MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: julam IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica IZVIRNO SPOROČILO: julam IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica zdravo vsem! midve sma malo bolje, ampak mala še vedno precej smrka. pa jo res zalivam nonstop s to fiziološko in vlečem ven. pa kar nekaj potegnem skoraj vedno ven. zdravnica mi je rekla, da dokler ne zavrača hrane - da ok je in dovolj lula, da ni panike in da naj kar nadaljujem s fiziološko in izsesavanjem dokler ne bo ok. samo danes ponoči pa je začela še kašljat groza. pa sploh ne vem kaj naj naredim. ko sma jo pripeljala v torek na pregled, ker je ponoči imela malo vročine, so se skoraj norčevali iz naju, da preveč paničarima. ampak mene je res strah, da ne bi bil kaki bronhitis iz tega al pa pljučnica kolk T je pa mela? ponoči je imela 38.7 v ritki. sma dala malo calpola pa je takoj padlo. zjutraj je pa imela potem še 37.7. smo se šli pokazat. pa je kri pa voda bla ok. vročine pa tudi ni imela več nič od takrat. pa saj pije kar ok. vedno pokaže interes. čeprav se mi zdi, da manj časa pije, ker ma verjetno polno te sluzi notri v želodčku in je prej sita al kaj. al pa se prej utrudi. ampak pol hoče spet kar hitro - včasih v manj kot v eni uri spet pije - v glavnem večkrat po manj. pa živahna je tudi. čisto normalno se obnaša - smeji, pogovarja... samo ta kašelj me skrbi, ker je res obupno slišat.... baje da je do 37,9 v ritki do 1 leta ok. nikakor pa ne zbijat do 38,5, ker je vročina obramba! naša je tud že mela 37,7 v ritki, pa nisem nič ukrepala. glede kašlja ne vem, mogoče inhalacije? nimam izkušenj. pa poklič P za nasvet. od kolegice je ful ful hudo kašljala in je dobila sumamed - če bi imela š vročino, bi jo pa v bolnico poslali . no pa so se poštimal z AB. nisem pomagala, vem. glede vročine je meni tudi rekla, da naj ne zbijam pred 38,5. tak da sem samo takrat, ko je imela 38.7 dala sirup, pol pa nič več. pravijo, da ima včasih lahko malo večjo temperaturo, če se ravno naje al pa kaj in da 37.7 ni nič.... mi nismo v torek niti AB dobili, ker sta kri pa voda bla ok... vrčine pa tak ni imela od takrat naprej več... inhalirama se tudi s prekuhanimi kamilicami. se mi pa zdi, da zdaj manj kašlja. da se je mogoče čez noč bolj nabrala ta sluz, ko ponoči bolj dolgo spi pa manjkrat vlivamo to fiziološko noter... bom videla, kak bo čez dan. če ne bo jutri bolje, pa se gremo pač spet pokazat.... hvala ti za nasvet. bom še počakala do jutri...