petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: pišapela Naša je tudi imela zdaj tri dni vročino 38,5. Pa sva jo včeraj peljala k zdravniku, jo je pregledala, dali smo vodo, pa je vse OK. Rekla je, da če se bodo pojavili izpuščaji, je to šesta bolezen. No in danes je res cela flekasta, vročine pa ni več. Tudi naš je imel malo vročine že v sredo in četrtek,... v četrtek sva bila pri pediatrinji zaradi cepljenja, pa smo prestavili, ker je imel malce vročine in ful je jokal . Evo, včeraj zjutraj pa čist flekast, najprej okoli pasu, pa sem mislila da je zaradi plenic (zamenjala plenice), potem se je začelo širiti po celem trupu, zvečer je bil še v obraz čisto rdeč (razen okoli ust in po nosu), kmalu rdečica izginila, pa celo noč se je nekaj napol zbujal. Danes so izpuščaji že skoraj vse povsod, samo še po rokah in po spodnjem delu nog jih nima. Vročine HB nima, je še kar dobre volje, samo poje pa mi ne prav veliko )včeraj okoli 4ooml mleka, pa 2.x po 100ml sadnih kašic, zelenjavne ni maral, pa spil mi je okoli 200ml soka, drugače spije 600ml tekočine (voda, čaj ali domač kompot). Ne vem, sem že mislila iti k dežurnemu včeraj, pa je čist lepo zaspal za noč, danes pa ga bom še opazovala, če ne prej grem jutri do pediatrinje, pa še kri in vodo bom dala, ker mi je napisal piltke že v četrtek. Tudi svčke proti vročini smo dobili že v četrtek, vendar mu temperatura ni narasla nad 38 stopinj. Tudi jaz sumim na 6 bolezen. Morda se je nalezel kaj od moje kolegice vzgojiteljice, ki je bila pri nas na obisku
|