|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del
6.7.2009 13:29:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

Lej, pri mleku sta dve čisto različni stvari: eno je laktozna intoleranca, to mam jaz in to se lahko z leti popravi, ker lahko dobiš encime za prebavo laktoze v telo. Alergija na mleko pa pomeni,d a se moraš čisto vsemu mlečnemu izogibat.

mamo v familiji 3, k majo laktozno intoleranco, alergija je čisto nekaj drugega, tu se gre za mlečne beljakovine, pri laktozni pa za pomanjkanje encima za predelavo mlečnih sladkorjev. recimo moj brat nima nič teh encimov, ravno tako on bratran, k ma zravn še celiakijo, ta dva ne smeta nič, kjer je mleko, še hrenovk ne, medtem ko tadrug bratran pa samo mleka ne sme, lako predelane izdelke. brat hodi vsake tolk na testiranja, če bi sekej izboljšalo, samo se ne.
je pa zdravnik reku, da tisti k majo LI, so najbolj normalni in zdravi od vseh, ker samo otrok oz. mladič se hrani z mlekom, pol je pa normalno da se ti encimi nehajo proizvajat, da pa nekatera ljudstva so se pač prilagodila, oz. so preživeli predvsem tisti, k ta encim imajo, ker je pač bila navada prehranjevanja z mlekom. da drugače je pa čist normalno, da odrasu človk tega nima.

in pri alergiji je čisto vseeno, a daš eno jagodo al pa celo skledo. taprvič ko daš, tako ne bo nič, telo more taprvo alergen spoznat, prepoznat, da lahko reagira nanj, reagiralo bo drugič oz. vsakič oz. kadarkoli naslednjič, takrat je pa zadost pol jagode, ni treba cele sklede. moja mami je alergična na penicilin, ne rabi pojest cele tablce antibiotikov, dost je da sam žlico od hiconcil sirupa oblizne, pa ji sam bog ne more več pomagat. tko da ni važna količina alergene snovi, važno je kako burno telo reagira, najhuj je pač antifalaktični šok ( to majo pač v naši familiji vsi, k majo kake alergije, zato je tolk večje sranje), lohk maš pa sam izpuščaje, lohk te srbi, bruhaš, maš drisko. količina pa nikol ni pomembna, rakcija bo vedno.

a ni to anafilaktični šok?  user posted image user posted image user posted image

ooo je.bote user posted image user posted image user posted image bom tožla always user posted image user posted image user posted image sam da se zastopmo user posted image user posted image

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 2176
6.7.2009 13:31:02   
khurde

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

aja, kupila sem tudi keramični strgalnik al karkol že to je. pa kak nož bi tut, če bi mela denar... sam cene nožev so pa... uffffffff... nek v višavah...
zakaj misliš, da sem rekla, ko bom velika in bogata?user posted image

jaz računam na sedmico enkrat ta teden user posted image pa če dobim, ti pol lah tri kupim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2177
6.7.2009 13:31:13   
ronja
zdej me pa zanima, če je treba to dat v posodo, ki je višja od soparilnika ali ne? k prodajalka tam mi je hotela eno vitko in visoko prodat, sam sem si rekla, da bom prej ronjo vprašala user posted image

hitreje bo kuhano in več arome bo, če bo cel soparilnik v loncu in da bo vse dobro pokrito, ja. Jaz dam v lonec, ki ga mamo sicer za testenine, je lih prav velik. In ker ma luknjice na vrh, dam folijo čez, da jih zamašim. Če delam pa samo 1 štuk (kadar delam za 1 malega otroka), pa je dovolj katerikoli lonec, samo da se mu prilega pokrov, pa da gre pač tisti del soparilnik + pokrov od soparilnika not)

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
6.7.2009 13:32:11   
ronja
jaz računam na sedmico enkrat ta teden user posted image pa če dobim, ti pol lah tri kupim user posted image user posted image user posted image

hehe, te držim za besedo

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
6.7.2009 13:34:09   
khurde
ok, hvala

sej lonec za en štuk mam, za dva bom pa mal pogledala... una mi je najdla en lonec za tam nekje 100 evrov, pa nisem bila lih navdušena user posted image ... bohve zakaj user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
6.7.2009 13:36:33   
ronja
laktozno intoleranco, alergija je čisto nekaj drugega, tu se gre za mlečne beljakovin

ja, saj sem napisala, da sta to dve različni stvari.

Ulla, vseeno ni čisto vseeno: vem, ker mam tudi sama alergije, pa ni vseeno, al samo nekdo z majco od mačke okoli pride al pa mačko božam - reakcija bo prekleto hujša, če se spravim mačko cartat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
6.7.2009 13:36:50   
lunica12
sem te že dodala ploha...Meni tudi lahko ktera pošle če je na facebooku zasebnouser posted image

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2182
6.7.2009 13:39:34   
Anonimen

laktozno intoleranco, alergija je čisto nekaj drugega, tu se gre za mlečne beljakovin

ja, saj sem napisala, da sta to dve različni stvari.

Ulla, vseeno ni čisto vseeno: vem, ker mam tudi sama alergije, pa ni vseeno, al samo nekdo z majco od mačke okoli pride al pa mačko božam - reakcija bo prekleto hujša, če se spravim mačko cartat!

sam to je pa kontaktna alergija, oz. ona,  če vdihneš neko snov, kot pri alergiji na cvetni prah tud recimo, s prehranskimi alergijami nima to čist nobene vezeuser posted image

zdej sta še mene navdušle za ta soparilnik, sam na netu nič ne najdem, kak to sploh zgledauser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2183
6.7.2009 13:43:51   
khurde
tko nekak

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2184
6.7.2009 13:46:17   
Anonimen
in pol se more obod od tega vsest v steno piskrauser posted image hm...unih 5 piskrov k mam, tombola če bi pasalouser posted image bi mogla od vseh fi zmert pa pol v trgovini merituser posted image al pa jih vse zravn vzet, k jih je tak maluser posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 2185
6.7.2009 13:49:18   
khurde
tamau ma premer 18, višina je pa tut tam nek... tavelikih pa niso mel oz. mogoče v skladišču

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2186
6.7.2009 13:51:32   
ronja
s prehranskimi alergijami nima to čist nobene vezeuser posted image

sam glej ga zlomka, da sem mela tudi prehranske alergije in je bilo isto... Pa ne samo pri meni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2187
6.7.2009 13:59:58   
Anonimen

s prehranskimi alergijami nima to čist nobene vezeuser posted image

sam glej ga zlomka, da sem mela tudi prehranske alergije in je bilo isto... Pa ne samo pri meni.

user posted image

še enkrt si preber ka sm napisala, ti mene kr tko kontraš, sam tolk da me. kako si mela pa reakcijo, kaj se ti je zgodilo? izpuščaji, dušenje, driska? na kaj si alergična, recimo da si na jagode in zdej mi boš rekla da če eno jagodo poješ, ni nič, če pa tri je pa reakcija?

sej pravim - odvisno je kako organizem reagira, lohk da je reakcija bolj blaga, samo bo pa že po eni jagodi. sam če si pa ti brihtn pa rečeš ej sej to pa ni nič, pa kljub temu poješ skledo jagod, kdo se pa zarad maleih izpuščajčkov obremenjuje, pol pa valjda organizm razp.izdiš user posted image in reagira še bolj burno, da ti ja nekak vtepe v betico, da ti to škodujeuser posted image
v naši familiji mamo sam take opasneuser posted image fotr na jagode, brat na čebelji pik, mami na penicilin in kivi, povsod je takojšnje zatekanje in dušenje, nezavest in smrt, če ni pomoč pravočasna. fotra so enkrt komi komi rešli, isto brata, fotr ni vedu da so jagode v sadni kupi oz. je pozabu da je alergičnuser posted image pa je hb bla bolnca čist bli une slaščičarne, pri čebeli pa tko nimaš kej, brat jo je pohodu, sam zateku je pa v glavo, vrat, ma skor ga je zadušilo, so ga že nezavestnega pripeljaliuser posted image zato pač tolk bolj cvikam okol določenih stvari, če bi bli izpuščaji, nebi tolk, to je sicer neprijetno, ni pa življenjsko nevarno.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2188
6.7.2009 14:03:19   
kiara24
neki mi povejte ali ji recimo lahko zmešam eno žličko kukuruza v zelenjavno kašico, da bi zgostilauser posted image

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 2189
6.7.2009 14:11:07   
ronja
še enkrt si preber ka sm napisala, ti mene kr tko kontraš, sam tolk da me.

hehe, jaz mam pa to zate občutekuser posted image . Sej v osnovi se strinjava. Je pa razlika, kok raz* organizem, to sem hotla povedat. Zato tudi v bolnici na nadzorovanih testih dajo najprej malo količino alergena, potem pa večjo, da vidijo, če je alergija res že izzvenela.

kiara, lahko. Lahko pa daš tudi expandiran riž, je še bolj enostavno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2190
6.7.2009 14:13:23   
ronja
Lahko si pa jasno fejst alergičen in bo takoj štala. Jaz sem na mačke fejst fejst, recimo. Na jagode sem pa bila, amapk manj - samo bruhanje, driska,...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2191
6.7.2009 14:15:35   
Anonimen
no, pa sej, midve se v osnovi tak zmeri strinjamauser posted image user posted image sam detajli pol za pestrost poskrbijouser posted image  user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2192
6.7.2009 14:22:51   
lunica12
Ooooo ulla tvoji so pa bogi,vsi so na nekaj alergični....
Dej povej mi ulla iz kot si že ti...iz celja?

Punce a lahko damo tamalim gres za jestuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2193
6.7.2009 14:24:12   
Anonimen
lunica iz mozirja sm...pa enkr se mi zdi da sm tm okol lidla vidlauser posted image

lunicaaaaauser posted image o čem pa teče burna debata, nč ne bereš, ccccuser posted image iz česa pa je gres? user posted image

(odgovor članu lunica12)
  Neposredna povezava do sporočila: 2194
6.7.2009 14:25:16   
lunica12
Moja je pa imela zdle driskouser posted image ...sej jedla je včeri pa danes sam korenček ampak onega ko je frutek...Mislite da bi lahko bilo zato..Od juter naprej ji vse sama delam

Povejte mi a jabolka ve prvo skuhate pa pol zmiksate,al jih kr date takšne kot so

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2195
6.7.2009 14:27:10   
lunica12
Gre se zato da sem se z eno skregala k mi je tupila zaka ji gresa ne dajem pa take,pa bolj ji js govorim da se še ne sme bolj ona tupi....Zato sm zdj to napisala...A res? Kdaj si pa bla tuki?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2196
6.7.2009 14:30:24   
Anonimen
ti nč takih ne poslušuser posted image no, kot smo rekli, gluten po 8. mescu, sem spada valjda pol tud gres, kruh,keksi itd...

ma že kr en cajt nazaj je blo, še z eno sta šetali ( zdej če si bla ti, sam po slikah in po vozu sodeč si bla), smo pa večkrt tam drgač.

jabko - odvisno. če ji misliš že kr zdej dat, pol jo raj skuhej, če boš pa nejprej vso zelenjavo uvedla in bojo prebavila že navajena, pa lohk daš surovo. bolj logično je tko - ti si tud ne kuhaš jabke, ješ surovo za vitamine, tko da kuhano sadje uvajat je men čist mim, k ni nobene koristi od tega. seveda sam moje mnenjeuser posted image

(odgovor članu lunica12)
  Neposredna povezava do sporočila: 2197
6.7.2009 14:33:26   
lunica12
Ja ulla a veš da čist možno da sem bla js ker velik tam mimo hodim do mullerjauser posted image A je bla kaka blontna z mano?Če se spomneš....Ja fajn lahka bi kdaj poklicala ko si tuki,al pa se bi js do mozirja pripelalauser posted image

Ccccccc Ulla nič ne znaš javit ko si tuki...user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2198
6.7.2009 14:45:57   
lunica12
A ma katera tole http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=158689?

Kaj mislite kej o tem

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
6.7.2009 15:19:44   
mimi30
hojlauser posted image

mi smo doma...bemti pa tako vremeuser posted image , gremo kr nazaj tam je skoz sonček

berem vas za nazaj, da mal vidim kaj ste debatirale in morm vsake toliko račkota ugasnit, ker je crknu ventilatoruser posted image

na morju je bilo super....v kampu polno otrok, Nejc noro užival, mami lenarla s Špelo v senčki pred prikolico, ati užival,...Špela noče v vodo, namočiš prstke na nogah in že v user posted image

da mal pokomentiram za nazaj
buldožerji zakonuser posted image ....druga se ne spomnimuser posted image ....aja, pa najstnice in slikanje, vse ste že povedaleuser posted image

ronja in ulla user posted image super sta....rabla bi unga smeškota, ki je navijačica user posted image user posted image user posted image .....go, Ronja, go Ulla

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.