ronja
|
hihi, ulla, teb pa spet ni dolgcajt .Se pa strinjam s tabo glede ceste, itak! A lahko zdaj še jaz mal jamram? če že težit ne smem, pa vsaj vam mal pojamram . No, moja tašča je pa sveto prepričana, da pa Ronja lahko vse... In je včasih to mal . Saj nič hudega noče, niti ji ne težim, nima smisla, ona meni uslugo dela, da jo pazi, pa itak ne živimo skup... Samo je pa mal smotano, ko ji vse pusti - pa vzame Ronja Lejline cotke iz predala, čiste, zlikane, pa jih po tleh meče, oblači svojim svinjskim igračam (ne me zdaj napadat, kako to, da so igrače svinjske - če bi jih vsak dan prala, bi še vedno bile , no sej boste videle, ko bojo vaši tok stari - tiste, ki jih že mate, pa itak že veste in me verjetno ne boste napadale, ker vam je jasno, kako ratajo igrače lepo svinjske ), nese potem taiste igrače, oblečene v lejline cotke v teglc s paradižniki, ki jih ma lubi posajene - ja, v zemlji, seveda, kje pa naj bojo... Mislim halo?! To je bilo enkrat bolj na začetku - sem samo rekla, da so to Lejline čiste cotke (kakor da ni vedla, če jih je pa iz predala tamala vzela , ona je bila pa zraven, pa itak jo skoz gleda...), pa je rekla, da je to Ronja prinesla, pa sta se igrali . Saj nočem težit, ampak to so LEJLINE cotke - za Ronjine ne bi tašča nikoli pustila, da bi se takole mazale, ko je bila mala (še zdaj ne bi pustila, po moje)... Za Lejlo je pa vse ok, al kaj??? grrr!!! jaz je pa pol nimam v kaj oblečt, ko mala cel predal ven zvleče! (nimamo tako veliko cotk, sploh ne tako malih, ker te hitro preraste, pa za EC jih tudi rabiš mal več) Pa takrat je bila lejla še manjša in res ni bilo čisto vseeno, a dobi umazane cote nase (no, še zdaj ni, ampak ni več tako haklih kot prve tedne). potem sem pa sam prala pa likala naslednja dva dni... Danes sta pa dali ležalnik na tla, da je dala Lejlo not (da se je lahko ukvarjala z Ronjo, seveda ), no, pa si je Ronja zaželela it v ležalnik in je dala tašča Lejlo in dekico ven - mi je še povedala, kako pridno je dala dekico dol (verjetno zato, ker sem zadnjič "težila", da Lejline cote ne smejo bit usrane ), da ne bo umazana - meni najprej ni bilo jasno, zakaj je bilo to potrebno, potem ko je pa Ronja demonstrirala, pa se not ulegla, sem pa seveda rekla, da to pa ne, pa Ronjo nagnala dol - saj je takoj ubogala, itak je vedela, da po vsej verjetnosti ne sme bi tam not... Ležalnik je za dojenčke - tam nekje do 8-9 kg max., Ronja oblečena jih ima pa vsaj 11... In ni ravno neko mirno nežno bitje, ki ne bi uspelo nič poferderbat . Saj njej se ne more nič naredit, če je zadeva na tleh, ampak jaz mam pa sitnosti, če mi ležalnik uniči, pa nimam kam lejle v kuhinji odložit - in je tudi že kar mal pokal po šivih, ko se je to moje dete veliko vanj zvalilo . Je tašča spet mal križem gledala, ampak veš kaj - saj sem čisto lepo rekla, pa ne morejo pričakovat, da bo pa vse samo, da bo Ronji lepo, za druge pa ko jih j*! jaz ne bom delala razlik med svojimi otroki, babice bom pa tudi krotila, kolikor se da, če jih bojo... Saj mi ne gre za tiste ušive cote pa ležalnik, bi že novega kupila, če bi šel, ampak zato, da bo babi vedno poskrbela, da bo moji prvi pupi fajn, pa ne glede na to, če bo druga zato nasrkala - to me jezi! upam, da se motim, ampak vedno je nekaj, pa me je resno skrbet začelo... Ker pri ronji ne bi nikoli dovolila, da bi kdo kaj takega naredil... Za ronjo je moralo bit vse sterilno čisto, pa vse tipi topi. Za Lejlo je pa vse ok, sam da ne bo treba princeski Ronji rečt, da česa ne sme . Pa ko Ronja sploh ni težila! Čisto lepo je takoj zlezla ven, niti probavala nazaj not zlest, pa me pogledala s tistim - "ups, saj se mi je zdelo, da se to pa ne sme". Ni bilo treba nič kričat, razsajat ali karkoli. lepo sem ji rekla: "Ne, ronja, to je pa za Lejlo," pa je bil mir. Sploh ni, da bi zato pa izgubila kake pike pri Ronji. Saj to moje dete razume, da se kaj pa tudi ne sme. ne rečem, da ji je vedno všeč, ampak ne dela pa ne vem kakega cirkusa okoli tega. Prvič, ko ju je pazila, ni upala Lejle previt, čeprav je slišala, da se je pokakala, da ne bi bila Ronja užaljena,... (sem mislila, da je to pač prvič, ker ju še nikoli ni imela obeh, ampak se mi zdi, da ni zdaj nič drugače...) ma, en kup takih malih bedarij... pa ti na koncu da mislit... ne vem, kaj pa ve mislite? Pretiravam? je to samo začetno navdušenje? Bo začela met Lejlo tudi rada, vsaj približno toliko kot Ronjo - jasno, da je zdaj še ne more imet enako, ampak me zanima, kako je s tem - tiste, ki že imate več otrok, dajte mi mal razjastnit zadeve, prosim...
|