ronja
|
ronja, nekaj podobnega sem jaz brala za 5. al 6. bolezen user posted image sem shranila nekje, bom pogledala; upam pa, da bo kmalu bolje ja, sem že včeraj vse preštudirala; tam naj bi se sicer najprej pojavila 3 dnevna vročina (takrat je otrok kužen), potem pa šele izpuščajčki (takrat otrok ni več kužen), ampak ni izključeno, da je bilo to to. No, pri nas je bila pa samo 1 dnevna vročina in že isti dan izpuščajčki. Lahko da so bili pa samo od vročine in je bil bogvekateri "infekt". Ampak glavno je: moja RONJA JE ZDRAVA!!!!!!!!!!!!!!!! Sem klicala zdravnico, niti se ni treba hodit kazat, saj ima 36,7, izpuščaji izginevajo, mala je pa ko da ne bi bilo nikoli nič . sonček, čičeriko je v vsakem primeru treba prej namočit čez noč ali pa vsaj za par ur. Iz nje so fajn kaki polpetki, seveda falafli ali pa humus - namaz. Jaz bi na tvojem mestu vzela rajši kovinsko cedilce, plastika na višjih temeraturah - pač ne veš - melamin je navadno ok, una mehka plastika, iz katere so navadno cedila je pa bolj vprašljiva... Mislim, verjetno ne bo nič narobe, samo če delam za otroke rajši bolj pazim, saj je vseeno, kiro cedilo vzameš . Čeprav še vedno prisegam na bambusov soparilnik, da tako ful fajn mal sladkasto aromo, ki je otrokom ful všeč. khurde, ajda, koruza, proso, riž, oves, ječmen, tudi rž ga ima ful malo,... Ajdo težko čisto stučkaš, tako da za čisto začetno uvajanje ni najboljša. Kake ajdove žgance pa lahko daš - ampak vseeno bi jaz začela z zelenjavo in sadjem - za prvi mesec, potem pa dodajala različne druge zadeve (mlečne izdelke, žitarice, meso,...) - ampak vsak po svoje. Ti že daješ GH? Jaz bom danes začela, Lejla je v petek dopolnila 6 mesecev, nima več refleksa, lepo poje recimo kapljice iz žličke, slini se, ko jemo, hoče jest zraven,... skratka zdaj je pa res že čas... Samo po korenje moram it, ker ga nimam nič doma, pa malo cvikam zaradi Ronje, ampak saj če jo dam v voziček, ji verjetno nima kaj bit do zelenjadarja pa nazaj, itak je že čisto ok... niia, nekateri priporočajo čakanje z glutenom celo do 1 leta, vsekakor nikjer nisem videla ali slišala da bi že pred 8 ali 9 mesecem. Jaz bom vsaj do takrat počakala. jancci, držim pesti za tvojo prijateljico in njeno punčko! Boš videla, da bo vse ok, mora bit! vrtnica, med spanjem včasih sanjajo kaj takega, da se ustrašijo in zajokajo. jaz jo pobožam in se umiri in spi dalje. je pa večji problem, če joka predno čisto zaspi - ravno malo utone v spanec, pa se odrine od mene in potem vsa paf, da me ni več zraven, začne jokat. Potem jo moram prav zbudit, da dojame, da je vse ok in se potolaži. Sicer se pa sama zbudi od joka, prav grozno! Glede zobnih past, večina zobozdravnikov priporoča, da otrokom do 3 leta oz. dokler 100% ne zna sam dobro izpljunit in izprat ust (kar pa še ni pri 1 letu, tudi pri 2 rajši ne) NE peremo zob z zobno pasto, pravjo da je nepotrebno, sploh glede na tveganje. Jaz poslušam in ne uporabljam zobne paste za tamalo. Če glavni zobozdravniki na tem področju rečejo, da ni potrebno, samo da jih redno pucaš, potem bo verjetno to ok. Tablet tudi ne dajem in jih tudi ne mislim, saj nismo čisto neodgovorni, pa tudi mala ima čisto lepe zobe - to je samo, kadar ni druge, če se pokaže, da je ful slaba sklenina ali pa če starši ne umivajo zob, pa če ma otrok čisto zanič prehrano. Pri nas to ni. ulla, naj se ti pozdravi tamala tako hitro kot moja
|