|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tašča mi gre na živce!
7.5.2009 13:34:59   
tanikaa
Če ste vi normalni? user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 526
7.5.2009 13:36:50   
ssevin
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Ne stara, kdo je tu bolj nor, tisti, ki se delamo da nekaj pišemo, tisti ki se trudijo al tisti, ki še vedno odpirajo to stran?user posted image  user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 527
7.5.2009 13:48:53   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: ssevin

Ne stara, kdo je tu bolj nor, tisti, ki se delamo da nekaj pišemo, tisti ki se trudijo al tisti, ki še vedno odpirajo to stran?user posted image  user posted image

1:0 zate. user posted image user posted image

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 528
7.5.2009 13:51:44   
ssevin

Neee, neee, jaz te mam tak rada, tu ni ničel..to je definitivno fifti fifti..

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 529
7.5.2009 13:54:21   
tanikaa

No, naj ti bo. user posted image Kak guspa povejo.

< Sporočilo je popravil tanikaa -- 7.5.2009 13:56:24 >

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 530
7.5.2009 14:06:03   
ssevin

No, naj ti bo. user posted image Kak guspa povejo.

sem že mislila, da sem guska..

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 531
7.5.2009 14:11:46   
tanikaa
user posted image

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 532
7.5.2009 14:20:56   
ronja
Če ste vi normalni?

Nikoli nisem rekla, da semuser posted image . Ampak normalno ni vedno prav - vsaj za moje zmešane pojmeuser posted image .

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 533
7.5.2009 14:25:15   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Če ste vi normalni?

Nikoli nisem rekla, da semuser posted image . Ampak normalno ni vedno prav - vsaj za moje zmešane pojmeuser posted image .

Nikakor mi ni jasno, kak se vam da. Ej, meni se niti brati več ne da. Vem ja, v mojo škodo, ampak res sem čist prelena. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 534
7.5.2009 14:26:28   
ssevin

Če ste vi normalni?

Nikakor mi ni jasno, kak se vam da. Ej, meni se niti brati več ne da. Vem ja, v mojo škodo, ampak res sem čist prelena. user posted image

ona je dejansko brala aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 535
7.5.2009 14:27:27   
tanikaa

Če ste vi normalni?

Ja, ene par strani sem. Kaj češ. user posted image

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 536
7.5.2009 14:38:02   
ssevin

Če ste vi normalni?

si pozabla napisat par ZADNJIH strani ahahahahaha

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 537
7.5.2009 14:38:44   
tanikaa

Če ste vi normalni?

si pozabla napisat par ZADNJIH strani ahahahahaha

Ne. V bistvu sem prebrala par prvih. Potem pa so posti postali čist predolgi in sem nehala. user posted image

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 538
7.5.2009 15:08:24   
Misek
To teorijo, da smo popolnoma egoistični v osnovi, sem že slišala - ampak ji ne verjamem. Niti ni biološko gledano dokazana, obstajajo precej dobri protidokazi, pa še moje izkušnje niso take. Ni tako enostavno, pa pika. Egoističnemu genu se splača gledat na družbeno dobro, ker bo sam tako lažje preživel... Zato že v osnovi ne gledamo samo nase. Najbolj nase ja, samo nase pa ne. Ker se nam ne splača.

Saj to je to. V osnovi poskrbimo za sebe. Nagon prezivetja, kot primarni nagon te v nevarnih situacijah prisili, da delujes v samozasciti. Pri trku z avtomobilom, v zadnji sekundi clovek dvigne roke pred sebe - zasciti sebe in ne ljubljeno osebo na sosednjem sedezu, pa cetudi je to nas lastni otrok. V kolikor se cas od zavedanja nevarnosti do reakcije podaljsa, se vklopi racio in pogosto so lahko motivi in cilji - nauceno in zeljeno mocnejsi.

Ronja je recimo zelo rada delila igrače ali karkoliže - odkar pomnim - pa je bila donedavna edinka... 

Brez zamere ampak Ronja ni etalon otroka za druge otroke ali skupno otrosko ali clovesko ravnanje, posebej ko niso zajeti vsi ostali dejavniki, ki bi nujno morali biti zajeti, da bi lahko sploh razpravljali o povprecnem otroku ali povprecni reakciji. Izpodbijas generalno z invidualnim, kar je navsezadnje v kakrsni koli resnejsi debati nesprejemljivo (tudi v biologiji).

To, da je otrok tabula raza in da nima čisto nič, ne pravih čustev ne nič, razen pogojnih refleksov, je ena teorija - z njo se pač ne strinjam.

Ko bos se enkrat prebrala kaj sem napisala, ti bo jasno (upam vsaj), da me glede zgoraj citiranega, resnicno nisi razumela. Po enakem sistemu kot Che na zacetku. Nekateri postanejo vse, vecja/manjsa tabula raza postane zgolj tabula raza. Morda ugotovis, da sem napisala, da v opisu ne gre vstavljati pogojne reflekse in ih interpretirati kot custva. Celo primer sem dala - IMO popolnoma jasen. Ni mi pa popolnom jasno ali je nerazumevanje tistega kar pisem zaradi potrebe ali resnicno nerazumevanje.

Zaceli smo se vrtet v krogu. In to ni dobro. Ker pac nimam namena cedalje bolj razlagat eno in isto, a z druge strani menim, da smo prisli do nekega ustreznega zakljucka teme ( mama "instinktivno" ostaja pri otroku in instinstivno skrbi za njega, kolicina "nagona" ipd...) bom pocasi s pisanjem zakljucila.

Nikjer nisem napisala, da bo ta otrok imel traume zaradi ločitvene stiske, ki jo je doživel - verjetno ne. Vendar pa se mi zdi že to, da mu je tisti teden hudo (s čimer se nekak strinjamo ali ne?) dovolj.

Skratka vso tisto pljuvanje in zlivanje gnojnice po uporabnici je bilo brezpredmetno in za lase privleceno. Ker vsak od nas pozna svojega otroka in ve koliko mu bo hudo ce nas ne bo.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 539
7.5.2009 15:14:35   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Ne vem no.....nekateri bi morali celo življenje travmirati zaradi tega, ker nas starši prvih 6, 10, 12, 24 mesecev.....se opravičujem, ne vem koliko mesecev je optimalno za človekov razvoj, da otrok lahko ostane eno uro, en dan, dva dni brez mame......

Jaz se prvih dveh let recimo ne spomnim......mogoče bo kdo rekel, da se jih ne spomnim zato, ker sem doživela šok, ker je mami šla po treh mesecih v službo (takrat so bile porodniške pač take), pri dveh letih sem šla za 4 mesece v bolnico, mame ni bilo z mano tam, takrat pač razmere niso bile tako družinam prijazne.......sama pa ne morem reči, da bi mi bilo kdaj v življenju zaradi te zgodnje materine odsotnosti tako hudo, da bi ji to zamerila, da bi jo sovražila......mogoče je res to skrito nekje v moji podzavesti, ker pa ne vpliva na moje psihično zdravje ne mislim iti zaradi tega pod hipnozo.......

Danes pa se mi zdi, da v tem odnosu mati - otrok pretiravamo in kompliciramo tako, da nam na koncu samim več ni nič jasno.......

Tocno to sem hotela pojasnit. Hvala !user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 540
7.5.2009 15:23:07   
Misek
Mah.. Ronja, ne potlacimo samo stvari, ki so grde. Vcasih nam zmanjka mesta pa potlacimo, da naredimo mesta za nove zadeve. Vsakemu starsu menim, da je jasno koliko je za majhnega otroka pomembna njegova interpretacija. Ce otroku nekaj interpretiras kot slabo, bo tako tudi zastopil. Nezavedno manipuliramo z otroci ker jih prilagajamo sebi in nasem videnju sveta. To kar mi delamo to dete vidi in pobira. To so vzorci! Celo okus se da manipulirati do dolocene meje. Tiusto kar mi vzamemo za slabo, bo tudi otrok vzel za slabo, ce do necesa pokazemo pozitiven odnos, bo tudi otrok imel pozitiven odnos in to ni vedno na zavedni in verbalni ravni. Ce ima mati oklonilen odnos do mesa, se bo otrok v trenutku, ko bo za to sposoben izjasnil z negativnim odnosom do mesa, pa tudi ce se mama na glavo postavlja, da mu ga pribliza. Ogromno je nezavednega sporocanja, neverbalne komunikacije, ki se je ne da ponarejati.
Ce bo tebi hudo, da zapuscas otroka, bo tudi njemu hudo. Ce odhod vzames kot nekaj samoumevnega bo otrok izjemno hitro na tvoji sledi. Otrok je goba in vsrkava vse okoli sebe. So pa pravi mali detektorji. Vsrkavajo nas in jemljejo od nas, ne fizicno, temvec duhovno in psihicno. otroci so najboljsi manipulatorji in uporabni psiholozi.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 541
7.5.2009 15:24:03   
Misek

Če ste vi normalni?

V lici te izjave preberimo izvirni post user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 542
7.5.2009 17:03:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ...Che

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: ...Che

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ne vem, kje imas problem.
Ali se pocutis kot tako slab in nesposoben oce, ali pa ne spostujes zensk.

Eeeem... Kaj je bilo to Mič???

Vprasanje s pozabljenim vprasanjem na koncu.

Mič, stopiš malo na stran prosim da spregovoriva besedo-dve??? Pa ne skrivaj se več za Misekom in za božjo voljo spusti že enkrat to roko z njene kiklice.

Koliko strani je do 200, da se debata zaklene user posted image ? Prostora imas vec kot dovolj za besedo ali dve :).

Da se jo drzim za kiklico? No ja, bom ze enkrat odrasla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 543
7.5.2009 19:40:30   
Misek

PS: moja mami se recimo ne spomni dobršnjega dela otroštva - tudi ko je bila že precej večja, celo nekaj odlomkov iz odraslosti! pa to ni zato, ker takrat ni imela dovolj razvitih možganov! Ampak zato, ker je potlačila grozne stvari. Zakaj dojenček tega apriori ne bi bil sposben - bit prizadet in kasneje se tega ne spomnit...

jaz se svojega zgodnjega otrostva be spomnim - tu in tam kaksna slika (recimo kako se je oce delal, da je dedek mraz). Moje otrostvo je bilo srecno. Starsa nikoli odsotna, vedno povsod skupaj, veliko ukvarjanja z nami itn... pa se ga vseeno ne spomnim. Biti prizadet in ne spomnit se ... veliko stvari nas prizadane, mocno, pa se ih ne spomnimo. Se spomnis vsega kar te je prizadelo v prvem razredu.. se spomnis locitvene stiske ko si zacela hodit v vrtec? Jaz se je ne. Se spomim se ne, kako me je prizadela prijateljica v mislim da 5 razredu OS, se pa skomnim, da sem zaradi nje prejokala se pa jos. ... Ljudje pozabljamo.. in ni vsaka stvar zaradi katere ti je hudo vzrok za tzraumo, niti traumaticna. Navsezadnje se enkrat tudi otrok mora nauciti, da obstajajo na svetu tudi stvari, ki ga prizadanejo, kakor se mora nauciti kako resevati zadeve, ko je prizadet.

Sama verjamem teoriji, da se to, kako ravnamo z dojenčkom in majhnim otrokom, kaže kasneje v tem, koliko je človek sposoben obvladovati probleme, da ga ne potolčejo. otroci, ki so bili kot mali srečni z zadovoljnimi mamami imajo manj depresij, kljub lahko veliko slabšim življenjskim okoliščinam kasneje.

V dokaj veliki meru tudi sama verjamem v to. Zato sem napisala, da menim, da je za otroka boljse, da je z ljubeco babico, kot s frustrirano mamico. In ce je enotedenski zur brez otroka nekaj kar mamo mocno osrecuje , ji ga priporocam. Ker ce bo ona zadovoljna, bo lahko dala zadovoljstvo svojemu otroku. ce se ji zdi, da je prikrajsana, se bo to poznalo tudi na otroku.

In večina posvojenih otrok ima težave - pa sem zelo za posvojitve, karkoli, samo da bo otroku čim lepše! Čeprav se ničesar ne spomnijo!

Vecina posvojenih otrok ima tezave, vendar ne zavoljo bivanja brez mame v domu, temvec zaradi drugih dejavnikov. Eden od njih, ki je dokaj mocno izrazen je "stigmatiziranje okolice", ki za otrokovim hrbtom suslja kot zanimivost, ves ta otrok je pa posvojen. Dogaja se tudi, da otrok na zelo cudne nacine zve, da je posvojen. Taksne zadeve povzrocijo mnogo vec skode, kot tisti prvi dnevi/meseci v domu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 544
8.5.2009 8:28:41   
ronja
Pri trku z avtomobilom, v zadnji sekundi clovek dvigne roke pred sebe - zasciti sebe in ne ljubljeno osebo na sosednjem sedezu, pa cetudi je to nas lastni otrok.

jah, no, jaz mam pač drugačne izkušnje, kaj češ, se zgodiuser posted image

Napisala si, da otroci v osnovi ne marajo deliti - jaz sem ti napisala, da imam drugačne izkušnje. Ne pravim, da so vsi otroci taki, ampak da to, da ne maraš delit ni nujno čisto osnovno.

Resnično mislim, da dojenčkov jok ob ločitveni stiski ni pogojni refleks.

Ker vsak od nas pozna svojega otroka in ve koliko mu bo hudo ce nas ne bo.

Ja, se pa včasih tega ne zavedamo. Mislim, da se je anonimna tega zavedla, vsaj glede na njen post...

Jasno, da se ne spomnimo tudi lepih stvari, saj nima pomena, da si vsako stvar zapomnimo. Ampak: to, da se nečesa ne spomniš, še ne pomeni, da te ni prizadelo, to sem govorila - kot odg. na tvoj: otrok se tako ne bo spomnil, torej je vse ok. Saj si sama dala primer za točno to.

se strinjam, da otroci prevzemajo naša čustva - vendar pa: kako si razlagaš to, da recimo otroka pripelješ k babici, ste vsi veseli, vidva, da bosta imela mir, mala da bo imela babico in babica, da bo imela malo, vse ok. POtem popoldne pa začne otrok postajat nemiren in klicat mamo - čeprav ta recimo uživa doma... Mislim, da otroci vendarle niso samo papige, imajo tudi svoja čustva, ki nam nemalokrat zakomplicirajo zadeveuser posted image .

No,  s tem, da moramo bit zadovoljni, se torej obe strinjavauser posted image . Samo način za dosego tega je lahko drugačen. Lahko je res žur na morju, vendar je to enkratna dejavnost, tako da mislim, da je lahko pa še bolj trajno to, da se mama bolj poveže s sinom in vidi, kdaj mu je hudo, si dovoli, da ga ima bolj rada in ga bo tako manj videla kot oviro na njeni poti do žuranja in bo zato v splošnem bolj srečna - to je pa moje videnje zadeve.

Posvojene otroke po moje prizadane oboje; dostikrat okolica ne ve, da so posvojeni, pa vseeno jim ni lahko... POznam par posvojenih otrok, pa nisem dobila občutka, da bi jih kdo stigmatiziral - vsaj otroci jih nismo, je pač posvojen, drugi ima pa modre oči - nam je bila to približno enaka informacija, mislim z enako težo...

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 545
8.5.2009 9:14:16   
ronja
V bistvu gre za to, da kot ti ne verjameš, da bi otrok zaradi ločitvene stiske 1 teden v zg. otroštvu doživljal traume, tako jaz ne verjamem, da bi mama bila zaradi enega spuščenega žura frustriranauser posted image .

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 546
8.5.2009 9:18:19   
Anonimen

V bistvu gre za to, da kot ti ne verjameš, da bi otrok zaradi ločitvene stiske 1 teden v zg. otroštvu doživljal traume, tako jaz ne verjamem, da bi mama bila zaradi enega spuščenega žura frustriranauser posted image .

Uau. Pa 22 straneh povzetek v enem stavku. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 547
8.5.2009 9:19:16   
ronja
hehe, se učimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 548
8.5.2009 9:24:19   
rija

ronja

user posted image

...vox populi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 549
8.5.2009 9:35:23   
BUŠICA

user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

darila
Michonne RR

Kdaj kupite darila za decembrska obdarovanja?

Zadnji trenutek (25%)

Decembra (50%)

Novembra (6%)

Čez celo leto (6%)

Jih ne kupujem (12%)

Število vseh glasov: 16

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!