brigita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: malcekvita ojla drage mamice, po dolgem času se spet oglašam... mi imamo še vedno malo zmešnjave, al pa sem jst malo nesposobna, da težko uskladim materinske dolžnosti z družabnimi aktivnostmi ... Malo sem vas prebrala za nazaj, pa vidim, da imamo vse neke podobne težave, zamašeni noski, polivanje, problemi z dojkami. Sej vas ravno zato pogrešam, ker je lažje, če se z nekom, ki je v isti pašti lahko pogovoriš in dobiš tudi uporaben nasvet. Vsekakor nam bo prav prišel nasvet glede čiščenja noska, zato Tinaaja hvala. Dojenje: Naš Jakob se danes že drugi dan ne doji več na 1h ali pa 1,5h, 2h, pač pa je daljši časovni razmak med podoji, enkrat na 2,5h, včasih pa na 3h, včasih na 3,5h. Meni se rezervoarji polnijo ko nori, komaj čakam, da se mali zbudi in izrazi željo po mleku, pa še takrat mi ne izprazne dojke do konca. Sama si ne upam iztisnit do konca, ker se bojim, da bom dojke še bolj stimulirala za proizvodnjo mleka. Kakšne so kej vaše izkušnje? Po dojenju mi obvezno malo bruhca, pa seveda tlači rokice v usta. Jst ga pristavim na dojko, Jakob se pa začne davit, kokr da bo začel bruhat. Pol to najbrž pomeni, da ni lačen, al kaj? Jst si predstavljam, da bi, če bi bil lačen dojko takoj zagrabil. Včasih me ima, da bi šla kupit tehtnico, da bi jo imela za kontrolo, če otrok sploh poje tolko, kolikor bi moral. Pol si pa mislim, sej mi bo že povedal z jokom, kdaj rabi nov obrok. Lepo bodite, zvečer pridem še kej počekirat, kaj ste napisale. čao mi smo imeli iste probleme kar se dojenja tiče...jst mleka dovolj, mali pa ni vse pojedel in posledica tega je bila da sem predvčerajšnjem skoraj fasala mastitis. Me je isto skrbelo, da če si bom mleko izpumpala da ga bo potem še več. Pa sem poklicala P in so mi povedalai, da ponudba-povpraševanje velja do 1 meseca, torej da zdej bi se naj ta količina mleka že nekako normalizirala glede na dojenčkove potrebe in da si lahko oz. moram mleko ki ostane v dojki iztisnit. No pa sem šla kupit pumpico in po podoju sem si iztisnila še skoraj 90 ml . Naš Nik lepo je in tudi lepo pridobiva na teži je pa že mene tudi držalo da bi šla tehnico kupit, da bi lahko kontrolirala koliko poje . Zdej ga kr sama mal prej odstavim, ker vidim da se mi preveč naje in potem sva oba pobruhana od glave do pete