simonae
|
Pozdravček! Kepca, Sarchi in Picabo! Pogovarjale ste se o bolniški in o tem kdaj nastopiti porodniški dopust. Kolikor je meni znano je to, da si šla 45 dni avtomatsko prej na PD, če si bila na B med nosečnostjo, veljalo prej. Že pri moji prvi nosečnosti (2002), ko sem bila doma celih 8 mesecev nosečnosti, bi lahko sama izbirala, ali grem 45 dni prej ali pa 28, a to se naj bi ravno takrat spremenilo, in do te informacije sem prišla, ko sva se z G že dogovorili za 45 dni. Potem pa mi sestra pove, da po novem, bi se lahko odločila akli eno ali drugo. No, pri drugi nosečnosti (2007) je bilo možno le 28 dni prej iti na PD, vsaj tako so meni rekli, čeprav si bila prej na B (bila 3 mesece in pol na B). Mislim, da je enako tudi sedaj. Vprašajte sestro in ginekologa in to preverita pri tistemu, ki ti bo torej dal datum porodniškega. Alma84 glede tega, ali si lahko do konca na bolniški se pogovori s svojim ginekologom - a če je več kot 1 mesec, ti itak ne more nič zagotoviti. Lahko le da naprej, če se s tem strinja, komisija pa potem odgovori, ali ti podaljšajo B ali ne. Razlogi, da ti komisija podaljša? - tvoji se meni zdijo razumljivi, a za komisijo (in G predlagam), da dodaš, da če delaš, da te začne dol tiščati, dol pritiskati, ali da ti je slabo, se ti vrti ... Ker, če je razlog neprimerno delo, je najprej potrebno, da se ugotovi, ali bi morda lahko tebi delodajalec poiskal bolj ustrezno delo..., medtem pa čas teče in boš prej že na PD, če mene vprašaš. Lep dan še naprej.
|