|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
16.6.2009 13:15:56   
lara light
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, Blančica ima Laro in Bernarda!! user posted image user posted image user posted image
Blanči moja, toplo te objemam in iskreno se veselim s tabo in očijem! ISKRENO ČESTITAMO mi vsi! Čimprej domov in seveda na rr na dvojčke 09!user posted image

...ma kako fajnuser posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 626
16.6.2009 15:37:28   
hedviga
Blanči, iskrene čestitke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Srčno upam, da ste vsi trije ok!! Želimo si čimprej info....

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 627
16.6.2009 19:11:25   
pikatara
Punce sem že nazaj. Sem zadnjič tolk nakladala, da sem mogla bit pol par dni tihouser posted image . Najprej Blanči čestitke, Mlinčka zate pa user posted image držim pesti. Že dva dni samo perem in pospravljam, sedaj se bo pa treba še kaj učit. Taški se bom verjetno v petek oglasila, če ne pride kaj vmes. Noki držim pesti za Ivano.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 628
17.6.2009 8:57:33   
lara light
Mlinčka, a takole poveš. Saj veš, vsak dan več v trebuščku šteje...držim pesti, n skrbi, ste že zmagale!user posted image

Pika, hoj, ste pridelali veliko cunj?verjamem. Uživajta s Taškicouser posted image

Punce, moj fantek non stop kaka, ampak res veš čas je pokakan. Čim ga previjem, no že med previjanjem, ko ga napenja, malo kaka in znova pokukam pa je spet kakica. To že nekaj dni traja, njegova ritka pa nima šans, da se zaceliuser posted image  
Oba jesta isto, on vse plenice pokakane, bolj zeleno rumeno, ona komaj 1x, zelo tekoče oranžno..grem, me kličeta, hvala in lp!

Coelho

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 629
17.6.2009 9:25:41   
pikatara
Larči cunj je kar veliko, ampak mi je k sreči že možek prejšnji teden vse opral kar je nesel domov. Glede kakanja ti nimam kaj pametnega napisat, Karolina kaka enkrat na dan, Patrik pa včasih 2x.

Punce a ste kaj razmišljale o cepljenju proti rota virusu? Odločit se moram do 30.6. ko imamo spet pediatra tako da bi bila vesela za vaše mnejne in morebitne izkušnje.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 630
17.6.2009 11:22:29   
buba.miska
Pozdravljene

Mi2 sva se odločila da ju bova cepils prozi rota viruso se mi zdi da je to vredi saj je najhujše dehidracija pri ottroku. Se mi zdi da če lahko pomagam potem ju raje cwepim in bom vedla da sem vse naredla kar je v moji moči kot da si bi očitavala. teh 170€ za enega bom pač pozabla, pa znesek se razdeli na 3.

Mam eno vprašanje kak je s spremstvom otroka na preglede, je to plačano pa klkko procentov, pa kaj moraš met?
Hvala za odgovore

Lp

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 631
17.6.2009 13:46:04   
Alenka-8
Mam eno vprašanje kak je s spremstvom otroka na preglede, je to plačano pa klkko procentov, pa kaj moraš met?

Kolkr jaz vem, dobiš povrnjene potne stroške, če maš preglede več kot 2x na mesec v drugem kraju, kot živiš. Sicer pa ne dobiš nič. Edino ati dobi bolniško, samo moraš rečt za tisti list pri pediatru. Ta bolniška pa je plačana 80 ali 90%, ne vem točno.

(odgovor članu buba.miska)
Neposredna povezava do sporočila: 632
17.6.2009 16:18:22   
taškica
Blančki - čestitke!!!! jupiii!!!!user posted image

Lara - midve imava isto zgodbo - Andro kaka enkrat na 5 dni, zelo gosto in nič kašasto, Jurček pa vsako dojenje!!!!! Vsako!!!!! Tudi ponoči - za znoret! In vse je to normalno, edini problem je, da imamo dva in lahko primerjamo. Glede ritke - moj nasvet če kreme ne pomagajo - ritko popolnoma vsaqkokrat posuši oziroma jo imej na zraku! Ne hodi npr. en dan ven, pa naj bo brez plenice - brisačo spodaj pa bo. Koža je rada na zraku.

Rota virus - tudi jaz se ukvarjam s tem da ali ne. Pa se mi zdi da se bom odločila za ne. Sem malo skeptična do cepiva, ker to ni taka nedolžna zadeva. Ima tudi stranske učinke.

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 633
17.6.2009 16:46:26   
nokes
ojla, ravno danes iz 2. cepljenja! rastemo tak, da so novi bodiji že prekratki user posted image . mi ne bomo cepili ne proti rota ne za pnevmokok. cepiva ne garantirajo imunosti, pa še teli virusi mutirajo non stop, no, zato se nisem odločila!!

bomo pa, ko bomo imeli eno leto, cepili proti klopnemu meningitisu, to pa je je*ba, če fašeš.

drugače pa, glede ivane: sem klicala na pediatrijo in so baje mesec in pol v zaostanku z izvidi, ha-ha, zgleda, da bomo ugotovili, če je alergija, takrat, ko si bo že sama šnicle rezala. mislim, tu mač, so res eni "()%/#%!"(&", ne morem drugače user posted image  drugače pa, vsem hvala, da ste mislile na mojo punco!!! mater je že prava baba: 67 cm!!!!user posted image  

aja, pa bile na fizioterapiji, od danes telovadimo!!!user posted image

nokes

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 634
17.6.2009 17:29:17   
suncicica
se m ze mislila da sem edina ki otroke ne bo cepila proti rota virusu.......se mi ne zdi tolko pomembno,ker jih ne obrani dovolj,pa se stranski ucinki....pa sem rekla NOPE!

Stella in Pia

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 635
17.6.2009 17:34:23   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: suncicica

se m ze mislila da sem edina ki otroke ne bo cepila proti rota virusu.......se mi ne zdi tolko pomembno,ker jih ne obrani dovolj,pa se stranski ucinki....pa sem rekla NOPE!

jap, včasih je težko "javno priznat", da ne deluješ v skladu s trendom, te še kdo za slabega starša ožigosa...user posted image

nokes

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 636
17.6.2009 19:13:06   
Snezinka4
Hojla!

Noki, jaz sem tudi eden od "slabih" staršev. Cepljenje - NE. Mi pa nekaj prosim razloži - zakaj niste dobili airflex blazine, če pa hodite na fizioterapijo!? A je ne dobi vsak, ki mora na fizioterapijo hodit?! Kaj je pa vzrok, da vi hoite na fizioterapijo? Zakaj pa otroke tako "pozno" (pri 3 oz.4 mesecih) k fizioterapevtu pošljejo? A ni boljše, da čim prej začnejo s telovadbo?! Spet eno neznano poglavje zame in za katero bi bila hvaležna, če se katera malo razpiše.user posted image
Punce, kakšne izkušnje imate glede RA? Kaj priporočate - kam naj gremo? Ker na viču (Lj), kamor spadamo je baje ni, tako da si moram nekaj zbrat.

Tale z mesecem in pol za izvide je pa hudauser posted image

Taškica in Lara, če vaju kaj tolaži vama povem, da jaz imam pa dve punčari, ki sta VSAKIČ pokakani. Pa to še nebi bilo tako hudo, ko se pa previjamo mi pa v loku lulatauser posted image . Kot fantki. Ampak ne v "staro" plenico, pač pa na tanovo in velikokrat tudi po bodiju...oči je rekel, da bi lahko lulali v pisoaruser posted image ...tako da plenic porabimo več, kot imamo število previjanj...user posted image . Od kar imamo punci imamo kanto za smeti vsak teden nabito polno, prej je pa nismo ven za odvoz dajali tudi po tri tedne...
Lara, tale Taškina ideja o nagi riti je dobra, samo nag lulček...bi pa znala bit poplava v radiu pol metra okrog fantkauser posted image . Čeprav naga rita je mene že trikrat katapultirala s svojo vsebino. V tretje je šlo rado in se je cedilo po vseh petih predalih previjalne mizeuser posted image . A ne kakšne radosti so to!? Ha, ha, ha, juhuhu smo se smejal. Pridna rita, je kakala. Predstavljajte si, da bi to petletnik naredil. Se mi zmeša...user posted image

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 637
17.6.2009 19:40:14   
nokes
ojla snežinkica, otroci spijo, pa mam cajtuser posted image  (boščka revčka sta čiste kome od današnjega dne)

ne vem v resnici, zakaj razvojna šele pri 4 mesecu, prej nekako ni noben trzal na moje opazke o zategovanju, vsi so samo predlagali hendling in to je to (mogoče se je čakalo, če se bo popravilo??). no, zdaj smo na fizioterapiji, imam jo takorekoč pred svojim pragom, in je ženska mega!!! kako je rokovala z ivano in kako jo ji je uspelo motivirat!! kapo dol, ker ivana ima zlo švoh koncentracijo in "zanimivosti" zelo hitro postanejo moteči elementuser posted image . če bi katera hotela k njej, ima tudi samoplačniško in jo reeeees priporočam: Tatjana Breznik!!! (tlf: 519-36-48) user posted image user posted image

zato dragica moja, nujno v RA v ZD šiška, k Janji Drobež (tlf: 581-53-34!!! tudi ona je super, da ne govorim o njeni (medicinski)sestri!!! ivano je z eno roko tak premetavala, da se je bliskalo, tamala pa je samo brundala od ugodja! res, stara šola, obvladačica!!! če boš v šiški in bodo ocenili, da greš na fizioterapijo, dobiš napotnico za breznikovo (je zastonj in kot sem že rekla, super). tak da tu ni dileme!!!

blazina, hja, šparajo, saj sta s sestro nekaj kalkulirali, pa ni šlo, ja, bomo pa vrniliuser posted image

pri nas pa so takšne plebejske zadeve, kot je lulanje in kakanje, v okvirih spodobnosti, kakamo na 3 dni, lulamo pogosto, pa lahko na prste preštejem, kolikokrat se je zgodilo pri nagih ritkah, hmnja, nekajkrat. user posted image  ah ja, imam pa zato po stenah bele črte od "podiranja kupčkov". mater, bomo belili v kratkem user posted image

nokes

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 638
17.6.2009 19:42:46   
nokes
glej jo pikataro, nič nisi povedala, kako si preživela noč brez otrok, si se naspala ali si se ponoči odtihotapila k sosedom  in se zvila v klobčič pred kinderpetuser posted image user posted image

nokes

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 639
17.6.2009 22:21:33   
suncicica
mi imamo tudi fizioterapije....telovadimo kot zmesani. pupe bodo prave atletinje postale.

napoteni pa smo bili zato...ker vsi dvojcki pac imajo te terapije???

Stella in Pia

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 640
17.6.2009 22:22:14   
Snezinka4
Oj, Noki, hvala!!! Sem tudi jaz razmišljala o Šiški. Odločitev sprejeta. Sem že slišala pohvale in še najbližje nam je. Pa še na kavo bova mogoče kdaj skupaj šli z vso mularijouser posted image .

Pika, kaj se dogaja pri vas? Si zbolela ali se samo tako pospešeno učiš, da nimaš časa za nas? Upam, da si dobro.

Kvajzdejostale? A nimatenčpametnegazapovedat?user posted image
Upam, da ste fajn.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 641
17.6.2009 23:39:15   
4pikice
pikatara
Še moje mnenje glede cepljenja proti rota virusu. Brez pomisleka sem se odločila za cepljenje.Zakaj? Imam še dve starejši hčetrki, stari 8 in 9 let in obe sta preboleli zelo hudo obliko rota virusa. Najstarejša je zbolela, ko je bila stara komaj 10 mesecev. Obe skupaj sva bili v bolnici, ker sem še dojila, zato mi je takrat pripadala postelja. Ubožica je bila na infuziji in kar naprej je jokala. Takrat je tudi prenehala piti moje mleko. Drugorojenka je zbolela,ko je bila stara leto in pol. Tudi ona je morala v bolnico in bilo je zelo hudo.

Lina in Ana sta cepivo zelo dobro prenesli, ni bilo nobenih stranskih učinkov.

Ker pa se že dolgo nisem nič oglasila, vam napišem kako se kaj imamo.
Naši mali bučki sta sedaj stari že pol leta in se super rihtamo, HB. Teža Line je 7300g, velika je 68cm, teža Ane je 6750g, velika pa je 66cm. Ana je sicer lažja, a poje popolnoma enako, če ne včasih celo več kot Lina. Obe sta dobrovoljki,veliko se smejita in vriskata in piskata, godrnjata in pojeta.  Sedaj že jesta dva obroka na žlico in prav vse pojesta. Zjutraj imata mleko, opoldne kosilo, ki je zaenkrat krompir in špinača ali pa bučke, popoldne jesta sadje (banana, jabolko) in za večerjo je zopet mleko. Pijeta pa čaj, vodo in sok.Naš dan zgleda priblžno takole. Zjutraj okoli 8h auf, obe smajl do ušes, previjanje, hranjenje,nato v ležalnike, če je lepo vreme ven na atrij, ju dam na klop in se igrata in gledata drevesa in full uživata. Po več kot uro sta tako zunaj. V primeru slabega vremena sta v dnevni sobi, v ležalniku ali na tleh, malo menjam, ko se naveličata. Potem je kosilo,po kosilu gremo ven z vozičkom, potem jesta sadje, gremo zopet ven, nato kopanje vsake tri dni, mlekec pa spat. Spanja čez dan nisem pisala, ker se spreminja. En dan spita več, drugič manj. Je pa res, da Lina več spi kot Ana, ker pač več potrebuje. Tudi zjutraj se včasih zgodi, da Lina tudi uro dlje spi kot Ana. V glavnem, imamo se fajn in hvala Bogu tudi zato oz. predvsem zato, da sta zdravi.

2+1=4pikice

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 642
18.6.2009 8:02:12   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: suncicica

mi imamo tudi fizioterapije....telovadimo kot zmesani. pupe bodo prave atletinje postale.

napoteni pa smo bili zato...ker vsi dvojcki pac imajo te terapije???

bravo, pol navijamo za eno šprinterko in eno skok v višino??? user posted image user posted image  nimajo vsi dvojčki terapije, veš, naš vitan je nima, in ko ju primerjam, zakaj pa bi jo imel? se pozna veliiika razlika, ivana je "asimetrična"??? uf se tole gdo sliši. no, zateguje jo na levo, treniramo jo na desno, da se uravnoteži (??), prva lekcija je kotaljenje na bok in sproščanje ramenskega obroča, ker rami drži proti glavici in posledično rokici nimata možnosti normalnega gibanja. pa še odpiranje rokic, ker ima rada prstke pokrčene v pesti. joj, komaj čakam, da se zbudi, pa da gremo na airex.user posted image

drugače pa trenutno počnemo: poskušamo dati celo roko v usta, poskušamo dati obe roki v usta (ne gre, samo še ne vemo user posted image ), z zanimanjem ogledujemo rokici in se čudimo in včasih zaškilimo, krulimo, renčimo, spuščamo zvoke, še najraje s cucljem v ustih, da delamo vmes še mehurčke. se pačimo, delamo grimase in nasploh ene čudne frise, ki nas vse neizmerno zabavajo in mamici zvabijo kakšno solzico sreče, iiiii user posted image user posted image user posted image , se smejimo na vsa usta in zraven vriskamo na ves glas!!!

4pikice, verjamem, da bi po taki izkušnji kot je tvoja, sama dala cepit. upam, da tega ne bomo doživeli.user posted image  sicer pa super za punciuser posted image , a radi jesta? kdaj pa si začela uvajat GH?  a se že kaj kobacata?? obračata? in kako spite ponoči? daj, povej kaj več, saj veš, da smo firbčne...

user posted image user posted image user posted image  ostale pa, dobro jutro...

nokes

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 643
18.6.2009 9:32:56   
PERSIDA
Eko izgubljena duša došla.Vedno sem pisala cele litanije ,pa mi ni objavlo ,pa sem obupala.Ne znam si shranit ,no bom se probala naučit.V glavnem rastemo sto na uro.Z hranjenjem smo ,pa tako: čez dan jesta na dve uri nekje do osmih devetih.Pol imata premor do dvanajste ,ene ,dveh kolkr kdaj.Tomaž je nekje enkrat okrog treh,štirih,Anže ,pa do polnoči vzdrži pol ,pa gasa na dve uri.Krčev nimamo več že kakšna dva meseca prej se mi je pa skoraj zmešalo ,ko nisem vedela kaj naj delam več ,da bo minilo.Tomaž ni imel dolgo problemov ,Anže ,pa ful.Pregledov smo imeli v teh petih mesecih oh in ah.Vsega smo se rešli hvala bogu.Z anžejem imava fizioterapijo tak ,da pri nas tudi telovadimo ,da pa ni tomaž lobusumen tudi z njim doma telovadima.Z njima se ogromno ukvarjam.Tako ,da se jima to dobro pozna.Sem na pravi poti očitno.Anže je zelo lepo napredoval tako ,da mu še ena malenkost manjka ,pa upam ,da bo res tako ,da ne bo imel posledic,ker ,če se spomnite je imel možganske krvavitve sicer ne pri porodu ampak kasneje.Kri se je v večini absorbirala,nekaj je še vidnega kjer je bla krvavitev.Ocenili so da bo desna stran bolj šibka ampak jaz od vsega začetka trdim ,da bova midva to porihtala in očitno bova res.Saj same veste kako je okolica kruta ,če človek ni brezhiben.Vedno govorim ,da bo nogometaš ker kaj on premrda to še svet ni vido.No vsaj pomagalo mu pa je to njegovo miganje.Kupila sem jima igralnico vsakemu svojo in tam trenirata.user posted image .
Dojit se nista hotela ,čeprav sem dolgo vstrajala ,zraven sem si še črpala a kmalu so moje mlekarne usahnile ,prej ,pa bi lahko celo bolnico hranla.Tako ,da smo izključno na dodatku kot smo rekli v bolnici.Posvetovalnico imamo 2.7. bom takrat povedala dolžino in težo ,samo smo se doma tehtali in smo že pri sedmičkiuser posted image .Vidite ni jima hudegauser posted image .Kaj še : Rada se vozita z avtomobilom sicer jajčke ne marata samo vedno zaspita v avtu.Tudi voziček jima je všeč samo ,da rukauser posted image .Imamo ,pa en problem ,gospodiča nista več rada leže samo bi še sedela zato jih včasih dam sedet in jih obložim s pojštri.Tudi vozek včasih naštimam ,da se vsedeta ,ko sta zaspana jih samo spustim in že spita.Ma prava falota sta.Sicer jih sede ne vozim okoli samo toliko ,da nehata gundratuser posted image  se pač pogovarjam z njima ,pa jima je tudi všeč.Imam tak vozek ko ne gre obračat........Še vedno jemljeta za slabokrvnost kapljice in ad3.Ad3 ni dolgo kar sem začela dajat ker jima zmes nisem dajala ker so jih že itak krči matrali.
Počasi začnemo za krst rihtat sem se odločla da nekje septembra bosta zrela za to ,ker sedaj bi blo preveč utrujajoče za mene ko jesta na dve uri bi župnika pojedlauser posted image .Drugač ,pa ogromno smo zunaj ker kot pravim se rada vozita.Sem hvalabogu tako doma da tudi v največji vročini lahko vozičkamo,je cesta speljana čez gozd tako ,da se skrivamo pred soncem.
Moram vam povedat ,da sem pri naši hiši za vse sama.Moj ima tako službo ,da ga ni skoraj nikoli še čez vikend bi se dalo debatirat.Enostavno povedano še ko bi lahko pomagal si nekaj najde al pa se dere čez okno če sem zunaj mami kak to kak ono.JOOOOOJ  ja kak bo vedo ,če tudi takrat ko se bi lahko posvetil bavcema to raje prepusti meni.Tak ,da nekaj spočita glih nisem samo ko zjutraj vstaneš in vidiš ta dva nasmeha pozabim na težave.Je ,pa hvalabogu tukaj moja mami ki se čez teden pripelje  k meni in popazi bavca ,da si jaz lahko porihtam osnovne stvari.Ker dva meseca sem se preživljala na čokoladi,ker imam kuhinjo v kletnih prostorih in je bilo neizvedljivo da mrdnem .Res prvi začetki ko smo prišli iz bolnice so bili kruti in to samo zaradi krčev joj to bom kar pozabla.
Glede cepljenja se jaz nisem odločla za rotavirus in podobno.Tudi prvega pikeca dobimo julija v posvetovalnici,takrat bomo cepljeni.
No vsaj malo sem vam približala teh pet mesecev počasi jih bo šest .Se bom bolj potudla v bodoče. No ,pa nokes hvala ,ker si me opomnila ,in hvala ker še me niste pozabile.

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 644
18.6.2009 9:38:06   
pikatara
Noki ne morem verjet, da so tolk neresni na pediatriji pa saj se gre za dojenčke in bi mogli malo pohitet. Dobro si to napisala, da bo že šnicle rezala. A ma vaš voziček pregrado vmes? Otroka sem zaradi vročine dala iz košar v športni del, ker je skor čisr raven, vendar se zdaj Karolina skoz v Patrika tišči, ker voziček nima pregrade. Drugače ni problem, le če hoče en spat ga drugi obvezno brca in boksa. Mogoče bi ju mogla privezat.

Sunčica sem glih par dni nazaj razmišljala kje si se nam zgubila, da se nič ne javljaš.

Snežinka tudi mi se moramo naročit na razvojno pa še ne vem kam. Menda je v Mostah ena grozna tako da pravijo, da tja raje ne.

noki hvala sem poklicala v razvojno, vendar nas ne sprejmejo, ker nismo iz Šiške in moramo v Moste. Snežinka tudi Vič ima razvojno tel 2004560. Sem malo klicala okrog za razvojno, v Šiški nas ne vzamejo, v Mostah gredo za 3 tedne na dopust, za Bežigradom je termin konec avgusta, oziroma eden bi se vmes našel 24.7., na Viču pa 3.8. Šiška sloh ni šans da vzamejo koga, ki ni z njhovega konca, sem z dr. govorila.

Noč brez otrok ni bila takšna kot sem mislila. Zaspala sem malo po 20, se zbudila ob 00 in bedela do 3, pa še pol sem se koz zbujala. Sem opazila, da ful slabo spim, kadar ni dragega ob meni, kadar je pa on z nami pa spim ko top. Otroka sem dobila nazaj šele drug dan ob 15. Sem šla vmes malo nanju pogledat.

Hvala vsem za mnenje o cepljenju. Tudi Karolini je trenutno roka v ustih bolj všeč kot duda in to poskuša dat celo not. Patrik uživa pod lokom, ker se zelo rad pogovarja in čveka z igračami. Mali se sploh noče carkljat, najraje ima da ga samo gledaš in z njim govoriš, Karolina je pa prava scarkljanka. Dala sva vsakega spat v svojo posteljo. Sicer se še nista brcala, ampak sedaj imata več prostora in se lažje razkomotita, mislim da jima je tako bolj všeč. Včeraj sta spala celo od 22 do 5 zjutraj. Oba se ful smejita, čvekata, čez dan spita vedno manj, pa zelo rada se držita za roke. En z drugim se še ne pogovarjata, če ju pokličeva po imenu se obrneta in pogledata, pa taro znata pogledat, če jima rečem in očija.

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 645
18.6.2009 9:42:29   
PERSIDA
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Tako babike tukaj še imate mojadva bavca.Če ,pa morda katera sodeluje na facebook ,pa mi naj pošlje zs kdo je ,pa jo dodam,mene najdete pod istim nickom.

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 646
18.6.2009 9:45:52   
PERSIDA
Na prvih treh slikah je anže na levi strani.

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 647
18.6.2009 11:12:34   
nokes
ja koooooončno persida user posted image , sem videla, da si logorana, pa sem tekla ko strela, da te ulovim pri marčevkahuser posted image

najprej glede postov: pišeš, pišeš, ko hočeš poslat, stisneš tipki (hkrati) ctrl in a, da označiš cel post, potem stisneš ctrl in c, s tem kopiraš post in ko pošlješ in te vrže ven, ponovno odpreš sporočilo klikneš ctrl in v (pejst) in voila, mirikl, vse je na svojem mestu user posted image , stisneš pošlji in radovednice beremo user posted image

zdaj pa k tvojima sončkoma. persida, kapo dol!!!! kako lepo si napisala o tvojem trudu za sinka in da ste na pravi poti!!! verjamem, da boš s svojim početjem uspešna! user posted image user posted image user posted image  če pa bo anže nogometaš, pa je tudi super, bo imel šiht na svežem zraku user posted image  drugače pa ja, hvala za drage naše mame, ki nam tako pomagajo pri otrocih! škoda, da ti mož ne pomaga dovolj, ker je z dvema res veliko dela, vi ste imeli še krčke, grooooza, pa še vse ostalo, verjamem, da si bila na smrt utrujena! ampak, samo da bo anže napredoval in da ste drugače okej, je vedno lažje, se mi zdi, ko so otroci večji in postajajo bolj odzivni.

nič, moram laufat, se mi jočeta, kaj pa vem, kaj hočeta, družbo, po moje...user posted image  persida, vse dobro ti želim s tvojima bavcema, kot praviš, pa napiši še kaj!!! pa-pa

nokes

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 648
18.6.2009 13:47:13   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: Snezinka4

Hojla!

Noki, jaz sem tudi eden od "slabih" staršev. Cepljenje - NE.
še eni slabi staršiuser posted image

Sunči, NOKI, Tole z RA čaka tudi mene in HVALA!

Tale z mesecem in pol za izvide je pa hudauser posted image
Joj, nimam besed, katastrofa, uboga deklica pa naj čaka na izviduser posted image user posted image

Taškica in Lara, če vaju kaj tolaži vama povem, da jaz imam pa dve punčari, ki sta VSAKIČ pokakani. Pa to še nebi bilo tako hudo, ko se pa previjamo mi pa v loku lulatauser posted image . Kot fantki. Ampak ne v "staro" plenico, pač pa na tanovo in velikokrat tudi po bodiju...oči je rekel, da bi lahko lulali v pisoaruser posted image ...tako da plenic porabimo več, kot imamo število previjanj...user posted image . Od kar imamo punci imamo kanto za smeti vsak teden nabito polno, prej je pa nismo ven za odvoz dajali tudi po tri tedne...
user posted image user posted image do pike isto, le da velja samo za fantolina

Lara, tale Taškina ideja o nagi riti je dobra, samo nag lulček...bi pa znala bit poplava v radiu pol metra okrog fantkauser posted image .

poskušam prakticirat, je pa mali tko živ, se tik tak premakne, zgubi brisačo, vse popaca...skratka mamo en sam žuruser posted image

noki, hvala glede telovadbeuser posted image , pridni stauser posted image

user posted image niti do pol nisem prišla, pa me že kličeta...še vedno ljubosumje na rruser posted image user posted image
4 pikice, ma ste lušniuser posted image  bravo!
persidaaaa, krasna sta, pridni ste!user posted image

pika, mi tudi ne bomo cepili;
jaz verjetno tudi ne bi mogla spat več tko kot prej, če ju ne bi imela pri sebi.. Si pa želim, povem po pravici. Samo enonoč. Ker sem sama z njima vse noči. Moj dragi spi v drugi sobi in ima čepe, ker ga moti promet, sedaj pa bi ga verjetn tudi jok, tko da on aja pridno celo noč, jaz pa ju rihtam...če se bom en dan odločila in si sčrpala obroke za ponoči, morda bi me eno noč zamenjal in jima dal po flašah, bom vidla. Zjutraj si kakšen dan, ko je naporna noč za mano, želim, da bi se še malo odpočila...zvečer pa nočem proč od njiju in dragega lovim spat v sosednjo sobo, češ saj zmorem in hočem, saj veš, vse smo iste.

taškica, kdaj greste na morje?

letim punce, lp vsem in lubčke od nas3!

Coelho

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 649
18.6.2009 15:32:22   
4pikice
Na tvojo željo Nokes, nekaj podrobnosti. Saj bi že včeraj kaj več napisala pa sem prebirala kaj se je kaj novega v zadnjem času dogajalo na forumu. Kot sem videla je nekaj novopečenih mamic, Vse čestitkeuser posted image user posted image user posted image mamice na kvadrat, veliko zdravja in spanja vam želim!

Z nami pa je takole. Ta mali še vedno spita po celo noč, to že od 2. meseca. Zaspita okoli 8h do 9h zvečer, zbudita se okoli 7h, 8h ali tudi celo ob 9h , no to se je zgodile le 3x.Prva se po navadi zbudi Ana. Sedaj se že pogovarja s svjimi igračam, včasih pa je kar jokala takoj, ko se je zbudila. Lina ni nikoli prva jokala. Zanimivo vedno je prva jokala Ana, Lina pa je le gledala kot čukec, ko sem Ano vzela ven, je šele Lina začela jokati pa še to čisto na kratko. Sedaj se Ana v posteljici že obrača na trebuh in nazaj na hrbet, to ji je zelo všeč. Lina gre v posteljici samo na bok, se z glavo zarine v zaščitno blazino, da prstek v usta in zaspi. Aja Lina cuza palček. Do 4 meseca sem ji vztrajno dajala gor rokavičke, vendar je vedno ko je bila le malo brez njih, palček pristal v ustih, dude ni nikoli marala. Ana pa ima dudo in to že od samega začetka. Obe že veselo paseta kravce in se nato prevrneta na hrbet. Zelo se zanimata za igrače. Prva je s tem začela Ana, tudi prijemala in dajala v usta je kake tri tedne prej kot Lina. Lino so vedno bolj zanimali ljudje, da se jim je smejala. Sedaj sta obe že pravi profesionalki. Ana si da že sama dudo v usta.

Glede GH pa takole. Prve žličke hrane sem začela dajati pri 5-ih mesecih. Kupila sem hippovo kašico banana, jabolko. Sprva jima je bilo malo čudno, vendar sta po hitrem postopku začeli osvajati žlico. Že tretji dan sta pojedli vsaka polovico 190g. Ostalo sem jima dodala mleko in to je bil en obrok. Po enem tednu je Ana prvič pojedla celo kašico. Lina je bila bolj za mleko, vendar sem vztrajala in kaj kmalu je tudi ona pojedla celo kašico, tako je ostalo do sedaj. Ni bilo pluvanja, pačenja, le Lina je jedla in še je tako, da daje jeziček ven, Ana je glede tega pravi stručko, tako lepo odpira usta da je kaj. Bučke, krompir, špinačo sem začela dajati malo pred 6 mesecem in tudi ni bilo problemov. Skupaj jima v malo vode skuham krompir (dva srednja) in špinačo ali 1bučko, zelo, zelo malo posolčkam, res malo, ko je kuhano, predvsem gledam krompir, dam v miksarček, dodam 6 meric otroškega mleka, da ju bolj nasiti, malo prekuhane vode, da se lepo razredči in zmiksam. Na koncu je tako gosto kot kašica. Obožujta, vam povem. Jesti jima ne dajem naenkrat, po navdi najprej je Ana, nato Lina.

Kakata tudi zelo lepo, le včasih se zna Lini zgoditi, da se malo matra, takrat ji jaz priskočim na pomoč. Nogice gor, malo pritisnem, pa gre klobasica kar ven.

Pa tudi krst je že za nami, 5 mesecev sta bili stari. Bili sta pravi princeski v belih kiklicah in tudi obnašali sta se tako, bili sta zelo, zelo pridni, niti malo nista jokali, ravno obratno Lina je celo spala, ko jo je župnik polil po glavi.

Aja Lina ima že dva zobka. Prvi se je pokazal sredi 5. meseca, opazila pa sem  ga, ko sem ji z žličko dajala za jest, je šlo malo na trdo, potem sem prijela in začutila zobek, drugi je pišel ven čez dva dni. Na Lini sicer nisem opazila nobene posebnosti, tudi slinila se je že od 2. meseca, tako, da to zanjo ni bila nobena posebnost.

Toliko zaenkrat, se še kaj javim in naslednjič dam tudi ta frišne slikce gor.

< Sporočilo je popravil 4pikice -- 18.6.2009 15:36:06 >

2+1=4pikice

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?