ditta
|
Dober večer junijke 2009! Jaz počasi prihajam k sebi, saj je prvorojenka precej hudo zbolela in je kar šest dni kuhala na 41 in več... pediatri so samo ugibali kaj bi lahko bilo, na urgenci pa so nas vztrajno tolažili in nas pošiljali na infekcijsko, saj je bila že čisto dehidrirana. Tako noben od nas ni spal več kot dve uri skupaj že cel teden. Vročine danes končno več ni, so pa še vedno zelo hude bolečine pri izraščanju zobkov. Meni ni jasno kako bo potem, ko bom rodila in morala celo noč serviserati še enega. Spanje mi je že sedaj velika muka. Enako je bilo v nosečnosti z prvorojenko. Celo noč imam krče v nogah, kljub temu, da pridno pijem magnezij. Če nimam krčev v nogah, potem imam lažne popadke. Če nimam lažnih popadkov, potem Aiken ne more spati in me boža po laseh, leži na meni, čeblja, prosi za vodo,... Če pa naša punčka pridno pančka, potem pa možek zraven mene veselo smrči ali pa se kužika odloči, da bi rada šla na sprehod kar sedi noči. Skratka, noči so že sedaj več kot samo pestre in upam, da bo sinko, ki bo kmalu z nami, veliko več spal kot naša hiperaktivka. Zoja se je dojila na dve uri, po vsakem podoju je obilno kakala v zelo tekoči obliki, kar je pomenilo, da sem jo morala vsakič tudi previti,..zelo pogosto tudi celo preoblečti, ker je šlo vse mimo. Nemalokrat je pokakala tudi svojega očita, previjalno, sobo,... Včasih se z možem kar do solz nasmejiva, ko se zaveva kaj vse nas ponovno čaka ... in to prav kmalu. Jaz sem imela pregled in moj sinko debelinko naj bi v 33. tednu imel 2300 gramov. Maternični vrat je še vedno zaprt in se ne krajša več. Sedaj nič več pridno ne počivam, kljub temu, da me vse boli in skeli. Glavico ima čisto nizko, tam nekje, kjer se konča venerin griček. In, ko mi z rokami zamahne čez mehur, včasih kar poskočim ;)... Zoja je ob porodu imela slabih 50 cm in 3100 gramov. Porod je bil sicer precej boleč, saj je bil moj prvi, vendar nisem bila nič rezana ali raztrgana. Babica se je zares potrudila in mi varovala presredek ves čas aktivnega poroda. Vse na svetu bi dala, da bi imela tudi tokrat tako ok babico. Mene je rezanja najbolj strah in vem, da bi se mi kar zmešalo, če bi me zarezali. Tudi okrevanje po porodu je brez šivov veliko lažje,... vsaj predvidevam, da je tako,... ker sem jaz bila že isti dan kot nova, nekatere pa čisto boge še 10 dni po porodu. Za tiste, ki ste že dvakrat rodile in dojile. Ali dojenje drugega otroka tudi boli? Jaz sem Zojo odstavila konec januarja in upam, da bodo bradavičke tudi tokrat prenesle vztrajno cucljanje malega sesalčka. Zoja je namreč vlekla kot nora in prve dni po porodu je bila stalno na zizikah. V porodnišnici me je sestra opozorila, naj jo manjkrat pristavljam, saj lahko dobim ranice na bradavičkah. Hvala bogu za lanolin in komprese! Pri navalu mleka sem jokala kot dež in upala, da se bo Zoja čim prej zbudila in pozaugala vsaj delček mleka, ki je čisto deformiral moje zizike. Ranic ni bilo in dojenje je bilo vedno obema v veliko zadovoljstvo. Jaz sem bila zadnje dni zelo pridna in oprala večino stvari za novorojenčka. Nekaj od teh je tudi že zlikanih. Ta teden bom pripravila tudi torbo za v porodnišnco. Še prej pa si bom šla kupiti eno ali dve lepi spalni srajčki v intimmissimi ali pa kam drugam. Jaz namreč v porodnišnici ne prenašam tiste grobe, trde in veliko prevelike spalne srajce. Po porodu mi je bilo stalno zelo vroče, bradavičke so bolele kot hudič od male sesalke,... in tista spalna srajca iz porodnišnice je bila prava mora. Tudi jaz se že počutim kot nasedli kit. Do sedaj sem pridobila že 11 kg in se z 61 kg pri 162 cm počutim kot slon. Res ne bi rada čakala vse do roka, tj. 30.06. in prav zato upam, da se bo mali sinko debelino odločil spoznati svojo mamico vsaj kakšen teden prej. Favorite za imena pa sva sedaj končno določila. Joj, komaj čakam, da ga stisnem, poljubčkam in mu povem kako zelo sem ga vesela :))))!!!! Saj res,... čestitke vsem junijkam 2009, ki so že imele čast spoznati svoje zakladke. Čuvajte in razvajajte jih ter čim več cartanja vsem skupaj! Glede slinga: meni se zdi super in zelo praktičen. Zoja ga nikoli ni marala in je kričala kot zmešana, če sem jo hotela nositi v njem. Šele kasneje pri 6 mesecih ji je bil ok, vendar še to pogojno. Takrat sem jo v slingu lahko nosila v sedečem položaju. Sling je meni bolj primeren za hladnejše mesece, saj se mi zdi pri 30 stopinjah čisto nehumano nositi otroka v slingu ter ga tako še dodatno ogrevati. Vsak zase in za svojega otroka pa najbolje ve kaj mu paše in kaj ne. Zoja je na mojo željo obiskovala do dopolnjenega enega leta tudi fizioterapevtko in ona nam je sling čisto odsvetovala. V razvojni pa nam je sling svetovala. No, potem pa naj človek ve kaj je in kaj ni prav ;)! Lep večer vsem nosečkam, saj se bom jaz premaknila pred tv in upala, da se Zoja še vsaj nekaj časa ne bo zbudila, glede na to, da je danes zaspala šele nekaj po 22ih. nočko
|