|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
7.7.2009 12:21:27   
bačko
Tira sem ji dala sladkano vodo in bomo videli kaj bo.Kamilic nisem imela.Vem da je Novalc dražji.Sem ga imela pri Žani in mi je vsak dan kakala.Je pa res da je Lora delno dojena in delno na AM.Bom videla kaj bo danes.Mi bo mož še prinesel Aptamil Comfort, ki je kao za prebavo.Če pa tudi to ne bo pomagalo pa bom verjetno res šla na Novalac.Pa kaj če je dražji.Meni je važen otrok.Če ga je Žana lahko imela ga bo pa tudi Lora.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 576
7.7.2009 12:25:07   
lenika
Lepo pozdravljene!

Ja tole vreme ni nič kaj pravo. Zjutraj sva se odpravili ven, pa je začelo deževat in sva se vozili pod nadstreškom, da se je vsaj malo nadihala zraka.

Bačko naš Matic ni maral vozička do 5.meseca, ko smo šli v športni del. Rojen je bil meseca maja, tako da v najlepših mesecih nismo imeli nič od vozičkanja.

Previjanje nimam nekega pravila. Včasih jo previjem pred, včasih pa po hranjenju.

Oblačenje jaz je še nisem imela v kratkih rokavih, imam jo pa v enih dolgih (no, danes ne). Patronažna mi je pa rekla, da moramo samo pazit, da ne bo imela nogic mrzlih.

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 577
7.7.2009 12:31:29   
bjondi
Moja porodna zgodba;

V petek sem še čvakala prav na veliko iz žabarkami ,no potem je pa bliskat pa treskat začelo pa sem potegnila vse iz štroma...ura je bila ene 19,ko se mi je zaželela tortica in ker je bil moj ravno v bližini zvezde je vzel dva koščka in prišel domov.Jaz sem ležala na kavču nakar začutim nekaj mal bl mokrega tam doli ob 20-ih,nakar mu povem in pravi ah ja a misliš...sem rekla ja seveda sej vem kako to zgleda sej mi je tud v prvo voda odtekla valda da vem kako to zgleda user posted image ...nč pol sva počakala eno uro da je zadeva začela bolj tečt nakar v avto okol 21-ih in počasi v P...no vmes mi je še ene parkrat pomalo steklo -med nogami sem itak imela brisačo.Ob pol desetih sva bla v sprejemni pisarni ,nato klistir in 23.15 sva bila v porodni...tam so me priklopili na ctg za eno uro do 0.15 da so vidl kje smo,svoje popadke sem imela na 9 in kasnej na 6 min...kar pa je bilo babici premalo,ker je rekla da je že vse priprvljen tam spodaj,dodala mi je umetne popadke in predno so prijeli je šla še ena ura okol 1.15...tako da sploh nisem bila pripravljena na sam iztis,ker je bilo vse tako hitro in praktično imela sem res ene pet tahudih popadkov in Žiga je bil že v naročju...sploh nisem mogla dojet ko je rekla naj pritisnem...mal sem jo debel pogledala kaj bi rada da to pa zihr še ni za rodituser posted image ...ja nič in tako so mi v naročje položili malega škratka,ki pa je bil okol trebuha kar ene trikrat zavit iz popkovino ga je odvila k rulado user posted image -jao mal je grozn zgledal...ampak je blo vse v redu...rodila 2.17 ponoči...rezali me niso ,se je pa pretrgal presredek in so ga zašili-boli nič...so me in me še malo bolijo medenične kosti-ja ni kej emšo dela svoje...

Grem nekdo me kliče...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 578
7.7.2009 12:49:18   
biba14
Ojla

Pa sem vam tudi jaz javljam...po 10ih dneh mi je celo uspelo priti do rač. Saj ne vem kje naj začnem. Moje porodne zgodbe raje nebi pisala,ker ni preveč lepa...ali pač :
Bila sem 8dni čez termin....ob 18ih mi je delno odtekla voda.Šla sem v P, kjer so me priklopili na ctg in pregledali-bila sem odprta 1cm, delno zmehčana. Ker je bil ctg slab, sem najprej dobila glukozo v žilo, nato pa ob 20.30 umetne. Najprej so bili na 5min, vedno močnejši...ob 22ih so že hudo boleli,da sem komaj zdržala,a odprta še vedno le 1cm. Tako da mi je EA odpadla. Ob 23ih sem dobila krče po celem telesu,tako da sem med popadki, ki so bili na 1-2min nisem mogla sprostit. Ob 00.30 sem bila odprta 2cm, popadki na minuto,tako hudi,da sem po vsakem skup padla in me med popadki niti niso več budili-sem šla iz popadka v izgubo zavesti in spet v popadek..pravzaprav se od tu,pa do 2.00 ne spomnim nič-vse mi je povedal user posted image , ki je bil cel čas z mano...ob 2.00 sem bila odprta 8cm inimela sem obutek,da mi bo raztrgalo črevo...sedaj me je moj budil po vsakem popadku, da sem bila prisebna,ko so se začeli tiščanci. Ne vem od kje mi moč,da sem malega iztisnila z 2.potiskoma...in potem spet padla skup. Vmes sem se zelo raztrgala,tako da št.šivov niti ne vem-so pa okrog in okrog-celo na zadnjično odprtino. Sedeti še sedaj ne morem,vse delam stoje ( jem, hodim na wc, hranim malega... ). V P je malček ful jokal, ker nisem imela mleka-fasala sem še mastitis in po 2dneh prošnje naj mi dajo adaptirano mleko,so me uslišali ( morala pa sem podpisat,da se odpovem dojenjuuser posted image )...s tem forsiranjem dojenja so čist nori, raje pustijo bebiko stradat...No,mleka še sedaj nimam-sploh se mi ni začelo sproščat ( kljub temu,da sem imela malega 3 dni na zizi nonstop)...
Malček dobiva Aptamil : imava pa kup težav-ne vem,a mu ne dam dovolj hrane al kaj, v tednu dni se je zredil le 50guser posted image . Včeraj je 7 ur skupaj jokal-prav histerično-a ima še katera takšne težaveuser posted image , ker ne vem več s čim naj ga uspavam, vse sem že poskusila. Dvomim,da so to krči, ker je bilo neprekinjeno in prvič toliko časa ( ponavadi joka 1-2uri 1xna dan ) in šele sedaj, ker Apamil jeva že cel tedenuser posted image . Kaka vsak dan-tudi po 2x-3x, prdka, podira kupčka...vse štima,razen jok in posledično ne-rejenje (ko pa tok energije porabi za jokuser posted image ).

Sedaj vas bom poskusila bolj redno brat-no,saj za nazaj niti nisem imela časa...

Lep dan

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 579
7.7.2009 13:15:30   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Kolikokrat na dan kakajo vaši dojenčki?Jaz imam vedno bolj občutek da je Loro ta Aptamil zaprl.Danes je tretji dan ko še ni kakala.Vidi pa se ji da bi rada kakala pa ne more.Prav smili se mi.user posted image user posted image user posted image

Bačko, tudi pri nas imamo iste težave. Čudno mi je to, ker je bila v porodnišnici pokakana večkrat na dan, ko smo prišli domov se je ustavilo - sumim da zaradi Aptamila, zato sem ga zamenjala za Novolac proti zaprtju. V porodnišnici je dobivala MF Bebe, ampak mi je prijateljica govorila, da naj bi bila to najslabša in sem jo zato po prihodi iz P zamenjala, mogoče to ni bilo najbolj pametno in bi morala ostati na Bebi...

Moja pediatrinja je predpisala en sirup, ki ne pomaga prav dosti. Povedala sem ji, da sem poskusila z Donatom (cca 3 ml na kg telesne teže) pa je rekla da ni s tem nič narobe. Lari zelooo pomaga, saj je pokakana v nekaj urah po zaužitju (postan Donat brez mehurčkov zmešam z mlekom). No ravno pred kratkim pa so mi v lekarni svetovali še sladke kamilice, le da naj bi bile sladkane z laktozo in ne z navadnim sladkorjem. In seveda dovolj tekočine....jaz dodajam čajček. Tudi jaz upam, da se bo stanje kmalu izboljšalo!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 580
7.7.2009 13:32:32   
kalanteja
biba14 poskusi z koroškimi kapljicami, moji pomagajo ...

a dodajate ad3 kapljice? boste dale cepit za rota virus?pri meni je oboje da

mala princeska, tudi jaz jem tablete za železo- retafer el nekaj takega, vsak dan popijem ogromno vode in res samo vode nič drugega, soka ali česa drugega kot pa čaj za dojenje še nisem popila odkar sem rodila
pa lubenico jej, bo pomagalo, grem vsak dan lepo na wc

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 581
7.7.2009 13:32:48   
Mala_princeska
Menda je Novalac boljši kot Aptamil, mi je kolegica povedala da ga imajo na pediatričnem oddelku in da tudi lepše diši in ga otročki lažje prebavljajo.user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 582
7.7.2009 13:33:59   
Mala_princeska
Biba14 kje pa si rodila, da so te tako sili z dojenjem in dali celo papir za podpisat da se odpoveš dojenju?user posted image user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 583
7.7.2009 13:35:00   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: kalanteja

Da in dauser posted image

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 584
7.7.2009 13:35:37   
Mala_princeska

Kapljice - ne še.

Rotavirus - bomo videli kaj bo po prvem posvetu rekla pediatrinja, se pa nagibam da bi jo dali cepit.

Kalanteja lubenice ne maramuser posted image , pa navadne jogurte tudi težje prebavljam user posted image , bom probala z več Donata, drugač pa hvala za nasvet user posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 7.7.2009 13:37:15 >

Neposredna povezava do sporočila: 585
7.7.2009 13:39:57   
Mala_princeska
Kalanteja off topic user posted image , ravno danes sem dobila položnico za vpisnino - Doba 3.letnik, poslovni sekretar,

pa me zanima kdaj se mora diplomo plačat oz. diplomski izpit? A kej veš? (upam da ne takojuser posted image ) Sej pisat je še nisem začela user posted image user posted image , do oktobra bodo možgani na off in posvečeni user posted image in otrokoma.

Neposredna povezava do sporočila: 586
7.7.2009 13:51:06   
lino
pozdravljene.

se opravičujem za velike začetnice-jih ne bo, ker je maks v eni rokiuser posted image

sva bila včeraj v posvetovalnici in so naju pohvalili, ker sva zrasla za 5 cm in se tudi zredila...imava sedaj 3550g in 52cm. Danes sva vzela 1 kapljico D3, pa pol vsak dan+1 in bomo videli...bomo kupili za vsak slučaj kapljice.

Rotavirus...ne vem še. Glede na to ali bo še dojen se bomo odločali...

Evo mi ne pusti več, menjava dojke, pa kosilo zrav kuham.user posted image

Se še oglasim, papa

Neposredna povezava do sporočila: 587
7.7.2009 14:16:46   
kalanteja
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Kalanteja off topic user posted image , ravno danes sem dobila položnico za vpisnino - Doba 3.letnik, poslovni sekretar,

pa me zanima kdaj se mora diplomo plačat oz. diplomski izpit? A kej veš? (upam da ne takojuser posted image ) Sej pisat je še nisem začela user posted image user posted image , do oktobra bodo možgani na off in posvečeni user posted image in otrokoma.

mislim, da moraš plačat za diplomo ob prijavi na rok, oz. kdaj boš šla zagovarjat diplomo, so nekje datumi, drugače pa mislim, da bi bil junijski rok še najprimernejši in tja se bom prijavila, mislim, pa da se ne moreš prej prijavit preden ne narediš vseh izpitov ....tk da je še čas ...

Julija, 9.6.2009

Neposredna povezava do sporočila: 588
7.7.2009 14:20:29   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: 10ka

dodajanje čajev in vode - res je zanimivo brat, kako različne nasvete dajejo patronažne in tudi pediatri. naša patronažna je rekla, da MORAMO katji dati tudi kak čaj ali prekuhano vodo, kljub temu da je polno dojena. v tej vročini to rabijo... prvi sem dajala čaj ko  je dopolnila cca 1 mesec, samo nikoli nisem prekuhavala vode zanjo. enostavno se nisem spomnila

moja patronažna je rekla isto!!!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 589
7.7.2009 14:24:34   
fragola
Vidim, da majo vaši otročki probleme s kakanjem, naša hvala bogu jih nima. Jo dojim, vendar zvečer en obrok ji dajem novolac, ker mi malo zmanjka mleka, tako, da en obrok počivam in se mi potem lih nabere mleko za cel dan. Novolac je sicer najdražje mleko ma pravijo, da je dobro in da otročke ne zapira.

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 590
7.7.2009 14:56:08   
Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

mislim, da moraš plačat za diplomo ob prijavi na rok, oz. kdaj boš šla zagovarjat diplomo, so nekje datumi, drugače pa mislim, da bi bil junijski rok še najprimernejši in tja se bom prijavila, mislim, pa da se ne moreš prej prijavit preden ne narediš vseh izpitov ....tk da je še čas ...

Hvala user posted image user posted image user posted image .

Torej še 2 izpita in potem trnjeva pot - diploma user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 591
7.7.2009 15:07:46   
Ovnica78
Lep pozdrav vsem skupaj!

Z Ivo sva danes prvi dan sami, ati je šel v službo po končanem očetovskem dopustu, Tin pa v varstvo k moji mami. Še malo pa prideta domov.

Iva je pridna, je približno na tri ure, se samo dojiva.

V četrtek greva v posvetovalnico, me že prav zanima koliko se je zredila. Se kar preveč obremenjujem s tem, če je dovolj pojedla. Pa pravijo, da če redno kaka (rumeno) in če je plenica vsakič polulana, da je to znak, da dovolj je.
Glede oblačenja pa mi je patronažna rekla, da naj ji do 4 meseca oblačim eno oblačilo več kot sebi, od 4 meseca naprej pa tako kot sebe. Sem tudi jaz če čisto nora zraven, kako jo obleči, sploh ko je tako glupo vreme.

Imava pa danes z možekom drugo obletnico porokeuser posted image  (na 11 let podlage user posted image ).

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

Neposredna povezava do sporočila: 592
7.7.2009 16:37:00   
skuštrana
Mala princeska, si pomislila na hemoroide? Mogoče te zato tako boli ko greš na blato. Jaz sem jih dobila par dni po porodu, auva, resno...Zdej je že boljše, ampak še zaboli kdaj pa kdaj. 

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 593
7.7.2009 17:53:13   
tecka
IZVIRNO SPOROČILO: biba14

Malček dobiva Aptamil : imava pa kup težav-ne vem,a mu ne dam dovolj hrane al kaj, v tednu dni se je zredil le 50guser posted image . Včeraj je 7 ur skupaj jokal-prav histerično-a ima še katera takšne težaveuser posted image , ker ne vem več s čim naj ga uspavam, vse sem že poskusila. Dvomim,da so to krči, ker je bilo neprekinjeno in prvič toliko časa ( ponavadi joka 1-2uri 1xna dan ) in šele sedaj, ker Apamil jeva že cel tedenuser posted image . Kaka vsak dan-tudi po 2x-3x, prdka, podira kupčka...vse štima,razen jok in posledično ne-rejenje (ko pa tok energije porabi za jokuser posted image ).

Sedaj vas bom poskusila bolj redno brat-no,saj za nazaj niti nisem imela časa...

Lep dan

Biba, verjamem, da mu daješ Aptamil po navodilih. Kljub vsemu pa je mogoče premalo. Posvetuj se s patronažno ali pediatrom. Jaz našemu sicer Aptamil samo dodajam, ampak če vidim, da je po obroku še lačen (je bolj cmerav, sesa prste oz. kar cele dlani), dobi pač še en dodatek aptamila (en dodatek je zame 30 ml ).

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 594
7.7.2009 18:10:27   
biba14

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Mala princeska, si pomislila na hemoroide? Mogoče te zato tako boli ko greš na blato. Jaz sem jih dobila par dni po porodu, auva, resno...Zdej je že boljše, ampak še zaboli kdaj pa kdaj. 

Jaz sem jih tudi po porodu dobila in fejst boli še sedaj...jaz se zaenkrat še z bepantenom mažem, ker imam okrog še šive, potem pa bom kupila kako kremico za hemeroide.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 595
7.7.2009 18:14:54   
biba14

IZVIRNO SPOROČILO: tecka

IZVIRNO SPOROČILO: biba14

Lep dan

Biba, verjamem, da mu daješ Aptamil po navodilih. Kljub vsemu pa je mogoče premalo. Posvetuj se s patronažno ali pediatrom. Jaz našemu sicer Aptamil samo dodajam, ampak če vidim, da je po obroku še lačen (je bolj cmerav, sesa prste oz. kar cele dlani), dobi pač še en dodatek aptamila (en dodatek je zame 30 ml ).

Problem je,da ne more več pojest...naenkrat poje 40-60 ( vedno pa bi moral 60 ), pa še to se mu potem dviguje, čeprav redno podiramo kupčka. No, saj morda ima le dober metabolizem in se ne redi hitro...sam kaj ko je z mlekom težko več hranit,ker enostavno ne gre več not. Upam,da se bo kmalu uredilo. Smo pa imeli danes že 1.5ure krčev-pa smo se masirali pol ure in zaenkrat se je umiril...in čez 1.5ure ga moram budit,da bo papal...ta začaran krog se noče končatuser posted image

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 596
7.7.2009 19:03:37   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Smrketa daj napiši kaj ti bo pediater rekel.Prosim!

rekel je, da zaenkrat še ne bo dajal svečke, ker se jim s tem prebava še bolj poleni. mi je pa rekel, da naj mu zjutraj in zvečer dajem sladke kamilice po 50ml in da bi se do petka morala prebava urediti. drugače mi je pa predlagal, naj toplomer namažem z oljem ter dam v rito in nežno masiram user posted image nekako tega ne morem narediti, ker se bojim, da mu bom kaj poškodovala. najprej bom poizkusila samo s sladkimi kamilicami, če pa to ne bo šlo, pa toplomer.

drugače imamo pa že 5050g in 56cm (ko se je rodil je imal 3285g in 51cm) tako da se zelo pridno redimo user posted image

26.05.2009 ob 23.56 sva postala ponosna starša malemu Mateju
23.10.2011 ob 02.25 pa je Matej dobil sestrico Mašo

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 597
7.7.2009 21:21:00   
Janci F
biba14, jaz sem rodila v Kranju in nikoli ni bil problem, da je Tom dobil dodatek, saj sem ga z dolgotrajnim dojenjem, ker sem imela samo kolostrum samo resnično znervirala in dokler ni dobil dodatka je noro jokal.
Pri nas je bil problem, da je na začetku tudi premalo pridobival na teži, vendar sedaj pri dobrem mesecu pridobil na teži 770g, tako da ne se preveč obremenjevat z grami.
Jaz sem mnenja, da je potrebno opazovat otroka in na podlagi tega vidiš, če je dobil dovolj hrane.
Če otrok normalno spi in ne joka po končanem hranjenju, mislim da dobi dovolj hrane.

Kar ne morem verjeti, da so ti v porodnišnico komplicirali z dodatkom, res ne vem kako lahko mislijo, da ima otrok za obrok dovolj samo kolostrum.

Upam, da se vam bodo težave kmalu končale.

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 598
8.7.2009 6:41:46   
loveforever
dobro jutro-

sonćek85- ja sej sem na msnj-u sporočila. imam tinkaro,(3560,51cm) je ful pridna šla pa 5 dni čez rok

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 599
8.7.2009 7:56:51   
*alina*
Dobro jutro!

Zadnjič sem zasledila, da ena izmed vas uporablja aspirator za nosek Babyvac in me zanima kje se ga da kupiti...?

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?