SURF
|
VANDAME-Sem ti nekaj skopirala,meni je pomagalo,ko sem jih rabila Kako nastavek nataknemo Mnenja o tem, kateri izmed načinov natikanja je najboljši, so različna. Tukaj je nekaj predlogov: - Preden nastavek položite na dojko, vtaknite bradavico na sredo izboklinice, potem pa s prsti pogladite po obodu, da se nastavek uleže.
- Preden nastavek položite na dojko, mehek rob zavihajte navzven; šele potem ga odvihajte in s prsti pogladite po njem, da se prilepi ob kožo.
- Konico nastavka potisnite do polovice navzdol in jo takšno položite nad bradavico; potem počasi popuščajte pritisk in dovolite, da silikonski vršiček pravilno objame bradavico.
- Nastavek se bo kože bolj držal, če ga boste pred uporabo namočili v vročo ali toplo vodo ali pa nanj le po robu nanesli drobec čiste lanolinske kreme.
-
Vrste nastavkov za dojenje Danes so nastavki za dojenje izdelani iz silikona, tako da so tanjši in mehkejši od starejših modelov iz gume. Na voljo so v dveh oblikah, krožni in polkrožni. Pri krožnem nastavku gre za silikonski krožec z nekoliko bolj čvrsto središčno izboklino – vršičkom, ki se prilega bradavici. Pri polkrožnem nastavku pa je mehki obod prirezan, tako da tvori neke vrste polkrog, kar omogoča, da se dojenčkov nos med dojenjem lahko dotika materine kože. Obenem zato, ker je obod prirezan, ne prihaja do tega, da bi se vihal nazaj in se zarezoval v dojenčkov obraz. Velikost Nastavek za dojenje se mora, če naj bo učinkovit, lepo prilegati tako otroku kot materi. Paziti je treba na dolžino vršička (»bradavice«) in njegov premer. Po dolžini se mora prilegati otrokovim ustom, tako da seže konica vršička dovolj globoko proti nebu, da spodbuja učinkovito sesanje, ne pa pregloboko, tako da bi ga sililo v davljenje. Na splošno velja, da so za manjše dojenčke ustreznejše krajše konice, za večje dojenčke pa daljše. Po obsegu se mora izboklinica prilegati materini bradavici, tako da se lepo usede nanjo, ne da bi bila preohlapna ali pretesna.
|