špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Ah, kako jaz zdajle uživam: velika in mala pika ter so šli na izlet z vrtcem, Gregi pa je pri babici, ker sem imela jaz "zmenek" z zobarjem. Na srečo sem bila zelo hitro gotova - čakala sem manj kot 1 uro, kar se pri mojem zobarju redko zgodi, zato imam zdaj še slabo uro prostega časa, preden grem po Gregca. Edina ironična stvar pri vsem skupaj je dejstvo, da zaradi plombe zdaj 1 uro ne smem nič jesti, piti pa samo vodo, kar pomeni, da si ne morem v miru privoščiti kave Uživačica In zakaj lahko piješ samo vodo??? A veš da to pa prvič slišim Ker gre za amalgamsko plombo. Kompozitne (bele) plombe "zapečejo" in lahko komot takoj ješ, navadne amalgamske (sive) pa rabijo 1 uro, da se popolnoma strdijo. Če vmes kaj sladkega piješ, si narediš medvedjo uslugo, ker se plomba med strjevanjem širi. da zatesni robove, in ni vredno, da si zaradi enourne nevzdržnosti nakoplješ "gratis" karies. aha, hvala za pojasnilo veš, jaz sem imela kot otrok eno zobozdravnico, ki ni vredna tega naziva, ker mi je itak skoraj vse zobe zafurala sedaj pa že nekaj let hodim k enemu zdravniku, ki se spozna na svoje delo, je pa res, da je on pristaš belih plom, zato tega tudi nisem vedala Eh, meni se ne splača dajat na zob čisto zadaj bele plombe, ker se v vsakdanjih okoliščinah itak ne vidi, poleg tega so še vedno amalgamske bolj trpežne in imajo daljšo življenjsko dobo, zapovrh so pa še zastonj Držim se načela, da od enke do petke prosim za belo plombo (če je smiselno) in jo pač doplačam, bolj zadaj pa ne sej jz delam isto, samo pri meni skoraj da ni zoba, ki ne bi bil zaplombiran Jaz imam tudi 7 plomb - s tem, da so 4 še iz OŠ, mi je takratni zobar tako grdo zmrcvaril zobe, da se je moj sedanji zobar kar križal Zadnjih 10 let sem nekaj plomb samo zamenjala, nimam pa nobene nove, kar je zame velik napredek. Tudi to današnjo sem šla samo zamenjat. ok, zdaj veste vse o stanju mojega zobovja
|