|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: konec brezplačnega vrtca za 2. otroka?
20.4.2009 11:48:25   
kalbo
Pa da ti še odgovorim....
Janša ni prodal Falcona, pa bi ga lahko. V njegovem mandatu se je komplet obnovil urad vlade mimo vseh razpisov, začelo se je gradit notranje ministrstvo in še marsikaj. Tko da ni on en svetel biser pravičnosti in je prav tako razmetaval z našim denarjem, tko da ne mi pet slavospevov prosim.

Ja, brezplačni vrtec na ta način, kot je bilo sprejeto je žal nerealno, pa če še tako prav pride. Vinjeta za 55 EUR na horuk je še bolj nerealna stvar in je močno ogrozila stabilnost DARSa, vprašaj se za koliko se je povečal javni dolg v Janševem mandatu, med tem ko smo poslušali kako se nam med in mleko cedita. Tole kar mamo pa zdaj s to primorsko Barbiko pa ni za nikamor in se strinjam, da je imel Janša če ne drugega vsaj karizmo.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
20.4.2009 11:50:14   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Miša99

Brezplačni vrtec za drugega otroka bi mi prišel prav, samo kot smo že takrat govorili je to nerealno in predvolilna poteza prejšnje vlade (podobno je s prepoceni vinjetam). Nekje sem napisal, da bi bla najslabša stvar za Janeza Janšo to, da bi dobil trenutni mandat. Tko se mu pa samo smeji.

In kaj je za državo tako nerealnega, morda 14 mio evrov, napram stroškom univerzijade, stroškom falcona, sivi ekonomiji in tem, kako posamezniki nategujejo državo, ta jih pa ne zna ukrotiti... Dejstvo je, da Pahor ne drži vajeti v rokah in to potrjujejo tudi njegovi najbljižji sodelavci, in to so prav dobro vedeli tudi takrat, ko so ga prisilili, da ni smel kanidirati za predsednika države... Pomembno jim je bilo samo to, da dobijo volitve (predvsem in veliko na račun Pahorja)...

Da se pa Janši samo smeje? Eh, prav gotovo...njemu se smeje verjetno zato, ker lahko 5 minut živi tudi zase in ker dobro ve, da je imel veliko bolj v rokah vajeti glede samega vodenja in da se pri njem ni dogajalo, da bi neki "žnj" faktorji prinašali na plano tako občutljive debate, kot so krčenje pravic upokojevanja, brezplačnih vrtcev, itd. 

Ko berem te in podobne debate mi gre strašno na živce ta večna delitev na vaše in naše, na komunistične in nekomunistične in ne vem kakšne še... Namesto, da bi se ukvarjali s problemi se vedno samo ukvarjamo, čigav kdo je in ne kaj kdo počne... Kdor ima vsaj malo soli v glavi skuša to presegat... če ne drugače vsaj tako, da evidentno ne kaže s prstom na tistega ali onega...
No sedaj pa zadosti, pridem 1x na 3 mesece na RR in mi dvigne pritisk tako, da je bolje, da grem delat tudi med porodniško in si tako dala nekaj na račun, da bom plačevala 800 evrov vrtca za 3 otroke...

Sam enim pa res ni pomoči.user posted image

samo nekaj, po dolgih letih v državni upravi, lahko zaključim, da bi rabili popolno prenovo v vseh strankah, če bi res želeli kaj spremeniti (itak se skoz eni in isti mandelci vrtijo naokoli, razumljivo, kater normalen človek bi pa šel v politiko).
Svinjarije so se dogajale pod prejšnjo vlado in se žal zdaj dogajajo tudi pod sedanjo vlado. Pri nas se za ene par konkretnih zadev ne premakne naprej in ravno zdaj, ko bi res bilo pomembno, da bi usklajeno delovali in da bi dejansko pomagali gospodarstvu.

Tko, da teli brezplačni vrtci so res še najmanjši problem.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 27
20.4.2009 12:10:56   
Anonimen

Pa da ti še odgovorim....
Janša ni prodal Falcona, pa bi ga lahko. V njegovem mandatu se je komplet obnovil urad vlade mimo vseh razpisov, začelo se je gradit notranje ministrstvo in še marsikaj. Tko da ni on en svetel biser pravičnosti in je prav tako razmetaval z našim denarjem, tko da ne mi pet slavospevov prosim.

Ja, brezplačni vrtec na ta način, kot je bilo sprejeto je žal nerealno, pa če še tako prav pride. Vinjeta za 55 EUR na horuk je še bolj nerealna stvar in je močno ogrozila stabilnost DARSa, vprašaj se za koliko se je povečal javni dolg v Janševem mandatu, med tem ko smo poslušali kako se nam med in mleko cedita. Tole kar mamo pa zdaj s to primorsko Barbiko pa ni za nikamor in se strinjam, da je imel Janša če ne drugega vsaj karizmo.

Kaj ni realno? 14 mio evrov, ali kaj? Dajte no nehat, še 3 tedne nazaj je Lukšič razglabljal o razširitvi tovrstne pravice. Pa naj se user posted image  uskladijo, kaj bo kdo "lapal", ne pa mi sedaj nabijat, kako je prejšnja vlada vse zaribala in sprejela nerealne odločitve...

Ne pojem nobenih slavospevov, še najmanj nekdanjemu mandatarju. Je imel nekaj svetlih točk in imel je tudi kup bedarij, enako kot jih ima/bo imela sedanja vlada.  Dejstvo, ki mu ga ni uporekati pa je, da je vlado držal na pol v totalirizmu (podobno kot nekoč pokojni dr. Drnovšek), kar je za delovanje skorajda nujno potrebno. Pa verjemi Kalbo, da poznam osebno kar nekaj ljudi (ki so bili v prejšnji vladi ministri) in so tudi v sedanji... Tako, da vem vsaj približno, kakšen je sistem vodenja in kakšne bedarije se gredo - vsak dela po svoje - nobenih usklajevanj. Namesto, da bi zadeve uskladili znotraj sebe, leti po soglasje najprej ven. Mislim user posted image user posted image .

Kalbo, drugače pa tako ali tako tvoje mnenje mi ravno ne sede preveč, ker če se spomnim kakšno leto in pol nazaj, si mi v eni debati, ko sem pisala, da sem doma popravila parket z avtolakom, si  pametno komentiral, da to lahko naredijo samo "omejene ženske"... Ampak, dragi Kalbo parket je še vedno "in" in se prav nič ne vidi, niti ne opazi, da je bilo akrkoli narobe....

In če je že kaj dobrega naredila prejšnja vlada so za moje pojme definitivno vrtci in vinjete... tukaj se nam neposredno pozna.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
20.4.2009 12:46:17   
Freycha

In če je že kaj dobrega naredila prejšnja vlada so za moje pojme definitivno vrtci in vinjete... tukaj se nam neposredno pozna.

se ja.... luknja v mošnji al pa večji dolg - odvisno je, kako gledaš user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
20.4.2009 13:09:20   
Anonimen
se ja.... luknja v mošnji al pa večji dolg - odvisno je, kako gledaš user posted image

Poglej oprosti, ampak luknja v mošnji bi bila tako ali drugače. Bodo pač zaradi takšnih "nerealnih" ukrepov  prejšnje vlade bili prisiljeni sedanji rezati tudi kje drugje, npr. pri vojski. A zaradi tega, če bo ena patria manj, bomo bolj varni?

Odgovor, da tako ali tako vedno moramo plačati vse mi davkoplačevalci se mi zdi že tudi čisto obrabljen. Pa kaj, ali nam lahko še kaj več vzamejo? Porkaš, dohodninsko lestvico so tako ali tako uredil, da več ali manj vsi tisti, ki imamo 1000 evrov plače pademo v najvišji razred... če kaj delam honorarno praktično 70 % dam nazaj državi... No, ko sem dobila informativni izračun za preteklo leto me je tako ali tako vrgnil na zadnjo plat....

Če pa mi na mesec ni potrebno dati poleg 212,00 evrov še dodatnih 297,00 evrov za vrtec 2. otroka in naslednje leto še enkrat toliko za tretjega otroka - se mi zdi pa vsaj v toliko fajn, da vsega ne rabim "duplo" dati državi, imam tusti hudičev občutek, da mi pa morda vsaj nekaj enkrat nekdo da.

Ne vem, zakaj bi morali res ravno na otrocih šparat... Saj tudi v pokojninsko blagajno dajemo kao solidarnostno, pa zaradi tega vem, da NIKOLI ne bom imela pokojnine, če si ne bom sama vsaj nekaj  privarčevala.

In dolgovi bodo VEDNO, dokler ne bodo začeli delati in motivirati sistem z razvojnimi projekti... Vedno so vseh polna usta o socialni blaginji, potem pa ravno tukaj začno najbolj zategovat...

Kot sem že prej napisala, naj začnejo enkrat delati tam, kjer jim milijoni uhajajo - pa dobro vedo kje...

< Sporočilo je popravil Miša99 -- 20.4.2009 13:10:07 >

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
20.4.2009 13:10:04   
kalbo
Pol praviš, da vsako moje mnenje sodiš po parketu. Besede "omejene ženske" pa sigurno nisem uporabil, pa še vedno mislim, da je to, kar si naredila s parketom traparija, pa če se na glavo postaviš.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 31
20.4.2009 13:12:37   
kalbo
Vinjete so res ena super stvar, sam cena je bila žal nerealna, pa če obračaš tja al pa sem.

Zastonj vrtci so še bolj super stvar. Sam problem je, ker so ble te stvari sprejete brez financ zadaj tko na hojladri, za glasove, sam kaj bi človek razlagal. Ti maš itak še vedno parket u glavi.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 32
20.4.2009 13:13:49   
kalbo
O javnem dolgu pa nobene ne rečeš? Povprašaj malo te znance, ki so bli ministri, pa pobrskaj po spominu, zakaj je Gaspari letel.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 20.4.2009 13:14:20 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
20.4.2009 13:20:58   
Anonimen

Pol praviš, da vsako moje mnenje sodiš po parketu. Besede "omejene ženske" pa sigurno nisem uporabil, pa še vedno mislim, da je to, kar si naredila s parketom traparija, pa če se na glavo postaviš.

Vsako mnenje ne, imaš pa od takrat večjo možnost, da ga v izhodišču negativno percepiram in da ga moram 2x prebrat, da negativno mnenje malce spremenim (se potrudim).

na glavo se mi ne bo potrebno postavljat... Lahko pa prideš pogledat parket (če boš iml kaj za gledat) in boš videl - no ja nič ne boš videl... tako kot ni moj parketar in od takrat dalje tudi on manjše napake na parketu popravlja na enak način... pa ta parketar tudi ni čist neki "žnj", ki še popoldan mal pofuša...

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
20.4.2009 13:23:59   
kalbo
Vsak človek se lahko zmoti in verjamem, da je parket ko puška. Lahko pa nebi bil in veliko si tvegala, ter imela več sreče ko pameti in tega mnenja ne bom spremenil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
20.4.2009 13:27:00   
kalbo
Pa še to. Ni vsak fušar zanič, sam to je že druga zgodba.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 36
20.4.2009 14:36:56   
ZmajTolovaj
Pa kaj je z vama pa tem parketom?? user posted image
Levi in desni se bojo pa tud na RR spičil vsakič, ko bo načeta politično obarvana tema. Nima veze, pač vsi so mal čudni in se ne znajo niti med sabo zmenit, kako in kaj. Demokracija pač, potem lahko pa vsak na oblast pride.
Naj najprej postavijo dosti vrtcev, da bo za vse prostor, potem bomo pa o ceni.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 37
20.4.2009 14:48:00   
Felicity
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Jaz sem bila že takrat proti in sem še vedno istega mnenja, da je to neizvedljiv projekt, sploh s takšnimi "donosi", ki jih ima naša država. In denar se jemlje od nas, davkoplačevalcev, torej v vsakem primeru plačujemo vrtce MI VSI. 

In sedaj prihaja do primanjkljaja v državnem proračunu? Ja čudno ne? Od kod pa naj država jemlje ta denar? Mater me jezi ta naivnost ljudi.

Predvsem pa me jezi nepravičnost. Marsikdo ima samo enega otroka ali pa dva otroka in več, pa samo enega v vrtcu in se lahko za "brezplačnost" obriše pod nosom.

Isto je s temi brezplačnimi malicami....ma čisto metanje peska v oči ljudem...in sedaj bodo jezni na to vlado, kar je prejšnja zasrala oz. "nastavila".

Podobno je bilo tudi z Jazbinškovim zakonom, ko so se stanovanja odkupovala za minimalno vrednost cene, od realne, tržne vrednosti. Ja lepo ne? Kaj pa tisti, ki smo/so si kupili stanovanja/hiše že prej? Se matrali s krediti, da so lahko svojo nepremičnino odplačali, medtem, ko so se ostali  lepo imeli v "državnih" stanovanjih,  in niso zategovali pasu? Je bilo to pravično? Ne, ampak bilo pa je fajn za tiste, ki so lahko to koristili.

Če bi se tako gledalo, ni nikoli pravično za vse in tudi nikoli ne bo. In začnite se enkrat zavedati, da imate otroke zase, torej jih imejte toliko, da ste jih tudi sposobni vzdrževati. Država tega ni dolžna.

Država je dolžna, da posrkbi za normalne "pogoje" življenja in njegovo funkcioniranje.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Je bilo pa itak vprašanje časa, koliko dolgo bo lahko zdržalo ...
To je pa zato, ker spejemeajo zakona tako čez noč oz. pred volitvami.

< Sporočilo je popravil Felicity -- 20.4.2009 14:50:39 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 38
20.4.2009 15:04:19   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

se strinjam. in ne razumem, kako lahko nezaposlene imajo prednost v vrtcu?  mamice so doma in delajo user posted image , jaz in ostali pa moramo plačat še za njih...

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 39
20.4.2009 15:12:45   
Felicity
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

se strinjam. in ne razumem, kako lahko nezaposlene imajo prednost v vrtcu?  mamice so doma in delajo user posted image , jaz in ostali pa moramo plačat še za njih...

Ja to pa zato, da obiskujejo tečaje in razne klube  (?!) za zaposlitve, ki trajajo 3 mesece (če ne dlje) . Spet samo zato da eni služijo,  user posted image   ostali pa dragocen čas zapravljajo. user posted image

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 40
20.4.2009 15:14:49   
Freycha

zakaj ne delajo novih vrtcev ali vsaj oddelkov? ker je porast natalitete predviden le do 2010, potem bo pa nataliteta spet padla in bodo spet vrtci zapirali svoja vrata, kot se je že dogajalo...... Občine pač gledajo čisto iz ekonomskega vidika in se jim ne splača delat novih vrtcev.....

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 41
20.4.2009 15:59:30   
alda
Sem bila in sm še vedno proti splošnemu brezplačnemu vrtcu za drugega in vse nadaljne otroke !!
Kot je ena že napisala je veliko zelo dobro stoječih in bogatih še dodatno prišparali, uni ki pa imamo to srečo, da imamo le enga v vrtcu , pa enga v Oš pa smo še na slabšem,/ ker pač nekje morajo dobit tudi za une, ki ne plačujejo oz. so oproščeni/ pa zato plačamo več !!
Veliko jih osebno poznam, ki na račun takšnih in drugačnih subvencij za velike, pa mlade,..pa ne vem kake družine živijo kot tajkuni,..sam za kaj dati pa je hudo, ker to ni potrebno...Bog nedaj otroke pelat na lutkovno predstavo, ker tega ne rabijo,....a če bo pa dala država pa ni problema, peljite jih, lahk vsak dan će želite,....samo če je zastonj !! user posted image user posted image user posted image
pa še to :/ ma zdaj sem že ko Columbo user posted image /
Prijateljica s partnerjem skupaj na mesec zaslužita okrog 5000€ in ker sta oba otroka v vrtcu imata za enga zastonj,...a je pravično to do družine, ki komaj preživi skoz mesec, a ima  le enga otroka v vrcu user posted image  in ni upravičena do ničesar,..niti subvencioniranega plačila hrane, al česar koli,...

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 42
20.4.2009 16:39:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: alda

Sem bila in sm še vedno proti splošnemu brezplačnemu vrtcu za drugega in vse nadaljne otroke !!
A samo zato, ker vi notri ne padete? Če bi imeli 2 v vrtcu, bi enega raje izpisali in ga dali v privat vrtec, samo da bi bil sistem PRAVIČEN?

Kot je ena že napisala je veliko zelo dobro stoječih in bogatih še dodatno prišparali, uni ki pa imamo to srečo, da imamo le enga v vrtcu , pa enga v Oš pa smo še na slabšem,/ ker pač nekje morajo dobit tudi za une, ki ne plačujejo oz. so oproščeni/ pa zato plačamo več !!
In kaj plačate več? Se je morda vrtec za tistega otroka, ki ga imate sedaj v vrtcu bistveno podražil? Plačujete po novem tudi OŠ?

Veliko jih osebno poznam, ki na račun takšnih in drugačnih subvencij za velike, pa mlade,..pa ne vem kake družine živijo kot tajkuni,..sam za kaj dati pa je hudo, ker to ni potrebno...Bog nedaj otroke pelat na lutkovno predstavo, ker tega ne rabijo,....a če bo pa dala država pa ni problema, peljite jih, lahk vsak dan će želite,....samo če je zastonj !! user posted image user posted image user posted image
Prav gotovo zaradi dodatka za velike družine, ki je okoli 370,00 evrov na leto človek še ne živi kot tajkun, ali pač? In bogati svojih otrok ne peljejo nikamor, ali kaj? Kot da je lutkovna predstava vse, ali kaj...

pa še to :/ ma zdaj sem že ko Columbo user posted image /
Prijateljica s partnerjem skupaj na mesec zaslužita okrog 5000€ in ker sta oba otroka v vrtcu imata za enga zastonj,...a je pravično to do družine, ki komaj preživi skoz mesec, a ima  le enga otroka v vrcu user posted image  in ni upravičena do ničesar,..niti subvencioniranega plačila hrane, al česar koli,...
A to je pa pravično, da mora nekdo, ki ima takšen dohodek, da pade v najvišji razred (zaradi par evrov) plačevati isto ceno kot nekdo, ki 3600,00 evrov mesečnega dohodka?  Ali pa da tisti, ki bi zaradi svojega dohodka plačeval vrtec v celoti oz. 90% ne dobi vrtca, ampak ima prednost tisti, kateremu ga država oz. občina subvencionira? Oba otroka sta deležna istega programa in iste hrane. Če bomo o pravici in pravičnem sistemu ne pridemo nikoli do konca...

Kot sem že enkrat zgoraj napisala, žalostno se mi zdi, da razglabljamo me same, ki smo mame in imamo otroke, kako je kar fajn, da se sistem ne bo obnesel, namesto da bi širile pozitivno stališče, da ostane zakon takšen kot je, ker čez nekaj let naj bi bili vrtcu brezplačni za vse, in če že ne brezplačni bi bilo za vse nas bolje, če bi bili z njim že nižji stroški... Aja, od vas verjetno nihče ne plačuje polne cene vrtca...

(odgovor članu alda)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
20.4.2009 16:50:57   
eva1
Jaz upam, da se ne bo uresničilo, sama imam 2 otroka v vrtcu in prej sem na najine plače plačevala okoli 350€ vrtca, sedaj imam hvala bogu za enega zastonj, ker je bil znesek res visok, za najine plače...ne razumem pa da nekatere tako zelo boli, ker nam država poskuša pomagati na tak način..kolegica ima 2 otroka v šoli in pravi da je sedaj ful lažje kot prej, ko sta bila oba v vrtcu, da se pozna, ker je prej imela nekje za 150€ več za plačvat kot sedaj, pa otroka jesta v šoli malico in kosilo..
Veste nimamo vsi po 5000€ plače, pa otroka zastonj v vrtcu...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
20.4.2009 16:56:31   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

zakaj ne delajo novih vrtcev ali vsaj oddelkov? ker je porast natalitete predviden le do 2010, potem bo pa nataliteta spet padla in bodo spet vrtci zapirali svoja vrata, kot se je že dogajalo...... Občine pač gledajo čisto iz ekonomskega vidika in se jim ne splača delat novih vrtcev.....

Ja, gledajo iz ekonomskega vidika. na oš, kjer stanujemo se je na novo vpisal samo en otrok, ki ni prvošolček. Ampak...otroke so vpisovali v MB v vrtec, kjer so potem nadaljevali šolanje s svojimi prijatelji.
Pri nas se je zgodilo to, da so zavrnili dvojčka, ki bi morala bit brezplačno v vrtcu, ker imata sestrico v skupini kamor hodi naša pupa. Potem je mama dvojčka vpisala v MB, ampak je naša občina kljub temu morala plačat, ker sta otroka prijavljena tukaj.
Tukaj se že leta čaka na nov vrtec, povečan pa bo samo za jaslični oddelek. Da ne govorim o novih stanovalcih, v novih blokih. kam bodo pa ti vpisali otroke v vrtec?

Ta zakon je itak  prenapihnjen. Če  vsak naslednji otrok, dobi vrtec brezplačno, zakaj  potem  še znižano plačilo za prvega otroka, za en razred?
Mi z enim otrokom,  pa skačemo višje  za en razred, vsako leto. Pa smo tiho in srečni, da smo sploh dobili mesto.

Freycha, zs ti ne morem poslat. Ko bo funkcioniralo se ti javim.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 45
20.4.2009 17:06:56   
mika

[

Kot sem že enkrat zgoraj napisala, žalostno se mi zdi, da razglabljamo me same, ki smo mame in imamo otroke, kako je kar fajn, da se sistem ne bo obnesel, namesto da bi širile pozitivno stališče, da ostane zakon takšen kot je, ker čez nekaj let naj bi bili vrtcu brezplačni za vse, in če že ne brezplačni bi bilo za vse nas bolje, če bi bili z njim že nižji stroški... Aja, od vas verjetno nihče ne plačuje polne cene vrtca...

koliko sem prebrala, nihče ne piše da je fajn, da se zakon ne bo obnesel. Glede na našo vlado-katerokoli-ki speljuje takšne in drugačne zakone,  na tak način, da zgledajo kot sir z luknjami. Žal imamo en kup bebčkov (morda s kakšno izjemo), ki samo išče načine, da polni svoje žepe.

Iščejo kader, ki jim bodo lahko ministri zaupali, (beri delali, tako kot oni zahtevajo) ni pa pomemben njihov uspeh.

Ne, nihče ne plačuje polne cene vrtca, ker občina krije 20%. Vprašaj pa tiste, ki plačujejo privat varstvo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
20.4.2009 18:25:58   
Onasiss

Se podpišem pod tole. user posted image user posted image user posted image

Poleg tega je itak očitno, da v tej državi podpiramo lenobo. Poznam veliko primerov, ko so mame po cele dneve doma (zakaj me ne zanima, vem pa to, da niso invalidkinje in so sposobne delat), njihovi otroci pa v vrtcu, medtem, ko nas je veliko takih, ki delamo, morda celo po cele dneve, plačujemo davke ipd., pa moramo na prosto mesto za svojega otroka čakati celo leto.

Ja fino, fajn. Bom pam še jaz doma ostala pa še men dajite socialno pomoč!!!!

So what....

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 47
20.4.2009 18:31:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mia14

kje še bodo vzeli denar, da bodo napolnili svoje žepe?????user posted image user posted image

Ma brezveze vprasanje.
Kje so ga pa vzeli, da so omogocili subvencije v takem obsegu?

Nasi vrtci so luksuz, vecinoma kakovostni, se vedno zelo dostopni vecini, pa se zastonj bi jih radi.

(odgovor članu mia14)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
20.4.2009 19:34:50   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Nasi vrtci so luksuz, vecinoma kakovostni, se vedno zelo dostopni vecini, pa se zastonj bi jih radi.

zakaj pa ne bi bili lahko zastonj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
20.4.2009 19:47:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: end1

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

zakaj pa ne bi bili lahko zastonj?

Ma najbolje da je kar vse zastonj.
No, mogoce na Kubi se je.

(odgovor članu end1)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?