekmurje, (1 user posted image ), user posted image , ??
SAŠA77   -  31, zaročena, Velenje, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , 23.07.
@srečka nosečka@   -  24, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
irency84   -  24, zaročena, Trebnje, (1 user posted image ), +4, user posted image , ?? 
kargo   -  35, IZS, SG, (1 user posted image ), -2, user posted image , ??
lora16   -  ??, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

20.08. 
mony5   -  29, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
živa25   -  23, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), -6, user posted image , 23.07.
sams   -  31, IZS, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image )user posted image  , 28.07.
lara27   -  26, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ),+7, user posted image , ?? 
Reby   -  33, P, LJ, (1 user posted image ), +11,5, user posted image , 22.07. 

činka_beba   -  24, IZS, MB, (1 user posted image ), user posted image , ??
morskadeklica   -  31, IZS, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , ??  
sirod   -  40, P, KP, (1 user posted image  ), +6, user posted image , ??
Poletna09
   -  22, ?, ??, (1 user posted image ), +1, user posted image , ??

21.08.
*anč*   -  26, zaročena, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), +11,5, user posted image , 30.07.

miska_mccute   -  30, IZS, Cerknica, (4 user posted image , 2 user posted image ), +10, user posted image , 15.07.
Alisa
   -  28, IZS, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ) +12, user posted image , 16.07.

titas   -  ??, ?, ??, (? user posted image , 2 user posted image ), user posted image , ?? 

22.08.
Miss Bee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??  
aprilčica07  -  33, IZS, Primorska, (2 user posted image , 1user posted image ), +8, user posted image , 16.07.
darjussa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image  , ??
nena1978   -  31, IZS, Domžale, (2 user posted image , / user posted image ), +9, user posted image , 13.07.    
*Orhideja*   -  23, IZS, Zasavje, (1 user posted image ), +7, user posted image , ?? 

23.08.
gabi05  -  25, IZS, Črna, (1 user posted image ), +5, user posted image , ?? 

26.08.
TRILLI   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??  
Cavalierka   -  28, ?, LJ, (1 user posted image ), +8, user posted image , 14.07.

27.08.
tjasinka   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ?? 
Breda76
   -  ??, ?, ??, (1 user posted image )user posted image , ??

28.08.
altaya  -  27, IZS, ??, (1 user posted image ), user posted image , ?? 

AnjaPH   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??  
katuska   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??

29.08.
Arwen  -  32, P, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ), +11,5, user posted image , 29.07. 
23tina   -  23, P, ??, (1 user posted image ), +21, user posted image , ??

Misty Scarlet   -  28, IZS, Radeče, (2 user posted image , 1 user posted image ), +5, user posted image , ??  
garfield08   -  ??, ?, ??, (? user posted image , 1 user posted image )user posted image , ??

30.08.
Lorian   -  37, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ), +14, user posted image , ??
tulpek  -  27, ??, ??, (1 user posted image ), +9, user posted image , 04.08., 12.08.,21.08.  
Tanchy  -  25, IZS, Dol pri Lj., (2 user posted image , 1 user posted image ), +11, user posted image , 22.07.  

01.09. 
hel32   -  32, IZS, Lovrenc, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , 28.07. 

02.09.
eva Ana   -  27, IZS, MB, (2 user posted image , / user posted image )user posted image , ??

SKUPAJ Avgustovskih  user posted image   2009  = 108 

user posted image  = 28, user posted image  = 31, user posted image = 45  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image

MAMICE IN MALI:
datum poroda/PDP/nick (starost - št. otrok od prej)/ime otročka (porodna teža, dolžina, obseg glavice, porodnišnica)

1.) ??.??/ 13.08./ Sulfinija (30 let-0)/ VAL (1.600g)
2.) 15.06./ 10.08./ Blanč (35 let-0)/ LARA (1.600g, 42cm), BERNARD (2.020g, 43cm) 
3.) 29.06./ 01.08./ Poopsie (28 let-1)/ ISABELLA (2.890g, 49cm)
4.) 10.07./ 20.08./ Barbk (33 let-1)/ ŽIGA (1.580g, 42cm), BRINA (1.610g, 43cm)

user posted image  = 3, user posted image  = 3

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 1174
13.7.2009 9:26:46   
Alisa
ja muca jaz sem tud sotrpinka glede otročka in njegove lege. Ja na zunanji obrat je rekla da me bo dala napotnico pri naslednjem pregledu, sm upam da se bo sama obrnla in da v čet. na svoj dan izvem lepo novico in to naj bi bila ta. To je res moja želja. Pa da vidmo.

To je čudež življenja.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?