Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 8:13:33
|
|
|
|
bačko
|
Jaz ga uporabljam! Tukaj ga lahko naročiš! http://www.babyvac.si/ Je zelo uredu!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 10:04:16
|
|
|
|
tinca84
|
Dobro jurto! Kako ste kaj? Jaz sem zbolela, sicer nič hudega samo grlo me boli, da komaj jem, še tekoče ful težko pogoltnem. Nik je pa HB zdrav . Ja včeraj sem imela G, maternica je čista, tk da je bla res menstruacija tista krvavitev. Me je vprašal kakšno zaščito bi imela , glede na to da sem IVF-ovka bomo kr pazili al pa na kondomu ostali, čeprav je reku da je možno da vseeno zanosim (možno je, da se mojmu stanje izboljša). AD3 kapljice jaz sem mu jih včeraj prvič dala 4 kapljice in ga je po 20 minutah začelo ful šraufat (a lahko tk hitro delujejo?), danes sem mu dala 5 kapljic pa spi že 2 uri kot angelček. Bom danes vidla če bo kaj... rotavirus jaz ga bom dala. Do dopolnjenega 6 meseca je čas, a ne? Kakšna je pa razlika, katero cepivo boste izbrale? Rotarix (130,20€, enovalentno živo virusno cepivo, potrebni sta dve dozi) ali RotaTaq (144,81€, petvalentno živo virusno cepivo, potrebne so tri doze.)
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 10:18:22
|
|
|
|
bamoocham
|
Jutro. Uh, danes smo spali ful fajn. Od 12h zvečer do 7h zjutraj, potem pa je počasi začela nekaj cmevkat v posteljici in sem jo previla, podojila, pa je spala do 9 spet kot angelček. Spet sma se podojili, zdj pa spi v košari tu v dnevni in se napenja, ker kaka, pa prdi. Pa take smešne glasove zraven spušča. Glede rotavirusa nisem nič razmišljala še, verjetn jo pa bom dala. Iz preventive. Ma vreme ni danes za nikamor. Sem se veselila, da bomo šli lahko ven, pa ne bo kaj iz tega. Upam, da se jutri kaj izboljša. Tinca , sej se boš hitro pozdravila. Kak lekadol, pa čaj, pa bo
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 11:00:53
|
|
|
|
princ_princeska
|
Dobro jutro Tudi mi smo danes spali zelo luštno, zgleda da tudi tamali paše, ko dežek škrablja po strehi in se sliši...prava uspavanka "tudi za mami" .... Moram povedat, da tisto božanje v obliki črke t po glavici res deluje ...včeraj se je nekaj razburjala, sva se ulegli in sem jo nežno božala, je kar zadremuckala... Tinca 84-saj se boš pocartala...kr čajčeke pit tako, zdej se pa naša mala začela kremžit v posteljci, tak da zgleda da se je napančkala pa-pa
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 11:13:57
|
|
|
|
bačko
|
Punce katera je naročala preko nexta?
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 11:45:09
|
|
|
|
tinca84
|
To pa je Nik, ki bo jutri star 7 tednov
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 11:46:19
|
|
|
|
minča
|
bačko: jst sem enkrat že naročala prek nexta in sem ful zadovoljna. Ful fajni material, so pa številke malo večje...skupaj s kolegicami smo naročile in si potem razdelile poštnino (mislim da je 5 eur)... Te še kaj zanima?
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 12:43:45
|
|
|
|
Tira
|
Ojla! Mislim, kakšn bedn vreme imamo in to julija Naš malček že dve noči tko fajn spi, ko bi vsaj tko ostalo. Je spal od 20h pa do 2h, pojedel in spet spal do 6h Punce našla sem ful fajne pesmice in izštevanke za otroke na forumu, če katero zanima http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2451912 Zdej, ko smo mamice, moramo tud to znat. So pa res lepo urejene in napisane, pa še veliko jih je ( jih še sama ne znam vseh pa v vrtcu delam ). Jz jih že printam, hvala Paštetka
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 13:06:54
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinca84 rotavirus jaz ga bom dala. Do dopolnjenega 6 meseca je čas, a ne? Kakšna je pa razlika, katero cepivo boste izbrale? Rotarix (130,20€, enovalentno živo virusno cepivo, potrebni sta dve dozi) ali RotaTaq (144,81€, petvalentno živo virusno cepivo, potrebne so tri doze.) Tinca84 zate. Kje se pa da kaj več o teh cepivih prebrati?
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 13:23:13
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinca84 rotavirus jaz ga bom dala. Do dopolnjenega 6 meseca je čas, a ne? Kakšna je pa razlika, katero cepivo boste izbrale? Rotarix (130,20€, enovalentno živo virusno cepivo, potrebni sta dve dozi) ali RotaTaq (144,81€, petvalentno živo virusno cepivo, potrebne so tri doze.) Hmmm...pri meni pediatrinja ni omenjala dveh možnosti. Pojasnila mi je samo, da sta potrebni dve dozi, vsaka stane 75 EUR, cepljenje mora biti zaključeno do dopolnjenega 6 meseca starosti, med obemi cepljenji pa mora biti 6 tednov razlike (torej je prvo cepljenje potrebno okoli 4 meseca). Cepljenje priporočajo predvsem v primeru, če gre otrok po zaključenem porodniškem dopustu v vrtec...
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 13:26:20
|
|
|
|
bačko
|
Minča jaz naročam drugače preko neke gospe za Žano.Zdaj pa bi še za Loro rada naročila pa nisem vedla točno če se večje številke kot pri nas.Če hočem za starost 3 mesece moram naročiti velikost nad 3 mesece? Mala princeska podoben je!
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 15:49:25
|
|
|
|
mojcaprvič
|
Pozdravljene mamice! Posredujem vam samo eno koristno informacijo (ne vem, mogoče ste že obveščene...pa vseeno) za tiste, ki uporabljate Novalac 1 ali Novalac AC. V avstrijskih lekarnah je občutno ceneje. Novalac 1 - 800g stane samo 9,90€ Novalac AC - 400g pa 6,70€. Veliko veselja z malčki vam želim! Tudi jaz z mojim Jakobom zelo uživam....
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 16:07:09
|
|
|
|
skuštrana
|
Če hočem za starost 3 mesece moram naročiti velikost nad 3 mesece? Next - za novorojenčke je up to 1month, potem je pa up to 3 month (jaz imam to, je ultra veliko, Otonu je vse preveliko), tisto za nad 3 mesece sem pa kar v omaro pospravila, nekje jeseni bo prav Pižamce so pa sploh full velike, po moje so tiste od 3 mesecev naprej primerne za 6 mesečnika. Če hočeš da bo nosila sedaj, potem naroči up to 3months. No, to so moje izkušnje.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 18:25:57
|
|
|
|
mk8
|
Živjo punce! Malo se vam spet oglašam.. Včeraj smo bili prvič pri pediatru, pri dojenju sva kar pridne, saj se je mala zredila za eno kilo in ima sedaj približno 3,5kg (čeprav zaradi gipsov nismo mogli natančno določit). Ugotovila pa je rahel šum na srcu. Sicer je rekla, da je to pogosto pri tako starih dojenčkih, da mogoče še ni vse čisto razvito, ampak moramo zaradi operacije še vseeno k kardiologu. Vam povem punce, da me tole obiskovanje zdravnikov vsak teden kr izčrpava. Tudi mala ve, da nismo doma in non stop jokca. Ponavadi imamo zdravnika dopoldne in tako zamudi svoje dopoldansko spanje, potem je pa cel dan tečka. V ponedeljek smo bili pri ortopedu in zamenjali gipse številka 4 za gipse številka pet. Aja, pa operacijo so nam prestavili za en teden, ker zdravnik prej nima časa... Mau je smotan, psihično se že pripraviš na en datum, pol pa tkole.. Strah me je tudi, da ne bi mala kj zbolela, k smo tolk pri zdravnikih, ker če zboli, spet ne sme na operacijo in se datum spet prestavi. Joj sami problemi. Sem pa ugotovila, da naša punčica sploh ni zadovoljen in vesel otrok. Kadar ne je ali spi, skos joka. Zelo redko je mirna in gleda naokoli in zelo redko se lahko igram z njo. Tudi igralni lok jo zamoti samo za približno pet minut, nato pa spet plane v jok... Mislite da je to zaradi tega, ker jo skos okol zdravnikov prevažamo? In pri vsakem zdravniku joka... Kapljice AD3 smo dobili včeraj. Je rekla, da ji dajemo tri dni po eno kapljico, potem tri dni po dve kapljici in tako naprej. Ali res te kapljice toliko krčkov povzročajo? Zdej bo še zarad tega jokala.. Tinca zate, da čim prej ozdraviš. Pozdravčki! P.s.: Sm mogla mal pojamrat, mi je potem lažje..
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 19:25:47
|
|
|
|
bačko
|
Mk8 naša je ista glede igranja.Ne zdrži dolgo v stolčku ali na igralni površini.Če je v rokah pa je tiho.Sem pa zadnjič ugotovila da če se z njo pogovarjam da je drugače.Probaj še pri tvoji tako.Mogoče rabi malo več pozornosti.Boš videla da bo s časoma drugače.Žana je bila ista potem pa je pri 3 mesecih bila čisto drugačna.Bodi brez skrbi.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 19:46:45
|
|
|
|
tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Mk8 naša je ista glede igranja.Ne zdrži dolgo v stolčku ali na igralni površini.Če je v rokah pa je tiho.Sem pa zadnjič ugotovila da če se z njo pogovarjam da je drugače.Probaj še pri tvoji tako.Mogoče rabi malo več pozornosti.Boš videla da bo s časoma drugače.Žana je bila ista potem pa je pri 3 mesecih bila čisto drugačna.Bodi brez skrbi. Jaz bi rekla, da so naši otročki še premajhni tako za stolčke kot igralne površine. Saj se ne more igrati, če pa še skoraj nič ne vidi in ne more še nadzorovati rok. Mislim, da bo igralni lok aktualen pri starosti 2 meseca oz. več. Mogoče bi pa še mamice z večjimi otročki povedale svoje izkušnje? Mene pa muči uspavanje. Pri nas zaenkrat delujejo joška, voziček in nošenje na rokah. Kako pa ve uspavate novorojenčke? Se pa jaz že naprej bojim, kako bo, ko mi bo zmanjkalo mleka in bo odpadlo nočno uspavnaje na joški.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 8.7.2009 21:21:39
|
|
|
|
Anonimen
|
mi smo pa imeli danes prvo posvetovalnico. ima 57cm in 4500g. tudi kapljice smo dobili pa bom ju3 probala dat toliko kot bi naj dala in bom vidla če jo bo mučilo jih bom postopoma uvajala( vsak dan kapljico več). glede joka pa morem reči, da je danaje zelo pridna in zelo malo joka. tudi zaspi sama, jo dam v posteljco in sama zaspi, je pa res potrebno večkrat dudo dat. zelo malo jo nosimo zaradi aneja, da nebi bil preveč ljubosumen in se je zgleda navadila sama zaspati.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 9.7.2009 7:21:12
|
|
|
|
bačko
|
Jutro! Lora je danea stara 1 mesec. Je pa ponoči imela žur.Zaspala je okoli 21.30 in se zbudial ob 1 in potem zopet ob 2.30.Potem pa je zaspala do 6.30 in sem ji zdaj dala jest in spi naprej.Loro včasih treba uspavati na rokah včasih pa že zaspi ko je.Čisto odvisno.Voziček pri nas še ni ne vem kako aktualen.Na sprehode sva hodile bolj malo sva večinoma bile na balkonu.Tako da sem se odločila da z današnjim dnem začneva malo bolj ven hoditi da se navadi vozička.Pri Žani ni bilo problema.Bomo videli danes kako bo.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 9.7.2009 8:30:55
|
|
|
|
Naty*Taja
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinca84 Aja pa glede menstruacije.... Prejšnji teden sem jo dobla, pa se je nehala za tri dni in sem jo v soboto spet dobla, pa je že od včeraj zvečer nimam nič..... jutri imam prvič G po porodu, pa ne vem če naj grem ali ne? Sicer močna M ni bila ampak če bi spet nazaj dobla, potem me ne more G pregledat a ne? Tinca, mene je uz pregledala vseeno - je na tisto palčko za notranji uz nataknila eno zaščito. Skuštrana, kolk je že vaš Oton velik? Sem jaz tudi hotla naročit tole prek nexta, pa me tele cifre tak begajo. Našmu je 56 od Sparkija preveliko, od h&m ravno prav, od ka ti jaz vem ktere firme (smo dobli) so mu pa ene hlačke pri hlačnicah 68 na knap! Groza res. Tisto od Marcela in Maruše mu je pa vse preveliko, ko sta bila taka buhtlčka in sta vse raztegnila! Mu kr pleše okrog trebuščka.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 9.7.2009 9:07:48
|
|
|
|
skuštrana
|
Skuštrana, kolk je že vaš Oton velik Ob rojstvu je imel 3740 pa 53 cm, zdej pa nimam pojma, se še ni vagal. Komot naročiš do 3 mesecev, ti bom jutri prinesla pokazat. ogromno je.št. so večje kot pri HM.
< Sporočilo je popravil skuštrana -- 9.7.2009 9:08:24 >
|
|
RE: Junijski sončki 2009 9.7.2009 10:08:25
|
|
|
|
tinca84
|
Jutro! Postrezite si.....njaaaami.... Poln kufer mam tega vremena, še tamali je kot vreme, mi je spal od 21.30-6h zjutraj , zdaj pa ga zvija kot kifeljčka. No vsaj čaj mi bolj tekne v takem vremenu kot pa v vročini. Sem opazila da mi je včeraj samo zeleno kakal, ful malo in ima vonj. Tudi ko se sprdne ga neverjetno voham, čeprav ima široko povijanje. Kdaj pa dobi kakec vonj? A mislite da so to stranski učinki AD3 kapljic? mk8
|
|
RE: Junijski sončki 2009 9.7.2009 11:02:28
|
|
|
|
bačko
|
Tudi naši prdeci smrdijo.Ko bi oči prdel. No midve sva bile zdaj eno uro vzunaj in je celo zaspala v vozičku čeprav z dudo.Me je presenetila ker sem mislila da ne bo hotela spati v vozičku.No mogoče pa se ga bo le navadila.
|
|
|
|
RE: Junijski sončki 2009 9.7.2009 11:11:12
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: bačko Tudi naši prdeci smrdijo.Ko bi oči prdel. No midve sva bile zdaj eno uro vzunaj in je celo zaspala v vozičku čeprav z dudo.Me je presenetila ker sem mislila da ne bo hotela spati v vozičku.No mogoče pa se ga bo le navadila. Bo, bo navadila - ne obupat. A davčno dobijo avtomatsko na dom? Po kolikem času ste jo dobili? Tinca84 a si kaj takega jedla, da je tvoj zeleno kakal? No - zelen kakec naj bi bil če je hranjen z mlečno formulo-dodatkom, ali pa če si ti kaj "pregrešnega"pojedla, lahko pa je tudi od kapljic. Kdaj ste začele futrat iz obeh dojk? Mi smo bili pa včeraj stari 14 dni.
|
|
RE: Junijski sončki 2009 9.7.2009 11:14:22
|
|
|
|
tinca84
|
bačko no vidiš, to je velik napredek Moram vam povedat, da sem tako vesela ko se mi Nik nasmeji nazaj
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?