ronja
|
jancci, sočustvujem s tabo. Stari staršim ko dobijo vnuke, postanejo kot mali otroci:moraš jim dat zelo preprosta, jasna, nedvoumna in kratka navodila - ničesar drugega ne razumejo. In jih ponavljati, ponavljati... Saj potem čez čas spet malo odrastejo, ampak na začetku pa se res tako obnašajo, kot otroci - praktično vsi . S to razliko, da otroci ne mislijo, da so najpametnejši in da moraš ti njih poslušat zaradi njihovih izjemnih izkušenj . tvoji mami naslednjič povej: Mami, če se Meta zbudi, me pokliči - TAKOJ, res takoj, ko se zbudi. Lahko jo poizkušaš uspavat, ampak me vseeno pokliči, ok? Hvala. Jaz bi na tvojem mestu rekla tvoji mami nekako tako: "Mami, lej, vem, da si mi hotela dobro, da bi se enkrat lahko lepo imela in poizkušala Meto sama nazaj uspavat, da nama ne bi bilo treba hodit nazaj. Vem, da je to zato, ker me imaš rada, ker sem tvoj otrok in mi hočeš najboljše. Ampak Meta je pa moj otrok in seveda ji pa tudi jaz hočem najboljše - in mi ni tako važno, če grem enkrat iz žura prej domov, samo da vem, da se ne joče. Bolj važno je zaupanje. Zato prosim, če ti rečem, da ji ne dajaj čaja, potem ji ga ne daj, pokliči me, pa bom takoj doma. Saj grem potem lahko nazaj, če mi bo pasalo. Bom bolj mirna in se bom lepše imela." Mogoče bo pomagalo, držim pesti. punce, ste se lepo imele na srečanju? Nam je oči avto odpeljal, hehe, tako da nismo mogle prit. Pa drugič, ok? Ste našle kake lepe cotke? No, včeraj pa smo bili pri tašči na praznovanju svakovega rd in sem fuuuuul vesela, ker je tašča takoj tudi Lejlo pozdravila, pa ko sem jo šla dojit in jo dala pančkat, ker je bila utrujena, je na njuno posteljo v spalnici pogrnila svežo rjuho, da bo čisto za Lejlo . Sem tako vesela!!! Saj me ne moti, tudi če bo vedno imela Ronjo rajši, samo da ne bo to preveč očitno, ker zna to potem mojo punčko bolet... Sem pa videla spet svoja nečaka, kaj sta to luškana! mali je star 7 mesecev, pa bi že kar hodil! pa pravi svakinja, da ga nič ne forsira - pa ji kar verjamem - prvega sicer je malo forsirala, ampak za tega p anima časa, da bi ga (prvi je precej zahteven, pa star 2 leti in 4 mesece...) Ampak ta mali je ful močan, veliko je in sploh je tak ornk dec. Pa tak dobrovoljček, da ga je veselje gledat! Meni je recimo mlajši bolj blizu, pač tak karakter, pa vedno me je tak vesel, valjda ti je potem pri srcu - ampak vseeno oba hkrati pozdravim, pa se igram s starejšim ravno toliko... Saj je starejši tudi cuker, itak, samo navadno se gresta z Ronjo igrat in divjat in nekak ne rabita ne vem koga zraven . Sta pa res ful cortkota! Aja, danes smo dobili iz vrtcev, vse neg. nikjer sprejeti. Včeraj sem dobila hvalbogu za Lejlo iz tistega vtca, ki mi je najdlje, da pa je sprejeta, samo seveda ROnja pa ni - mogoče bo prišla not, ker je 3. na čakalni listi... Bi bilo fajn, da sta v istem...
|