ronja
|
Povej kje najdeš čas za celo to pripravo? A sta punčki potem v varstvu? ma kaki varstvo, sanja svinja kukuruz - a kukuruza nema . Saj veš, kako je pri nas: tašči bi jih lahko dala kadarkoli,s amo ona vidi samo Ronjo (smo meli še en dokaz v nedeljo, če se kateri da o tem brat, naj reče, pa napišem), tako da smo to varstvo skenslali. Sicer pa sem kuhala, ko so moji prišli in so se oni igrali z Ronjo, Lejla me je pa gledala, pa vsake 3 minute sem jo mal po bušiju požgečkala, pa se ji smejala, itd... Torto sva pa z Ronjo skupaj delali, Lejla je takrat lepo čorila v slingu pri meni. Sladolede sem delala pa postopoma, malo po malo, kadar sta bili pri volji "pomagat" oz. če je katera spala, nekaj pa zvečer oz. ponoči (lejla je zaspala ob 23h...) khurde, jaz sem mislila, da so vsi otroci taki... No, vsaj mojidve sta obe. kar se kopanja tiče: pleničke za v vodo rabiš samo za bazen, za morje ni treba. Če te skrbi zaradi mraza, ji kupi rajši neoprenske hlačke. Ronja, a ti delaš sladolede z jajci ali brez? Jaz imam nekaj receptov ampak vse z jajci. Imaš mogoče kakšen dober recept brez jajc. Oboje. Če so jajca, jih stepam nad soparo, da uničim salmonele in da se zadeva lepo zgosti. Win-win . kateri sladoeld te zanima: razne sadne granite so ful izi: spiriraš sadje, dodaš sladkor ali sladkorni sirup (kuhan sladkor) in po želji še kako "aromo", recimo grenadin sirup (ta je brez alkohola), ali pa rum, kirsh, cointreau,... Jaz zdaj ne dajem nič takega, samo grenadin ali pa malinove, ker pač je tudi ronja, jaz pa dojim, pa ne dajem nikamor alkota. To zamrzneš in parkrat z vilicami razdorbiš kristale. Pri granitah morajo bit veliki kristali, ker je fora v tem, da so. POtem če želiiš bolj kremast sadni sladoled, potem temu spiriranemu sadju daš stepeno sladko smetano in to zamrzneš. potem pa lahko dalje kompliciraš z raznim kuhanjem sladkornega sirupa, pa temperaturami tega, pa raznoraznimi dodatki... Sem mislila, da sem jest čudna k za pol stvari niti ne vem kaj so!? user posted image Pa kje imaš čas vse to nabavt in kam daš in... men se pomoje zmeša od vse te hrane. Jest sem zdele na hitro eno zelenjavno rižotko nardila (btw: ful dobra) pa imam za danes dons kuharije!! Res smo si različni... Hm, kaj pa je tu tako posebnega za nabavit? Saj je vse home-made. Normalna zelenjava, sadje, ostalo pa vse iz hipermarketta, 1x na 14 dni germo... Mam pa veselje s kuhanje, to je res, sploh za ljudi, ki radi (dobro) jejo in vse pojejo (na srečo mam same take v bližini). Pa rada sem vedno boljša v stvareh, ki jih počnem - vem, ad nisem glih Gordon Ramsay, ampak to ne pomeni, da se ne morem od njega učit . A je ktera brala J. Jull Kompetentni otrok? Mnenja? Meni je bila všeč. Janci malin sem ti pa fovš - najboljše sadje ko bi lubija poslušala, nor na maline!
|