Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: alda Sem bila in sm še vedno proti splošnemu brezplačnemu vrtcu za drugega in vse nadaljne otroke !! A samo zato, ker vi notri ne padete? Če bi imeli 2 v vrtcu, bi enega raje izpisali in ga dali v privat vrtec, samo da bi bil sistem PRAVIČEN? Kot je ena že napisala je veliko zelo dobro stoječih in bogatih še dodatno prišparali, uni ki pa imamo to srečo, da imamo le enga v vrtcu , pa enga v Oš pa smo še na slabšem,/ ker pač nekje morajo dobit tudi za une, ki ne plačujejo oz. so oproščeni/ pa zato plačamo več !! In kaj plačate več? Se je morda vrtec za tistega otroka, ki ga imate sedaj v vrtcu bistveno podražil? Plačujete po novem tudi OŠ? Veliko jih osebno poznam, ki na račun takšnih in drugačnih subvencij za velike, pa mlade,..pa ne vem kake družine živijo kot tajkuni,..sam za kaj dati pa je hudo, ker to ni potrebno...Bog nedaj otroke pelat na lutkovno predstavo, ker tega ne rabijo,....a če bo pa dala država pa ni problema, peljite jih, lahk vsak dan će želite,....samo če je zastonj !! Prav gotovo zaradi dodatka za velike družine, ki je okoli 370,00 evrov na leto človek še ne živi kot tajkun, ali pač? In bogati svojih otrok ne peljejo nikamor, ali kaj? Kot da je lutkovna predstava vse, ali kaj... pa še to :/ ma zdaj sem že ko Columbo / Prijateljica s partnerjem skupaj na mesec zaslužita okrog 5000€ in ker sta oba otroka v vrtcu imata za enga zastonj,...a je pravično to do družine, ki komaj preživi skoz mesec, a ima le enga otroka v vrcu in ni upravičena do ničesar,..niti subvencioniranega plačila hrane, al česar koli,... A to je pa pravično, da mora nekdo, ki ima takšen dohodek, da pade v najvišji razred (zaradi par evrov) plačevati isto ceno kot nekdo, ki 3600,00 evrov mesečnega dohodka? Ali pa da tisti, ki bi zaradi svojega dohodka plačeval vrtec v celoti oz. 90% ne dobi vrtca, ampak ima prednost tisti, kateremu ga država oz. občina subvencionira? Oba otroka sta deležna istega programa in iste hrane. Če bomo o pravici in pravičnem sistemu ne pridemo nikoli do konca... Kot sem že enkrat zgoraj napisala, žalostno se mi zdi, da razglabljamo me same, ki smo mame in imamo otroke, kako je kar fajn, da se sistem ne bo obnesel, namesto da bi širile pozitivno stališče, da ostane zakon takšen kot je, ker čez nekaj let naj bi bili vrtcu brezplačni za vse, in če že ne brezplačni bi bilo za vse nas bolje, če bi bili z njim že nižji stroški... Aja, od vas verjetno nihče ne plačuje polne cene vrtca...
|