Anonimen
|
Lej, pri mleku sta dve čisto različni stvari: eno je laktozna intoleranca, to mam jaz in to se lahko z leti popravi, ker lahko dobiš encime za prebavo laktoze v telo. Alergija na mleko pa pomeni,d a se moraš čisto vsemu mlečnemu izogibat. mamo v familiji 3, k majo laktozno intoleranco, alergija je čisto nekaj drugega, tu se gre za mlečne beljakovine, pri laktozni pa za pomanjkanje encima za predelavo mlečnih sladkorjev. recimo moj brat nima nič teh encimov, ravno tako on bratran, k ma zravn še celiakijo, ta dva ne smeta nič, kjer je mleko, še hrenovk ne, medtem ko tadrug bratran pa samo mleka ne sme, lako predelane izdelke. brat hodi vsake tolk na testiranja, če bi sekej izboljšalo, samo se ne. je pa zdravnik reku, da tisti k majo LI, so najbolj normalni in zdravi od vseh, ker samo otrok oz. mladič se hrani z mlekom, pol je pa normalno da se ti encimi nehajo proizvajat, da pa nekatera ljudstva so se pač prilagodila, oz. so preživeli predvsem tisti, k ta encim imajo, ker je pač bila navada prehranjevanja z mlekom. da drugače je pa čist normalno, da odrasu človk tega nima. in pri alergiji je čisto vseeno, a daš eno jagodo al pa celo skledo. taprvič ko daš, tako ne bo nič, telo more taprvo alergen spoznat, prepoznat, da lahko reagira nanj, reagiralo bo drugič oz. vsakič oz. kadarkoli naslednjič, takrat je pa zadost pol jagode, ni treba cele sklede. moja mami je alergična na penicilin, ne rabi pojest cele tablce antibiotikov, dost je da sam žlico od hiconcil sirupa oblizne, pa ji sam bog ne more več pomagat. tko da ni važna količina alergene snovi, važno je kako burno telo reagira, najhuj je pač antifalaktični šok ( to majo pač v naši familiji vsi, k majo kake alergije, zato je tolk večje sranje), lohk maš pa sam izpuščaje, lohk te srbi, bruhaš, maš drisko. količina pa nikol ni pomembna, rakcija bo vedno.
|