Anonimen
|
Daj mi ti mal razloži, kak se nakupuje prek e-baya. Bi si rada allstarke naročla. saj ni kaj...no, fajn če znaš angleško, to precej olajša, če ti je bližja nemščina, maš ebay.de, italjanščina ebay.it, mogoč celo madžarski obstaja to pa res ne vem... drgač pač poiščeš želene stvari, na levi strani si lahko obkljukaš želene kriterije, kar ti zmanjša število zadetkov ( recimo najvišja cena, št. noge, material, barva, znamka, novo al rabljeno, fiksno ceno al avkcijo....) ko najdeš tist kar iščeš, kupiš zdej če maš fiksno ceno ( zravn piše buyitnow oz. odvisno od jezika), tko ni kej, če maš pa avkcijo, pač lecitiraš do izteka in če si najvišji ponudnik, je zadeva tvoja, če ne pač probaš dugje jaz odvisno - za kake dražje zadeve ( voziček, kinderpet itd. ) lecitiram,za kaj cenejšega se mi pa ne da pa iščem sam take s fiksno ceno. vedno lohk prodajalca vprašaš kar hočeš, navadno je tud navedeno, če pošiljajo v SLO in kolk je poštnine, če ni pač vprašaš. za plačilo lahko plačaš kar preko banke ali tudi preko klika, če ga maš, samo najboljša varianta ( in tud najbolj zaželjena, pri večini ne moreš drugače plačevat) je paypal sistem. za to rabiš mastercard ali viso in si narediš uporabniški račun in potem preko tega sistema plačuješ. zadeva je zelo varna, ker pač nihče ne vidi tvojih podatkov, št. kartice itd., tako da do zlorab ne prihaja, pa tudi najhitrejša, saj se v nekaj minutah vidi da je plačilo izvedeno. paypal tu si lohk mal prebereš, se bo pa ta sistem počasi začel uveljavljati tud pri nas, sem mensezdi že zasledila da je mogoče tako plačevati, samo se ne spomnem al na mimovrste al kje sonček ne še olje, najprej uvedi vse, pol pa ko začneš prov obroke pripljavljat in kuhat razne juhice in rižotke in takšno, pol pa ja, če greš postopoma, to tko ni pred 8mescem...za kvinojo pa nimam pojma... rezka: dej klele puncam kšn pametn in uporabn nasvet, kot recimo če otroke zobki matrajo se da pir ane?? sej verjetn si zato nič ne upa napisat, k smo tolk pajsje vse dober večer, mlade mamice in hvala za pozdrave. Res vas spremljam od vsega začetka, ko se je naša Plohca pojavila pri vas. Morm povedati, da je ta forum zame nekako izobraževalnega značaja, sa izvem marsikaj o dojenčkih in njihovi negi, vzgoji, prehrani. Glej in se čudi. Vse je postavljeno na glavo, in to tako, da sem samo tiho in gledam, kako se kaj dela, kako se jih oblači, kako hrani, ker kar na enkrat ne znam nič, kar pa znam je narobe. Tako, da hvala vam za marsikatero informacijo, ki so mi pomagale, da ni prišlo do nepotrebnih konfliktov. Ob enem pa premišljujem, kako so sploh moji otroci preživeli in odrasli, saj smo (po navodilih patronažnih sester, ki jih imate tude ve),delali vse 100 % pravilno - danes - narobe. Lep večer še naprej in se še kaj predvsem beremo in malo pišemo. rezka kaj sm rekla pa sej nismo tolk grozne, nooooo po moje je pač tko, da če gre naprej medicina in vse, če prihaja do novih znanj, spoznanj in vedenj je prav in tud naša dolžnost, da gremo v korak z njimi...drgač bi blo vseen, če bi kr na drevesih ostali ( kar niti ni tko slaba ideja ) joj nea vi tud maste uiber noči...sočustvijem kolk je depresivno vreme....za skozlat...no, zdej pa že mali čivka, gremo v akcijo
|