karolina*
|
Ojla! Js sm dns čist crknjena. Smo imeli včeraj sestanek do 10h zvečer, danes pa je še eden zvečer napovedan...Pol bo pa menda mir do septembra...upam vsaj, no. MID ti verjamem, da si muhava....Sploh če ti je stalno slabo, se ti nč ne da...Ma ko boš enkrat na morju, bodo tudi slabosti minile in s tem vsa muhavost, boš videla. Tako da ti kar odženi te misli, da ne bi nikamor šla in se odpravite. Če ste že rezervirali parcelo, kar pojdi tja. Čeprav, če lahko povem svoje mnenje, mi je ta možnost, da lahko parcelo v kampu rezerviraš prou mal neumna...tako bo počasi tudi kampiranje izgubilo svoj čar in bo ratalo enako kot z apartmaji, ko jih moraš že januarja rezervirat, če hočeš avgusta it...No, ma da ne zaidem s teme...Če pa ti res ni it v Rovinj in bi rada bila nekje blizu doma, ti svetujem Krk (uni kamp Ježevec, ki ti ga je priporočila Onur je sicer fajn, sam je na vrhu hriba, stran od morja in če pomislim, da bi morala v nosečnosti vsak dan dvakrat na dan lazit v tisti klanec, me kar mine ). U glavnem, na Krku je lep in miren kamp Glavotok. Je pa res to, da je otok Krk v splošnem dražji od ostalih otokov, to pa zaradi tega, ker nima trajekta in je tako lahko dostopen. Mi smo npr. ta vikend na Cresu za kamp plačali pol manj kot na Krku (v tem Glavotoku, ki je ful preprost). Na Cresu smo bili v kampu Slatina, ful lep, velik, pol parcel v senci, pol v polsenci in soncu. Je pa zelo urejen, WC-ji so novi, posebni prostori so za otroke (majhni tuši, školjke,...). Šli smo si ogledat tudi kamp v Osorju in je tudi fuuuul lep, ta je pa popolnoma cel v sencu, v borovem gozdu. Oba ta dva kampa sta prav pri morju, sta pa oba na terasastih parcelah, tako da če si čisto na vrhu imaš s plaže tudi nekaj za hodit. Potem je še en zanimiv kamp na Cresu in sicer v mestu Valun. Tja pa ne moreš z avtom, ti dajo na recepciji voziček, kamor si zložiš vso kramo in si jo pelješ v kamp, avto pa pustiš na parkirišču. Je pa ta kamp manjši in po mojem poleti ne dobiš placa. Jaz grem sicer raje na otoke, ker časa porabiš ravno toliko kot npr. do Rovinja, ma čistost morja je pa neprimerljiva... Drugače pa se moje slabosti počasi umirjajo. Jaz bruhala sicer nisem nič, mi je bilo pa tudi meni po cel dan slabo in me je tiščalo v želodcu...In posledično sem stalno jedla (kakšno porkerijo seveda ) in posledično se že poznajo kili. Pa tudi trebuh se mi že kar pozna. V prvi nosečnosti sem imela tak trebuh v 16-17. tednu...Uglavnem, glede na to, da je moj PDP 10 dni pred tvojim (26.01.10), predvidevam, da se bodo tudi tvoje slabosti kmalu umirile. Kot sem rekla, če ne prej ko boš na morju in boš odklopila zunanji svet Onur, lepo, da vama je všeč kampiranje. To, da tamala ne hodi, pa sploh ni ovira, da ne bi šli šotorit. Mi smo bli s tamalo na potepanju po Avstriji (spali v šotoru) ko je imela 6 mesecev...In smo vsi tako uživali . Če ti ni za it, seveda ne it, ma samo povem, da se ravno tako da. Ostale nekamperke : sej ni nč narobe s tem, da vam ta način dopusta ne ustreza. Hvala bogu, da smo si različni...Mene naprimer za nič na svetu ne spraviš na dopust v hotel ali na potovanje z agencijo. Ma če bi bili vsi taki, pol bi propadle vse agencije in vsi hoteli, tako da je prav da smo taki in drugačni. Vsak si izbere tisto kar mu pač paše in kjer se dobro počuti. Jaz vem, da se ko sem v kampu, v naravi, počutim, kot da lebdim...Nobenih skrbi, nobenega reda, nobenih pravil, nobenih omejitev, nobenih stopnic, televizije, interneta, telefonov,...Najlepše pri vsem tem pa je, da sem v bistvu v "million star hotelu"... Skratka vsak po svoje, glavno da se gre, še dobro, da si vse to sploh lahko privoščimo v teh časih. Tako da dejmo uživat tam, kjer nam paše , to je najbolj važno!! Kamp/hotel/apartma/bungalov/morje/reka/jezero/hribi/toplice,... možnosti je neskončno in zato je prav, da si vsak izbere tisto, ki mu najbolj ugaja in da tam pozabi na vse skrbi in težave vsakdanjega sveta! šibam kej delat zdej
|