|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tašča mi gre na živce!
8.5.2009 9:43:32   
ssevin
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

user posted image

A pol je to bila samo gluma? fikcija? nič res od tega??

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 551
8.5.2009 9:46:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ssevin

user posted image

A pol je to bila samo gluma? fikcija? nič res od tega??

user posted image  daj ne izzivaj. spet bodo zafilozofirale user posted image

(odgovor članu ssevin)
  Neposredna povezava do sporočila: 552
8.5.2009 9:49:15   
liliana
Še Viktor za posebne dosežke manjka.......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 553
8.5.2009 11:49:37   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
jah, no, jaz mam pač drugačne izkušnje, kaj češ, se zgodiuser posted image  

No potem bi te predlagali za nobelovo nagrado, saj umes argumentirano izpodbijati ugotovitve mnogih raziskav in to z nasmehom. Sala mala, vsak zate. Kot argumentirana razprava z dogmami - ker to tako je in to je najmocnejsi argument.

Napisala si, da otroci v osnovi ne marajo deliti - jaz sem ti napisala, da imam drugačne izkušnje. Ne pravim, da so vsi otroci taki, ampak da to, da ne maraš delit ni nujno čisto osnovno.

Vidi prejsnji odgovor.

Resnično mislim, da dojenčkov jok ob ločitveni stiski ni pogojni refleks.

To ni nihce nikjer zapisal niti mislil, vsaj jaz ne. Kako si do tega prisla ne vem.

Ja, se pa včasih tega ne zavedamo. Mislim, da se je anonimna tega zavedla, vsaj glede na njen post...

Mogoce pa ne. Anonimna ni ti in verjetno se ji gladko dol visi. Njen post o tem, da je premislila sem sprejela kot hud sarkazem. In po svoje  ima popolnoma prav - kot se pozneje v debati izkaze.

Jasno, da se ne spomnimo tudi lepih stvari, saj nima pomena, da si vsako stvar zapomnimo. Ampak: to, da se nečesa ne spomniš, še ne pomeni, da te ni prizadelo, to sem govorila - kot odg. na tvoj: otrok se tako ne bo spomnil, torej je vse ok. Saj si sama dala primer za točno to.

Vladavina nerazumevanja. Ni vedno ali ena ali druga skrajnost. Vztrajno ti poskusam dopovedati, da obstaja mnozica vmes, ki jo ti se vedno ignoriras. Vednar ce jo ti ne vidis, to se ne pomeni, da ne obstaja. 

No,  s tem, da moramo bit zadovoljni, se torej obe strinjavauser posted image . Samo način za dosego tega je lahko drugačen. Lahko je res žur na morju, vendar je to enkratna dejavnost, tako da mislim, da je lahko pa še bolj trajno to, da se mama bolj poveže s sinom in vidi, kdaj mu je hudo, si dovoli, da ga ima bolj rada in ga bo tako manj videla kot oviro na njeni poti do žuranja in bo zato v splošnem bolj srečna - to je pa moje videnje zadeve.

Ma hudica! Pa zakaj mora a priori, ce mama hoce na zur za morje en teden le ta biti premalo povezana z otrokom, nesposobna dojeti njegova custva.... Igramo se nekega razumevanja a cel cas se drsi nazaj v stereotipe in dolocanje kaj je in kaj ni dobra mama, kako bi morala cutiti, kako bi se morala obnasati.... Samo da je druzbeno korektno, pa je dobro.

Posvojene otroke po moje prizadane oboje; dostikrat okolica ne ve, da so posvojeni, pa vseeno jim ni lahko... POznam par posvojenih otrok, pa nisem dobila občutka, da bi jih kdo stigmatiziral - vsaj otroci jih nismo, je pač posvojen, drugi ima pa modre oči - nam je bila to približno enaka informacija, mislim z enako težo...

Ja seveda. Nihce nikoli ni stigmatiziral posvojenih otrok, nihce invalidnih, nihce slepih... Zivimo v izredni, ma kaj izredni, idealni druzbi. Se vesoljci nam zavidajo. Nic, kar za nobela bo...

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 554
8.5.2009 12:00:11   
Misek

V bistvu gre za to, da kot ti ne verjameš, da bi otrok zaradi ločitvene stiske 1 teden v zg. otroštvu doživljal traume, tako jaz ne verjamem, da bi mama bila zaradi enega spuščenega žura frustriranauser posted image .

Ne verjamem niti sama - vendar moznost obstaja. Dovolimo, da vsak zase najboljse ve kaj mu koliko pomeni. Otrok bo lahko traumatiziran lahko da ne - odvisno od vse prevec dejavnikov. Mama bo morda frustrirana ali pa ne - odvisno od vse prevec dejavnikov. In skusam ti cel cas dopovedati, da ce ti cutis na en nacin, da to ne pomeni, da vsi cutijo vsi drugi na enak nacin, ali, da je tvoje cutenje objektivno, resnicno in dokazljivo veljavno za vse.
Spostovanje drugacnosti, strpnost in enakopravnost se zacneta prav tukaj. S sprejemanjem, da nekdo drugace misli, drugace dela in da zato ker je drugace - ni nujno slabo ali najslabse.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 555
8.5.2009 12:51:50   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

In skusam ti cel cas dopovedati, ...

evo še tebi za trud dopovedovanja...

user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 556
8.5.2009 16:14:11   
ronja
No, seveda so nam izkušnje tudi argument - dovoljujem pa vedno možnost, da se je vklopil prej racio kot se pač sicer. Čeprav tudi v naravi se tadva nagona tepeta in ne veš vedno, kateri bo zmagal...

Napisala si, da imajo dojenčki samo pogojne reflekse, tako grobo rečeno, ker še niso sposobni čustvovanja. Jaz sem napisala, da jok ob ločitveni stiski ni pogojni refleks.

IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Ja, se pa včasih tega ne zavedamo. Mislim, da se je anonimna tega zavedla, vsaj glede na njen post...

Mogoce pa ne. Anonimna ni ti in verjetno se ji gladko dol visi. Njen post o tem, da je premislila sem sprejela kot hud sarkazem. In po svoje  ima popolnoma prav - kot se pozneje v debati izkaze.

E, vidiš, tu sva si hudo različni: jaz večino stvari verjamem, ne vidim povsod sarkazma in ironije. Mislim, da anonimni ne visi dol za njeno dete in vsekakor ne toliko, da bi ji bilo vseeno, če mu bo hudo, ko je ne bo. Samo da prej mogoče ni na to tako pomislila, ker ni vedela, da bi mu bilo sploh hudo zato.

Jasno, da se ne spomnimo tudi lepih stvari, saj nima pomena, da si vsako stvar zapomnimo. Ampak: to, da se nečesa ne spomniš, še ne pomeni, da te ni prizadelo, to sem govorila - kot odg. na tvoj: otrok se tako ne bo spomnil, torej je vse ok. Saj si sama dala primer za točno to.

Vladavina nerazumevanja. Ni vedno ali ena ali druga skrajnost. Vztrajno ti poskusam dopovedati, da obstaja mnozica vmes, ki jo ti se vedno ignoriras. Vednar ce jo ti ne vidis, to se ne pomeni, da ne obstaja.

Seveda obstaja, nikjer nisem napisala, da ne. Samo da to ne pomeni,d a te ni prizadelo, če se pač ne spomniš - that's it.

Ma hudica! Pa zakaj mora a priori, ce mama hoce na zur za morje en teden le ta biti premalo povezana z otrokom, nesposobna dojeti njegova custva.... Igramo se nekega razumevanja a cel cas se drsi nazaj v stereotipe in dolocanje kaj je in kaj ni dobra mama, kako bi morala cutiti, kako bi se morala obnasati.... Samo da je druzbeno korektno, pa je dobro.

Zato, ker mu bo hudo - to si celo sama priznala. In pač navadno mamam ni vseeno, če je njihovim otrokom hudo. So stvari, kjer jim ne moreš pomagat, ali ne smeš pomagat, ker se pač mora nekaj naučit, kar ne gre brez napak, ki lahko bolijo, seveda. Ampak kadar pa ni nujno, se pa vsaka mama trudi, da bi bilo otroku čim lepše. Brez kakršnekoli družbene korektnosti.

Ja seveda. Nihce nikoli ni stigmatiziral posvojenih otrok, nihce invalidnih, nihce slepih... Zivimo v izredni, ma kaj izredni, idealni druzbi. Se vesoljci nam zavidajo. Nic, kar za nobela bo...

verjamem, da živiva v popolnoma različnih svetovih, čeprav na istem planetu. Ena anekdota ti bo verjetno odgovorila: moja babi in dedek sta se peljala en dan z vlakom in oba v istem trenutku pogledata skozi okno. On je rekel:"Uh, lej, kakšen grd kup smeti!", ona je rekla: "o, poglej, kakšne lepe rože!"
Kdo je imel prav? Oba! Tam je bil kup smeti in so bile rože!
Samo vsak je videl svoje. Na našem planetu živijo ljudje, ki stigmatizirajo posvojene otroke in taki, ki jim je to samo še ena informacija, s katero nimajo kaj pametnega počet. Ne vem, katerih je več, jaz vidim rožiceuser posted image ...

Zadnjič smo bile s tamalima na igrišču in tam sta bili še dve babici z vnučkoma, ko je prišla skupina otrok s posebnimi potrebami. Nobena babica ni držala svojega otroka stran, (seveda tudi jaz ne svojih), vsi so se skupaj igrali in so bili strašno srčkani! Ne vem, kako naj ob takih izkušnjah vidim svet kot strašno separatističen...

Se strinjam, da niso samo moje izkušnje in vem, da se na svetu dogaja grozno veliko hudega, vendar pa je tudi ogromno lepega! In če hočemo poskrbet, da bo slednjega več kot prvega, moramo lepo delat s svojimi otroci, da bodo odrasli v srečne odrasle - ker srečni ljudje navadno ne delajo strašnih stvari - jim ni treba... Zato se splača mamici povedat, da njenemu otroku ne bo čisto vseeno, če ona gre za 1 teden žurat, ker mu bo hudo.
Sicer pa: če si prebreš moj prvi post, sem bila bolj na tvoji strani - ker so se pač vsi postavili proti (sem sicer napisala, da se mi zdi otroček premali, ampak da če ji toliko pomeni, pač naj gre). Potem ko si prišla ti s svojimi idejami in obsojanji, da so/smo vse te druge mame, ki se jim zdi otrok premali, da bi šel stran za 1 teden, posesivne, sem začela zagovarjat drugo stran, da to pa tudi ni res. (moj lubi pravi, da sem "hudičev odvetnik", da se vedno postavim na drugo stranuser posted image .Jaz pravim, da en se morauser posted image ).

< Sporočilo je popravil ronja -- 8.5.2009 16:17:48 >

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 557
8.5.2009 16:17:02   
ronja
Ne verjamem niti sama - vendar moznost obstaja. Dovolimo, da vsak zase najboljse ve kaj mu koliko pomeni. Otrok bo lahko traumatiziran lahko da ne - odvisno od vse prevec dejavnikov. Mama bo morda frustrirana ali pa ne - odvisno od vse prevec dejavnikov. In skusam ti cel cas dopovedati, da ce ti cutis na en nacin, da to ne pomeni, da vsi cutijo vsi drugi na enak nacin, ali, da je tvoje cutenje objektivno, resnicno in dokazljivo veljavno za vse.
Spostovanje drugacnosti, strpnost in enakopravnost se zacneta prav tukaj. S sprejemanjem, da nekdo drugace misli, drugace dela in da zato ker je drugace - ni nujno slabo ali najslabse.

Se strinjam: za nobeno ne moremo rečt, da se bo zgodilo - ne trauma ne frustracija. Ampak če obstaja možnost, da bo otrok traumatiziran na eni strani in da bo mama frustrirana na drugi, pač izberem to, kar je boljše za otroka, to pa res apriori. To kaj jaz čutim, tu nima veze, samo na tehtnici je dobro za mamo in dobro za otroka.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 558
8.5.2009 16:25:36   
Anonimen
Majkumili, kaj nimate nič drugega za počet kot filozofirat????????

Mislim, da je ta dopust itak že zdavnaj mimo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Mene bi bolj zanimalo kako so se imeli, sami ali z otrokom.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Marijena

Imama 4 mesečnga dojenčka, je zdrav, vse ok z njim.
Za prvomajske praznike ma mož kolektivni dopust in to celih 10 dni. Kolegi so naju povabli za 1 teden na njihov vikend na morje kot vsako leto!! Pogoj je normalno, da pridema brez dojenčka, ker smo to stara družba, ki večina še nima otrok, ostali pa pridejo vedno sami.

(odgovor članu Marijena)
  Neposredna povezava do sporočila: 559
8.5.2009 20:47:18   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Mislim, da je ta dopust itak že zdavnaj mimo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Mene bi bolj zanimalo kako so se imeli, sami ali z otrokom.user posted image

A ti nimaš kaj drugoga v lastnem življenju kot brati filozofijo?

Za dopustna doživetja odpri novi topic, pa zmanjšaj histerijo oz. število smeškov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 560
8.5.2009 21:06:21   
dadd0
On je rekel:"Uh, lej, kakšen grd kup smeti!", ona je rekla: "o, poglej, kakšne lepe rože!"

Potem pa priznaš da ne vidiš smeti oz. bolj natančno nočeš jih videti. Namreč, obsojevanje mamice, ki bi rada žurala, otroka pa pustila v varstvu, je čista SMET. Te fašistične smeti je bilo celo preveč na topiku. Upam da gre za NEUMNOST (kura domesticus sindorom) in ne za HUDOBIJO, ker če gre za HUDOBIJO, potem v tem "tvojem" svetu sploh ni rož - pač so ali iluzije ali smeti, ki jih nekateri imajo za rože.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 561
8.5.2009 21:12:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

A ti nimaš kaj drugoga v lastnem življenju kot brati filozofijo?

Za dopustna doživetja odpri novi topic, pa zmanjšaj histerijo oz. število smeškov.

Spljoh ne berem filozofije.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image na začetku sem še brala komentarje, ko pa so začeli določeni secirat vsako napisano besedo, me je pa minilo. 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dadd0)
  Neposredna povezava do sporočila: 562
8.5.2009 21:50:53   
BUŠICA

Te fašistične smeti

user posted image misliš, da smo njemu podobni?

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 563
8.5.2009 22:48:05   
dadd0

Spljoh ne berem filozofije.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image na začetku sem še brala komentarje, ko pa so začeli določeni secirat vsako napisano besedo, me je pa minilo. 

Niso lahka dolga besedila brez smeškov, a ne da? Določeni bi mogli uporabiti barvice in vse narisati, potem pa bi mogoče bilo jasno tudi tistim, ki imajo hude težave z besedami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 564
8.5.2009 22:50:37   
dadd0

Te fašistične smeti

user posted image
misliš, da smo njemu podobni?

od zunaj ne, od znotraj da

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 565
9.5.2009 1:07:51   
Misek

No, seveda so nam izkušnje tudi argument - dovoljujem pa vedno možnost, da se je vklopil prej racio kot se pač sicer. Čeprav tudi v naravi se tadva nagona tepeta in ne veš vedno, kateri bo zmagal...

Nekaj tukaj ne razumem - katera dva nagona? Upam, da za racio ne menis, da je nagon?

Napisala si, da imajo dojenčki samo pogojne reflekse, tako grobo rečeno, ker še niso sposobni čustvovanja. Jaz sem napisala, da jok ob ločitveni stiski ni pogojni refleks.

Prosila sem za pojasnilo koliko in kaksnega custvovanja je dojencek glede na razvoj sposoben in istocasno prosila, da pogojne reflekse ne vkljucujes med custvovanja.  Ne vem kako si uspela razumeti, da je moja trditev, da grobo receno, dojencek ima samo pogojne reflekse. Tudi ce se nestetokrat ponovis, da sem to napisala, se vedno ne bo drzalo, da sem napisala kar trdis.

E, vidiš, tu sva si hudo različni: jaz večino stvari verjamem, ne vidim povsod sarkazma in ironije. Mislim, da anonimni ne visi dol za njeno dete in vsekakor ne toliko, da bi ji bilo vseeno, če mu bo hudo, ko je ne bo. Samo da prej mogoče ni na to tako pomislila, ker ni vedela, da bi mu bilo sploh hudo zato.

Dol visi se ni nanasalo na otroka, ampak na zgrazajoci se in obsojevajoci "trop" na forumu. In ce resno mislis, da se je zaradi tovrstnih postov zenska spremenila, bom resnicno presenecena.

Seveda obstaja, nikjer nisem napisala, da ne. Samo da to ne pomeni,d a te ni prizadelo, če se pač ne spomniš - that's it.

Potemtakem resnicno ni vzroka za pretiravanje o custveni stiskah in nevem kaksnih posledicah.

Zato, ker mu bo hudo - to si celo sama priznala. In pač navadno mamam ni vseeno, če je njihovim otrokom hudo. So stvari, kjer jim ne moreš pomagat, ali ne smeš pomagat, ker se pač mora nekaj naučit, kar ne gre brez napak, ki lahko bolijo, seveda. Ampak kadar pa ni nujno, se pa vsaka mama trudi, da bi bilo otroku čim lepše. Brez kakršnekoli družbene korektnosti.

NImam kaj priznati, nasprotno nisem nikoli trdila. Se vedno pa trdim, da to taksen hudic, da ji je treba odvzemati otroka, da ni sposobna za mamo, da je skratka vse najslabse... In zakaj bi otroku, iz njegovega zornega kota, obstajala razlika med prizadetostjo ker se mora nekaj nauciti, hudega ker mu ne mores pomagati, hudega zaradi napake in hudega ker je mama na lepsem. IMO razlike ni. Vendar naj bi ( po nevem kaksnih kriterijih) takrat ko se gre za mamino zeljo za na lepse - ta prizadetost grozna, ko se gre za napako, za ucenje itn.. pa je povsem pricakovana in zazeljena, saj se nekaj mora tudi nauciti.

Pravzaprav izhajamo zgolj iz lastnega dojemanja, katero hudo naj bi bilo za otroka sprejemljivo ins e o tem niti ne sprasujemo, tako mora biti in kaj bi mu moralo biti nesprejemljivo - ce ze ne takoj, potem pa ko bo prisel k sebi in zastopil zakaj ga je babica varovala 7 dni, a ne mama.

Vse to je zgolj in samo druzbena determiniranost in predodrejenost kako bi se morali obnasati, kaj bi si smeli dovoliti, kaj si ne bi smeli dovoliti, kaksna naj bi bila dobra mama, kaksna ne bi smela biti, ce hoce biti okvalificirana kot dobra mama....

verjamem, da živiva v popolnoma različnih svetovih, čeprav na istem planetu. Ena anekdota ti bo verjetno odgovorila: moja babi in dedek sta se peljala en dan z vlakom in oba v istem trenutku pogledata skozi okno. On je rekel:"Uh, lej, kakšen grd kup smeti!", ona je rekla: "o, poglej, kakšne lepe rože!"
Samo vsak je videl svoje. Na našem planetu živijo ljudje, ki stigmatizirajo posvojene otroke in taki, ki jim je to samo še ena informacija, s katero nimajo kaj pametnega počet. Ne vem, katerih je več, jaz vidim rožiceuser posted image ...

Seveda, zivimo v paralelnih svetovih. Niti stigmatizacije, niti zanicevanja.. nic se ne opazi, pa cetudi je za sosednjimi vrati. Nikakor ne videti nic hudega je vsekakor lazje. Ker zavedanje o hudemu, terja tudi ukrepanje.
In ob vsem tem videti samo dobre in lepe stvari, se je mimo grede prav grdo, napadalno in niti najmanj dobromislece tako spljuvalo mamico... ker ji ob misli, da bi sla zurat brez otroka niso po glavu nujno zacele hoditi suicidalne misli o lastni nevrednosti, ker si je drznila misliti na nekaj drugega kot na otroka...
To pa vsekakor spada v sliko, da vidis tisto kar je lepo in sprejemljivo.

Zadnjič smo bile s tamalima na igrišču in tam sta bili še dve babici z vnučkoma, ko je prišla skupina otrok s posebnimi potrebami. Nobena babica ni držala svojega otroka stran, (seveda tudi jaz ne svojih), vsi so se skupaj igrali in so bili strašno srčkani! Ne vem, kako naj ob takih izkušnjah vidim svet kot strašno separatističen...

V tvojem svetu je to tako. Obisci kaksno drustvo starsev s taksnimi otroci, pa bos morda iz prve roke zvedela malo vec. Obisci samo drustvo Liga, za ljudi z epilepsijo, pa vecina ih funkcionira popolnoma brez posebnosti v katerem koli pogledu, pa prisluhni s cim se soocajo. Premisli kako invalidna oseba najde sluzbo in kaksne so njegove moznosti itn. Potem pa tako suvereno trdi, da je v nasi ljubi druzbi vse tako srckano, pocukrano in krasno. S tem tako lepim videnjem dogajanja v tvojem svetu, delas hudo krivico vsem, ki se soocajo s popolnim nerazumevanjem, stigmatizacijo, zavracanjem... In prav ta krivica ne bi smela spadati v tvoj svet, kjer se vidi in dela samo dobro.

Se strinjam, da niso samo moje izkušnje in vem, da se na svetu dogaja grozno veliko hudega, vendar pa je tudi ogromno lepega! In če hočemo poskrbet, da bo slednjega več kot prvega, moramo lepo delat s svojimi otroci, da bodo odrasli v srečne odrasle

Lepo je treba delati tudi s "sostanovalci" na tem svetu. Tudi z odraslimi.

Sicer pa: če si prebreš moj prvi post, sem bila bolj na tvoji strani - ker so se pač vsi postavili proti (sem sicer napisala, da se mi zdi otroček premali, ampak da če ji toliko pomeni, pač naj gre). Potem ko si prišla ti s svojimi idejami in obsojanji, da so/smo vse te druge mame, ki se jim zdi otrok premali, da bi šel stran za 1 teden, posesivne, sem začela zagovarjat drugo stran, da to pa tudi ni res. (moj lubi pravi, da sem "hudičev odvetnik", da se vedno postavim na drugo stranuser posted image .Jaz pravim, da en se morauser posted image ).

Zgorajcitirano smo zdavnaj razcistile. In sploh se ne gre za to, da si ti na eni, jaz na drugi strani. Razklike v najinih "koncnih" mnenjih so precej minimalne. Izhodisca iz katerih izhajamo so pa povsem drugacna. Materinstvo kot primarni instinkt zenske, potem kot instinkt vsakega cloveka itn... okoli tega se je "zalaufala"
najina razprava. Sedaj se itak samo vrtimo v krogu. jaz pojasnujem, ne zato, da dokazem svoje, temvec, da ti pojasnim moje stalisce in izhodisca za le tega, ti tudi z druge strani isto, vendar z dolocenimi elementi, ki so zame nesprejemljivi,a o katerih sem ze pisala. Izpodbijanje generalnega z individualnim itn.. 
Posesivnost sem pa res pojasnila tako, da se bolj ne da in se mi zdi res nesmiselno, da jo se naprej ven vleces. Ce je treba, bom poiskala in kopirala kaj sem napisala. Priblizno: nekatere od uporabnic foruma bodo zagotovo posesivne mame - nekatere ( ne vse, samo nekatere) in posesivnost se pojavi ze v zelo zgodnjem otrostvu, celo pred rojstvom otroka. Ja, napisala sem tudi, da se za nekatere ( ne vse, nekatere) ze zdaj, ce bolj pozorno pogledas vidi, da bodo taksne - posesivne (ne vse, nekatere). 
Pises - ko si prisla ti s svojimi obsojanji... Obsojanja so bila na temi ze krepko preden sem jaz prisla, samo so se izvajala v credni obliki. Zdruzno pljuvanje se temu rece vcasih.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 566
9.5.2009 1:09:46   
Misek
Se strinjam: za nobeno ne moremo rečt, da se bo zgodilo - ne trauma ne frustracija. Ampak če obstaja možnost, da bo otrok traumatiziran na eni strani in da bo mama frustrirana na drugi, pač izberem to, kar je boljše za otroka, to pa res apriori. To kaj jaz čutim, tu nima veze, samo na tehtnici je dobro za mamo in dobro za otroka.

In ker smo sklenili, da je samo zadovoljna in srecna mama "dobra" mama za otroka, a dolocena mamica je srecna, ce gre lahko zurat za 1 teden.. se znajdemo v zaprtem krogu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 567
9.5.2009 1:10:41   
Misek

Huda! user posted image

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 568
9.5.2009 8:22:57   
BUŠICA

Niso lahka dolga besedila brez smeškov, a ne da? Določeni bi mogli uporabiti barvice in vse narisati, potem pa bi mogoče bilo jasno tudi tistim, ki imajo hude težave z besedami.

včasih barvica pove več, kot pa 1000...natipkanih besed..

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 569
9.5.2009 8:26:25   
BUŠICA

ne čujem dobro!!!

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 570
9.5.2009 8:43:34   
Anonimen

Sploh v navedem primeru user posted image . Uf, kaksna pomenskost.

(odgovor članu BUŠICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 571
9.5.2009 8:47:43   
Anonimen

To izberes in cutis ti, kaj je bolje za tvojega otroka in kaj je bolje zate.

Ne mores pa o tem presojati v smislu druge osebe, ker ne poznas ne nje in ne njenega in njihovih druzinskih custvenih odnosov, sploh pa ne mores presojati, ali je ona zaradi njih "sploh lahko mama" in ali ni bolje, da se tituli mame kar odpove, saj je po stirih mesecih otrokovega zivljenja vesoljnemu obcestvu popolnoma jasno, da ona za to vlogo ni primerna. In da je za njo primerno zgolj in samo vesoljno obcestvo, kjer je otrok vedno in povsod zgolj in samo na prvem mestu.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 572
9.5.2009 11:45:05   
Anonimen

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BUŠICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 573
9.5.2009 13:31:24   
ronja
daddo, kadar obstajata dve razlagi za eno stvar in je ena dobra, druga slaba, res izberem prvo - to se mi ne zdi slabo in je celo navadno prav - večinoma ljudje namreč niso hudobni. Tudi v tem primeru: ti si to videl kot raztrganje mame, jaz sem to videla kot da si same tega ne predstavljajo naredit in jim je zato hudo za otroka in od tod napadalno vedenje - ne pa zato, ker bi rade raztrgale mamo.

Kar se smeti tiče pa tako: v naši družbi je popularno jamranje in kritiziranje - tako da ne mi govorit, da je videti rožice družbeno korektno! Družbeno korektno je zgražanje nad smetmi in jih ne pobrat! Sama delam drugače: kadar mislim, da ne morem ali nočem pobrat smeti, takrat jih ignoriram in gledam rožice. Če sem na igrišču s tamalimadvema, pa so vandali razsuli smeti iz košev, vem, da jih s tamalima ne bom šla pobirat, ker bi bila čisto svinjska, kar mi pa ni za bit ob dojenčici, ki bi bila tudi svinjska, če bi z njo v rokah to pobirala, pa še malčice medtem ne bi mogla pazit, ki bi se rada igrala. Torej bi nasrkali mojidve tamali zaradi enih kretenov, ki ne znajo drugače stresat svoje jeze?user posted image . Se mi ne zdi fer. Zato se rajši odločim, da se bom posvetila svojim otrokom, pa ko J* smeti. Zato se zaradi njih ne sekiram (primer zadnjič). Rečem si, da so to pač ljudje, ki imajo v sebi ogromno jeze, verjetno precej iz otroštva in da je boljše, da jo dajo na ta način ven kot pa da koga pretepejo. In ko neka babica zraven mene jadikuje zaradi smeti, rečem, da je zdaj vseeno precej boljše kot pa ko smo bili mi majhni in so bila igrišča polna cigaretnih ogorkov. In se strinja in je malo boljše volje - ker vse le ni tako nasmeteno... Tebi se zdi to narobe? ne jaz ne babica itak ne bi pobrali teh smeti (jih je bilo tudi preveč) - kaj je torej boljše, da se jeziva, kako je grozno, ali da sva zadovoljni, da vsaj niso smeti prav na igrišču?

Če vidim smeti skozi okno vlaka, potem bom tudi rajši gledala rože, ker jih itak ne bom šla pobirat. Torej se lahko samo sekiram za nič in jamram, to pa delajo že vsi drugi in res ni treba, da še jaz.

Vem, da se na svetu dogaja ogromno slabih stvari, vendar iskreno povedano, ne vem, kako bi jih rešila. Kadar za kako stvar vem, da bi bila dobra, poizkušam pristavit svoj lonček - ne podpiram globalističnih znamk, trudim se živet čimbolj naravi prijazno, zberem kulije za kake otroke kje bogu za leđima, če gre kdo tja, ker vem, da jih bodo veseli, sešijem kakšno punčko za otroke z aidsom, če najdem kako tako akcijo kje, včasih plačam unicefu položnico ali podprem križnarja, enkrat sva šla na humanitarno akcijo za 1 mesec. Edina stvar, ki sem jo sama organizirala, so bile punčke za otroke iz azila, pa še to so se potem punce premislile, ker se jim punčke niso zdele dovolj lepe zanje... To je pa tudi to, nič velikega. Ker enostavno ne znam. Če bi vedela, kako ustavit vojne, bi jih - pa ne znam. Če ti veš, kako vse te smeti pospravit, povej. Jaz sem zaenkrat našla samo take male ideje. Če bi hotela kaj večjega naredit, bi se morala temu popolnoma posvetit - pa sem se odločila za svoje življenje s svojimi otroki. Tudi zato, ker nisem dobila nobene genialne ideje, za katero bi bila prepričana, da bo rešila svet.

Kot je enkrat Šeruga napisal: če bi dal vsakemu, ki rabi samo 1 penij (ali kakšna valuta je že bila), bi bil že jutri med njimi... In s tem jim dejansko ne bi nič pomagal, svet bi imel še enega reveža več... Takrat sem se zamislila... Najprej moraš ipak poskrbet zase in za svoje...

Zato ne pomaga, če samo razlagaš, kako je vse nasmeteno. kadar vidiš smet, ki jo lahko pospraviš, jo odneseš v koš, ne pa da se zgražaš nad njimi. bo bolj učinkovitouser posted image .

mišek, v mislih sem imela samoohranitveni in materinski nagon. Razum ni nagon, jasno.
Koliko lahko dojenček čustvuje, ti ne morem povedat, ker tega nisem raziskovala, vse kar bi rekla, bi bilo iz izkustva. Mislim, da več, kot si mislimo. Sem te pa res tako razumela, kot da rabi hrano in čiste plenice in bo zadovoljen, ker njegovi možgani še niso sposobni takega čustvovanja kot ga imamo odrasli. Če sem te narobe razumela, še boljšeuser posted image .
No, s tem, da bi se mamica spremenila zaradi tropa žensk na forumu, se absolutno strinjam, da ni verjetnouser posted image . Lahko ap da je sama začela razmišljat v drugi smeri in SAMA prišla do drugačnega zaključka, to ji je bila pa samo iztočnica - ne vem, meni se to dostikrat zgodi: kadar mi nekdo nekaj reče, pa nisem nikoli na to tako gledala, pa vidim, da ima neko logiko... začnem razmišljat in včasih spremenim mnenje zato.
Nikoli nisem pretiravala o tem, da bo imel ne vem kakšne posledice zato, ko odraste - bo pa v čustveni stiski, če ne bo ljubljene osebe zraven, to pa, tisti teden pač.
Nikoli nisem napisala, da bi ji bilo treba odvzet otroka ali karkoli podobnega. Pravim samo, da bo otroku hudo in da je fajn, da mama na to prej pomisli in se potem odloči. Če presodi, da ji tisti žur vseeno toliko pomeni, pač naj gre.
otrok pa vidi razliko, se mi zdi: ko recimo čistim nosek tamali, se je najprej jokala, ker je to pač zoprno, ko pa je ugotovila, da potem lažje diha, se je nehala bunit...

Še vedno mislim, da punce niso mislile slabo. To je glavna razlika med nama. In tvoj:
Lepo je treba delati tudi s "sostanovalci" na tem svetu. Tudi z odraslimi.

velja tako zanjo (to anonimno mamico) kot za ostale mamice tu. Tako kot je narobe njo obsojat, ker bi šla na morje brez malega, je narobe tudi vse ostale obsojat, da so posesivne. Zato sem se zbunila - ker se mi je zdelo, da tudi ti smetiš, ne samo one in sem začela pospravljat to, kar se je meni zdelo smet.

nisem rekla, da ni stigmatizacije, samo da je za moje pojme ni toliko kot je ti vidiš. Moja babi je bila slepa, moja teta in moja varuška sta bili skoraj čisto slepi (obe invalidsko upokojeni zaradi slepote), sama sem nekaj časa imela 20% vid... pa se mi nikoli ni zdelo, da bi mene ali katero od njih kdo zaradi tega stigmatiziral. Tudi ko nisem videla, sem imela iste prijatelje in nihče me ni tretiral drugače, razen starši so se bali, da bo šlo vse skup še na slabše. Seveda so ljudje rekli: o, ta pa slabo vidi in seveda s(m)o imele probleme zaradi slepote, vendar ne zaradi žlehtnobe ljudi, ki bi ti nalašč kaj naredili zato, ker pač slabo vidiš. vsaj jaz tega res nisem videla tako - niti pri sebi.
Vem, da invalidi težje najdejo službo, kar je logično: če imaš dva, ki sta enako dobra, pa je eden invalid, boš verjetno vzel zdravega, ker pričakuješ manj problemov (kar ni prav, ampak dejansko je tako). To vem, vendar tega ne znam spremenit. Kar pa lahko spremenim, pa poizkušam. Zato sem gledala, kako se obnašajo drugi do teh otrok, ki so prišli na igrišče; če bi namreč recimo ena babica držala svojega otroka stran, bi lahko rekla, da naj se grejo skup igrat, pač moja mala bi lahko bila vezni člen. Pa sploh ni bilo potrebnouser posted image .

Obosjanja so bila prej in obsojala si ti - oboje se mi ni zdelo prav in zato sem se vsakič potavila na drugo stran. To je to.

Ne mores pa o tem presojati v smislu druge osebe, ker ne poznas ne nje in ne njenega in njihovih druzinskih custvenih odnosov, sploh pa ne mores presojati, ali je ona zaradi njih "sploh lahko mama" in ali ni bolje, da se tituli mame kar odpove, saj je po stirih mesecih otrokovega zivljenja vesoljnemu obcestvu popolnoma jasno, da ona za to vlogo ni primerna. In da je za njo primerno zgolj in samo vesoljno obcestvo, kjer je otrok vedno in povsod zgolj in samo na prvem mestu.

mič, zato sem NJEJ napisala, da če si tako zelo želi it, naj gre. Naj pomisli sicer, kako bo otroku, ampak če si še vedno tako želi it, naj gre. Ne bi ji zato vzela otroka, nikoli nisem tega napisala. Ne bi pa tudi obsojala ostalih mamic, da so 100% posesivne, ker se pač s tem ne strinjajo (gotovo katera tudi je, tu se strinjam s tabo, Mišek, in se tudi včasih vidi, da gre proti tej poti, ampak ljudje se spreminjamo in za nikogar ne bom rekla, da bo 100% posesiven, za vsakega upam, da se nekoč odloči skrenit iz te poti in it po drugi...)

To, da se vedno postavim na tisto stran, ki se mi zdi boljša za otroka pa je zato, ker otrok še nima zgrajenih mehanizmov, ki mu omogočajo dobro soočanje s stresom in problemi - jih še ne zna reševat - stvari, ki so nam otročje lahke, njim niso... Odrasli pa naj bi bili sposobni malo bolj znat reagirat v takih situacijah: se zjokamo lubiju na ramah, zjamramo na forumu,... pač imamo svoje mehanizme, ki nam pomagajo prebrodit krizne situacije lažje.

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 574
9.5.2009 13:41:49   
Anonimen

Sama delam drugače: kadar mislim, da ne morem ali nočem pobrat smeti, takrat jih ignoriram in gledam rožice.

Nad kolicino smeti ob cestah (izven naselij) na Siciliji sem bila ravno tako fascinirana, v bistvu se bolj, kot nad Etno, ceprav je tudi tisto samo kamenje user posted image .

Kaj je v tem kontekstu bolj realno, pogledati stran in reci, jaz pa smeti ne gledam, ali sprejeti jih take kot so, je drugo vprasanje. Moje gledanje ne pomeni, da smeti odobravam, sem pa prepicana, da pogled na njih ne kvari vtisa, ki ga je celoten izlet pustil na meni, ker pac pasejo v celoto. Prej bi ga kvarilo videnje "joj, kako je bilo na Siciliji lepo, samo ce ni bi bilo tistih kilometrov smeti ob cesti user posted image ".

Sprejemanje se ne pomeni odobravanja, je pa dalec boljse od ignorance, ki je samo znak strahu.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?