Dream
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tosca IZVIRNO SPOROČILO: Dream IZVIRNO SPOROČILO: Tosca PikicaStonoga - glede kuhinje, jaz imam dva globoka predala v širini 1m in enega 50 cm, pa mi je skoraj premalo. Se pa strinjam, da je treba imet kar nekaj plitvih. Tudi meni je dober izvlečni kot, boljši kot vrtljiv, ker je večji izkoristek. Je pa odvisno ali ga uporabljaš za hrano ali za posodo. Jaz ga za posodo. Pa pult naj bo čimbolj pisan ali temnejši, da se ne vidi vsa umazanija. Glede globine omaric imam pa tudi jaz problem, ker v ta plitve komaj spravim krožnike, da ne rečem, da za pribor še vedno nisem našla škatle, ki bi šla tja not, pa moram pribor vedno dajati iz oddaljenega predala. Pogrešam pa pečiso, ki bi imela vodila, je pa fino, ker ima za čistiti s pirolizo, kar je zame zakon. Večinoma ste kar enako pisale - tudi midva imava podobno. Edino, kar mi manjka v kuhinji, so vrata No, v šalo na stran. Pečico imam jaz zgoraj, nad njo posebno omarico za mikrovalovno (kot je napisala že Janja 27), za pribor pa imam en širok plitev predal takoj pod kuhalno ploščo in je vse na dosegu roke. Pametno je imeti še kakšen ozek predalček za steklenice - olje, kis in podobno, kotne omare se boljše v obliki črke L (kot je napisala že Janja 27), pa obvezno mehko zapiranje (da v primeru jeze ne razbiješ vsega ), pod pomivalnim koritom pa naj bo omarica zaščitena z aluminijasto podlogo (če slučajno kdaj spusti kakšna cev od pipe). Kar se tiče bele tehnike: zagovarjam indukcijo, pečico brez gumbov (na dotik), vgradni hladilnik (če seveda ne potrebuješ ogromnega), armaturo pa seveda s prho, pride prav pri marsičem. Sicer pa ti lahko kuhinjo poslikam, v opišem. Se strinjam. Samo Dream - tistega z zaščito z aluminijasto podlogo pa res ne štekam??? To je zaščita dna omarice, v kateri se nahaja pomivalno korito. Če slučajno spusti voda, da ti ne zacveti ali razpade cela omarica - "podloga" je nameščena po celem dnu in in še nekaj cm na steni omarice. Voda potem ali mirno steče ven iz omarice ali pa ostane luža, ki se jo samo obriše. Je pa slaba stran seveda, če imaš v kuhinji laminat. No, v končni fazi lahko spusti tudi pomivalni stroj... PikicaStonoga In pozabila sem napisat, da višino deloovnega pulta prilagodi svoji višini. Jaz sem hotela imeti najvišjo možno višino, pa mi ni nič žal. Včasih so imeli samo eno možnost in mi je sedaj prav hecno, ko pridem k svojim ali k tašči v kuhinjo. Se mi zdi, da so pulti narejeni z malčke Pa da ne bo pomote, nisem manekenske postave v višino! Lažje je delati, če ti ni treba bit ves čas sklonjen in te na koncu boli križ. Kot je že Janja 27 napisala, se tudi jaz rada zadržujem v kuhinji in jo dosti uporabljam, tako da je res dobro premisliti kako in kaj - kuhinnjo konec koncev ne menjaš na 2 leti kot npr. ostalo pohištvo - ali pač
|