Mamathea
|
Pozdravček No pa je spet minilo kar preveč časa, odkar se nisem javila, ampak prebrala sem pa vse za nazaj in sem kr ponosna nase. Mklks ne se sekirat zaradi službe, sej bo, nekaj se bo našlo, prav kmalu, saj veš, za vsakim dežkom posije sonček. Tanayya tudi mi smo bili zadnje čase veliko okoli zdravnikov, saj je tudi naš malček, palček skoz nekaj bolehal. Imel je vnete učke, pa potem se mu je začelo na polno cedit iz noska (zelen gnojček), pa kašljal je ful, pa vročina 40,5.... skratka na Metelkovi so bili ful prijazni, so mu vzeli kri in je imel CRP-ja klar več kot 160, mene je skoraj kap, saj to je res kazalo na neko hudo vnetje. Po premisleku dr. se je odločila za hiconcil in svečke proti zbijanju vročine (paracetamol) in mali je kr kmalu prišel k sebi. Vmes je še mene enaka zadeva popokala in sem tudi dobila antibiotik, amoksiklav 1000, pa me je blo ful strah ga jemat zarad nosečnosti, pa so mi v porodnišnici zatrdili, da naj ga kr mirno pojem. No oba z malčkom sva pojedla antibiotike, ampak kašljava pa še sedaj kot pri norcih:))))) Upam, da bo kmalu bolje. Vmes smo bili malo tudi na slovenski obali in bilo je super lepo, pa mal na Koroškem, kjer smo se cartali pri babici in dediju..... Pestro in zanimivo. Za novega dojenčka počasi perem in likam cunjice in ugotavljam, da prav veliko pa tudi ne bo prišlo v poštev od prvega pikca, saj je čisto drugi letni čas in predebeli plišasti pajacki sedaj odpadejo.... tako da bo treba mal še v nakupe.... Moje počutje je sicer super, včasih pa se mi zdi, da vem, kako se čuti nasedli kit v morju;))))) No ja pa sej vse to spada zraven. Glede oblačenja js našega pikca oblačim v kratki body pa tanko majčko čez, pa tanjše hlačke spodaj in jaknca za vsak primer, če veter potegne, pa kapica.... pa zadnje čase so naš nujni pripomoček sončna očalca, zaradi pogostega vnetja učk, najbrž ga draži ta presneti cvetni prah in mu očalca res super pomagajo. Kahlice še ne uvajamo prav pogosto, ker nima smisla, se samo premika sem in tja na njej..... Dudke še nismo ukinili in tudi ne vidim smisla, zakaj bi mu jo na sili vzeli, sploh zdaj, ko prihaja novi član-ica. Spanje je pri nas še vedno prava uganka, kakšno noč je tako, drugo spet drugače.... Navajam ga na to, da gre zvečer spat z atijem, že zaradi prihoda nove bebice... Kakšen večer prav pridno zaspančka, seveda se ponoči zbudi in mu da ai za pit vodo.... kakšen večer pa je pravi obup, tuli kt pri norcih in meni se kr srce para, potem pa tuli vse dokler jaz ne pridem noter (v spalnico, mali namreč spi celo noč pri atiju na francoski postelji), jaz pa v dnevni sobi, saj mi je na kavču veliko boljše spati kot na postelji, saj lahko naslonim svoj težek hrbet na stranico... Pa itak meni nosečniški hormončki ne dajo spati, zato je tudi bolje, da sem ločena od malega, ker tako ga vsej ne zbudim s premikajem sem in tja.... Tudi pri nas se pogosto zgodijo napadi histerije pri malemu pikcu, sploh zadnje čese, ko zahteva samo mene, se mi zdi, da se ful zaveda, da bo prišel dojenček in ful je jezen, ker ga pač s tem velikim trebuhom ne dvignem vedno v naročje in ne nsoim naokoli, čeprav ga po mojem mnenju kr dosti dvigujem in nosim, ampak on bi še več. Aja še eno vprašanje, oz. prošnja, če ima kateri pikice od mercatorja in jih ne zbira se zelo toplo priporočam, potrebujem jih za taščo, ki bi si rada kupila tisto dormeo oddejo, pa kaj js vem kaj še, v glavnem če jih ima katera odveč bom zelo, zelo vesela. Lep in krasen dan želim vsem, bodite super fajn in lepo se cartajte.