4pikice
|
Na tvojo željo Nokes, nekaj podrobnosti. Saj bi že včeraj kaj več napisala pa sem prebirala kaj se je kaj novega v zadnjem času dogajalo na forumu. Kot sem videla je nekaj novopečenih mamic, Vse čestitke mamice na kvadrat, veliko zdravja in spanja vam želim! Z nami pa je takole. Ta mali še vedno spita po celo noč, to že od 2. meseca. Zaspita okoli 8h do 9h zvečer, zbudita se okoli 7h, 8h ali tudi celo ob 9h , no to se je zgodile le 3x.Prva se po navadi zbudi Ana. Sedaj se že pogovarja s svjimi igračam, včasih pa je kar jokala takoj, ko se je zbudila. Lina ni nikoli prva jokala. Zanimivo vedno je prva jokala Ana, Lina pa je le gledala kot čukec, ko sem Ano vzela ven, je šele Lina začela jokati pa še to čisto na kratko. Sedaj se Ana v posteljici že obrača na trebuh in nazaj na hrbet, to ji je zelo všeč. Lina gre v posteljici samo na bok, se z glavo zarine v zaščitno blazino, da prstek v usta in zaspi. Aja Lina cuza palček. Do 4 meseca sem ji vztrajno dajala gor rokavičke, vendar je vedno ko je bila le malo brez njih, palček pristal v ustih, dude ni nikoli marala. Ana pa ima dudo in to že od samega začetka. Obe že veselo paseta kravce in se nato prevrneta na hrbet. Zelo se zanimata za igrače. Prva je s tem začela Ana, tudi prijemala in dajala v usta je kake tri tedne prej kot Lina. Lino so vedno bolj zanimali ljudje, da se jim je smejala. Sedaj sta obe že pravi profesionalki. Ana si da že sama dudo v usta. Glede GH pa takole. Prve žličke hrane sem začela dajati pri 5-ih mesecih. Kupila sem hippovo kašico banana, jabolko. Sprva jima je bilo malo čudno, vendar sta po hitrem postopku začeli osvajati žlico. Že tretji dan sta pojedli vsaka polovico 190g. Ostalo sem jima dodala mleko in to je bil en obrok. Po enem tednu je Ana prvič pojedla celo kašico. Lina je bila bolj za mleko, vendar sem vztrajala in kaj kmalu je tudi ona pojedla celo kašico, tako je ostalo do sedaj. Ni bilo pluvanja, pačenja, le Lina je jedla in še je tako, da daje jeziček ven, Ana je glede tega pravi stručko, tako lepo odpira usta da je kaj. Bučke, krompir, špinačo sem začela dajati malo pred 6 mesecem in tudi ni bilo problemov. Skupaj jima v malo vode skuham krompir (dva srednja) in špinačo ali 1bučko, zelo, zelo malo posolčkam, res malo, ko je kuhano, predvsem gledam krompir, dam v miksarček, dodam 6 meric otroškega mleka, da ju bolj nasiti, malo prekuhane vode, da se lepo razredči in zmiksam. Na koncu je tako gosto kot kašica. Obožujta, vam povem. Jesti jima ne dajem naenkrat, po navdi najprej je Ana, nato Lina. Kakata tudi zelo lepo, le včasih se zna Lini zgoditi, da se malo matra, takrat ji jaz priskočim na pomoč. Nogice gor, malo pritisnem, pa gre klobasica kar ven. Pa tudi krst je že za nami, 5 mesecev sta bili stari. Bili sta pravi princeski v belih kiklicah in tudi obnašali sta se tako, bili sta zelo, zelo pridni, niti malo nista jokali, ravno obratno Lina je celo spala, ko jo je župnik polil po glavi. Aja Lina ima že dva zobka. Prvi se je pokazal sredi 5. meseca, opazila pa sem ga, ko sem ji z žličko dajala za jest, je šlo malo na trdo, potem sem prijela in začutila zobek, drugi je pišel ven čez dva dni. Na Lini sicer nisem opazila nobene posebnosti, tudi slinila se je že od 2. meseca, tako, da to zanjo ni bila nobena posebnost. Toliko zaenkrat, se še kaj javim in naslednjič dam tudi ta frišne slikce gor.
< Sporočilo je popravil 4pikice -- 18.6.2009 15:36:06 >