biba14
|
Ojla Pa sem vam tudi jaz javljam...po 10ih dneh mi je celo uspelo priti do rač. Saj ne vem kje naj začnem. Moje porodne zgodbe raje nebi pisala,ker ni preveč lepa...ali pač : Bila sem 8dni čez termin....ob 18ih mi je delno odtekla voda.Šla sem v P, kjer so me priklopili na ctg in pregledali-bila sem odprta 1cm, delno zmehčana. Ker je bil ctg slab, sem najprej dobila glukozo v žilo, nato pa ob 20.30 umetne. Najprej so bili na 5min, vedno močnejši...ob 22ih so že hudo boleli,da sem komaj zdržala,a odprta še vedno le 1cm. Tako da mi je EA odpadla. Ob 23ih sem dobila krče po celem telesu,tako da sem med popadki, ki so bili na 1-2min nisem mogla sprostit. Ob 00.30 sem bila odprta 2cm, popadki na minuto,tako hudi,da sem po vsakem skup padla in me med popadki niti niso več budili-sem šla iz popadka v izgubo zavesti in spet v popadek..pravzaprav se od tu,pa do 2.00 ne spomnim nič-vse mi je povedal , ki je bil cel čas z mano...ob 2.00 sem bila odprta 8cm inimela sem obutek,da mi bo raztrgalo črevo...sedaj me je moj budil po vsakem popadku, da sem bila prisebna,ko so se začeli tiščanci. Ne vem od kje mi moč,da sem malega iztisnila z 2.potiskoma...in potem spet padla skup. Vmes sem se zelo raztrgala,tako da št.šivov niti ne vem-so pa okrog in okrog-celo na zadnjično odprtino. Sedeti še sedaj ne morem,vse delam stoje ( jem, hodim na wc, hranim malega... ). V P je malček ful jokal, ker nisem imela mleka-fasala sem še mastitis in po 2dneh prošnje naj mi dajo adaptirano mleko,so me uslišali ( morala pa sem podpisat,da se odpovem dojenju )...s tem forsiranjem dojenja so čist nori, raje pustijo bebiko stradat...No,mleka še sedaj nimam-sploh se mi ni začelo sproščat ( kljub temu,da sem imela malega 3 dni na zizi nonstop)... Malček dobiva Aptamil : imava pa kup težav-ne vem,a mu ne dam dovolj hrane al kaj, v tednu dni se je zredil le 50g . Včeraj je 7 ur skupaj jokal-prav histerično-a ima še katera takšne težave , ker ne vem več s čim naj ga uspavam, vse sem že poskusila. Dvomim,da so to krči, ker je bilo neprekinjeno in prvič toliko časa ( ponavadi joka 1-2uri 1xna dan ) in šele sedaj, ker Apamil jeva že cel teden . Kaka vsak dan-tudi po 2x-3x, prdka, podira kupčka...vse štima,razen jok in posledično ne-rejenje (ko pa tok energije porabi za jok ). Sedaj vas bom poskusila bolj redno brat-no,saj za nazaj niti nisem imela časa... Lep dan
|