5ra_28
|
Katja... ne sekiraj se zarad zelenjave. Ja, bi bilo fino, da bi jo jedla. Sam po moje če jo boš silila, bo jo še bolj odklanjala. Kaj pa če se ji bo fuul zasrala. Tai tud poje 1x več sadja, kot zelenjave, pa ga ne silim. Eni otroci mesa recimo nočejo, potem pa ga pri 4 letih ali pa kdaj sami začnejo jest. Jaz tudi nisem hotela jesti mesa, ko sem bila mala, pa majoneze in francoske solate videt nisem mogla, sam zato ker mi je čudno izgledala...potem pa sem začela jest meso kasneje, francosko pa obožujem. Okusi se spremenijo. Spomnim pa se, da so me v vrtcu silili z ričetom in enolončnico z makaroni not! Sistem kao: ne greš prej od mize, dokler ne poješ. Pa nisem hotel, ker nisem marala. Pa ti povem, da zdaj ko sam zavoham ričet ali pa vidim tisto enolončnico, mi gredo dlake gor in me kar naježi!!! Sam zato, ker so me silili. Pa imam testenine fuuul rada, sam ne v juhi. Otika...bo vredu!!! Držimo pestke. Dve veliki (moji) in dve majhni (Taievi). Jaz kuham Taiu kosilo, en krompirček, korenček (domač!!!), grahec pa tud domač!! Ga jaz ka rpol pojem, ko ga luščim. Pa bo do vsega tega pojedečl ravno 5 žličk, pa se ne sekiram, ker bo uro kasneje ali dve z veseljem zmazal jabolko! Pa poje vsak dan jabolko, pa je zdravo. Itak so otroci takšni, da jim ponudiš, pa ne bodo recimo (ne vedno, ampak dostikrat), ko pa sam ješ ali pa kuhaš, pa bi kar jedli zraven.... (sem zadnjičl imela sestrično iz Nemčije na počitnicah, 2 dni sem imela 2 otroka, enga sposojenega ), sem vidla, da ne bi raje imela dveh. Sem ji ponudila sadje in zelenjavo, recimo paprika se lahko kar sveža je, pa je rekla ne. Pa drugače ima rada zelenjavo in papriko. Potem pa sva rezali zelenjavo za mehiško solato, pa mi je pojedla pol, preden sem sploh skupaj zmešala.