|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
6.5.2009 12:56:21   
Flora2
Nam je včeraj na MŠ babca rekla, da nam toplo priporoča, da si utrjujemo bradavice in jih mažemo s kremo, tko da jaz jih bom sigurno vsaj poskusla, pol bomo pa vidl. Si bom pa kupila lanolin kremo, sem že od veliko punc slišala da je ok.

Super, da napišete kaj je fajn še dodat na spisek za v porodnišnico, bomo mi začetnice sigurno vse zelo veseleuser posted image .

Glede oblekic za user posted image pa še sama ne vem, kaj bom vzela v porodnišnico, še dobro da je še kar nekaj časa.

Mene pa zanima, kje naj pogledam za bodiji na preklop, če je slučajno katera že kaj kupovala?

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 4226
6.5.2009 12:56:50   
go_ta
Zdaj, ko ste načele temo o porodnišnici ... še slabe 3 mesece, pol se pa dejansko začne?!? Kok bo to hitr!!! Sj ne dojemam ...
Si moram pa pridno zapisat vse vaše predlogeuser posted image

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

Neposredna povezava do sporočila: 4227
6.5.2009 13:06:52   
opatija
Flora2 zelo kvalitetne bodije na preklop imajo v H&M v kompletku z žabicami. Imela sem jih že pri Niku in jih nameravam tokrat le dokupiti, ker s tistimi iz Baby centra (Clark) nisem bila preveč zadovoljna.

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 4228
6.5.2009 13:18:52   
aprilčica07
Ste se razpisale:):) pridne babuške:)

glede porodnišnice:  jst bom vzela kar sem vzela prvič, obvezno  natikače za pod tuš in nujno kremo za telo, in itak lanolin za bradavice.. sicer je blo pr meni dojenje grozljivka posebne sorte, ampak v porodnišnici bo treba potrpet pol pa bomo vidli kako bo laufalo dalje.... Jakoba sem dojila natanko 10 dni ali 11 dni:(... meni je blo dojenje taka muka, da o tem tle gori ne bom pisala.:(:(
tiste srajce v bolnici so pa fenomenalne.. imam živ spomin kako me je tista flanela drsala po joških.. me že zdaj zvije v petah od bolečina.. in vložki vir 80 so zakonnnnnnnnnnnnnnuser posted image

Sem se najedla, smo šle na kosilo, ker je danes ta dolg dan. Zdaj pa spet akcija in delat. Pridem še kaj nazaj.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 4229
6.5.2009 13:21:13   
Flora2
Opatija hvala, bom šla pogledat, sploh če je kompletek je še toliko boljše.

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 4230
6.5.2009 13:32:34   
Anonimen
za u porodnisnico:
jst bo vzela definitivno plavalni obroc....sem ga imela pri drugem porodu ij je res zlata vredno. pri prvem smo si 1 obroc delile mamica iz cele sobe...
pa svoje sp. glahce, pizamo obvezno, ker me nislim se 1x trpet(kot je ena napisala pred mano) ko se bradavice drgnejo ob spalno srajco(jst sem imela pa se šiv na sp. srajci direkr na bradavicah, pol se svoje copate in vlozke....
aja, pa notebooka si morm nekje sposodit, pa instant internet(al je dostop do neta u sobah?)user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Flora2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4231
6.5.2009 13:59:12   
Tanchy
Opatija ja meni  so bili klsični vložki zakon, ker sem imela CR in potem tudi čišče nisem imela veliko user posted image tako kon menstruacijo user posted image - no evo še en plusek za CR

Mene so bradavice bolele samo nekaj dni, pa sem si jih po vsakem dojenju mazala z lanolinom in je minilo. Res pa je, da so tiste srajce v porodnišnici glede tega user posted image user posted image user posted image .

Flora2 res so bodiji na preklop zakon v H&M, so tudi po 2 pakirani in je zelo kakovosten material. Priporočam št.62. Drugač sem pa jaz vse osnovne stvari v prvo kupila v Baby Centru, pa sem tudi zelo zadovoljna. Še sedaj grem velikokrat tja, ker H&M včasih nima vsega (žabice, bodiji) - sem v pon iskala bodije št.92 pa sem dobila v BC, v H&M pa nič.

Najboljš je kombinirat - aja pa priporočam, da potem kupujete na razprodajah - se full splača. Sama to delam zdaj redno za 1 leto v naprej, tudi v BC se dobi veliko norih stvari po res ugodnih cenah user posted image . Mene edino malo matra letos avgusta, ker verjetno ne bom mogla it user posted image , ker bomo verjetno spol zamenjali user posted image .

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4232
6.5.2009 14:15:06   
Sanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Tanchy

Flora2 res so bodiji na preklop zakon v H&M, so tudi po 2 pakirani in je zelo kakovosten material. Priporočam št.62. Drugač sem pa jaz vse osnovne stvari v prvo kupila v Baby Centru, pa sem tudi zelo zadovoljna. Še sedaj grem velikokrat tja, ker H&M včasih nima vsega (žabice, bodiji) - sem v pon iskala bodije št.92 pa sem dobila v BC, v H&M pa nič.

Najboljš je kombinirat - aja pa priporočam, da potem kupujete na razprodajah - se full splača. Sama to delam zdaj redno za 1 leto v naprej, tudi v BC se dobi veliko norih stvari po res ugodnih cenah user posted image . Mene edino malo matra letos avgusta, ker verjetno ne bom mogla it user posted image , ker bomo verjetno spol zamenjali user posted image .

Se strinjam da je mogoče pametno počakat 15.7. in razprodaje ker so potem res poceni stvari..sam če jih dobiš. Jaz nič nisem kupila manjše od številke 62. Mesec dni je Vid imel zavite rokavčke in potem so bili čisto prav. Drugače sem tudi jaz zelo zadovoljna z obleko iz H&M, edino nalimane slikice ne zdržijo pranje, ostalo pa je super. Moj Vid tok počasi raste tak da res naperem te njegove hlače in majce pa čist fajn zgledajo. Pa bombaž je kvaliteten.
Mi bomo tudi najbrž zamenjali spol...tak da bom morala kakšne poletne rožnate stvari nabavituser posted image  Komaj čakam.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4233
6.5.2009 14:19:46   
Tanchy
ja, ja, ampak pri nas naj spol kar ostane skrivnost user posted image user posted image user posted image , tako da Sanikaa tudi vam user posted image user posted image user posted image za menjavo user posted image . Pa zmeri paše malo očke napast na tako luškanih cunjicah...........

Ja še to: Materinska šola - ravnokar sem izvedela, da če ima oče potrdilo o prisostvovanju pri porodu staro 3 leta ali manj, ga ni potrebno it iskat še enkrat user posted image . Jaz sem se pa že pripravljala kako bom sopihala tja dol v klet user posted image

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4234
6.5.2009 15:47:37   
Arwen
Tanchy - hvala za info. To pomeni, da morava midva potemtakem tudi v MŠ, če ne drugega vsaj po to potrdilo.user posted image

Meni pa prav paše, da mi ne bo treba novih cunjic kupovatuser posted image . Pa itak bi si bila z možem verjetno stalno v laseh, ker on ne prenese, če so punčke od nog do glave v roza oblečene, jaz se pa tej barvi verjetno ne bi mogla upreti.user posted image  

Tiste sp. hlačke iz porodnišnice so bile pa meni tudi zakon, sem jih že nekaj časa doma uporabljala, ker so bile tako raztegljive in mehke.user posted image Motilo me je edino to, da so mi v porodnišnici samo dvoje dali, kar se mi ni zdelo najbolj higienično.user posted image Tako da si jih bom tokrat sama nabavila. Menda jih prodajajo v Sanolaborju.

miska_mccuteuser posted image ja, nam bo kar dolgčas po forumu tistih nekaj dni v porodnišnici, ampak dvomim, da boš imela čas za to. Jaz se spomnim, da je bila skoz neka gužva, vizite pa hrana pa merjenje temp, pritiska, previjanje, dojenje....user posted image Jaz se se vedno bala, kako se mi bodo fuuuuuuuuullll vlekli tisti 4 dnevi v porodnišnici, pa je šlo tako hitro mimo, da nisem mogla verjet. 

Jaz bradavic nič ne pripravljam na dojenje. Jih nisem niti prvič, pa nisem imela nobenih problemov, sem dojila 1 leto. Sem pa na začetku nekaj časa uporabljala Lanolin in mi je bil super.

Uh, koliko je že ura. Šibam domov. Do jutri, A.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4235
6.5.2009 17:24:48   
Tanchy
Zdej pa eno vprašanje ker men ni čist jasno več: Ali ste ve, ki ste že rodile za prisotnost očkov pri porodu morale/i plačat (s poptrdilom) al ne? Moj je mogel... zdaj pa druge pravijo (forum), da to sploh in res in se naj nebi plačevalo user posted image Halo?!

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 4236
6.5.2009 17:55:06   
*anč*
oj!

sams  jst sm študentka babištva user posted image , taka ki se na praksi potika po porodnih sobah user posted image . prej sem študirala stomatologijo, pršla do pol in rodila, pol so se mi pa interesi malo zamenjali in zdej naravnost uživam v svojem študiju. glede študentov v porodni ... jst sm bla letos tam na praksi in so se mi ženske full zahvaljevale za pomoč, ker ko je gužva je porodnica kar lep čas prepuščena sama sebi. jst sm jih masirala, jim dajala obkladke, pomagala pri dihanju, jih pripravila na porod  ... mela sem tudi porod in seveda prej pregled skupaj s svojim mentorjem ( držala presredek, glavico) in pol zrihtala dojenčico user posted image . vse seveda s privolenjem porodnice, ki se mi je na koncu zahvaljevala za pomoč in prosila, če se lahko slikamo skupaj, mi potem od doma poslala še mail kako se rihtajo ... skratka pozitivne izkušnje. sva bila pa v porodni samo midva z mentorjem in ne cel kup študentov, seveda pa lahko odkloniš študente. sama sem mnenja,da je porod intimna stvar, ki se ne tiče veliko ljudi, zato verjemi, da delam vse za dobro ženske in obvezno poskrbim za intimnost in njeno dobro počutje user posted image . sama vem, da bi pustila 1 študenta/študentko pri porodu, ker sem mnenja, da se vsi učimo in da vaja dela mojstra user posted image !

aprilčica  men se zdi tale 3D mal brezveze, mi je predrago, da grem samo otročka pogledat, če pa obstaja kak zdravstveni razlog sem pa vsekakor za.

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

Neposredna povezava do sporočila: 4237
6.5.2009 18:01:04   
hel32
Kak ste pridne s pisanjem,
jaz sem od pregleda, in nič dobrega, naredili so mi glukozni test in rezultat, nosečniška sladkorna!user posted image
Sem kr panična, zdaj pa moram v bolnico na internistično odd. oz v diabetično ambulanto, tak da bojo me še matrali,in baje cel dopoldan, ker nardijo
2-3 test user posted image ,zdaj bom pa imela še dodatno dieto, brez sladkorja,to nires, na koncu več nič nebom smela jest!user posted image
Glavno da je z user posted image  vse v redu, srček lepo bije,MV je vredu, odprta še tudi nisem, tak da to je HB dobro ostalo pa še bo, po obremenitvi sem imela 8.9 mmol/l glukoze v krvi, normalno je 5!

Za seznam naslednji pregled imam 20.5.
Sem čist razštelane se pišemo jutri!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4238
6.5.2009 18:07:45   
eee35
Pismo, Anč!user posted image Škoda, da ne moremo počakat, ko boš že zaključila študij, pa si ti z nami med porodom! Po moje to, kakšna je babica je kar pomembno...
Včeraj je bil na MŠ mojuser posted image , pa si je lepo zapisal vse, kaj so govorili, pol mi je povedal vse, pa ugotavljam, da res mi je ful stvari ostalo v glavi, zgleda, da sem bila res zelo pridna sestrica!user posted image . Moram rečt ta malima, da bi se mogla zahvalit (no ja, oba sta za polovico večja od mene zdajuser posted image ). Vesela sem, da user posted image tako rad šel na tečaj, vidim, da res hoče čim več vedet prej, malo se boji, čeprav mu ponavljam, da se bova že naučila, vse pride s prakso, ne moreš pričakovat, da si od prvega dne strokovnjak...
Jaz sem drugače malo bolje, ponoči sem fuuuullll švicala. V službi mi je bilo kar težko, ampak nekako sem zdržala, upam, da bo jutri bolje. Zdaj že celo malo okuse začutim, včeraj sploh nisem vedla, kaj jem...

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 4239
6.5.2009 18:10:19   
eee35
hel 32: drži se, upam, da vseeno se bosta z user posted image dobro počutila, samo še 3 mesece...
Vidim, da vse več punc ima pregled za sladkorno, meni pa nič niso rekli, ne vem, a to odvisno, če kaj narobe s težo, ali da vidijo sploh da kri pa urin sta slaba?

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 4240
6.5.2009 18:10:37   
*anč*
Tanchy   v ljubljani je treba plačat prisotnost pri porodu, dobre 2 leti nazaj je blo mal manj kot 5000 sit, za ostale porodnišnice pa nevem.

porodnišnica  jst bom tut šlauf zraven nesla, ker sm tut jst komi jedla vsa prerezana. pa tiste mrežaste gate in bombažni vložki so zakon pa lanolin itak. lanolin sm jst uporabljala samo ko me je kej peklo, drugače z dojenjem sploh nisem mela težav. mislim tudi,da bradavic ni treba "utrjevat", nekje celo odsvetujejo, ker lahko masaža bradavic sproži porod.   natikači so tut priročna zadeva, kot so že  prej punce napisale.

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 4241
6.5.2009 18:27:22   
*anč*
hel32  jst sm dala ta glukozni test skozi v 1. nosečnosti. mislim, da ti 4x vzamejo kri, 1x preden spiješ pa potem še 3x. spiješ pa še enkrat bolj sladko raztopino kot pri tistem testu, ki si ga delala pri svoji g. v lj dobiš svojo postlo in greš potem po kosilu domov. važno je, da so ti odkrili diabetes in da boš na dieti in pod nadzorom pa bo vse ok! user posted image

eee35  men so prvič delali ta test, ker je bil mali full velik in ker sem pridno nabirala kile, pa je bil test negativen. mislim, da testirajo "ta sumljive": višja starost, velik plod, veliko naraščanje kg, diabetes v družini ...   nekje pa testirajo vse. mene zdej še ni poslala, jo bom na naslednjem pregledu mal povprašala kako pa kaj user posted image .

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 4242
6.5.2009 18:53:06   
tulpek
Pri nas G testira vse nad 25 let in pa tiste, ki so sumljive (kot je napisala *anč*). Sem ga vprašala, ker nisem vedela, zakaj me pošilja na ta test user posted image . Js imam test v ponedeljek.

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 4243
6.5.2009 21:37:02   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image
PDP
NICK, STAROST, STAN, KRAJ, (user posted image ,user posted image ),KG+/-, user posted image SPOL, NASLEDNJI PREGLED

30.07.
go_ta  -  26, P, Gorenjska, (1 user posted image ), +7, user posted image , 20.05.

01.08.
Sisy 
 -  30, IZS, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
poopsie  -  28, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), +8, user posted image , 08.05.
ema82   -  26, P, LJ, (4 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
šivilja   -  32, P, LJ, (4 user posted image , 2 user posted image ), user posted image  , ??

levček1   -  29, IZS, CE, (1 user posted image ), user posted image , ??

02.08.
aia   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
Flora2   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ), +5, user posted image , 25.05.
DeLucia   -  27, ?, LJ, (1 user posted image ), +4, user posted image , 05.05.

03.08.
levinja84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
moana   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image  , ??
5ra83
   -  26, P, MB, (1 user posted image ), +6,5, user posted image , 19.05. 
duska hruska   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ),+9, user posted image , ??

04.08. 
toninena   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , ? user posted image )user posted image , ??

UršaT.    -  27, IZS, LJ, (1 user posted image ), +8, user posted image , ??

tevži   -  28, ?, NM, (1 user posted image ), user posted image , ??
pika984   -  24, IZS, MB, (1user posted image ), user posted image , ??  

05.08. 
Alja_   -  29, IZS, ??, (1 user posted image )user posted image , ??
lunca82   -  ??, ?, Domžale, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??  

06.08.
kea   -  33, P, MB, (4 user posted image , 3 user posted image )user posted image , ??
moom   -  25, P, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
rinaa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??

07.08.
busi2 
 -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
lily rose 
 -  26, P, Bled, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
opatija   -  31, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , 08.05.

Piha   -  36, P, Grosuplje, (1 user posted image ) +5, user posted image , 04.05. 
cecax   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
Drnula   -  31, ?, PO, (3 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , 05.05.

08.08.  
simonalokar   -  26, P, Litija, (2 user posted image , 1 user posted image ), +7, user posted image , 28.05.

09.08.
Ayo   -  33, P, CH, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , ?? 

10.08.  
modrasmotka  -  23, ?, ?, (? user posted image , ? user posted image ), +1, user posted image , ??
blanč  -  35, IZS, CE, (1 user posted image ), (user posted image ,user posted image ), ??

11.08. 
HeGa  -  32, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), +9, user posted image , 08.05.
majca   -  26, ?, NM, (1 user posted image ), user posted image , ??

12.08.
čačka   -  31, P, CE, (1 user posted image )user posted image , ??

M1987   -  21, poroka-25.04., LJ, (1 user posted image )user posted image , 06.05.
magnolija1984   -  ??, ?, CE, (? user posted image , ? user posted image ), +3, user posted image , ??

13.08.      
Zima07   -  30, IZS, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
Sulfinija  -  30, P, MS, (4 user posted image , / user posted image ), +6, user posted image , ??
kerala   -  38, P, KP, (4 user posted image , 2 user posted image ), +7, user posted image , 21.05. 
tejči77   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), +2, user posted image , 27.05., 3D-14.05. 
eee35   -  35, P, LJ, (1 user posted image ), +6,3, user posted image , 21.05.

ianmai   -  35, ?, Ptuj, (1 user posted image ), user posted image , ?? 
Teya26   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??

logo   -  25, ?, Koroška, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

14.08.
lucy86   -  22, IZS, SG, (1 user posted image ), +7, user posted image , 05.05., 3D-11.05.
katyy26   -  27, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), -3, user posted image , ?? 
niway   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image  , ??
cowgirl   -  29, P, Medvode, (1 user posted image ), +4, user posted image , 19.05.

15.08.
*sandy*   -  25, S, MS, (? user posted image , ? user posted image ), +5, user posted image , ??
any27   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , 12.05., 3D-21.05.  
Mateja4   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , 19.05.

16.08.  
Joob   -  28, P, Domžale, (3 user posted image , / user posted image ), +5, user posted image , 04.05.

romana24   -  26, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), +7, user posted image  , 27.05.
TjasaJ   -  30, IZS, Brežice, (3 user posted image , / user posted image ), +6,5, user posted image , 01.06.

17.08.
Paprika76   -  33, P, CE, (1 user posted image ), +4, user posted image , ??

18.08.
kgb   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , 1 user posted image ), user posted image  , ??
sasa84   -  24, zaročena, Grosuplje, (1 user posted image ), +2,5, user posted image , 05.05.

Dorca   -  ??, ?, KR, (? user posted image , 3 user posted image ), user posted image , ?? 
Sanikaa   -  30, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), +7,5, user posted image , 22.05. 
77ira   -  32, IZS, Domžale, (2 user posted image , 1 user posted image ), +7, user posted image , 11.05.

19.08.
muca83   -  26, zaročena, Kamnik, (3 user posted image , / user posted image ), +1, user posted image , 07.05.
mamika2 
 -  34, P, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??      
karin1   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , / user posted image ), +3, user posted image  , 27.05., 3D-07.05. 
Serendipity
   -  27, P, Prekmurje, (1 user posted image ), user posted image , ??
SAŠA77   -  31, zaročena, Velenje, (2 user posted image , 1 user posted image ), +4, user posted image , 20.05.
@srečka nosečka@   -  24, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
irency84   -  24, zaročena, Trebnje, (1 user posted image ), +4, user posted image , 06.05. 
kargo   -  35, IZS, SG, (1 user posted image ), -4, user posted image , 26.05. 
lora16   -  ??, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

20.08. 
Barbk  -  33, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), +3, ( user posted imageuser posted image ), 14.05.
mony5   -  29, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
živa25   -  23, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), -6, user posted image , ??
sams   -  30, IZS, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image )user posted image  , 12.05., 3D-20.05.
lara27   -  26, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ),+5, user posted image  , 01.06. 
Reby   -  33, P, LJ, (1 user posted image ), +7, user posted image  , 3D-20.05. 

činka_beba   -  24, IZS, MB, (1 user posted image ), user posted image , ??
morskadeklica   -  31, IZS, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , ??  
sirod   -  40, P, KP, (1 user posted image  ), +6, user posted image , 20.05.

21.08.
*anč*   -  25, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

miska_mccute   -  30, IZS, Cerknica, (4 user posted image , 2 user posted image ), +6, user posted image , 25.05.
Alisa
   -  28, IZS, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ) +3,5, user posted image , ??

titas   -  ??, ?, ??, (? user posted image , 2 user posted image ), user posted image , ?? 

22.08.
Miss Bee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??  
aprilčica07  -  32, IZS, Primorska, (2 user posted image , 1user posted image ), +5, user posted image , 01.06.
darjussa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image  , ??
nena1978   -  31, IZS, Domžale, (2 user posted image , / user posted image ), +5,5, user posted image , 18.05.    
*Orhideja*   -  23, IZS, Zasavje, (1 user posted image ), +4, user posted image , ?? 

23.08.
gabi05  -  25, IZS, Črna, (1 user posted image ), +5, user posted image , ?? 

25.08.
Tanchy  -  25, IZS, Dol pri Lj., (2 user posted image , 1 user posted image ), +3, user posted image , 27.05. 

27.08.
tjasinka   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??

28.08.
altaya  -  27, IZS, ??, (1 user posted image ), user posted image , ??
hel32   -  32, IZS, Lovrenc, (2 user posted image , 1 user posted image ), +3,5, user posted image  , 20.05.

AnjaPH   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??  
katuska   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??

29.08.
Arwen  -  31, P, ??, (2 user posted image , 1 user posted image ), +7, user posted image , 09.06. 
23tina   -  23, P, ??, (1 user posted image ), +2, user posted image , ??

30.08.
Lorian   -  37, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ), +10, user posted image  , MF-04.05.
tulpek  -  27, ??, ??, (1 user posted image ), +3, user posted image , 11.05.  

02.09.
eva Ana   -  27, IZS, MB, (2 user posted image , / user posted image )user posted image , ??

SKUPAJ Avgustovskih  user posted image   2009  = 100 

user posted image  = 25, user posted image  = 29, user posted image = 48

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo
TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1

priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2

Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu tulpek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4244
6.5.2009 21:53:49   
aprilčica07
Dober večer:)

končno mali spi, mojga še ni, jst pa itak tle gori... danes sem res utrujena, sem pršla domov  malo pred sedmo, na hitro neki pojedla, šla z tamalim  k kolegici na trampolin, pršla nazaj, dala malemu za jest in to je blo to.. trudna sem pa ko hudič... pa trebuh imam vsako minuto večji.. je  prej moj  tata izjavil, da pride prej trebuh, še le na to sem zadaj jst.. joj, ma kaj šele bo... pa ful me veže koža tokrat, se pa isto mažem kot v prvo... res nista dve nosečnosti enaki..

anč:
jst sicer nimam nič proti, če je zraven kašen študent, ker se pač morajo/te naučit iz prakse, ampak naj bo eden tako kot si ti napisala... vem za primer, ko so se pr porodnici kar menjavali, najbrž jih je bla cela grupa on pa tam vsa boga in ni mogla ne živet ne umret, pa vsi so jo gledali lih tja.. nevem no, meni mi to ne sede preveč... če vprašajo in če je eden, ja, itak da ja.. ampak, da jih je pa cel bataljon, to pa ne....  
hel32: joj, bogica s sladkorno.... ma daj se počuvat, saj se da fanj (no kolkor tolko) preživet tudi z tisto predpisano dijeto.... drži se!user posted image user posted image
miska mccute: a misliš, da ti bo dolgcajt v porodnišnici?user posted image user posted image da boš rabla kompjuter? meni ni blo.. se je kr naprej neki dogajalo, da nisem niti utegnila sledit vsemu....

Jst pa sploh še nisem imela nobenga testa za sladkorno v tej nosečnosti, pa nisem več tako mladauser posted image user posted image se moram pozanimat naslednjič, ko grem na pregled.....

Glede plačila pr porodu za partnerja: jst povem za Šempetersko porodnišnico, moj je bil zraven in aprila 2007 se tam ni nič plačalo.. nobenga potrdila ni potreboval in nič nismo plačali.. babica se je samo pohecala, da naj zdrži..user posted image kako je drugod pa nevem, bojo še druge povedale....

Evo, zdaj bom še malo tv gledala, pol pa v mižule. Jutri gre večina sodelavk na nek seminar v lj, tako, da bom za pultom samevala, skupaj z pupo, ki pride na uvajanje, da me bo nadomeščala. Ja, tokrat so pa pr nas pohiteli. To mi je všeč..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nočka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4245
6.5.2009 21:57:02   
Muca83
Glede testa za sladkorno se mi zdi, da tudi moja G pošlje vsako, ki je nad 25 let, ker me je vprašala koliko sem stara in mi potem napisala napotnico (sem pa ravno 26). Pa nimam drugače nobenega znaka, ki bi kazal povišano tveganje. In očitno tudi sladkorne ne, ker me niso nič klicali.

Držite pesti, da bo dal moj otroček jutri noge narazen, prosim! user posted image

Danes sem se pa stehtala zjutraj in imam pri točno 25 tednih +3kg. Pa se je le začelo tudi pri meni user posted image

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4246
6.5.2009 22:28:32   
*anč*
aprilčica  se strinjam .. pri nas je vedno notri samo eden od študentov, ker drugače je pomoje vsem neugodno.
kar se pa trebuha tiče, je podobno pri meni ... se mi zdi, da me je vsak dan več in kožo mi tut noro zateguje user posted image .

dans je pa moja user posted image full aktivna .. sm prej rekla tristanu naj proba, če ga bo sestrica kej brcnila in je držal rokico na trebuhu user posted image , mala pa rasturavala. mi je še pol čez čas reku da bi rad, da ga dojenček brcne u rokico, sam je mala takrat glih spala. mi je blo tok lepo ... user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 4247
6.5.2009 22:35:15   
eee35
Ma jaz tudi bom vprašala glede sladkorja...Pa sem že 36 stara, to za naš seznamček, pismo, kok ta čas tečeuser posted image . Jaz mislim, da ni tako slabo, če bi bil kakšen študent zraven, samo res samo en, ne cela gručauser posted image

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 4248
7.5.2009 6:03:42   
eee35
Dobro jutro, moje drage!user posted image Jaz sem se že zbudila, neki kašel me je matral malo, pa sem kar vstala. Zdaj je bolje. Upam, da moj mali pujsek spi lepo v trebuhu in da mu ta moj prehlad ne škodujeuser posted image . Saj je že malo brcal prej, zdaj pa po moje nazaj šel spat, pameten user posted image , bolj kot mamicauser posted image .
Mojuser posted image tudi je zgleda zbolel...Ni nama pisana ta MŠ ta mesec, vidim, zdaj pa oba ne bova šla. Danes naj bi bil 2. del nege novorojenčkov, upam, da ne bo problema, da greva ta dva predavanja poslušat junija...

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 4249
7.5.2009 7:14:19   
aprilčica07
Jutro

jst sem pa že na šihtu, za računalnikom.. danes bo upam bolj mirno, ker ne bo strank, edino telefoni bojo piskali..

eee35: ta sladkorna tudi meni ne gre v račun, sem tudi jst že preko 30, pa nevem zakaj me še ni dala na noben pregled.. očitno so različne prakse pr zdravnikih:)
anč: kako lepo, da je tudi sine čutil brcike:), no, naš nima  interesa za kaj takega..  mu samo razlagamo, da bo dobilo družbo, ampak ga ne gane, se mi zdi, da je premajhen za zastopit.. se je pa odločil, da bo sestrca Anauser posted image user posted image user posted image user posted image nevem od kje mu ideja (najbrž iz knjige medo jaka, tam je ena ana), ampak mi je smešen, ko pride k meni, me poboža po trebuhu in reče Ana aja (ana spiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image )...

Danes bo lepo vreme. KOmaj čakam popoldan, da bomo šli kaj ven. Danes končnoo pride moj normalno domov, tako, da bom malo lažje dihala. Saj ne da mi je nevem kako naporno krotit Jakoba, ampak na trenutke se mi zazdi, da sem kot izžeta cunja in takrat rabim pomoč. Sem se včeraj zvečer zalotila, ko sem se zadrla na tamalga brez enga pametnega vrzoka, mater, sem bla  besna sama nase..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tako, tolko od mene. Verjetno se ne bom dosti oglašala danes, ker dobim pupo, ki me bo nadomeščala in bomo v dveh za enim računalnikom.. Se bom pa kasneje še kaj gor prflikala.):)

Lepo se mejte.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 4250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?