ronja
|
Povejte mi a jabolka ve prvo skuhate pa pol zmiksate,al jih kr date takšne kot so prvih 14 dni kuhano, kasneje lahko surovo. Tudi jaz začnem uvajat kuhano zelenjavo, sadje pa potem v gl. surovo. se podpišemuser posted image ....men je mim tud to, da hočjo nejcu, ki ima vse zobe jabko na koščke rezat Hehe, pa saj to ni zaradi njega - to je zaradi njih - ki nimajo več vseh zob . Mal heca, mal je pa res, to je res v gl. zaradi njih, ker pač uživajo v tem, ko lahko za nekoga "skrbijo". mi že 3 dni praznujemo, pa še danes bomo:) kuham ko zmešana! V soboto smo meli praznovanje z mojimi in sem naredila racclette z enimi indonezijskimi ražnjiči z lešnikovo jogurtovo omako, pa guacamole, pa pečeno polento, pa v slanino ovite suhe slive (vražički v sedlu ali pa oviti pujski rečejo temu), pa seveda popečena paprika in bučke s sirom in še dve zelenjavni prilogi: bučke po provansalsko (z mini paradižniki) in pa korenje z medeno glazuro, za čez pa ledene borovničeva torta (borovnice nabrala tast in tašča). Ostala je ena mala žlička guacamoleja, ostalo smo ap vse požrli . V nedeljo smo mislili it k tastu in tašči na vikend in tam praznovat, pa je mala zbolela in tako ni bilo nič od torte in nič od praznovanja. Včeraj pa je mela Ronja res RD in smo seveda praznovali, prišla sta še brat in njegova punca in sva z Ronjo skupaj ustvarili eno torto - žirafo. No, danes ima pa lubi RD, tako da me spet čaka ena torta, čokoladna d torta, kakopak, to je njegova najljubša torta in jo vedno dobi . Pa še po darilo moram it, če bom dobila, sem se že vse pozanimala prejšnji teden, samo iskat nismo mogle it (fotkič za podvodo, že (haha, je že cajt, a ne?;) vem, katerega, kje, vse, sam nikakor mi ni ratalo skliznit tja - z malimi pa tut nisem mogla it, ker smo vedno nekaj mele prejšnji teden, včeraj si pa nisem upala, da ne bi Ronja spet zbolela nazaj...). Aja, potem sem pa včeraj naredila še eno goro sladoledov, čeprav še vedno nimam strojčka . Lubenično granito, kavno granito, kavni parfe, stračatalo kakopak, medeni sladoled in skutin s pinjolami. Danes pa še ingverjevega in čokoladnega, pa mogoče še pomarančnega. Sladoledi so pa za lubijevo praznovanje rd v službi, bo mel jutri, ker majo danes gužvo, samo se ne more toliko sladoledov naenkrat strdit, zato delam postopoma (no, ja, če je 6 sladoledov na dan postopoma ). jancci, jaz sem tudi z ajdovo moko kasneje začela, pa ne vem zakaj, se ne spomnim, dda bi mi kdo kaj rekel. Sem pa dala ajdovo kašo kasneje, ko so že mal bolj zobki, seveda mal zmiksano, samo ji ni bila tako všeč, ker je ne moreš na gladko spasirat, pa une luščine ostanejo in so zoprne za te tamale. Zdaj pa seveda že vse je in ima ful rada ajdove žgance, kaša je pa še vedno bolj tak tak.
|