malcekvita
|
nmagk hvala za link, bom še to sprobala. junona nimam pojma, kako bi lahko otroka čim lažje uspavala. Nekje sem prebrala, da ful pomaga če ima otrok utečeno dnevno rutino, tako, da lahko predvidi, kaj sledi določenim dogodkom. Mogoče zvečer umivanje, pižamica, uspavanka (pri nas uspavanka ne pali, ga sam še bolj zbudi), šepetanje na uho in lupčkanje po glavici, ta čas, ko podirata kupčka, bolj pridušena luč. Ja pa opazila sem, da če je blo čez dan preveč novega, in da mi ni dovolj spal, je zvečer tako utrujen, da še zaspat ne more. Zato ga takoj, ko vidim, da kaže znake zaspanosti čez dan ( mane si oči, me ne pogleda več, ko z njim govorim, al pa zeha), ga pustim pri miru in mi zaspi v gugalniku, če se pa kr neki preteguje, ga nesem v svojo posteljo, ga dam na sredo, da ni nevarnosti da bi padu, pa še podojim ga lahko takoj ko se zbudi. Brigita23 sem ti poslala ZS. Črpanje mleka tuki moram rečt mislim enako kot Tinaaja, s tem si sam še povečujemo proizvodnjo. Mene je sicer ful strah, da bom fasala mastitis, sam sem se odločila, da ne bom črpala( ker se ponudba prilagaja povpraševanju, se bo naslednjič tvorilo mogoče manj mleka, ko bo pa spet rabil več mleka, bo bolj pogosto pil in si s tem zagotovil več mleka).Malo prej sem bla pod tušem, pa je bla ena dojka že čisto grudasta in na otip bolj trda, sam je naš Jako vklopil sireno in moram rečt, da mi je blo pravo olajšanje .grudic ni več, občutek mam, da je mleka noter še ful, ampak on se je odločil, da ne bo več pil in pika . Pa še malo je spet bruhnil, ko sva kupčka podirala, po tem sklepam, da je želodček res poln. Sicer bo pa itak vklopil sireno, če bo spet lačen. Ampak me bomo še doktorirale iz tega dojenja .
|