moya
|
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa moya... a veš to so samo fazice. naš jo je tudi imel en teden. tri dni ni jedel NIČ, ker je vse pljuval ven. potem pa sem ga imela dovolj in sem ga začela tretirat kot dveletnega otroka... da testiram, če kapira, da njegova dejanja nosijo posledice. ko je pljunil prvič, sem mu rekla: naslednjič ko pljuneš (nakazala sem tudi z usti), ni več hrane (ni ni am am). me je pogledal in sem točno vedela, da ve približno, da nekaj bo. pa skoz sem mu govorila, ko je pljunil: ne, ne smeš, pusti... in ko je res pljunil, sem lepo vzela krožnik in ga dala na pult ter šla za minuto ven iz kuhinje. je tulil kot zverina, sem prišla nazaj in sem mu še enkrat ponudila, pa mu povedala za kaj gre. je prav izzival in se delal, da bo pljunil. no pa je brez problema pojedel obrok do konca. sicer to prvi dan ne bi šlo, ker še ni bil dosti lačen, tretji dan je pa že bil. in naslednjič, vsakič ko je pljunil, sem striktno vzela am am in ga nesla stran. v roku dveh dni smo ČISTO izkoreninili pljuvanje. punce hvala za nasvete. zgleda da je res faza, mogoče zobki, ne vem, glavno je da je danes že lepše jeda, je pljuvala samo še na koncu ko res ni mogla več, sam jst sem ful vesela da je začela jest. sem pa včeraj probala tvoj trening umpa, pa ko sem šla stran se mi je zdelo kot da jo nič ne gane, in tko trikrat! pol sem pa ignorirala, in ji vsakič ko sem ji dala žlico v usta z žlico brisala usta tko da ni uspela velik pljunit :) , zdej pa ne vem , lahko je tud tvoja metoda prispevala da je danes že lepše jeda Kar se pa tiče striktnosti, sem jaz kar strinjam, da je treba meje postavit in pri tem bit vztrajen. jaz imam psičko in ko je bla mejhna sva šle v šolo, ker je bla nemogoča, čisto podivjana in po dveh mesecih truda sem jo uspela čisto ukrotiti, in zdaj se večkrat spomnim na metode vzgoje psa in čeprav se čudno sliši, jih uporabim tudi pri tamali, ker vse temelji na pohvali in nagradi kar naredi prav in dobro. no, bomo vidl kako še bo in kaj vse nas še čaka..
|