|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part.II
13.5.2009 12:22:32   
altaja
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa
Mi je pa zanimivo - v trgovino prodajajo bio jagode okoli 4-5 eure pol kile, ko bo pa na Jančah praznik jagod, bo pa ista cena samo, da bo veljala za kilo.

Ker si ravno omenila...a morda veš kdaj bo letos? Lani sem bila pa mi je blo všeč in bi šla letos spet.

Ej, verjem da ne

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 501
13.5.2009 12:24:07   
altaja
Na, prehitro sem prtisnla...

hotla sem napisat, da verjem da ne bomo gledale tvojga ogledala, ti kr prpopej bušita user posted image

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 502
13.5.2009 12:34:59   
ja.lo09
Pozdravljene iz deževnega MB, vreme je res zanič, ampak jaz sem kljub temu pravkar zmazala svojo dnevno dozo sladoleda.....mmmm je bil dober.

Sarchi kar se tiče prebave, se jaz držim starega recepta. Ko se zjutraj vstanem spijem 3 dc toplega donata, nato pa še čokolino ali čokolešnik, ki mi tudi grozno paše. Potem pa ne rabim dologo čakat. Vem pa da sem zadnje čase zelo lena za pit, se bom morala bolj potruditi.

Tulpek vse najboljše in zdravo user posted image .

Tudi moja šefica je danes ugotavljala kako dolgo bom še delala.. V začetku julija grem za 14 dni na dopust, drugo polovico pa še delam. Potem bom v avgustu koristila še preostali dopust okrog 24.08 pa veselo na porodniško. Seveda če me vmes ne ujame bolniška.

(odgovor članu mancag)
Neposredna povezava do sporočila: 503
13.5.2009 12:42:38   
baby blue
vila MaLiNa kar prilepi slikico.. sej bomo tako ali tako vse bušija občudovale 

(odgovor članu mancag)
Neposredna povezava do sporočila: 504
13.5.2009 12:48:03   
tulpek
Punce, hvala za čestitke, ampak je bilo že več kot teden dni nazaj user posted image ...Sem mislila, da sem si že sama spremenila starost, ko sem enkrat spreminjala seznam, pa sem očitno pozabila in me je moj na to spomnil. 

(odgovor članu Picabo)
Neposredna povezava do sporočila: 505
13.5.2009 12:55:34   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: oktavija

Mancag a ti si dobila sestro Pavlino na telefon za MŠ... jaz jo poskušam doklicat že nekaj dni pa nič...zvoni v prazno... in kdaj začneš z MŠ?

Enako! Očitno res šele 18.5 pride nazaj.

(odgovor članu oktavija)
Neposredna povezava do sporočila: 506
13.5.2009 13:01:44   
simonae
Pozdravček!

Kepca, Sarchi in Picabo!

Pogovarjale ste se o bolniški in o tem kdaj nastopiti porodniški dopust.

Kolikor je meni znano je to, da si šla 45 dni avtomatsko prej na PD, če si bila na B med nosečnostjo, veljalo prej. Že pri moji prvi nosečnosti (2002), ko sem bila doma celih 8 mesecev nosečnosti, bi lahko sama izbirala, ali grem 45 dni prej ali pa 28, a to se naj bi ravno takrat spremenilo, in do te informacije sem prišla, ko sva se z G že dogovorili za 45 dni. Potem pa mi sestra pove, da po novem, bi se lahko odločila akli eno ali drugo.

No, pri drugi nosečnosti (2007) je bilo možno le 28 dni prej iti na PD, vsaj tako so meni rekli, čeprav si bila prej na B (bila 3 mesece in pol na B). Mislim, da je enako tudi sedaj.

Vprašajte sestro in ginekologa in to preverita pri tistemu, ki ti bo torej dal datum porodniškega.

Alma84 glede tega, ali si lahko do konca na bolniški se pogovori s svojim ginekologom - a če je več kot 1 mesec, ti itak ne more nič zagotoviti. Lahko le da naprej, če se s tem strinja, komisija pa potem odgovori, ali ti podaljšajo B ali ne.

Razlogi, da ti komisija podaljša? - tvoji se meni zdijo razumljivi, a za komisijo (in G predlagam), da dodaš, da če delaš, da te začne dol tiščati, dol pritiskati, ali da ti je slabo, se ti vrti ...

Ker, če je razlog neprimerno delo, je najprej potrebno, da se ugotovi, ali bi morda lahko tebi delodajalec poiskal bolj ustrezno delo..., medtem pa čas teče in boš prej že na PD, če mene vprašaš.

Lep dan še naprej.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 507
13.5.2009 13:15:38   
jullie
..tule imate nekaj odgovorov ...baje obstaja zdaj samo 28 dni pred PDP:

http://www.ringaraja.net/forum/m_4091172/mpage_1/key_/tm.htm#4091172

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 508
13.5.2009 13:27:20   
veselka
jaz sem mislila, da za eko pridelavo obstajajo striktna pravila, med katerimi je tudi minimalna oddaljenost od avtoceste (kolikor mi je znano je minimum 4 km). kolegica ima eko kmetijo, sicer za živali in ni bilo ravno lahko pridt do certifikata. glede na to, kolk se eko pridelovalci bunijo tudi nad gso pridelki, že mora bit neki na tem, da se pravil držijo, če se jim odvzame subvencija za nazaj in naprej, v kolikor z vetrom dobijo kej, ker ne morejo dokazati, da res niso gso zasadil.

lahko da sem naivna, ker nisem ekspert na tem področju... sicer, kdo pa je? bom pa še vedno kupovala eko, v  kolikor ne bo postavljena kakšna nenormalna cena za produkt, že zaradi tega, ker je zelenjava in sadje že v trgovinah tolk preparirana s kemikalijami, da se sploh obdrži navidez sveža. a ni čudno, da ti potem v hladilniku kakšna tudi v 1 dnevu od nakupa propade? 

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 509
13.5.2009 13:36:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: altaja

Mi je pa zanimivo - v trgovino prodajajo bio jagode okoli 4-5 eure pol kile, ko bo pa na Jančah praznik jagod, bo pa ista cena samo, da bo veljala za kilo.

Ker si ravno omenila...a morda veš kdaj bo letos? Lani sem bila pa mi je blo všeč in bi šla letos spet.

Ej, verjem da ne

aja a kr na moj konc bosta prišle?ja lepo to,neki se govori da bo v začetku junija že prva jagodna nedelja nč ni pa še točno tko da lahk pa sporočim k se bodo odločiluser posted image aja no k bosta na mojem koncu se bomo pa magar slišal pa se bosta pr men oglasile velja?user posted image

zdele se pa pri nas sonček kaže čeprav je še tak čuden nebo ampak važn da dežek ne padauser posted image

(odgovor članu altaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 510
13.5.2009 13:51:23   
vila MaLiNa

Lansko leto je bilo že prvo nedeljo nekaj, ampak ker je bilo premokro še ni bilo jagod. Ponavadi naredijo 3 nedelje zapovrstjo. Sicer je pa že Larilu povedala. Larilu kar povej kdaj bodo jagodeuser posted image . Jz pa jagode smo tko kot tista reklama za poli- pol kile kruha pa poli/ nimamo poli/ potem pa žemljico in poli/ nimamo poli....user posted image Če boš kaj iz jagod naredila se rade volje oglasim naokoliuser posted image , no pa sicer tudi drugače...

Veselka vem, da je težko bio pridelke delati. Imam tudi sama dobro prijateljico, ki se s tem ukvajra. Saj zato sem pa huda nad "kvazi" izdelki in prodajalci. O gso sem pa ravno zadnjič gledala eno oddajo na TV, je bila zelo poučna in na žalost zelo zaskrbljujoča. Aja glede preparirane hrane... sem pa enkrat v Lidlu kupila solato in čisto pozabila nanjo, čez dobra dva tedna je bila še zmeraj vsa sveža user posted image .

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 511
13.5.2009 13:55:12   
Anonimen
bom sporočila,moje zdele še cvetijo tko da bodo res glih junija enkrat k jih jaz tud komi čakamuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 512
13.5.2009 13:59:57   
vila MaLiNa
Če jih boš imela kaj viška, jih rade volje od tebe odkupimuser posted image . Pri nas se za tiste par jagod in malin, ki zrastejo na vrtu, "stepem" z mojo nečakinjo, ki bo imela kmalu dve letiuser posted image . Sej ne... sva pravične... eno meni eno tebiuser posted image . Aja... pa šele takrat, če naju polži ne prehitijo.

< Sporočilo je popravil vila MaLiNa -- 13.5.2009 14:01:04 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 513
13.5.2009 14:03:18   
Sarchi
k mate glih jagode čez....jooooj jzt sm nora na njih, velik teh "umetnih" sem že pojedla v zadnjih mesecih in tud jzt komej čakam da bodo taprave domače.

Želi si, upaj in ujemi srečo!

Neposredna povezava do sporočila: 514
13.5.2009 14:03:45   
baby blue
mmm maline... ja mi jih bomo letos tud kar veliko imeli če bo vse po sreči... lani jih je bilo veliko..

mmm sadje sadje...

Neposredna povezava do sporočila: 515
13.5.2009 14:05:51   
Tanik
jagode, mmmmm. jaz jih bom pa že jedla v petek in to z vrta. vsaj ati pravi, da sigurno že bodo, k grem k starešm na obisk.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 516
13.5.2009 14:14:13   
veselka

Lansko leto je bilo že prvo nedeljo nekaj, ampak ker je bilo premokro še ni bilo jagod. Ponavadi naredijo 3 nedelje zapovrstjo. Sicer je pa že Larilu povedala. Larilu kar povej kdaj bodo jagodeuser posted image . Jz pa jagode smo tko kot tista reklama za poli- pol kile kruha pa poli/ nimamo poli/ potem pa žemljico in poli/ nimamo poli....user posted image Če boš kaj iz jagod naredila se rade volje oglasim naokoliuser posted image , no pa sicer tudi drugače...

Veselka vem, da je težko bio pridelke delati. Imam tudi sama dobro prijateljico, ki se s tem ukvajra. Saj zato sem pa huda nad "kvazi" izdelki in prodajalci. O gso sem pa ravno zadnjič gledala eno oddajo na TV, je bila zelo poučna in na žalost zelo zaskrbljujoča. Aja glede preparirane hrane... sem pa enkrat v Lidlu kupila solato in čisto pozabila nanjo, čez dobra dva tedna je bila še zmeraj vsa sveža user posted image .

al se ti pa to zgodi ja...

no, največ kar lahko trenutno naredim je, da kupujem čim več izdelkov iz ekološke pridelave s certifikatom. na lasten vrt se ne morem zanest, ker ga nimam, starši pa živijo sred ljubljane za bežigradom...

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

Neposredna povezava do sporočila: 517
13.5.2009 14:15:44   
sontschica
hello nosečkice,

da se še jaz malce javim po dolgem času, da ne boste čist pozabile nameuser posted image odkar sem doma, uživam na polno, preberem vas še, ampak ker tolk klepetate (kar je prav) pol kar pozabim pisat.

naslednji pregled imam 11.6., pridelala sem pa 3 kg, kateri spol bo pa pokukal septembra, pa naj bo presenečenje, če se je do zdaj vedno skrival/a, pa naj se še do septembra.

najprej vsem čestitke za uspešno opravljene morfologijeuser posted image user posted image user posted image tiste, ki jih pa še nestrpno čakate, pa želim veliko user posted image user posted image zagotovo je vse v redu z vašimi user posted image , zato naj vas ne skrbi.

Tulpek
tudi z moje strani vse najboljše, naj se ti uresničijo vse skrite in neskrite želje in da bi bila srečna in zdrava.

Altaja samo da je vse v redu s teboj. očitno je res počila kakšna žilica. res pa je, da ne smemo pretiravat. jaz včasih prekašam že samo sebe. ker imam tok energije, bi kar vse počela in že včasih pozabim, da sem user posted image . ampak me potem začne nekaj bolet, ponavadi tista prepona nad trebuhom, in takrat vem, da moram poslušati svoje telo in it počivat.

glede bolniške ne morem neki komentirat, ker sem totalno brez izkušenj (še nikoli redno ali za določen čas zaposlena)user posted image

vila MaLiNa
ti kar prilepi svojo slikico, ogledalo sploh ni pomembno. občudovale bomo tvoj trebušček

Dulsineya tudi z moje strani - dobrodošla med septembrkami.

larilu
- samo da si še v enem kosu in ti tudi želim, da čimdlje ostaneš 2v1.

a mogoče katera ve, kdaj naj bi dale vlogo za tiste zavitke za novorojenčka ali pa za denarno nadomestilo?

drugače pa me veseli, da vse bolj ali manj uživate v teh dnevih in nosečnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 518
13.5.2009 14:17:11   
sontschica
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

mmm maline... ja mi jih bomo letos tud kar veliko imeli če bo vse po sreči... lani jih je bilo veliko..

mmm sadje sadje...

jaz bom verjetno imela tudi ful malin doma, pa tudi komaj čakam na jagode. sadje - ni boljšgauser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 519
13.5.2009 14:18:33   
Anonimen
malinca to si pa tko opisala k bi gledala mojga tamavčija k zdej k greva mim jagod me pogleda pa reče njami njamiuser posted image tko da zdele se tele gozdne že neki lepo barvajo v rdeče tko da me rov zanima kakšne bodo, k se lan še spomnim k jih je tamal še v jesen jeduuser posted image
drugač sm pa glih v ponedeljek bila na jagodni kupi in glih en pijanc je mogu zraven pridet in pol se pa sploh ni hotu odmaknit da bi se lahk s kolegico pogovarjala ampak je mel srečo k če bi sama bila al pa kdo drug bi ga že tko v jajca sunila ampak k je bila ta kolegica sm se mal zadržala sej še mal pa bi ga onauser posted image

(odgovor članu veselka)
  Neposredna povezava do sporočila: 520
13.5.2009 14:23:58   
indy0024
dannnnuser posted image sem vas prisla malo pozdravit in sem ravnokar prisla iz shopinga!ze dva dni hodim cunjice nabavljat oz danes sem si sam ucke napasla za v petek k bo spet akcija!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image v ponedeljek se pa kupila par bodijev v BC in pa v HM,skoraj vse v bez- rozi kombinaciji,pa en komplet zelen skratka v BC imajo bodije pa benkice po en euro,splaca se it pogledat!aja pa kupla sem flasko,dudo,eno rokavicko za kopanje pa kopalni plascek!Danes greva pa user posted image gledat vozicke pa verjetno bova kupila od chicco,sam mal je drazji ampak razmisljam se na enegauser posted image tko da ga bova presparala!!!!!okey srecke user posted image uzivajteeeee,aja pa danes sem si privoscila rizoto,polno sklede solate,pa skledo sadja pa povrhu se tortico njamaaaaaa!!!lep dan se naprej pa crkljajte se!!!!!!user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 521
13.5.2009 14:25:43   
indy0024
aja pa danes sem si privoscila se novo vago tako da sem se zredila vsega skupaj 4,5,ojjjojjjjj

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 522
13.5.2009 14:27:13   
baby blue
Kako do zavitka?
Pravico do zavitka ali denarnega nadomestila lahko uveljavlja eden od staršev otroka, in sicer od 60 dni pred predvidenim datumom poroda do najkasneje 60 dni po porodu. Pravico starš uveljavlja pri Centru za socialno delo, kjer ima mati stalno prebivališče. Če ima stalno bivališče v naši državi le oče otroka, pravico uveljavlja on. Po izteku treh mesecev po rojstvu otroka starša pravice do te pomoči ne moreta več izrabiti. Center za socialno delo lahko v izjemnih primerih odloči tudi, da se pomoč za opremo novorojenca staršem, če presodi, da je to za otroka koristnejše, dodeli v obliki zavitka, in ne denarja.

Vlogo mati odda priporočeno po pošti ali osebno na Centru za socialno delo, skupaj s potrdilom ginekologa o predvidenem datumu poroda. Pravico lahko uveljavlja tudi hkrati z vlogo za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta ali z vlogo za uveljavitev pravice do starševskega dodatka. Mati je upravičena do toliko zavitkov oziroma denarnih nadomestil, kolikor otrok pričakuje. Ko Center za socialno delo staršu z odločbo prizna pravico do pomoči ob rojstvu otroka, mu v roku 10 dni po vročitvi odločbe na dom po pošti pošlje izbrani paket. Če se odloči za denarno obliko pomoči, mu Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve denar nakaže do 15. v mesecu, če mu je bila odločba vročena prejšnji mesec in je bila še pravočasno vnešena v sistem; sicer pa do 15. dne naslednjega meseca.

Če se odločite za E-zavitek, bo v odločbi tudi 16-mestna koda, s katero boste na svetovnem spletu po izboru vsebine E-paketa svoje naročilo lahko potrdili oziroma oddali. Denarna vrednost mora biti do centa točna, sicer naročila ne boste mogli oddati. Prek spleta naročeni zavitek boste nato v nekaj dnevih prejeli na dom.
***************************************************************************************

indy0024 vidva sta pa pridna sta že kar veliko nakupila... midva čakava petek ko bo plača user posted image user posted image potem bova šla pa tud mal pogledat pa če nama bo kej všeč bova kr vzela pa potem ne bo treba... sploh kakšne flaške pa odejice in rokavičke za kopanje...

< Sporočilo je popravil baby blue -- 13.5.2009 14:30:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 523
13.5.2009 14:30:24   
indy0024
ojjjj sontchica,jaz mislim da v zacetku devetega meseca,dej se se malo pozanimaj ker nisem 100%user posted image

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 524
13.5.2009 14:30:27   
Anonimen
aja pa včeri sm šla mal pogledat v Zaro v lj k naj bi mel ful velik takih hlač za nosečke pač na elastiko pa to a ne,ja to bo to me je kr minil k sm not stopila čist nič ni bilo zame edin ene 3 pajkice sm našla pa še to bodo za doma,mislim absurd no,moj mi je reku da sm jaz edinstvena k pridem v štacuno polno cunj in pridem že po 3 minutah vnuser posted image user posted image user posted image kje se mi je pa dal ah madonca nimam jaz živcev pol se pa še kaka taka nalima zraven k je kao zrihtana pa glih tok da lahk še stoji v petkahuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.