Anonimen
|
Članek o pitju vode no ja, tole je men mal pretirano, čeprov prevelike količine vode pa ziher niso kul, to jaz itak skoz pravim...če lohk ledvice odraslega človeka predelajo samo 2dcl vode v 15 minutah ( zato tudi pitje velike količine je ok, samo če spiješ pol litra naenkrat, nisi nič naredil, ker gre vse kar je nad 2 dcl direkt v mehur), pol valjda tud dojenčkove niso sposobne nevemkaj...pa jaz itak skoz trdim, da dojenček vode oz. dodatne tekočine ne potebuje, to je skregano z naravo. čeprov po moje če daš dojenčku mal vode po žlički, pač ne more bit hudga, da pa otroku kar naprej turiš flaše vode in čaja, pa paoč ne more bit ok. otrok bo spil, valjda, sej to smo že mel, karkol mu daš, mleko v flaši, vodo, čaj, pa da je še mal toplo, k bo spil, ker mu je kul, ker ga pomirja, ker mu je to domače in mu daje en občutek varnosti - sesanje in topla tekočina. povej ....plis a nism še pravla to? k sem stopla v školjko? uglavnem nad wc-jem mam okno in tam na poliči sem mela kozmetični kufer pa polno enih prčkarij notri. in sem vedno stoipla na pokrov školjke, če sem kej rabla ven vzet. eno jutro pa pridem čist zalimana v kopalnco, kr pošrek me je prneslo, pa hočm vzet tampone iz unga kufra.stopim na wc - majke mi da SEM VIDLA pokrov dol spuščen, ej!! sam ni bil ...uglavne stopim jst gor, pa un šok, k si pripravljen na podlago pod nogo, pa tiste podlage nekak ni, ma možgani sploh ne dojamejo,a veš tko se verjetno uni risani junaki počutjo - k letijo, letijo, letijo, pol pa strehe zmanjka, pa en cajt še kr leti pol pa dojame madona, da še odrinla sm se enmal - od lufta in sem stopla direkt v wc, s šušom, pa še nabila sem si nogo v ono luknjo, prov zataknila se mi je nart in pol stojim tam, pa v delčku sekunde so se mi najbl glupi pa bizarni scenariji odvrteli - mam pač tak um, bohpomagi ( da recimo tam v gatah stojim z eno nogo v wcju in čez okno kličem na pomoč no, pol previdno probam izvlečt nogo, mal sem jo mogla tko prisukat levo desno, pa je šlo, sem si pa čist nart počohala u glavnem za crknit jutro babe morm ulo v vrtec spravit, pa s tamalim grema pol en krog, na bankomat pa v trgovino, pa rumen cvirn morm it kupit, za une majčke. joj kok teži tamle....sitna je ko presta že navsezgodaj, kr nič ji ne paše
|