Infinity1
|
Zivjo moje drage nosečke in tafrišne mamice Evo da nahitr mal pokomentiram Rea: tvojo zgodbo sem prebrala že zadnjič... pa žal ni blo časa da bi kaj pokomentirala. V glavnem kapo dol, da je šlo brez EA, res si pogumna, pa še ta bonus, da nisi bla nič rezana... hm.... res enkraten porod, čestitam še enkrat. In zakaj men ni noben povedal za to čudežno kremo iz Milerja? Jst mam tako piško k bi mi nekdo s traktorjem čez zapelou . Zlatenica: res je, otroček ne sme bit izpostavljen direktni svetlobi sončka, lahko pa je pri oknu v senčki, kjer je kar najbolj svetlo. Princesi hvala za lepe želje za RD. Meni sta včeš imeni Jakob in Nuša, če že izbiram iz tvojega seznama tako, da bo všeč obema vama . Mišk: EA je v Novem mestu zihr 24/7, tako da pridi probat še k nam, sej naslednjega pa lahko spet v Brežicah rodiš . CEPLJENJE: Rea: mislim da je bil tale zakon o nalezljivih boleznih leta 2007 en mejčkn posodobljen in da to ni več tako, da te preganjajo in grozijo. Res pa je, da podpišeš neko izjavo, da otroka ne bodo cepili in da prevzemaš vso odgovornost glede tega. Sicer pa Rea vprašej tistega kolega iz facebooka, ki ima sinčka Maksa, kako je s tem cepljenjem, onadva tud Maksija nista dala cepit. Menda v Novem mestu tega niso tolerirali, zato so mogli poiskat novega pediatra v Brežicah, ki je glede necepljenja bolj strpen. Menda je mali čist OK, do sedaj vem edino to, da je prebolel vnetje ušesk na Nizozemskem, drugega resnejšega pa ni blo, pa je star že leto in pol. Čas si lahko Rea kupiš tudi tako, da enostavno prideš in rečeš, da je imela mala včeraj in danes zjutraj vročino, trenutno je sicer nima, ampak si pa sigurna da je bolna in je pač ne bodo cepili dokler ne bo popolnoma zdrava. No da se vrnem na cepiva, mene muči samo to, ker vrtci ne sprejemajo otrok, ki niso cepljeni. Ampak glede na tako masovno brezposelnost, se bo zihr najdla kje tud kakšna prijazna teta, ki ti bo popazila otroka, ga še nahranila, ga peljala na sončka.. na naše babice verjetno ne gre računat, ker bodo itak delale do 65. leta . V Mirni Peči je res pred kratkim umrla deklica (16 let), ki je v otroštvu prebolela "črno pljučnico" (takrat sem prvič slišala za to bolezen, tudi na internetu o tej pljučnici nič ne piše, verjetno pa da gre za kakšno posebno obliko pljučnice), od takrat naprej pa je imela trajne posledice, zakaj je do te pljučnice prišlo ne vem, mogoče res po cepljenju, mogoče pa tud ne, ne vem, mogoče mala princesi kaj več ve o tem, glede na to, da je deklica živela glih nekje na poti med nama. PEDIATRI: Rea: še tole, jaz sem pač klicala v ZD NM, da bi se naročila na prvi pregled, me vpraša katerega zdravnika pa?... nimam pojma. Mi jih našteje in se mi zdi najbolj simpatičen priimek Schweiger, OK gremo k njej. Pridemo na prvi pregled, me vpraša kako je potekala nosečnost, povem da je bilo vse OK, vidi v materinski knjižici da sem imela opravljeno amniocentezo in me začne napizdevat, da kaj jst mislm, da bi šla kar splav delat če bi otrok imel Downov sindrom in da sploh nimam pojma, kako so ti otroci prisrčni in da kaj bi pa s tistimi, ki po prometnih nesrečah ostanejo prizadeti, da bi jih kaj uspavat dal al kaj... Jst sm sam debelo gledala in bla čist šokirana, napizdla me je k eno šmrklo staro 15 let, jst pa v takem šoku da tud muksnt nism mogla nazaj, kar ni v moji naravi. V glavnem pustmo to, ker mi sam tlak naraste k se spomnim. Pediatra si lahko izbereš do 3 meseca otrokove starosti in šele takrat podpišeš izjavo, se bom pa verjetno odločila za Pencatovo, je menda čist normalna . Dobr, dost bo za dons! Dobr da sm administratorka, da hitr tipkam, drugač že ne bi pisala te litanije matere božje .
|