|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2007
25.5.2009 12:57:17   
tintin
manca,
verjetno si videla Špelo in Zaro:) Hvala za pozdrave!
Tudi kaka sobota lahko, ampak med tednom pa tudi ob kake 17h. Se bomo zmenili. ok?

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
25.5.2009 13:02:34   
manca
ja, torej sta bili Špela in Zara...imam očitno mal luknje v spominu za imena. Sej če jih večkrat slišim si potem zapomnim.

Ko boš imela čas pa povej, pa se dobimo. Samo 2.6. pobegnemo na dopust in pridemo nazaj v nedeljo 14.6.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
25.5.2009 21:21:23   
tintin
Manca, mi gremo pa 16.6. na dopust.
Se zmenimo za enkrat drug teden? Ta teden je napovedano slabo vreme....

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
25.5.2009 23:24:02   
scubadiver
IZVIRNO SPOROČILO: nicolina

Scuba, pa kje si ti, sem te ful pogrešala, kako Lana,  a ste dobro, je že kaj novega pri vas user posted image ?

Lana je super, pridna, trmasta, dobrovoljna user posted image . Načeloma smo ok, edino recesija nas je kr fajn udarila po gobčku, ampak bomo že nekako splavali. Novga pa na žalost ni še nič na vidiku, ampak se sploh ne sekiram. Bo že. Če pa ne, mamo pa eno čudovito punčko, kar je pa ogromno. Veš da bi tako pomembno novičko prišla objavit user posted image .
Moram mal prebrat za nazaj, ker priznam da zadnje čase še brala nisem nič kaj pridno

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
26.5.2009 8:06:39   
GB
user posted image  Dobro jutro, sem bila tako pridna ,da sem skuhala eno kavico.

No mi smo koncno dobro in Tianna je ze cisto zdrava user posted image user posted image user posted image user posted image . Zgleda da je imela ta virus mouth to feet in upam ,da je bilo to zadnjic , ker je bila res slaba .
Meli smo sedaj dva lepa dneva in je blo ful vroce in jest seveda takoj letim po trgovinah nakupovat za Tianno in vceraj prvlecem celga boga domu in danes je DEZ user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Upam,da se bo hitro kej spremenil , ker imamo atija cel teden doma in bi radi sli mal okol. No naj se povem,da smo ji kupil tudi sandale vceraj , take prav fletne in udobne in ko smo prisli domov jih noce dat gor user posted image user posted image user posted image . Sem ji nekak nataknila gor in jo pustila malo na vrt in ona za prvi vogal in sandale dol user posted image user posted image . Mislim nemorem verjet , vse cevlje in teniske rada nosi , ampak sandalc pa ne  .

Scuba : WB, res lepo da si se oglasila pa Jooly tudi . Upam, da se oglasite bolj pogosto .

Se vedno pogresam cel kup punc in upam,da se bojo v prihodnje kaj oglasil . Upam,da so fantje od Mamuske ok in sevedi od vseh ostalih .

No sedaj grem pa do konca spit kavo

Lep dan vsem skupaj .

Sveti Angel varuh moj,Bodi vedno Ti z menoj, noc in dan mi stoj ob strani vsega hudega me brani . Prav prisrcno prosim Te, varuj me in vodi me

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
26.5.2009 8:13:43   
manca
IZVIRNO SPOROČILO: tintin

Manca, mi gremo pa 16.6. na dopust.
Se zmenimo za enkrat drug teden? Ta teden je napovedano slabo vreme....

veš, v ponedeljek drug teden smo že 1.6., res je sicer da bom imela v pondeljek že dopust, samo imam pa popoldne ob petih zobarja in ravno zaradi tega gremo na dopust 2.6. zjutraj.
No če bo v soboto lepo vreme se pa lahko zmenimo če bo seveda vreme ok in če imate seveda čas. Drugače pa potem šele po vašem dopustu, kajne.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
26.5.2009 8:56:36   
tintin
aja, ups...joj, mene bo čas povozil.
Manca ja - lahko v soboto. Mislim, da bo vreme ok. Vam bolj paše dopoldan ali popoldan?

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
26.5.2009 8:58:16   
tintin
Gb samo da je Tiannca ok! Mi smo imel isti virus in V je danes v vrtcu, ker je zdrav kot riba.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
26.5.2009 9:00:32   
manca
IZVIRNO SPOROČILO: tintin

aja, ups...joj, mene bo čas povozil.
Manca ja - lahko v soboto. Mislim, da bo vreme ok. Vam bolj paše dopoldan ali popoldan?

Če bo mož delal bi komot šlo kadarkoli, če bo pa frej pa nekaj omenja da bi šli v Avstrijo. Bomo videli. Ti vsekakor sporočim.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
26.5.2009 9:07:57   
tintin
Manca, velja. Sporoči.

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
26.5.2009 10:59:05   
sonchek
HEJ PUNCE..
user posted image user posted image user posted image
Imam nujno eno vprašanje...
Naša je ratala takooooooooooooooo trmasta, da se bo men zmešal....!!!!
Sem probala že vse fore, pa čist nič nič ne pomaga,,,lahko se dere in meče po tleh tud 2-uri skupaj....halooooooooooooooo

..sej jo imam rada- beri najrajš, ampak včas bi pa tud ne vem kaj...pa mam res dobre živce in jo poskušam pomiriti, jo stisnitii k sebi...jo poslušati kaj bi rada..pa niččččččččččč ne nuca....
..včer sem bila že tok z živci na konc da sem še sama začela tult...pol se je pa začela k men stiskat in je nehala...

Helpppp kaj naj še naredim, da se to neha...pa tak sonček je bila do zdej...zdej pa kr naenkrat, k da bi se v njej nekaj premaknilo!!!!
..pa se ni doma nič spremenilo, ali pa kaj podobnega...

hmmmmuser posted image user posted image user posted image

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
26.5.2009 11:32:42   
barika
Sonček, Martin je bil tak user posted image ko  so mu 4-ke rastle (ene 14 dni je bilo nevzdržno), ko sta zoba prišla ven, je postal nazaj pridni stari Martin (se pravi še dve štirki, 4 trojke in 4 petke nas čakajouser posted image ).

Jaz ga druga kot ignorirala nisem, ker ni nič pomagalo.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
26.5.2009 11:45:44   
mklks
sonček.....pri nas je včasih tudi tako, ko se v nekaj zapiči je groza...takrat ji probam na lep način razložit, dokler mam še kej živcev, se mi je pa tudi že zgodilo, da mi je enostavno zmanjkalo potrpljenja in sem zavpila nazaj....takrat pa jok, se ji je fržmagalo, ker sem povzdignla glas....potem pa takoj neha, sam to ni zdej lih praksa, ki bi jo pogosto izvajala:)

tako kot je rekla barika...na ignor pa bo kar bo, pa moćne živceuser posted image

zdej sva pa že velike punce in prave dame:)

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
26.5.2009 12:13:20   
tintin
Huh ja punce pripravte se na čedalje hujše izpade trme, naši malčki odraščajo...
Moj postopek.
Če trmari brezveze ignoriram, počakam, da se zdere...ali pa ga preusmerim na kaj drugega.

Če trma in dela kaj "prepovedanega":
1. povem lepo, da to ni ok
2. povem še enkrat + razlagam
3. še enkrat povem + povem posledice
4.  povem "strogo" (povdzignem glas) + povem posledice
5. izvedem posledice (ponavadi je to t.i kazenski bataljon - ga dvignem nesem na posteljo ali stol in ma da tam ostane par minut)

Običajno zaleže.

(odgovor članu mklks)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
26.5.2009 12:14:07   
tintin
Sicer pa priporočam v branje knjigo Mala knjiga za velike starše

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
26.5.2009 12:24:39   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: sonchek
Naša je ratala takooooooooooooooo trmasta, da se bo men zmešal....!!!!
Sem probala že vse fore, pa čist nič nič ne pomaga,,,lahko se dere in meče po tleh tud 2-uri skupaj....halooooooooooooooo

Ja, poznamo. V bistvu podobno kot Tintin - če je kaj brezveze, ignoriram in neha, ko vidi, da ni efekta. Če je kaj, kar ji ne pustim (razmetava, tepe, ali kaj podobnega), ji najprej razložim, da se to ne dela in ji poskusim preusmeriti pozornost, če vztraja, jo opozorim, in v zadnji fazi jo položim na tla na hrbet in ji rečem, da naj se ohladi. To jo čisto vrže iz tira, tuli kakšno minuto kot zverina, potem pa mine. Sem pa tudi že zgubila živce in povzdignila glas, ampak me to potem še en čas kar muči... Sem brala, da je takšna razvojna faza povsem normalna, to je, normalno je, da se otrok upira, saj niso lutke.

Se javim malo kasneje, da povem, kako smo.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
26.5.2009 14:02:35   
sonchek
Evo probavam net iz telefona,da sploh vidim kako deluje!
user posted image

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
26.5.2009 14:07:19   
sonchek
Mama11...dej povej kako ste,kako se rihtate?a je vse tako kot si predvidevala?

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
26.5.2009 16:02:09   
mama11
No, da malo javim, kako se imamo.

Najprej nekaj o porodu - napisala sem že, da sem imela na PDP v sredo pregled, kjer me je G napotila kar v porodnišnico, ker sem bila 4-5 cm odprta. Moj je bil na montaži, zato sva odhod v P prestavila na naslednje jutro. Ko sva zjutraj prišla tja, so naredili CTG, ki spet ni kazal nobenih popadkov, potem pa pregled, kjer mi je bilo rečeno, da sem 6-7 cm odprta in da gremo kar hitro v porodno sobo. Mojemu user posted image  so kar rekli, da bo prisotnost plačal kasneje, ker bo sicer vse zamudil. Do 8:20 sem bila pripravljena, nakar sem jim še 2x pobegnila iz mize, ker me je zašraufalo (pa mi klistirja sploh niso dali, ker mi je babica rekla, da otroka ne bo lovila iz WC-ja user posted image ). No potem so mi predrli mehur in pričelo se je čakanje na popadke, ki jih ni bilo od nikoder. Okoli 9h mi je babica našibala umetne popadke... ki jih tudi ni bilo od nikoder, tako da mi je malček pred 10h začela ročno masirati trebuh - ful ekspertka, vsakič, ko me je "uščipnila" v trebuh, me je zagrabil popadek. Predihavala sem jih po pasje, menjala boke, v bistvu se mi ni zdelo, da bo kaj kmalu, ker niti ni bilo tako hudo - se spominjam hujših menstrualnih bolečin. Vmes me je parkrat dala na hrbet porivat, samo glavica še ni bila dovolj daleč. Potem je pa naenkrat bila, nekajkrat smo potisnili in je bila glavica zunaj. Potem pa spet popadka od nikoder. Se mi zdi, da je trajalo skoraj minuto, preden je spet prišel en šibek popadek, da smo Julijo le spravili na svet. Zajokala je in ko so mi jo položili na trebuh sem bila že zaljubljena v tisto malo modrikasto kepico. Žal je spet šel presredek, tudi Julija je rinila ven s čelom... kaj hočemo, moje punce hočejo videti, kam gredo user posted image . Ja, pa spet se je izkazalo, da ne znam pritisniti drugače kot še z glavo... sem bila do danes še čisto pegasta, ker je šlo toliko kapilar po obrazu, vratu in ramenih ("pege" so bile celo na mečicah ušes).

V bistvu je doma zaenkrat vse zelo lepo (zadnjič se nisem hecala glede savne v P, v sobah je popoldne skoraj 30 stopinj). Tamara ima rada novo pridobitev, edina stvar, ki je trenutno malo huda je, da zvečer šiba po stanovanju kot raketa in vpije "jenči aja, jenči aja". HB je Julija neobčutljiva na zvoke in veselo "aja" naprej. Ja, pa upor imamo pri večernem spanju - izsiljuje na vse možne načine, da ne bi šla spat. Prvi večer sva ji še pustila in je šla spat šele po 22h, ko je že cepala od utrujenosti (medtem sva jo že ene 3x dala spat in šla spet iskat, ker je tulila). Včeraj zvečer sva potegnila črto in jo pustila, da 10 min tuli na polno, potem je pa zaspala.

Julija je zaenkrat ful nezakompliciran, to je nezahteven, otrok. Je in spi... v bistvu večinoma spi, kar mi je ful nenavadno. Tamara dnevnega spanca (za več kot 10-15 min) že od začetka ni poznala (sem jo pri 2 mesecih "učila" dnevnega spanja, pa še to je bilo zelo dolgo le po 40 minut v kosu), ponoči pa smo prvi teden trpeli kot na križu, ker se je zbujala na pol ure do uro. Če bi vedela, da imaš lahko z dojenčkom tako malo dela, bi Julijo imeli že prej user posted image  (ne, to je hec).

Če sem v celoti iskrena - Tamaro ta teden v celoti rihta user posted image , kuha tašča, tako da se ukvarjam skoraj izključno z Julijo in sama s seboj (železo imam katastrofalno, ker sem bila pri porodu ob pol litra krvi, zato se zelo hitro utrudim). Včeraj in danes je bila na obisku patronažka, ki pride tudi jutri. S popkom se nekaj komplicira, ker ga je zadnji dan v porodnišnici ena tečna sestra grdo prevezala - spodaj je še kri. Tudi pri pridobivanju teže nismo šampijoni, ampak glede na to, koliko pupa spi in kaka, niti ni presenečenje.

V Julijo sem totalno zaljubljena, po pol ure skupaj ji lahko preštevam prstke ali jo božam po laskih ali občudujem, kako drobne nogice ima. Smešno je, kako lahko pozabiš, da so novorojenčki tako zelo majhni. Ko sta s Tamaro skupaj na postelji sploh ne morem verjeti, da je bila slednja kdaj tako drobna.

Poskusila bom obesiti še nekaj fotk v album, sicer pa se zaenkrat poslavljam, ker me pri daljšem sedenju začnejo dajati šivi.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
26.5.2009 16:12:13   
mama11
Mislim, da mi je uspelo prenesli slike - če ne gre drugače so na:

http://album.ringaraja.net/index.php?page=album&ID=13939&hash=6c3bb52888b6d3af9e1803e3bd93e3dd

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
26.5.2009 16:21:24   
mklks
mama11... ful te je lepo brat, ko takole sproti še sam podoživljaš tiste trenutke izpred leta in pol:)
                 važno da ste zdravi, super je to, da tamara lepo sprejela julijo in da ni nič ljubosumna:)
                 že ve, da je zdj big sister:)
                 fotke- komej čakam

zadnjič sem šla v P obiskat prijateljico, ki je rodila, pa me je zaradi groznih bolečin- imela je CR- prosila, če ji lahko iz posteljice vzamem otročka- fantka- in ji ga dam v naročje, pa kar nekak nisem vedla kako bi ga sploh prijela..sem že kar malo pozabila, kako je bla ema včasih majhnauser posted image user posted image

drugače pa, glede trme, jst imam knjigo, kjer so zelo dobro opisani razni vidiki vzgoje, kako biti dosleden, ...kako vzgojiti samostojnega, samozavestnega....itd.otroka- Kako krotiti mu/alčke- nekaj takega, nimam je zdej pri sebi pa  ne vem točno, je pa res zlo v redu:)

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
26.5.2009 16:22:30   
mklks
mama11...ful ste lušni, lahko si zelo ponosna na obe tvoji princeski:)user posted image user posted image

(odgovor članu mklks)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
26.5.2009 17:38:34   
Tanayya29
IZVIRNO SPOROČILO: barika

Sonček, Martin je bil tak user posted image ko  so mu 4-ke rastle (ene 14 dni je bilo nevzdržno), ko sta zoba prišla ven, je postal nazaj pridni stari Martin (se pravi še dve štirki, 4 trojke in 4 petke nas čakajouser posted image ).

Jaz ga druga kot ignorirala nisem, ker ni nič pomagalo.

ej,pri nas je blo isto,zarad zob....se mi je zdel full čudn,ampak res je blo zarad zob....

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
26.5.2009 17:38:55   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: mama11

Mislim, da mi je uspelo prenesli slike - če ne gre drugače so na:

http://album.ringaraja.net/index.php?page=album&ID=13939&hash=6c3bb52888b6d3af9e1803e3bd93e3dd

user posted image user posted image user posted image user posted image
vsak dan komaj čakam september

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
26.5.2009 17:42:39   
Tanayya29
mama11,super!!!!

Lepo se rihtajte...kako lepe punce imaš.....;)Res!!!user posted image user posted image user posted image

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......