tecka
|
Deja, Nekje sem prebrala, da so moški v pravi depri, ko vidijo, kaj zmore ženska, ko rodi otroka. Mogoče pa tudi tvoj mož sprobava tvoje "meje". Moj jih je definitivno. Je dosti pomagal med očetovskim dopustom, ni hotel pa zlikati cunj za malčka. Ker da ko bo enkrat pokazal da zna, bo "moral" likati vse. Jaz pa v jok in da ne bom njegova čistilka...in sva imela pošteno "nevihto". No, likal ni, sva se pa kasneje, ko sem se jaz umirila in bila sposobna treznega pogovora, zmenila (pravzaprav sem se tako odločila jaz), da mu pač sproti povem, kaj pričakujem, da naredi in da sproti "počistiva" kaj bo lahko naredil in kaj ne. Konec koncev ima tudi on veliko "hišniških" opravil, ki jih jaz ne znam ali ne zmorem. Žal pa vem, da bo tale najin dogovor veljal kakšen mesec, potem bo treba graditi na novo. In sem prav utrujena, ker če se prepirava, se zaradi gospodinjskih opravil. Kalanteja, mogoče res upoštevaš Tincin nasvet. Tudi jaz sem se bala, da ko bo dete enkrat dobilo dodatek, mu joška ne bo več zanimiva. Pa niti slučajno ni tako. Včasih ga podojim, mu dam dodatek in če noče in noče zaspati, ga še malo priključim na joško. In hitro zaspi. Vem, vem, sem ga razvadila. Ampak je ponoči tako fino, ko ga samo pristavim in jaz dobesedno spim naprej. Ko se zbudim, pa dete samo preložim v posteljico. Ker sem danes le preveč spala, sem morala ponoči dojiti kar 3x, ampak sva oba med dojenjem tako dobro spala, da se mi skoraj zdi, da sem noč prespala v enem kosu. Zdravstvena kartica za malčka: Majana, nisem še zasledila odgovora na tvoje vprašanje (mogoče sem preveč površno brala). Nam so rekli tako v MŠ kot tudi v P LJ, da če otrok ne bo imel zdravstvene kartice do pregleda pri pediatru, da zanj velja mamina kartica. Pa tudi v kakšnih drugih urgentni primerih (nisem si pa zapomnila do katerega tedna). Tudi za obiske patronažne sestre sem jaz morala dat prebrat kartico v lokalni zdravstveni dom, ker imam svojega osebnega zdravnika drugje. Sicer pa sem jaz rojstni list dobila kmalu po prihodu iz P in sem ga kar poskenirala in poslala v službo. Tako da že imam potrdilo ZZZS, da je otroček zdravstveno. Dojenje in dodajanje: Tametil in sezam sta kar učinkovita in dodatek otročku ponudim samo 2x na dan. Mi je pa prav hudo, da imam manj mleka popoldne. Kupila sem si tehtnico in otročka tehtam. Če zjutraj pridelam tudi dobrih 100 g mleka, ga je popoldne samo 40. Je pa res, da popoldne zahteva joško na 2 uri in se mleko nima časa "nakapljat". Je pa spet bolje zvečer, ko "prime" tametil. Žal se mi zdi, da ko bom prenehala jemati zdravila, bo prenehalo tudi mleko. Zdravil imam še za 3 tedne in menda bomo vsaj ta čas ponoči lepo spali in se bova dojila v spanju
|