|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
29.6.2009 16:07:18   
mojjaka
Mojjaka a misliš da bova midve z Loro tudi mogle k ortopedu ker ima levi kolk 1b?

po mojem ne, ker nama je že na odpustnici pisalo, da morava na kontrolo, pa ko sva bla še v porodnišnici sva mogla it k ortopedu.
Tako da če bi mogle vidve it, bi vama že v por. naročili tako.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 376
29.6.2009 16:52:09   
fejči
MALA PRINCESA-VIDIM dasi tudi ti rodila v n.m. kot jaz .in bila tudi hitro gotova pa še ure se nama malo ujemajo pa upam da so te bol resno jemali kot mene
moja porodna zgodba je kar malo huda pa naj vam jo povem
imam alergijo baje na nosečnost in so mi 11.06.2009 sprožili porod z tabletko ob 11h. cel popoldene me je nekaj šraufalo ampak ker je to že tretji vem da nekaj boli ter popadki so bili redki. ob 18h sem šla na ctg inmi med merjenjem nekaj v trebuhu poči ,in seveda mi odteče voda , sestro prosim da nemorem več ležat na tisti trdi postelji in popatke sem imela že kar hude.pošlje me v sobo in pokliče baje zdravnico.mene šraufa sto na uro pokličem enkrat sestro ,ter dvakrat spoloh nobena me nepride pogledat mene bolelo sto na uro po 15min se sama odpravim do pulta sester ter jih prosim da me boli za znoret kajti mene je tiščalo dol v eno a so kar bežale od mene  sploh me niso registrirale potem le pride zdravnica ,in reče a to ste pa vi sem vas zamenjala za eno drugo mislim groza. me da na mizo jaz komaj splezam in reče vi ste pa že 8-9 cm odprta hitro v porodno in ti smotane sestre me dajo na invalicki voziček jaz nikakor sedet jih komaj preprosim da me dajo na posteljo,šibajo v dvigalo kajti oddelek je v 2 nastropju porodna pa v 1 nastropju, jaz sem bla čist gotova šibajo zmano v porodno sestre so bile čist zelene ker so vedle da so ga pobiksale zdravnica pa šiba po stopnicah  med vratom pri porodni že čaka babca jaz nisem mogla več zdržat in samo enkrat dober prtisnem in naš mali tian je bil že zunaj ubistvu v čakalnici v porodni sem rodila če bi prtisnila že na oddelku bi že tam rodila mali je bil trikrat okoli glave ovit s popkovnico a sreča da se je vse dobro končalo zdravnici in sestram je bilo pol ful hudo in so se opravičvale.porod je bil zelo hitro gotov a kaj ko meni noben prej jemal resno kajtim rodila sem 19.20 in imam tudi trajanje poroda 0 ur. samo sreča da se je vse srečno končalo. oprostite za napake ker hitro pišem ker imam zelo malo časa a zelo rada malo poklepetamuser posted image user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 377
29.6.2009 17:05:07   
Tira
Ojla!

Vetrovne kapljice Koroških lekaren je številka 02 87 50 702, naročiš in pošlejo v dveh dneh, cena pa še ne 5 Eur s poštnino vred. Drugače pa imajo svojo internetno stran.
Jaz mu jih dajem na žličko po 8 kapljic in v usta takrat ko ga zvija. Zaenkrat mu pomagajo.

Biogaia kapljice pa dajem 5 kapljic na dan, dam jih pa v mleko. Povezava do Biogaje, če katero zanima
http://www.biogaia.si/index.cfm?A6F61F62BCDD485EBDB0DF88895F25E8

(odgovor članu fejči)
Neposredna povezava do sporočila: 378
29.6.2009 18:12:19   
ulsi25
Vidim da se menite o bradavicah. jst imam ze eno neprijetno izkušnjo pa smo stari samo 1 teden. Vceraj mi je bruhnil kri-ni je bilo malo, zato sva šla takoj k zdravniku. Obdržali so naju notri čez noč in ga pregledali, vendar smo ugotovili da je bruhanje krvi verjetn posledica razpokanih bradavic. Sedaj sem dobila daktarin, da si ga namažem pred dojenjem. Zanima me ali si ve redno mažete z lanolinom po vsakem dojenju in ali si potem izpirate dol? Kaj pa compresse si kej spirate iz dojk pred dojenjem?

Pozdravček

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 379
29.6.2009 18:15:08   
tinca84
Ojla!

Mi smo tud imeli danes prvo posvetovalnico, Nik tehta sedaj 4830g velim pa je 54cm, kljub bruhanju se dobro rediuser posted image . Nama so tudi dali AD3 kapljice, čeprav sem ji povedala da ima zvečer krče. Če ga bo fejst matralo po njih mu jih bom mal pozneje začela dajat.

bačko če nima Lora širokega povijanja in če ti niso v P rekli potem ne boš rabla hodit na kontrolo k ortopedu.

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 380
29.6.2009 18:16:21   
tinca84
Dobrodošle vse nove mamice in čestitke za vaše zakladkeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 381
29.6.2009 18:36:02   
bačko
Tinca imava široko povijanje in imava na odpustnici napisano kontrola čez 6-8 tednom pri osebnem zdravniku.Sem pa malo narobe napisala.Levi kolk je 2A!
Tira a mu daš Biogaia samo takrat v mleko ko veš da bo imel krče ali kako?Malo sem blond!user posted image user posted image

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 382
29.6.2009 18:44:52   
majana79
bačko, jaz dajem Juretu biogaio 'kar tako', ker so v bistvu probiotične kapljice in pomagajo pri prebavi, tako kot nam probiotiki. Se mi zdi da bolj pomagajo pri tem, da se mu prej vzpostavi normalna flora v črevesju in pa da lažje prebavlja. Tako nekako kot bi mi pili actimel. user posted image

Moja 2 fanta sta šla pa zdaj na sprehod, jaz grem pa malo pospravit pa perilo dat prat... Nisem čez dan naredila čisto nič, ker se je Jure od 10 naprej cel dan nosil po rokah, jokal, ipd. Še jest nisem mogla user posted image Upam da bo vsaj ponoči priden in bo spal.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 383
29.6.2009 18:51:27   
tinca84
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

He,he...Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav lepa izkušnja

Najprej pa hvala za vse čestitke

No, vse je šlo zelo, zelo hitro..Še noč prej sem bila pri HuAniti na rojstnem dnevu, domov sem prišla ob 2 ponoči
Se spravim spat, spala sem kot top do 8 zjutraj, ko me zbudila Liza in se ni še nič dogajalo. Nato pa me je okoli 9 zagrabilo veliko sranje - beri driska in malo kasneje še minimalno špikanje ala menstrualni krči...Zbudim možeka, da je pa to morda to,no, morda, morda pa ne..Kdo bi vedel. Vmes sem letela še ene parkrat kakat, hm, še dobro da nisem malčka kar v wc stresla, glede na kasnejšo brzino njegovega izletanja v zunanji svet No, v glavnem, zbudim moža, da bova morda morala it, on in mama sta oblekla starejša dva mulca, ki sta cel čas hodila okoli mene in mi nosila raznorazne stvari, Liza je spraševala milijon vprašanj glede rojevanja, pa še malo mucko mi je nosila kazat...Mene pa bolelo, vse bolj in bolj...Tega, da pri meni popadki niso šolski sem itak že navajena, ko se začne se začne na full, ampak na takšno hitrost pa tudi jaz nisem bila pripravljena. Moj načrt je bil - znebiti se otrok, da bo mir, potem pa lepo v miru doma predihavati popadke, ko bo pa ura okoli 11,12 pa bova šla v porodnišnico...Imela sem namen priti v porodnišnico čim kasneje, da se izognem ( za mene) nepotrebnem klistirju in britju in tistih birokratskih vprašanj, ki me tako živcirajo ( pa saj vam vse piše v materinski knjigi )...Ampak..Eno je načrt, drugo pa realnost. Ob 10 sem z zadnjimi močmi nataknila hlače, majco in japonke in komaj prišla do avta...Potem pa - žur Bolelo je že full, popadki na par minutk, med popadki sem pa samo razmišljla, če se otrok rodi ga lepo vzemi, zavij v brisačo in ga daj na trebuh...Da ga ne bo zeblo...Potem pa spet popadek...Pa spet in spet...Mož me je spraševal kako boli, pa sem mu rekla da je to šele stopnja 3 od 10 Si je mislil da itak umiram...Nisem umirala, ampak rojevala. Nekje pri tabli Celje- naj povem da imam do porodnišnice cca 20 min vožnje-  me zagrabi prvi tisti res veliki, boleči popadek ( za 10) in čutim da ne bom mogla več držat, sem pač potisnila. Že takrat sem med nogami začutila takšno kepo, pomislim, joj glavica..Povem možu, on reče, ne, ne, ni, ni...Še malo pa bova tam. Ampak ni šlo, od rojstva našega Otona so naju ločili le še 3 popadki, od tega je bil eden pred vratarnico ( ubogi vratar, je baje tako hitel vrata odpirat, hm, kaj pa hoče drugega, ko sem jaz kar tam vlekla dol hlače ) in takrat sem že full čutila glavico...No, v tistem prideva pred vrata porodnišnice, itak, zunaj full ljudi, mož leti v porodno naj pridejo pome in pride ena tipica z vozičko in želi, da se prestavim nanj Bolj ko ji jaz govorim, da je glavica zunaj in da bom rodila takoj, bolj me ona želi prestavit na voziček...Itak da ni šlo, leti sestra nazaj gor po še več sester in dokler so one prišle nazaj je bilo vsega konec...Jaz sem se samo zadrla možu, M prihaja, on je rekel, ne, ne, ni še, se obrnil in potegnil otroka ven...In to je bilo to Vsa bolečina je naenkrat popustila,baje so začeli ljudje full ploskati, jaz sem se počutila full močno, mož je držal pravkar rojenega otroka, ki je ravno zajokla...Konec dober. vse dobro. Sreča v sreči ,je komentirala moja cimra iz porodnišnice Potem so prišle ven sestre, hm, so imele kaj videt Letele so nazaj gor po babico, da oskrbi popkovino, nato so me naložili na voz in v porodno sobo. Doktor Veber je komentiral, no, lepo, nimamo nič dela ste že vse naredili sami Mož je bil itak glavna atrakcija, sestre in babice niso mogle verjet kako junaško se je držal...On pa je rekel samo, kaj sem pa mogel..Ali pomagat al pa zbežat No, če bi zbežal bi jih že slišal od mene Na koncu se je celo spomnil in prinesel v porodno sobo komplet za odvzem matičnih celic, jaz sem v vsej evforiji na to čisto pozabila...In celo to nam je uspelo narediti, res, uspešen porod ni kaj
Sem imela s seboj tudi porodni načrt, ki se je v CELOTI uresničil - čimbolj naraven porod, no, edino da želim roditi v avtu, tega pa na njem ni bilo

Če sedaj strnem vse za nazaj je bil porod super, najboljši do sedaj. V avtu sem se naštimala tako kot sem želela sama, pač glede na razpoložljivi prostor(noge na armaturko ), cel čas sem sedela, nihče mi ni mahal pred očmi s tisto iglo, da mi bo prepiknil mehur ( voda mi sploh ni odtekla, ampak je počasi odtekala med porodom), nihče mi ni stalno govoril kako se naj obrnem, itd,itd...Skratka, mož je vozil, jaz pa rojevala V miru in pod škrabljanjem dežnih kapljic...

Svaka čast ej!!!! Če si kater še ni prebrala.....

Čestitke tebi, Otonu in pogumnemu možeku!!!!!

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 384
29.6.2009 18:55:48   
tinca84
bačko sej pol bo pa sigurno ta os. zdravnik Lori nardil ultrazvok kolkov in bo povedal če je še potrebno široko povijanje al pa ti bo dal kako napotnico za ultrazvok. Midva imava pri treh mesecih ta pregled in sicer v P.

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 385
29.6.2009 18:57:34   
majana79
Evo, še tuki objavim, da imamo novo junijsko mamico.

Lsica sporoča:

Vesela novica: dobila sva punčko (danes ob 12.43), ime ji je Maja, In jaz sem najsrečnejša mami na svetu.

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 386
29.6.2009 19:08:57   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Vesela novica: dobila sva punčko (danes ob 12.43), ime ji je Maja, In jaz sem najsrečnejša mami na svetu.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil lenika -- 29.6.2009 19:09:17 >

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 387
29.6.2009 19:20:36   
Anonimen
ČESTITKE Lsicauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 388
29.6.2009 20:53:24   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: ulsi25

Vidim da se menite o bradavicah. jst imam ze eno neprijetno izkušnjo pa smo stari samo 1 teden. Vceraj mi je bruhnil kri-ni je bilo malo, zato sva šla takoj k zdravniku. Obdržali so naju notri čez noč in ga pregledali, vendar smo ugotovili da je bruhanje krvi verjetn posledica razpokanih bradavic. Sedaj sem dobila daktarin, da si ga namažem pred dojenjem. Zanima me ali si ve redno mažete z lanolinom po vsakem dojenju in ali si potem izpirate dol? Kaj pa compresse si kej spirate iz dojk pred dojenjem?

ulsi25 meni se je 2x zgodilo, da sem pri Tomu opazila kri, ko je polival mleko in prvič sem poklicala patronažno, ki me je opomnila, da naj si pregledam dojki, ker skoraj 100% je user posted image  dobil kri iz moje poškodovane bradavice.
Po temeljitem pregledu dojke, sem opazila kar nekaj ranic na bradavici in zato ga nekaj časa nisem dojila na tej dojki, saj sem želela da se dobro zaceli predenj bo user posted image  spet pil iz nje. Najbolj se je obneslo, da sem si redno mazala dojko  z bepanthenom in jo imela čim več na zraku, saj če imaš gor blazinico in modrc je dojka ves čas na vlagi in se veliko slabše celi. Dojko sem si redno praznila, vendar na žalost sem morala vse mleko stran vreč, ker je bilo še kar nekaj časa sled krvi noter. Nehala sem si tudi črpat  mleko, ker mi je črpalka vedno malo odprla rane na dojki in zato sem si dojko praznila pod toplim tušem, kar traja malo dlje ampak se le tako dojka malo hitreje zaceli.
Kasneje sem si pa kupila eno ročno črpalko, pri kateri lahko reguliraš jakost črpanja. Prej sem imela samo aventovo ročno, pri kateri pa ni mogoče nastavljat jakosti.

Jaz ti svetujem, da si zelo pozorna na svojo dojko, da ne bo tvoj user posted image  pil krvi, ker mu lahko povzroči težave v želodčku.
Predvsem pa vsakič preglej dojko, če boš čutila bolečino, saj če je bradavica ranjena te pri dojenja zagotovo peče.

Upam, da sem ti kaj pametnega povedala. Če te še kaj zanima kar vprašaj, ker jaz sem iz tega skoraj diplomirala.

(odgovor članu ulsi25)
Neposredna povezava do sporočila: 389
29.6.2009 20:55:29   
kalanteja
majana in backo sem šele sedaj videla, da ste našle stran, jaz pa sem vama že poslala kapljice ob 12 uri, upam, da bo tako ok

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 390
29.6.2009 21:00:45   
majana79
kalanteja, super si user posted image Sporoči mi prosim TRR in točen znesek na ZS. Kavico imaš pa v dobrem user posted image

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 391
29.6.2009 22:11:41   
Mala_princeska
FEJČI a ti si bila ta fenomen, ko je v dvigalu rodila. Se je govorilo o tebi po porodnišnici(ne poimensko)....
Ajej.....da te niso resno jemali.
No, še sreča da se je dobro končalo.
Upam, da sta s Tianom zdrava user posted image user posted image user posted image .

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu fejči)
Neposredna povezava do sporočila: 392
29.6.2009 22:15:05   
Mala_princeska
user posted image user posted image user posted image Skuštrana.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

Neposredna povezava do sporočila: 393
29.6.2009 22:18:53   
fejči
user posted image user posted image user posted image MALA PRINCESA Ja jest sem bla tista ki je rodila skoraj v dvigalu in me res niso resno jemale ker je blo tko hiter gotovo sama sreča da je z malim tianom vse o.k. drugače zelo lep  hiter porod

Neposredna povezava do sporočila: 394
29.6.2009 22:30:45   
10ka
se vam pridružim še jaz tukaj. katja je stara že 10 dni in pridno se cartamo. zaenkrat je še zaspanka, budne ure ime žal med polnočjo in 5 zjutraj.  upam, da bo kmalu bolje. jutri imamo prvo tehtanje od kar smo iz porodnišnice- me je kar malo strah, ker pikica slabo vleče. tko da že mal ćrpam in dodajam po flaški.

bom še mal pokomentirala debagte...

bačko - normalni kolki so 1a in 1b in pri teh ni problema. več o tem na http://otrocarije.blogspot.com/2008/08/ultrazvok-uz-kolkov.html

ad3 kapljice - pri prvi hčerki niso povzročale problemov (krčev). baje so dobra zamenjava za njih tudi plivit d kapljice ali oleovit kapljice, ki imajo tudi d vitamin - ful pomemben za kosti. oleovit se dobi v avstriji ali v lekarni arnika v škofji loki (baje jih pošljejo po pošti). naša katja ima tako mehko glavico, da ji bom 100% dajala polno predpisano dozo d vitamina, ker me je kar strah, kolk ma mehko mečavo.

ljubosumje - žal, ga doživljamo. ta starejša ima kar naenkrat probleme za zaspat - je treba še kakat, pa jokat pa cel kup stvari. katjo načeloma kar ignorira...

http://liliputi.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 395
30.6.2009 7:13:42   
bačko
Jutro!
Bravo Lsica!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Punce tiste ki dojite in dodajate Aptamil kako kaj vaši kakajo?Lora že 2 dni ni kakala in me že malo skrbi.
10ka hvala za informacije glede kolkov.Sem prebrala.user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 396
30.6.2009 7:46:47   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Jutro!
Bravo Lsica!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Punce tiste ki dojite in dodajate Aptamil kako kaj vaši kakajo?Lora že 2 dni ni kakala in me že malo skrbi.
10ka hvala za informacije glede kolkov.Sem prebrala.user posted image

Jaz poredko dodajam Aptamil in sicer zaradi tega, ker se mi je v levi dojki zaradi mastitisa izredno zmanjšala količina mleka in občasno naš Tom pitem nima dovolj in takrat mu dodam Aptamil, to je recimo 1x vsak drugi dan in naš user posted image  kaka brez težav. Skoraj ni previjanja, da naš Tom ne bi bil ornk pokakan. Zadnje čase se je večkrat zgodilo, da ga je bilo potrebno generalno preoblečt, kaka namreč zelo redko in potem pogleda kakec ven ob nogi ali pa na hrbtu. user posted image  

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 397
30.6.2009 8:06:32   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: fejči

user posted image user posted image user posted image MALA PRINCESA Ja jest sem bla tista ki je rodila skoraj v dvigalu in me res niso resno jemale ker je blo tko hiter gotovo sama sreča da je z malim tianom vse o.k. drugače zelo lep  hiter porod

Fejči, jaz sem rodila 10.6. v Novem mestu in sem bila takrat, ko se je to s teboj dogajalo na oddelku in sem zvečer slišala kar naenkrat paniko.

(odgovor članu fejči)
Neposredna povezava do sporočila: 398
30.6.2009 9:40:27   
majana79
O mamice, vidim da ste pridno klepetale. user posted image user posted image

aptamil - midva ga tudi dodajava (zdaj imava enega iz Muellerja, kao da zmanjša napenjanje), pa mali kaka ko veliki... Čisto po vsakem obroku ga moramo previt... user posted image

Danes pride pa patronažna, bomo imeli prvo kopanje... Me je že strah da bo dobil pruh od histeričnega jokanja, ker še umivanja s krpico ne prenese. Vam bom poročala...

Zdaj se grem pa preoblečt, včeraj mi tudi to ni uspelo, dokler ni prišel moj iz službe.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 399
30.6.2009 9:40:52   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka

Mojjaka in Smrketa a vam niso nič rekli da če bosta imela še močnejše krče da lahko dobile samo kapljice z D vitaminom?

Ne, sploh nisem vedela da je to mogoče?! Ni nobeden nič omenil....user posted image A so tudi na recept te kapljice??

K ortopedu morava, ker je imel oba kolkeca 2a/b in morava it zdaj na kontrolo.

ne, tudi meni niso nič omenili kapljic z d vitaminom. samo te. pa sem rekla, da ima krče.

26.05.2009 ob 23.56 sva postala ponosna starša malemu Mateju
23.10.2011 ob 02.25 pa je Matej dobil sestrico Mašo

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......